Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 4661 - 4680 Napsat příspěvek
Gorecki: No a to je právě to - dnešní doba desingem interiéru spíš velí k minimalismu a těm velkým tvrdým plochám...
Rozbití stěn je samozřejmě základ, i když by se v nich neměly vyskytovat skleněné vytríny, ale spíš otevřená knihovna. A konferenční stolek by měl být co nejmenší.
Já ale řeším především podlahu a strop, což jsou dvě obrovské plochy, na které se zapomíná. Na podlaze musí být jednoznačně po celé ploše koberec a prej je umění vybrat jeho správnou výšku. A nakonec tedy zbývá vyřešit strop - samozřejmě tak, aby nebyl polepený obaly od vajíček :). Správný podhled udělá ale své, pokud je na podhled místo... A navíc u odrazivého Atmos se s tím, že strop bude zvukově odrazivý i víceméně pevně počítá.
Když se tedy dělá akustika, víceméně se do hry zapojuje i to odhlučnění a naopak.
640255
Gorecki: No a to je právě to - dnešní doba desingem interiéru spíš velí k minimalismu a těm velkým tvrdým plochám... Rozbití stěn je samozřejmě základ, i když by se v nich neměly vyskytovat skleněné vytríny, ale spíš otevřená knihovna. A konferenční stolek by měl být co nejmenší. Já ale řeším především podlahu a strop, což jsou dvě obrovské plochy, na které se zapomíná. Na podlaze musí být jednoznačně po celé ploše koberec a prej je umění vybrat jeho správnou výšku. A nakonec tedy zbývá vyřešit strop - samozřejmě tak, aby nebyl polepený obaly od vajíček :). Správný podhled udělá ale své, pokud je na podhled místo... A navíc u odrazivého Atmos se s tím, že strop bude zvukově odrazivý i víceméně pevně počítá. Když se tedy dělá akustika, víceméně se do hry zapojuje i to odhlučnění a naopak.
0 0
reagovat

KARLOS

Tak bavime sa asi o takom tom domacom domacom kine, nie o referencnom zvukovom studiu:) Takto ti relativne dobru akustiku urobi v podstate akekolvek "rozbitie" stien miestnosti, ci uz nabytkom, zavesmi a pod. Nemusi si to rovno obkladat obalmi na vajcia:)
Ale to odhlucnenie je zapeklita vec, ktoru tazko obabres. Ci uz dodatocne, alebo nejakou "lacnou formou".
640246
Tak bavime sa asi o takom tom domacom domacom kine, nie o referencnom zvukovom studiu:) Takto ti relativne dobru akustiku urobi v podstate akekolvek "rozbitie" stien miestnosti, ci uz nabytkom, zavesmi a pod. Nemusi si to rovno obkladat obalmi na vajcia:) Ale to odhlucnenie je zapeklita vec, ktoru tazko obabres. Ci uz dodatocne, alebo nejakou "lacnou formou".
KARLOS
0 0
reagovat
No, akustika a odhlučnění ruku v ruce jde... Obroskou výhodu budeš mít, pokud budeš v přízemí s vysokými stropy. Kdekoli jinde budeš řešit odhlučnění podlahy, což je samozřejmě peklíčko a sáhneš do kapsy/či vlastních časových investic hodně hluboko do kapsy.
U akustiky je pak velmi dobré vědět, že ty a ony materiály jsou dobré třeba jen pro polovinu zvukového spektra a pro tu druhou jsou zase nevhodná :D. Obecně ale platí jednohuché pravidlo - čím míň tvrdých velkých ploch, tím LÉPE, ale nemůže být poslechová místnost "polstrovaná cela", protože i dozvuk v rozumné míře napomáhá dobré reprodukci. Zejména u dom.kina, kde je woofer jako jediný zástupce nízkých kmitočtů by měl mít sílu pokrýt celou místnost a toho se samozřejmě dosahuje i odrazem...
640250
No, akustika a odhlučnění ruku v ruce jde... Obroskou výhodu budeš mít, pokud budeš v přízemí s vysokými stropy. Kdekoli jinde budeš řešit odhlučnění podlahy, což je samozřejmě peklíčko a sáhneš do kapsy/či vlastních časových investic hodně hluboko do kapsy. U akustiky je pak velmi dobré vědět, že ty a ony materiály jsou dobré třeba jen pro polovinu zvukového spektra a pro tu druhou jsou zase nevhodná :D. Obecně ale platí jednohuché pravidlo - čím míň tvrdých velkých ploch, tím LÉPE, ale nemůže být poslechová místnost "polstrovaná cela", protože i dozvuk v rozumné míře napomáhá dobré reprodukci. Zejména u dom.kina, kde je woofer jako jediný zástupce nízkých kmitočtů by měl mít sílu pokrýt celou místnost a toho se samozřejmě dosahuje i odrazem...
0 0
reagovat

