Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 5141 - 5160 Napsat příspěvek

PLAZMA

Tak, a mám nejspíš po ptákách tyjo. Potřebuju nějakýho znalce, aby mi trochu objasnil, co se to sakra doopravdy děje s těma plazmama. Moje situace je taková: od letních prázdnin jsem čekal, kam až spadne cena jednoho šedesátiplacovýho LG, jenomže jsem asi čekal až moc dlouho. Z plno i-net obchodů totiž tento tejden televize zmizely z nabídek, a co jsem hledal články na iDNESu, tak nedávno psali, že jejich výroba jde do kytek a začíná se nahrazovat OLEDkama. Co to pro mě v překladu znamená, je, že mi nejspíš proklouzla bedna s fajnšmekrovským obrazem za 18.500, a pokud pořád chci stejně velikou, jakej byl plán, budu muset investovat minimálně 35K do "hnusný" LEDky (kteroužto technologii mám pět let, 40', moc si nestěžuju). Co je na tom pravdy, jak to vidí zdejší zkušení tech-net matadoři pls? Dík :)
628667
Tak, a mám nejspíš po ptákách tyjo. Potřebuju nějakýho znalce, aby mi trochu objasnil, co se to sakra doopravdy [b]děje s těma plazmama[/b]. Moje situace je taková: od letních prázdnin jsem čekal, kam až spadne cena jednoho šedesátiplacovýho LG, jenomže jsem asi čekal až moc dlouho. Z plno i-net obchodů totiž tento tejden televize [link="http://plazmove-televize.heureka.cz/lg-60pb560v/"]zmizely z nabídek[/link], a co jsem hledal články na iDNESu, tak nedávno psali, že jejich výroba jde do kytek a začíná se nahrazovat OLEDkama. Co to pro mě v překladu znamená, je, že mi nejspíš proklouzla bedna s fajnšmekrovským obrazem za 18.500, a pokud pořád chci stejně velikou, jakej byl plán, budu muset investovat minimálně 35K do "hnusný" LEDky (kteroužto technologii mám pět let, 40', moc si nestěžuju). Co je na tom pravdy, jak to vidí zdejší zkušení tech-net matadoři pls? Dík *:)*
PLAZMA
0 0
reagovat
Z trochu jiného soudku: má někdo zkušenosti s "tactile">link transducers/bass shakers"? Jsou to v podstatě upravené měniče ze subwooferů, které se napevno připevní k sedačce a nízké frekvence přenášení do posluchače pomocí vibrací celé sedačky. Nedávno sem na to narazil na netu a docela mě láká si nějaký postavit nebo pořídit..
628641
Z trochu jiného soudku: má někdo zkušenosti s "[link="hhttp://en.wikipedia.org/wiki/Tactile_transducer"]tactile transducers/bass shakers[/link]"? Jsou to v podstatě upravené měniče ze subwooferů, které se napevno připevní k sedačce a nízké frekvence přenášení do posluchače pomocí vibrací celé sedačky. Nedávno sem na to narazil na netu a docela mě láká si nějaký postavit nebo pořídit..
0 0
reagovat
KARLOS
dakujem presne to som potreboval pocut a dufal som, ze to bude prave od teba :P

LDK
este to nemam kupene, prave sa na to len chystam. len som potreboval pred tym v tomto poradit.
628597
KARLOS dakujem presne to som potreboval pocut a dufal som, ze to bude prave od teba :P LDK este to nemam kupene, prave sa na to len chystam. len som potreboval pred tym v tomto poradit.
0 0
reagovat
Nové Soňáky playery chroustají v podstatě všechno (ano, i ty externí titule), formátově jsou na tom taky dobře (klasika i třeba flacy to bere)... LPCM to samozřejmě bere, ale k tomu i všechno filmově standartní - DD a DTS, i jejich HD varianty...
628594
Nové Soňáky playery chroustají v podstatě všechno (ano, i ty externí titule), formátově jsou na tom taky dobře (klasika i třeba flacy to bere)... LPCM to samozřejmě bere, ale k tomu i všechno filmově standartní - DD a DTS, i jejich HD varianty...
0 0
reagovat
musíš zkusit, u těchto hrůz může být psané všechno možné, ale reálně ti to třeba veme jenom PCM. PS3 umí taky omezit výstupní zvukové formáty, tak když ti to "kino" neveme v defaultu, tak se porýpej v nastavení PS3. a pro příště kup velký AVR, použitý nebo repasovný, vyhneš se přesně takovýmto problémům
628582
musíš zkusit, u těchto hrůz může být psané všechno možné, ale reálně ti to třeba veme jenom PCM. PS3 umí taky omezit výstupní zvukové formáty, tak když ti to "kino" neveme v defaultu, tak se porýpej v nastavení PS3. a pro příště kup velký AVR, použitý nebo repasovný, vyhneš se přesně takovýmto problémům
0 0
reagovat

