|
reagovat
|
Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO
příspěvky 5101 - 5120
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 255
- 256
- 257
- .
- 898
- 899
Dobrý večer,
doporučili byste mi nějakej dobrej foťák do 10k? Rodičům, na takový to domácí focení, co nejvíc blbuvzdornej, co nejvíc automatickej... Starej Olympus jim dožil a samozřejmě zůstalo na mě, abych vybral nástupce, ačkoliv tomu vůbec nerozumím.
Se zrcadlem nebo bez, to je asi jedno. I když, čím větší stroj, tím větší machrindex v klubu důchodců, jestli mi rozumíte. Jediným specifičtějším přáním jsou výměnný baterky, pokud se to ještě dělá, nebo aspoň co největší výdrž. S dobíjením totiž mají největší problémy. Instinktivně bych šáhnul po něčem od Nikonu, ale rád si nechám poradit.
doporučili byste mi nějakej dobrej foťák do 10k? Rodičům, na takový to domácí focení, co nejvíc blbuvzdornej, co nejvíc automatickej... Starej Olympus jim dožil a samozřejmě zůstalo na mě, abych vybral nástupce, ačkoliv tomu vůbec nerozumím.
Se zrcadlem nebo bez, to je asi jedno. I když, čím větší stroj, tím větší machrindex v klubu důchodců, jestli mi rozumíte. Jediným specifičtějším přáním jsou výměnný baterky, pokud se to ještě dělá, nebo aspoň co největší výdrž. S dobíjením totiž mají největší problémy. Instinktivně bych šáhnul po něčem od Nikonu, ale rád si nechám poradit.
|
reagovat
|
zvědavost
Nevíte někdo, jestli tyhle TV mají už HDMI 2.0, takže tam jde ten UHD signál posílat z PC na plných 60Hz? link - nedaří se mi to nikde najít...
|
reagovat
|
TedGeorge
Spíš za krkem. Přijde mi, že to má strašně nízko. Jinak bych taky chtěl, aby mě takhle "bolely oči"
link
link|
reagovat
|
KARLOS
Dávám ti za pravdu, taky jsem se spálil s jejich verzí pseudoThinkPadu. Zlaté IBM.
|
reagovat
|
Lenovo stehně nic jiného nevyrábí
... Ano, mluví ze mě zhrzený zákazník.
... Ano, mluví ze mě zhrzený zákazník.|
reagovat
|
Sluchátka
Tak jen doplním ke koupí špuntů od Nixonu a přenosných polouzavřených SENCOR IMPERIAL HP700E. Aneb Sencory umřeli před týdnem (prasklo otočné upevnění sluchátka k hlavovém mostu vnitřní čudlík s hranou je z minima materiálu, je předepnutý a se 100% jistotu umře - ten kdo to navrhnul a nakonec vyrobil by měl dostat za uši), Nixonu zemřela před včerejškem kabeláž za konektorem (nemá smysl se v něm hrabat vše je zalito v silikonu a jde o tu nejlevnější kabeláž co jde sehnat, plus hodně hnusně napájenou ke konektoru).
Aneb u Sencoru s puvodní cenou 500 jsem ochotnej chápat že se šlo kvalitou až na dřeň. U Nixonů je to po třech měsících normálního provozu prasárna...koupit si je za 1k tak jsem naštván mnohem víc.
Ale zase musím říct že se k tomu Mall postavil čelem, Sencory vyreklamoval a vzhledem k tomu že už je nemá vrátil prachy (po 5ti dnech), s Nixonama jdu dnes.
Aneb u Sencoru s puvodní cenou 500 jsem ochotnej chápat že se šlo kvalitou až na dřeň. U Nixonů je to po třech měsících normálního provozu prasárna...koupit si je za 1k tak jsem naštván mnohem víc.