OndraZBrna

Hlavne si daj zalezat aj na dobrom odhlucneni miestnosti od zvysku budovy, uvidis, ze to domacnost velmi oceni. Ked som si robil vlastne domace kino uplne od podlahy, toto som podcenil a uz niet cesty spat:(
Akustiku, ozvucenie, projeciu, vsetko vies updatovat aj dodatocne.
640244
Hlavne si daj zalezat aj na dobrom odhlucneni miestnosti od zvysku budovy, uvidis, ze to domacnost velmi oceni. Ked som si robil vlastne domace kino uplne od podlahy, toto som podcenil a uz niet cesty spat:( Akustiku, ozvucenie, projeciu, vsetko vies updatovat aj dodatocne.
OndraZBrna
0 0
reagovat

LDK

LDK - díky za vyčerpávající odpověď, rady, tipy, fotky .... jak říkáš, když ti to někdo postaví, tak to není taková zábava, než když si to postavíš sám, pak k tomu nemáš ani takový citový vztah :)

Zatmění místnosti naštěstí řešit nemusím, jelikož se jedná o místnost bez oken. Stěny a strop určitě do tmavé barvy, na stěny plánuji připevnit nějakou textílii, koberec či tak něco, jednak, aby se místnost celá zútulnila a pak i z pohledu akustiky.

Plátno zvažuji určitě pevné, výhody/nevýhody jsi zmínil sám. To maskovací zařízení máš velmi důmyslně vyřešené. Popravdě na tohle jsem vůbec nemyslel a ani by mně to nenapadlo. Jeden můj známý, co chodí pravidelně do kina mi teď říkal, že do doby, než ho na ty šedé pruhy upozornil kamoš, tak si jich ani nevšímal, ale od té doby si toho v kině vždy pravidelně všímá, ruší ho to a už to nemůže dostat z palice :D

Co se týče zvuku, jak jsem psal už níže, uvažuji o systému Dolby Atmos (když už, tak ať to stojí pořádně za to).