2.1 domace kino

link
potrebujem od toho aby sa s tym dalo prepojit playstation. pozeram ale, ze zvuk do toho dostanem z ps-ka len cez opticky kabel a nie cez hdmi do domaceho kina a z neho nasledne do tv ako by som si predstavoval. ale to nevadi. skor pozeram na tie formaty co to prehrava ako tela na nove vrata. jednoducho otazka znie, ked do toho pichnem kluc s filmom a externymi titulkami tak prehra to? viac od toho nechcem. ludia znali v tomto vedeli by ste mi poradit ci kupit alebo nekupit ;)
628580
http://www.alza.sk/sony-bdv-ef1100-d438976.htm potrebujem od toho aby sa s tym dalo prepojit playstation. pozeram ale, ze zvuk do toho dostanem z ps-ka len cez opticky kabel a nie cez hdmi do domaceho kina a z neho nasledne do tv ako by som si predstavoval. ale to nevadi. skor pozeram na tie formaty co to prehrava ako tela na nove vrata. jednoducho otazka znie, ked do toho pichnem kluc s filmom a externymi titulkami tak prehra to? viac od toho nechcem. ludia znali v tomto vedeli by ste mi poradit ci kupit alebo nekupit *;)*
2.1 domace kino
0 0
reagovat
Jo a ještě k plusům dodám slušnou klávesnici, velmi příjemnej pogumovanej povrch, na kterým je radost mít ruce při psaní a taky nabíječku, která je prostě geniální. Fakticky jí zapojujete do upraveného USB portu (když nenabíjíte - máte třetí USB 3.0 port. Mimochodem jsou velmi dobře rozmístěné). A ještě k nabíječce. Je malinká a lehounká. Tuším, že menší k ultrabooku nenajdete.

Tak nějak +- je baterka. Full HD přehrávání filmu 6-7 hodin na poloviční jas s vypnutou Wifi. Zapnutá wifina, poloviční jas, stream na pozadí a browsování netu - počítejte tak těch 5 hodin. Mě to naprosto vyhovuje, protože když před šestou přijdu z práce, tak v pohodě do půlnoci jede... Ano, jsou nejmenované utltrabooky co mají výdrž klidně dvojnásobnou, ale ergonomitou se tomu nemůžou rovnat...
628264
Jo a ještě k plusům dodám slušnou klávesnici, velmi příjemnej pogumovanej povrch, na kterým je radost mít ruce při psaní a taky nabíječku, která je prostě geniální. Fakticky jí zapojujete do upraveného USB portu (když nenabíjíte - máte třetí USB 3.0 port. Mimochodem jsou velmi dobře rozmístěné). A ještě k nabíječce. Je malinká a lehounká. Tuším, že menší k ultrabooku nenajdete. Tak nějak +- je baterka. Full HD přehrávání filmu 6-7 hodin na poloviční jas s vypnutou Wifi. Zapnutá wifina, poloviční jas, stream na pozadí a browsování netu - počítejte tak těch 5 hodin. Mě to naprosto vyhovuje, protože když před šestou přijdu z práce, tak v pohodě do půlnoci jede... Ano, jsou nejmenované utltrabooky co mají výdrž klidně dvojnásobnou, ale ergonomitou se tomu nemůžou rovnat...
0 0
reagovat

Yoga 3 pro

No, tak měsíc a něco s Lenovem Yoga 3 pro a dneska šel na reklamaci... :D

Displej špatně reaguje na dotyky. Takové to posouvání stránky to zvládne, ale nefunguje "kliknutí". Otevření ikony na ploše, kliknutí na odkaz v jakémkoliv browseru... Zkusil jsem 3 restore na různá data, následně tvrdej reset do továrního nastavení, ale ten problém přetrval. No, uvidíme co řeknou... Jinak co se zkušeností týče...