Ale zase musím říct že se k tomu Mall postavil čelem, Sencory vyreklamoval a vzhledem k tomu že už je nemá vrátil prachy (po 5ti dnech), s Nixonama jdu dnes.
|
reagovat
|
DisplayPort
Mate prosim vas nekdo dobre zkusenosti s nejakym DP kabelem, ktery v pohode na 3 (radeji vsak 5) metru prenese 4K rozliseni? Potrebuji nejakou "tutovku", at netestuji od nejlevnejsich... Dik
|
reagovat
|
Nám v kanclu odešel mobilní projektor ještě daleko daleko dřív. Přecejenom se to pouštělo často na krátkou dobu, přenášelo, převáželo. Vždycky jsem vyrost o 2 metry, když to rychle vypínal/zapínal někdo zběsile několikrát za sebou. Jinak to fakt nemusí být lampa. My to dali komplet na čištění a docela to pomohlo, teda mimo to že ta lampa fakt odcházela.
Zvlášť, jestli to máš třeba v prašném prostředí. Na internetu jsou docela jednuduchý návody na vyčištění, ale přenechal bych to profíkům, jestli to neni něco uplně za pár korun a ještě třeba v záruce. Myslím, že jsme za to platili pár stovek, ale prachové filtry by měl člověk zvládnout vyčistit sám.
Ono to není uplně věc jako TV, která vysí na zdi bez údržby x let.
Zvlášť, jestli to máš třeba v prašném prostředí. Na internetu jsou docela jednuduchý návody na vyčištění, ale přenechal bych to profíkům, jestli to neni něco uplně za pár korun a ještě třeba v záruce. Myslím, že jsme za to platili pár stovek, ale prachové filtry by měl člověk zvládnout vyčistit sám. Ono to není uplně věc jako TV, která vysí na zdi bez údržby x let.
|
reagovat
|
Projektor sice fakt nemám, takže vlastní zkušenosti potvrdit nemůžu, ale ta doba životnosti je jednak jen velmi orientační a často dost nadsazená a pak záleží, jak se s projektorem zacházelo. Pomiňme teď, zda těch 5k je myšleno jako ecorežim (jakože asi jo) a jestli se náhodou místo něho nejelo na režim normální. Ono hodně záleží, jak se s projektorem a tudíž i lampou zachází.
Pokud není dobře větraný, či neudržovaný (LCD projektory vyžadují pravidelnou údržbu v podobě čištění prachových filtrů jednou za půl roku), může docházet k přehřívání pampy a pak i ke zkrácení životnosti. Pokud se zase s projektorem nepracuje správně, jako třeba časté krátkodobé zapínání a vypínání, lampě to taky škodí. Minimální provozní doba, kdy se projektor zapne a lampa v kuse běží je tuším okolo půl hodiny, ale to je nejnižší dolní hranice. Paradoxně je lepší, když projektor běží v kuse delší dobu, samozřejmě opět za předpokladu dobrého chlazení...
Tak jako tak, v záručáku budeš mít přesně uvedenou odchylku od doby životnosti oné lapmy. A co vím, pak ta odchylka bývá i čtvrtinová (což ty jsi samozřejmě ještě nenaplnila).
Pokud není dobře větraný, či neudržovaný (LCD projektory vyžadují pravidelnou údržbu v podobě čištění prachových filtrů jednou za půl roku), může docházet k přehřívání pampy a pak i ke zkrácení životnosti. Pokud se zase s projektorem nepracuje správně, jako třeba časté krátkodobé zapínání a vypínání, lampě to taky škodí. Minimální provozní doba, kdy se projektor zapne a lampa v kuse běží je tuším okolo půl hodiny, ale to je nejnižší dolní hranice. Paradoxně je lepší, když projektor běží v kuse delší dobu, samozřejmě opět za předpokladu dobrého chlazení...
Tak jako tak, v záručáku budeš mít přesně uvedenou odchylku od doby životnosti oné lapmy. A co vím, pak ta odchylka bývá i čtvrtinová (což ty jsi samozřejmě ještě nenaplnila).
|
reagovat
|
Zdravím,
zajímalo by mě jak je to s životností lampy. Měla jsem napsané v papírech, že lampa vydrží více jak 5000 hodin, ale teď mám nasvíceno něco kolem 2700 a zdá se mi, že lampa už asi dosloužila. Je možné aby se životnost lampy o tolik zkrátila? Pokud ano tak čím je to, na co si mám dát příště pozor?