A za ten software díky moc za tip, tohle je přesně to, co jsem si představoval. Jedno centrální multimediální místo.
640238
LDK - díky za vyčerpávající odpověď, rady, tipy, fotky .... jak říkáš, když ti to někdo postaví, tak to není taková zábava, než když si to postavíš sám, pak k tomu nemáš ani takový citový vztah :) Zatmění místnosti naštěstí řešit nemusím, jelikož se jedná o místnost bez oken. Stěny a strop určitě do tmavé barvy, na stěny plánuji připevnit nějakou textílii, koberec či tak něco, jednak, aby se místnost celá zútulnila a pak i z pohledu akustiky. Plátno zvažuji určitě pevné, výhody/nevýhody jsi zmínil sám. To maskovací zařízení máš velmi důmyslně vyřešené. Popravdě na tohle jsem vůbec nemyslel a ani by mně to nenapadlo. Jeden můj známý, co chodí pravidelně do kina mi teď říkal, že do doby, než ho na ty šedé pruhy upozornil kamoš, tak si jich ani nevšímal, ale od té doby si toho v kině vždy pravidelně všímá, ruší ho to a už to nemůže dostat z palice :D Co se týče zvuku, jak jsem psal už níže, uvažuji o systému Dolby Atmos (když už, tak ať to stojí pořádně za to). A za ten software díky moc za tip, tohle je přesně to, co jsem si představoval. Jedno centrální multimediální místo.
LDK
0 0
reagovat
Ok, dík, mrknu na to.
640179
Ok, dík, mrknu na to.
0 0
reagovat
Pokud nechrčí, zvukově nevypadává a krom toho, že hraje potichu, pak mu vlastně nic nechybí, pak to vypadá, že „někde“ nabral na zátěži (odporu) a buď cesta (kabel), nebo samotná bedna má někde problém…
Nejprve zkontrolovat kabel (zda není „natáhnutý“, což by sice nemělo měnit jeho nominální odpor, ale i tak a pak – pokud jsou kabely napřímo, odštípnout odizolovanou část a odřezat bužírku, aby vznikl nový (neoxidovaný) povrch pro připojení) a pak svorky a zapojení kabelů do nich (zda třeba na svorce u repra není nečistota a to dost možná dělá bordel)…
Pokud nic z toho nepomůže a je zjevné, že se něco stalo s reprem (ale pořád za předpokladu, že jinak hraje nez větších problémů), musíš přímo do bedny a čeknout výhybku. Je dost možné, že v takovém repru je sestavena jen z velmi jednoduchého zapojení – jeden kondík a jeden odpor a že došlo k rozpojení (protože tyhle bedny nemají výhybku na plošáku, ale jen propojenou kabely), či vypadnutí. Je možné, že to bude i starý kondík, ale to by ti pak nešly jen výšky…
Jinak cívka je filtr výšek, kondík filtr hloubek. V jednoduchých zapojení se používá zjednodušení, kde se filtruje hluboké pásmo a na basové repro se dává jen zátěž...
640176
Pokud nechrčí, zvukově nevypadává a krom toho, že hraje potichu, pak mu vlastně nic nechybí, pak to vypadá, že „někde“ nabral na zátěži (odporu) a buď cesta (kabel), nebo samotná bedna má někde problém… Nejprve zkontrolovat kabel (zda není „natáhnutý“, což by sice nemělo měnit jeho nominální odpor, ale i tak a pak – pokud jsou kabely napřímo, odštípnout odizolovanou část a odřezat bužírku, aby vznikl nový (neoxidovaný) povrch pro připojení) a pak svorky a zapojení kabelů do nich (zda třeba na svorce u repra není nečistota a to dost možná dělá bordel)… Pokud nic z toho nepomůže a je zjevné, že se něco stalo s reprem (ale pořád za předpokladu, že jinak hraje nez větších problémů), musíš přímo do bedny a čeknout výhybku. Je dost možné, že v takovém repru je sestavena jen z velmi jednoduchého zapojení – jeden kondík a jeden odpor a že došlo k rozpojení (protože tyhle bedny nemají výhybku na plošáku, ale jen propojenou kabely), či vypadnutí. Je možné, že to bude i starý kondík, ale to by ti pak nešly jen výšky… Jinak cívka je filtr výšek, kondík filtr hloubek. V jednoduchých zapojení se používá zjednodušení, kde se filtruje hluboké pásmo a na basové repro se dává jen zátěž...
0 0
reagovat
Když hraje reproduktor velice potichu, v čem by mohl být problém? Mohlo by to být něco lehce opravitelného? Kupoval jsem pár repro, abych si doplnil starou 5.1 sestavu od Mission a jeden se zdá po cestě dostal trochu víc do těla...
640174
Když hraje reproduktor velice potichu, v čem by mohl být problém? Mohlo by to být něco lehce opravitelného? Kupoval jsem pár repro, abych si doplnil starou 5.1 sestavu od Mission a jeden se zdá po cestě dostal trochu víc do těla...
0 0
reagovat
Tak já teda přidám pár svých zkušeností, ale máš pravdu, není to žádná sranda, ale taky nic nereálného. Hodně věcí jsem si dělal sám, takže to určitě nevypadá epicky, jak tu Gonzi psal (díky! :)), ale je to hlavně funkční projekční místnost. Samozřejmě, že se dá na tento projekt hodit pytel peněz a on to někdo postaví, ale to pak není taková zábava (aspoň pro mě ne).

Mám na kino zvlášť místnost, dřív to byly dvě místnosti které se spojili dohromady, tak to má takový zvláštní půdorys, ale na účely kina to nevadí. Projektor je umístěný cca uprostřed a tři a půl metru od plátna, výsledný obraz má úhlopříčku okolo 105". První "řada" je přímo pod projektorem a přijde mi to jako ideální vzdálenost na tu úhlopříčku, takže tvoje 4x4 metry jsou dostačující. Každopádně použij doporučovanou kalkulačku, abys věděl, jaké vzdálenosti můžeš čekat u svého projektoru. S projektorem ti moc neporadím, já zakrněl u starého Hitachi PJTX100 a upgrade budu řešit až vypálím ještě jednu lampu.

Jako základ budeš muset vyřešit zatemnění místnosti, jakékoliv parazitní světlo velmi rychle degraduje kvalitu projekce. Tzn. že okna by měla být zatemněná a zdi a strop by měl být nalíčeny tmavou barvou. Nemusí být úplně černá, stačí jakýkoliv dostatečně tmavá barva, při projekci se bude stejně tvářit jako černá. Okna sem vyřešil připevněním koberců na rámy oken, místnost je ve sklepě a není do ní zvenku vidět, ty to nejspíš budeš muset vyřešit něčím reprezantativnější (pokud tam teda okna vůbec máš).