+
Intel Core M stačí. Když to podpoří 8 GB ram a 256 GB rychlé SSD, tak ten systém prostě sviští. Ano, ten výkon je někde na půli cesty mezi Core i3 a i5 haswellem, ale já na ultrabooku fakt nepotřebuju pařit hry atd. Vím, že těma benchmarkama bylo plno lidí zklamanejch, ale ten výkon na takové to dělání radosti ( :D ) večer po práci bohatě stačí.

+
Ten hinge mechanismus je fantastickej. Nevím jak chytří soudruzi zvládli, ale je to krutě návyková věc. V životě bych si nemyslel, že to budu využívat v různých režimech, ale hle - je to tak precizně zpracovaný a jednoduchý, že si na to člověk velmi rychle zvykne. Vůbec mechanický provedení je výborný.

+
Díky extra low power procesoru to je fakt lehounký. 1.19 kg je nic a návrat k dvoukilovým mackům je prostě nemyslitelný. Zároveň to je tichounký (větrák to má, ale jako by ho nemělo) a hlavně studený. Což je minulých zkušenostech s Acer ultrabook přímotopem super

+-
Rozlišení 3200x1800 je naprosto zbytečnej overkill a měl sem to tušit. Po nějakém týdnu zoufalého štelování a hledání vhodných aplikací podporujících to rozlišení jsem rezignoval a rozlišení stáhl na klasických 1920x1080. Tak trochu je to asi chyba windows, ale větší rozlišení na ultrabooku než full HD už nikdy...

-
Cena. Dal sem za to 32k a jsem debil.

Možná mě ještě něco napadne, pokud máte nějaké otázky - sem s nima...
628259
No, tak měsíc a něco s Lenovem Yoga 3 pro a dneska šel na reklamaci... :D Displej špatně reaguje na dotyky. Takové to posouvání stránky to zvládne, ale nefunguje "kliknutí". Otevření ikony na ploše, kliknutí na odkaz v jakémkoliv browseru... Zkusil jsem 3 restore na různá data, následně tvrdej reset do továrního nastavení, ale ten problém přetrval. No, uvidíme co řeknou... Jinak co se zkušeností týče... + Intel Core M stačí. Když to podpoří 8 GB ram a 256 GB rychlé SSD, tak ten systém prostě sviští. Ano, ten výkon je někde na půli cesty mezi Core i3 a i5 haswellem, ale já na ultrabooku fakt nepotřebuju pařit hry atd. Vím, že těma benchmarkama bylo plno lidí zklamanejch, ale ten výkon na takové to dělání radosti ( *:D* ) večer po práci bohatě stačí. + Ten hinge mechanismus je fantastickej. Nevím jak chytří soudruzi zvládli, ale je to krutě návyková věc. V životě bych si nemyslel, že to budu využívat v různých režimech, ale hle - je to tak precizně zpracovaný a jednoduchý, že si na to člověk velmi rychle zvykne. Vůbec mechanický provedení je výborný. + Díky extra low power procesoru to je fakt lehounký. 1.19 kg je nic a návrat k dvoukilovým mackům je prostě nemyslitelný. Zároveň to je tichounký (větrák to má, ale jako by ho nemělo) a hlavně studený. Což je minulých zkušenostech s Acer ultrabook přímotopem super +- Rozlišení 3200x1800 je naprosto zbytečnej overkill a měl sem to tušit. Po nějakém týdnu zoufalého štelování a hledání vhodných aplikací podporujících to rozlišení jsem rezignoval a rozlišení stáhl na klasických 1920x1080. Tak trochu je to asi chyba windows, ale větší rozlišení na ultrabooku než full HD už nikdy... - Cena. Dal sem za to 32k a jsem debil. Možná mě ještě něco napadne, pokud máte nějaké otázky - sem s nima...
Yoga 3 pro
0 0
reagovat

TrDLo

V poho, já s tvým postem nejdřív souhlasil, ale pak se mi to rozleželo v hlavě.
BTW divil by ses jak jsme na kolejích šmelili s komponenty, které byly něčím zajímavé...viz grafiky s otevřenými jádry a procesory s lepším taktem.
628255
V poho, já s tvým postem nejdřív souhlasil, ale pak se mi to rozleželo v hlavě. BTW divil by ses jak jsme na kolejích šmelili s komponenty, které byly něčím zajímavé...viz grafiky s otevřenými jádry a procesory s lepším taktem.
TrDLo
0 0
reagovat