zajímalo by mě jak je to s životností lampy. Měla jsem napsané v papírech, že lampa vydrží více jak 5000 hodin, ale teď mám nasvíceno něco kolem 2700 a zdá se mi, že lampa už asi dosloužila. Je možné aby se životnost lampy o tolik zkrátila? Pokud ano tak čím je to, na co si mám dát příště pozor?
|
reagovat
|
Dík, já si to myslel. Plus tomu hraje do karet menší spotřeba a hlučnost. i5 nebo Core M už jsou pak o moc dražší.
|
reagovat
|
TonyClifton
Pokud neprovozuješ náročnější multitasking nebo třeba nestříháš video, tak by dvoujádrový Bay Trail měl na základní činnosti stačit. i3 není zvlášť lepší alternativa. Je sice výkonnější, ale taky žravější a ve většině provedení potřebuje, na rozdíl od Bay Trailu, aktivní chlazení. Kdyby byla řeč o i5 nebo Core M, byla by to jiná - i3 nemá Turbo mód.
|
reagovat
|
Tony
Imho to stacit bude, ale osobne by som isiel do toho medzikroku a skusil sa pozriet po Pentiu.
|
reagovat
|
Je vyloženě blbá volba procesor Celeron N2840, co mu stačí minimum výkonu na max spuštěný prohlížeč a cokoliv z MS Office, nebo se vyplatí si nějakých 1500 za třeba Intel Core i3 4005U Haswell? Já si to kupovat pro sebe, tak jdu jasně do něčeho dražší, ale na minimum práce by to mohlo být dost jedno, ne?
Koukám na tohle link a nepřijde mi to takový rozdíl na člověka s minimálními nároky na výkon.
Koukám na tohle link a nepřijde mi to takový rozdíl na člověka s minimálními nároky na výkon.
|
reagovat
|
Já se zrovna připravuju řvát pro změnu do telefonu... Hned, co proběhne "vydírání" v podobě věcí, co mi vypsal LDKčko a soudním znalcem.
Pak napiš, jak to dopadlo.
Pak napiš, jak to dopadlo.

|
reagovat
|
KARLOS
Hele tak ať ti to dobře dopadne. Shodou okolností mě právě dnes přišla SMS, že moje Lenovo Yoga 3 Pro je po reklamaci připravená k vyzvednutí a reklamace byla ZAMÍTNUTA. Pominu, že jim to trvalo měsíc. Ale tady se jednalo o jasnou výrobní závadu (přestalo z 50 procent fungovat dotykové ovládání displeje - ano, dal jsem to do továrního nastavení abych vyloučil software chybu). Alza je banda dementních hovad. Teď sem se vrátil z práce, sedám do auta a něco mi říká, že na nějakého chudáka tam asi budu řvát.
|
reagovat
|
LDK: Moc dík za užitečné info... Bohužel NB je na reklamaci v Nemecku... 
Alespoň ale zkusím prohledat net a zkušenosti dalších lidí s těma pantama a nechám si teda nafotit tu korozi...
Na fotkách, co mi zatím poslali, byl jenom vidět zlomený pant a nějaký ten prach (nic extrémního) , žádnou korozi sem neviděl...
Tak jako tak - jestli reklamaci neuhádám, platit to určitě nebudu...

Alespoň ale zkusím prohledat net a zkušenosti dalších lidí s těma pantama a nechám si teda nafotit tu korozi...
Na fotkách, co mi zatím poslali, byl jenom vidět zlomený pant a nějaký ten prach (nic extrémního) , žádnou korozi sem neviděl...
Tak jako tak - jestli reklamaci neuhádám, platit to určitě nebudu...
|
reagovat
|
TOP Diskuze
86Melania: Recenze 2130 filmů, které vám v roce 2026 nesmí ujít 21Spasitel: Final Trailer 16The Adventures of Cliff Booth: Teaser 16Válečné monstrum: Trailer 12Star Wars: Mandalorian a Grogu: Super Bowl Spot 12Víkendový výplach #858 o Predátorovi a Resident Evil 12První dojmy: romance Bouřlivé výšiny 11Kdy dorazí nová Mumie? 11Zootropolis si drží první místo a uniká Avatarovi

.