Dál si musíš zvolit, jestli chceš roletové, nebo pevné plátno. Já doporučuju pevné, protože roletové se časem zkrabatí nebo se kraje začnou ohýbat (a to neberu docela vysoké ceny). Já zvolil laminátovou desku od WilsonArt (dekor Designer White 60), když sem se rozhodoval, tak tohle byl jeden z nejlepších DIY povrchů s optickými vlastnosti solidních pláten (a stála jenom dva litry). Dnes bych šel asi do barvy, recepty na mix s perfektními výsledky se dají najít na avsforu. No a na pevné plátno se pak dá i dodělat maskovací zařízení pro eliminaci šedých pruhů u širokoúhlých filmů.

Akustiku jsem neřešil vůbec, jak se nastěhoval nábytek, jakákoliv ozvěna zmizela. Můžeš ale pověsit tmavé závěsy a vyřešíš jak ozvěnu, tak zatemnění stěn/oken. Strop ale určitě natři, udělá to fakt strašně moc. Pokud budeš jenom sledovat filmy a nebudeš hrát hry, tak 5.1 bohatě stačí. Mám 7.1 sestavu a v drtivé většině filmů jsou boční a zadní repráky tragicky nevyužité. Zapnu ale nějakou hru a celá sestava neuvěřitelně ožije, takový Elite Dangerous je opravdový zážitek. Samozřejmě doporučuju pořídit nějaký modernější AVR, klidně i bazarový, ale aby uměl přežvýkat všechny moderní digitální zvukové stopy. Výkon reproduktorů na tak malou místnost nemusí být nijak velký, moje mají výkon 40W satelity, 130W basák a stačí to bohatě.

No a na konec to bude chtít nějaký přehrávač. Já jsem odpůrce všelijakých multimediálních krabiček a nejradši vidím malé PC s HTPC softwarem. Přehraje to úplně všechno od videí z mobilů až po BR disky, má to hromadu nastavení, dá se to ovládat z mobilu atp. Plus je to normální kompl, takže internety, hry, streaming televize...
640074
Tak já teda přidám pár svých zkušeností, ale máš pravdu, není to žádná sranda, ale taky nic nereálného. Hodně věcí jsem si dělal sám, takže to určitě nevypadá epicky, jak tu Gonzi psal (díky! *:)*), ale je to hlavně funkční projekční místnost. Samozřejmě, že se dá na tento projekt hodit pytel peněz a on to někdo postaví, ale to pak není taková zábava (aspoň pro mě ne). Mám na kino zvlášť [link="http://imgur.com/vr1h2UB"]místnost[/link], dřív to byly dvě místnosti které se spojili dohromady, tak to má takový zvláštní [link="http://imgur.com/YqyxOZc"]půdorys[/link], ale na účely kina to nevadí. Projektor je [link="https://imgur.com/xX9eyiH"]umístěný[/link] cca uprostřed a tři a půl metru od plátna, výsledný obraz má úhlopříčku okolo 105". První "řada" je přímo pod projektorem a přijde mi to jako ideální vzdálenost na tu úhlopříčku, takže tvoje 4x4 metry jsou dostačující. Každopádně použij doporučovanou kalkulačku, abys věděl, jaké vzdálenosti můžeš čekat u svého projektoru. S projektorem ti moc neporadím, já zakrněl u starého Hitachi PJTX100 a upgrade budu řešit až vypálím ještě jednu lampu. Jako základ budeš muset vyřešit zatemnění místnosti, jakékoliv parazitní světlo velmi rychle degraduje kvalitu projekce. Tzn. že okna by měla být zatemněná a zdi a strop by měl být nalíčeny tmavou barvou. Nemusí být úplně černá, stačí jakýkoliv dostatečně tmavá barva, při projekci se bude stejně tvářit jako černá. Okna sem vyřešil připevněním koberců na rámy oken, místnost je ve sklepě a není do ní zvenku vidět, ty to nejspíš budeš muset vyřešit něčím reprezantativnější (pokud tam teda okna vůbec máš). Dál si musíš zvolit, jestli chceš roletové, nebo pevné plátno. Já doporučuju pevné, protože roletové se časem zkrabatí nebo se kraje začnou ohýbat (a to neberu docela vysoké ceny). Já zvolil [link="https://imgur.com/a/2Xlam"]laminátovou desku[/link] od WilsonArt (dekor Designer White 60), když sem se rozhodoval, tak tohle byl jeden z nejlepších DIY povrchů s optickými vlastnosti solidních pláten (a stála jenom dva litry). Dnes bych šel asi do barvy, [link="https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Widow_%28paint_mix%29"]recepty[/link] na mix s perfektními výsledky se dají najít na avsforu. No a na pevné plátno se pak dá i dodělat [link="https://www.youtube.com/watch?v=tkI9EJ9gcxE"]maskovací[/link] [link="http://imgur.com/a/P1sbL"]zařízení[/link] pro eliminaci šedých pruhů u širokoúhlých filmů. Akustiku jsem neřešil vůbec, jak se nastěhoval nábytek, jakákoliv ozvěna zmizela. Můžeš ale pověsit tmavé závěsy a vyřešíš jak ozvěnu, tak zatemnění stěn/oken. Strop ale určitě natři, udělá to fakt strašně moc. Pokud budeš jenom sledovat filmy a nebudeš hrát hry, tak 5.1 bohatě stačí. Mám 7.1 sestavu a v drtivé většině filmů jsou boční a zadní repráky tragicky nevyužité. Zapnu ale nějakou hru a celá sestava neuvěřitelně ožije, takový Elite Dangerous je opravdový zážitek. Samozřejmě doporučuju pořídit nějaký modernější AVR, klidně i bazarový, ale aby uměl přežvýkat všechny moderní digitální zvukové stopy. Výkon reproduktorů na tak malou místnost nemusí být nijak velký, moje mají výkon 40W satelity, 130W basák a stačí to bohatě. No a na konec to bude chtít nějaký přehrávač. Já jsem odpůrce všelijakých multimediálních krabiček a nejradši vidím malé PC s [link="http://kodi.tv/"]HTPC softwarem[/link]. Přehraje to úplně všechno od videí z mobilů až po BR disky, má to hromadu nastavení, dá se to ovládat z mobilu atp. Plus je to normální kompl, takže internety, hry, streaming televize...
0 0
reagovat
Ondro bohužel projektor jsem doma žádný neměl, ani u nikoho jiného nějak víc neviděl čili nemůžu nic napsat, radím jen o věcech o kterých vím na základě reálné zkušenosti a jsem o tom přesvědčený a mám to ověřené (tady by jsme se pohybovali tak možná v radách typu pozor na umístění a hluk projektoru ať ti to nevrčí u kokosu :) a na takové určitě zvědavý nejsi, to se dočteš všude.