Axis

Já reagoval zejména na tu větu, že to bylo zajímavější dřív a dnes už je to více spotřebka. Chtěl jsem poukázat na to, že podle mě to je naopak zajímavější dnes, protože se technologický vývoj zpomalil a ani 5 a více let staré komponenty ještě nemusí patřit do starého železa. Ale názor je názor, peace :+
628254
Já reagoval zejména na tu větu, že to bylo zajímavější dřív a dnes už je to více spotřebka. Chtěl jsem poukázat na to, že podle mě to je naopak zajímavější dnes, protože se technologický vývoj zpomalil a ani 5 a více let staré komponenty ještě nemusí patřit do starého železa. Ale názor je názor, peace *:+*
Axis
0 0
reagovat

TrDLo

Ty OC-cka vypadaji dobre, 5-let je taky lepsich, ale ta cena je krapanek vyssi a ten limit je pro me taky zbytecne vysoky (i do tech 20GB se vlezu v pohode.

Tebou uvedene limity opravdu staci i na ta "velka cisla", ale pred par lety byly ty limity uplne jinde, tak jsem si to chtel "overit" ;)

Co se tyce vyvoje technologii, tak za par let tu jednak bude nova technologie, ktera bude dobrym duvodem pro upgrade nejen disku, ale take kapacitne to co staci dnes, jiz bude za par let slouzit spise jako "nouzovka" (:
628252
Ty OC-cka vypadaji dobre, 5-let je taky lepsich, ale ta cena je krapanek vyssi a ten limit je pro me taky zbytecne vysoky (i do tech 20GB se vlezu v pohode. Tebou uvedene limity opravdu staci i na ta "velka cisla", ale pred par lety byly ty limity uplne jinde, tak jsem si to chtel "overit" ;) Co se tyce vyvoje technologii, tak za par let tu jednak bude nova technologie, ktera bude dobrym duvodem pro upgrade nejen disku, ale take kapacitne to co staci dnes, jiz bude za par let slouzit spise jako "nouzovka" (:
TrDLo
0 0
reagovat

Vardant

Mě donutíš si jednu R9 280X z Aukra koupit kua! Včera jsem nad tím celý den přemýšlel a sledoval přihazující.
TrDLo
Ptal se na náš názor, postoval jsem svůj názor. Ať to zkusí a uvidí sám. Jiná možnost není.
628250
Mě donutíš si jednu R9 280X z Aukra koupit kua! Včera jsem nad tím celý den přemýšlel a sledoval přihazující. [b]TrDLo[/b] Ptal se na náš názor, postoval jsem svůj názor. Ať to zkusí a uvidí sám. Jiná možnost není.
Vardant
0 0
reagovat

t_gon

GTX 960 na tom zas tak dobře poměrem výkon/cena není, tedy u nás a hlavně díky super kurzu dolaru... R9 280X nebo GTX 770 z Aukra jsou na tom podstatně líp :)
628249
GTX 960 na tom zas tak dobře poměrem výkon/cena není, tedy u nás a hlavně díky super kurzu dolaru... R9 280X nebo GTX 770 z Aukra jsou na tom podstatně líp *:)*
t_gon
0 0
reagovat

t_gon

Zrovna MX100 má záruku jen tříletou, ale s limitem 40 GB/day. Ty lepší SSD s pětiletou se většinou pohybují kolem 20 GB/day, ale třeba moje oblíbené OCZ Vector mají ve verzi 150 dokonce 5 let s 50 GB/day.

Nevím přesně, jaká "pěkně velká čísla" máš na mysli, ale řekl bych, že výše uvedené limity na to pořád s přehledem stačí. To by člověk musel opravdu soustavně zapisovat např. při nějakém renderování apod - a každý den, bez přestávky.

Těch 10 let je trochu nadsazených, protože dřív narazíme spíš na konec morální životnosti - protože v té době půjde za dobrou cenu koupit už zase o mnoho výkonnější disk s úplně jiným rozhraním.
628244
Zrovna MX100 má záruku jen tříletou, ale s limitem 40 GB/day. Ty lepší SSD s pětiletou se většinou pohybují kolem 20 GB/day, ale třeba moje oblíbené OCZ Vector mají ve verzi 150 dokonce 5 let s 50 GB/day. Nevím přesně, jaká "pěkně velká čísla" máš na mysli, ale řekl bych, že výše uvedené limity na to pořád s přehledem stačí. To by člověk musel opravdu soustavně zapisovat např. při nějakém renderování apod - a každý den, bez přestávky. Těch 10 let je trochu nadsazených, protože dřív narazíme spíš na konec morální životnosti - protože v té době půjde za dobrou cenu koupit už zase o mnoho výkonnější disk s úplně jiným rozhraním.
t_gon
0 0
reagovat

TrDLo

S tim vyplati jsem se odkazoval na "stare baje a povesti" se zivotnosti SSD disku, ktera se v ramci zapsanych dat rapidne snizovala a bunky odchazely rychleji. Dokonce na nekolika forech (starsiho data) uzivatele uvadeli zapis u vybranych her v ramci x-GB za det ciste na hre (napr. Skyrim), coz s dalsimi zapisy dat pro OS uz byly pekne velka cisla. Dnes jsou SSD technologicky jinde a pokud je tam 5-leta zaruka a vydrzi rekneme tech 10 let, tak se neni o cem bavit. Ale radeji jsem chtel overene "interni" MZ informace (:

Tvuj posledni nazor aplikuji jiz dlouze (NAS - multimedia, PC OS, hry apod.), tak zvazuji prave prinos toho SSD. No, ale "premluvili jste me (vlastne i na zaklade nedavne debaty o SSD si zvolim ten Crucial MX100) (:

LDK - Diky za clanek, rad si poctu a zavzpominam na stare PATA disky. U nich byl porod cokoli, nejen hrani a v dnesni dobe, kdyz sednes k PC, kde jeste bezi OS ciste na nem, tak mas chut ho prohodit oknem (:

Dik za rady vsem :+
628243
S tim vyplati jsem se odkazoval na "stare baje a povesti" se zivotnosti SSD disku, ktera se v ramci zapsanych dat rapidne snizovala a bunky odchazely rychleji. Dokonce na nekolika forech (starsiho data) uzivatele uvadeli zapis u vybranych her v ramci x-GB za det ciste na hre (napr. Skyrim), coz s dalsimi zapisy dat pro OS uz byly pekne velka cisla. Dnes jsou SSD technologicky jinde a pokud je tam 5-leta zaruka a vydrzi rekneme tech 10 let, tak se neni o cem bavit. Ale radeji jsem chtel overene "interni" MZ informace (: Tvuj posledni nazor aplikuji jiz dlouze (NAS - multimedia, PC OS, hry apod.), tak zvazuji prave prinos toho SSD. No, ale "premluvili jste me (vlastne i na zaklade nedavne debaty o SSD si zvolim ten Crucial MX100) (: LDK - Diky za clanek, rad si poctu a zavzpominam na stare PATA disky. U nich byl porod cokoli, nejen hrani a v dnesni dobe, kdyz sednes k PC, kde jeste bezi OS ciste na nem, tak mas chut ho prohodit oknem (: Dik za rady vsem *:+*
TrDLo
0 0
reagovat

t_gon

Zrovna na téma rychlosti načítání her sem nedávno psal článek, kde je porovnání i s extrémní případy jako RAM disk a starý PATA 20GB WD připojený přes USB 2.0.