Můžeš zkusit vznést tento dotaz zde, je tam pár zkušených lidí, kteří dokáží solidně poradit link

Jen k tomu zvuku, rozhodně nepodceň akustiku. 4x4m už by sneslo i 7.1 a předek určitě sloupy, rozpočet na to máš.
Dávej pozor na podavače (ne nechybí tam r) zejména v elektrořetězcích, ale o tom jsi se myslím sám zmiňoval. Ono je asi nejlepší stejně tyhle věci pořešit na netu na forech k tomu určených a s lidma co k tomu mají co říct a do obchodu si případně jen jít něco zkusit, osahat, podívat se. Protože v obchodě se zvuk/obraz porovnává hodně blbě.

Tony: "svůj postoj řadí nad všechno i kvalitu bohužel" Toníku pls .... zase plácáš.
640071
Ondro bohužel projektor jsem doma žádný neměl, ani u nikoho jiného nějak víc neviděl čili nemůžu nic napsat, radím jen o věcech o kterých vím na základě reálné zkušenosti a jsem o tom přesvědčený a mám to ověřené (tady by jsme se pohybovali tak možná v radách typu pozor na umístění a hluk projektoru ať ti to nevrčí u kokosu :) a na takové určitě zvědavý nejsi, to se dočteš všude. Můžeš zkusit vznést tento dotaz zde, je tam pár zkušených lidí, kteří dokáží solidně poradit http://forum.avmania.e15.cz/index.html/Audio-video-domaci-kino-AVmania-cz.html?sid=f3c2c091f8213b286e1afe5c87497071 Jen k tomu zvuku, rozhodně nepodceň akustiku. 4x4m už by sneslo i 7.1 a předek určitě sloupy, rozpočet na to máš. Dávej pozor na podavače (ne nechybí tam r) zejména v elektrořetězcích, ale o tom jsi se myslím sám zmiňoval. Ono je asi nejlepší stejně tyhle věci pořešit na netu na forech k tomu určených a s lidma co k tomu mají co říct a do obchodu si případně jen jít něco zkusit, osahat, podívat se. Protože v obchodě se zvuk/obraz porovnává hodně blbě. Tony: "svůj postoj řadí nad všechno i kvalitu bohužel" Toníku pls .... zase plácáš.
0 0
reagovat
Díky moc za odkaz na projection calculator, zatím jsem si ji ošahal jen tak zběžně, ale zdá se mi být velmi použitelná. Hitami: máš pokoj výhradně pouze jako domácí kino nebo je to běžný pokoj s rozšířením o projektor a plátno? Kdyby ses chtěl podělit o nějakou fotku z tvého pokoje, určitě to rád uvítám :)