V podstatě ale novější hry jsou díky zastaralému hardwaru stávající a minulé generace konzolí tak optimalizované, že rozdíly moc velké nejsou. U PC her jako je zmiňované WoWko ten rozdíl může být ale dost velký. Já to dělám tak, že nechávám drtivou většinu her na mechanickém disku a přesunuju na SSD až v případě, že při načítání slyším lítat hlavičku po disku, což znamená, že hra načítá mrtě malých souborů, nebo datové soubory jsou defragmentované a z SSD to bude přirozeně rychlejší.
628237
Zrovna na téma rychlosti načítání her sem nedávno psal [link="http://community.pcgamingwiki.com/page/blog/_/features/utilities/dimmdrive-ram-disk-for-games-r172"]článek[/link], kde je porovnání i s extrémní případy jako RAM disk a starý PATA 20GB WD připojený přes USB 2.0. V podstatě ale novější hry jsou díky zastaralému hardwaru stávající a minulé generace konzolí tak optimalizované, že rozdíly moc velké nejsou. U PC her jako je zmiňované WoWko ten rozdíl může být ale dost velký. Já to dělám tak, že nechávám drtivou většinu her na mechanickém disku a přesunuju na SSD až v případě, že při načítání slyším lítat hlavičku po disku, což znamená, že hra načítá mrtě malých souborů, nebo datové soubory jsou defragmentované a z SSD to bude přirozeně rychlejší.
t_gon
0 0
reagovat
"Ma to smysl vzhledem k zapsanym datum na disk nebo je ten rozdil minimalni a hry se vyplati sypat na druhy disk?"
Jak "vyplatí", HDD tě snad nějak odměňuje za zapsaná data? :D Všechno na SSD, dnešní disky mají takovou efektivní životnost, že ty buňky běžným používáním nevypráskáš ani za 10 let. Už ty pětileté záruky lecos napovídají... 8)

Co se týče her, tak nemám nikterak široké zkušenosti, ale můžu říct, že konkrétně u Blizzardích her je přínos velice citelný. Třeba takové Diablo III načítá slušné množství dat on-the-fly, i StarCraft II je s SSD daleko příjemnější, protože to odstraní takové ty drobné záseky např. když se má spustit cutscene apod.

Já jsem toho názoru, že v PC má být už jenom SSD a pouze multimediální data a zálohy si člověk odloží na NAS v síti :))
628233
"Ma to smysl vzhledem k zapsanym datum na disk nebo je ten rozdil minimalni a hry se vyplati sypat na druhy disk?" Jak "vyplatí", HDD tě snad nějak odměňuje za zapsaná data? *:D* Všechno na SSD, dnešní disky mají takovou efektivní životnost, že ty buňky běžným používáním nevypráskáš ani za 10 let. Už ty pětileté záruky lecos napovídají... *8)* Co se týče her, tak nemám nikterak široké zkušenosti, ale můžu říct, že konkrétně u Blizzardích her je přínos velice citelný. Třeba takové Diablo III načítá slušné množství dat on-the-fly, i StarCraft II je s SSD daleko příjemnější, protože to odstraní takové ty drobné záseky např. když se má spustit cutscene apod. Já jsem toho názoru, že v PC má být už jenom SSD a pouze multimediální data a zálohy si člověk odloží na NAS v síti *:))*
0 0
reagovat
SSDčko mám, ale asi moc nepomůžu, neb nepařím ;):D.. Ale ono je cokoli na SSDčku načtěno svižněji a starty programů taky...
628232
SSDčko mám, ale asi moc nepomůžu, neb nepařím *;)**:D*.. Ale ono je cokoli na SSDčku načtěno svižněji a starty programů taky...
0 0
reagovat
Klasicky vyzivne a dobre nazory od vsech :+

Na aukru jsem kdysi take prodaval a celkem se to i chytlo (jednalo se o obyc starsi "kancl PC" s Core2Duo a nejake LCD a za "par" korun se to vzdy strelilo rychle), ale slo mi hlavne o to, zda dle zkusenosti ostatnich je lepsi prodat sestavu komplet, ci po dilech. Jasne, je to asi specificke od kazdeho typu HW, ale kdyz si predstavim ty "problemy" s dohadovanim (Axis - i na aukru se najde kopec "spekulantu", kteri pred regulernim ukoncenim posilaji "zajimave navrhy" cen a prodeje...), balenim, popr., prodejem samotnych komponent, tak se mi do toho zrovna 2x nechce.

Ono hlavne kdyz clovek hraje pouze na PC a rad si dopreje nejnovejsi graficky naslapane FPS ve fullu, tak se proste jednou za cas upgradu hlavne grafiky nevyhne. A je otazka, zda zdimat sestavu az do mrte a rekneme jednu za 5 let vse "dat pryc" a poridit novou strojovnu nebo radeji po cca 3 letech stavajici prodat za "dobry" peniz a nova masina ho nevyjde tak draze.

Kazdopadne diky vsem za postrehy, popremyslim jeste co s tou mou stavajici sestavou, ale pravdepodobne vse ponecham a upgradnu pouze grafiku (dnes vysly cenove a vykonove zajimave GeForce 960) s tim, ze se pokusim alespon za par kacek strelit nepotrebne komponenty (BD mechanika, zvukovna...) a pripadne obmenim LCD. Pac dle cpubenchmark, bych si zase nejak extra nepolepsil, vzhledem k cene novych komponent...

A propo, predpokladam, ze spousta z vas jede na SSD discich pro system. Ten nabeh a sviznost OS je pekna s timto diskem, ale projevi se to i pri hrani? Rozumej nacitani levelu, map apod. Ma to smysl vzhledem k zapsanym datum na disk nebo je ten rozdil minimalni a hry se vyplati sypat na druhy disk? Zajimaji me vase realne skusenosti, ne propagacni grafy z netu (:
628231
Klasicky vyzivne a dobre nazory od vsech *:+* Na aukru jsem kdysi take prodaval a celkem se to i chytlo (jednalo se o obyc starsi "kancl PC" s Core2Duo a nejake LCD a za "par" korun se to vzdy strelilo rychle), ale slo mi hlavne o to, zda dle zkusenosti ostatnich je lepsi prodat sestavu komplet, ci po dilech. Jasne, je to asi specificke od kazdeho typu HW, ale kdyz si predstavim ty "problemy" s dohadovanim (Axis - i na aukru se najde kopec "spekulantu", kteri pred regulernim ukoncenim posilaji "zajimave navrhy" cen a prodeje...), balenim, popr., prodejem samotnych komponent, tak se mi do toho zrovna 2x nechce. Ono hlavne kdyz clovek hraje pouze na PC a rad si dopreje nejnovejsi graficky naslapane FPS ve fullu, tak se proste jednou za cas upgradu hlavne grafiky nevyhne. A je otazka, zda zdimat sestavu az do mrte a rekneme jednu za 5 let vse "dat pryc" a poridit novou strojovnu nebo radeji po cca 3 letech stavajici prodat za "dobry" peniz a nova masina ho nevyjde tak draze. Kazdopadne diky vsem za postrehy, popremyslim jeste co s tou mou stavajici sestavou, ale pravdepodobne vse ponecham a upgradnu pouze grafiku (dnes vysly cenove a vykonove zajimave GeForce 960) s tim, ze se pokusim alespon za par kacek strelit nepotrebne komponenty (BD mechanika, zvukovna...) a pripadne obmenim LCD. Pac dle cpubenchmark, bych si zase nejak extra nepolepsil, vzhledem k cene novych komponent... A propo, predpokladam, ze spousta z vas jede na SSD discich pro system. Ten nabeh a sviznost OS je pekna s timto diskem, ale projevi se to i pri hrani? Rozumej nacitani levelu, map apod. Ma to smysl vzhledem k zapsanym datum na disk nebo je ten rozdil minimalni a hry se vyplati sypat na druhy disk? Zajimaji me vase realne skusenosti, ne propagacni grafy z netu (:
0 0
reagovat

KARLOS

To na co narážíš se týká pouze toho příkladu s nVidiemi, u zmíněných počítačů na úrovni C2D je ten odskok od aktuálního hardwaru přecejen už daleko větší, ale stejně velký rozptyl je i v nárocích různých uživatelů.

A u těch grafik? Co já vím, najde se spousta nadšenců, kteří prostě chtějí mít vždy to nejnovější a nejlepší, i když to proti předchozí generaci zas až takový pokrok není. A nebo jim jde o nějaký specifický parametr, třeba že Maxwelly mají jako první už HDMI 2.0, což je podstatné jenom pro někoho.
628224
To na co narážíš se týká pouze toho příkladu s nVidiemi, u zmíněných počítačů na úrovni C2D je ten odskok od aktuálního hardwaru přecejen už daleko větší, ale stejně velký rozptyl je i v nárocích různých uživatelů. A u těch grafik? Co já vím, najde se spousta nadšenců, kteří prostě chtějí mít vždy to nejnovější a nejlepší, i když to proti předchozí generaci zas až takový pokrok není. A nebo jim jde o nějaký specifický parametr, třeba že Maxwelly mají jako první už HDMI 2.0, což je podstatné jenom pro někoho.
KARLOS
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se