Po přečtení několika článků o Dolby Atmos silně uvažuji. Předpokládám, že je tento systém na svém úspěšném začátku a pro filmové tvůrce se stane zanedlouho běžnou záležitostí.

Též si myslím, že 4m je pro projektor dostatečné.
640069
Díky moc za odkaz na projection calculator, zatím jsem si ji ošahal jen tak zběžně, ale zdá se mi být velmi použitelná. Hitami: máš pokoj výhradně pouze jako domácí kino nebo je to běžný pokoj s rozšířením o projektor a plátno? Kdyby ses chtěl podělit o nějakou fotku z tvého pokoje, určitě to rád uvítám :) Po přečtení několika článků o Dolby Atmos silně uvažuji. Předpokládám, že je tento systém na svém úspěšném začátku a pro filmové tvůrce se stane zanedlouho běžnou záležitostí. Též si myslím, že 4m je pro projektor dostatečné.
0 0
reagovat
Nedávno jsem si něco podobného dělal doma v pokoji. Při výběru velikosti plátna a vzdálenosti projektoru mi docela pomohl tenhle Projection Calculator. Vybereš si projektor a vyplivne ti to spoustu užitečných informací. :)

Mám místnost 4,5x 3,5 metru, plátno 119" a projektor mi vyšel tak akorát na vzdálenost čtyři metry od plátna. Mám tu jedno okno, které při "projekcích" zavírám a s ventilací a horkem nemám nejmenší problém. Zatím jsem tu měl nejvíc 5 lidí na film a 6 lidí na hokej. Když jsem vyvětral před i po filmu všichni byli spokojení a nikdo si na nic nestěžoval, spíš naopak. :)

Pokud budeš pořizovat nové repro doporučuji se už rozmyslet nad koupi sestavy s Dolby Atmos. Četl jsem teď pár recenzí a není to teď už tak drahé a na kvalitě to prý přidá hodně. Sám na to teď bohužel nemám finance takže všechny informace jsou z druhé ruky. :)

A rozhodně se poraď s LDK, mě hodně poradil když jsem tu řešil moje kino. :+
640065
Nedávno jsem si něco podobného dělal doma v pokoji. Při výběru velikosti plátna a vzdálenosti projektoru mi docela pomohl tenhle [link="http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm"]Projection Calculator[/link]. Vybereš si projektor a vyplivne ti to spoustu užitečných informací. *:)* Mám místnost 4,5x 3,5 metru, plátno 119" a projektor mi vyšel tak akorát na vzdálenost čtyři metry od plátna. Mám tu jedno okno, které při "projekcích" zavírám a s ventilací a horkem nemám nejmenší problém. Zatím jsem tu měl nejvíc 5 lidí na film a 6 lidí na hokej. Když jsem vyvětral před i po filmu všichni byli spokojení a nikdo si na nic nestěžoval, spíš naopak. *:)* Pokud budeš pořizovat nové repro doporučuji se už rozmyslet nad koupi sestavy s Dolby Atmos. Četl jsem teď pár recenzí a není to teď už tak drahé a na kvalitě to prý přidá hodně. Sám na to teď bohužel nemám finance takže všechny informace jsou z druhé ruky. *:)* A rozhodně se poraď s LDK, mě hodně poradil když jsem tu řešil moje kino. *:+*
0 0
reagovat
čtyři metry jsou pro projektor dostatečný
640063
čtyři metry jsou pro projektor dostatečný
0 0
reagovat
Tak on dost věcem do jisté míry rozumí docela dost, bohužel je to člověk bez špetky objektivity, který svůj postoj řadí nad všechno i kvalitu bohužel... A od takové si nechat radit není moc moudré. :)
640064
Tak on dost věcem do jisté míry rozumí docela dost, bohužel je to člověk bez špetky objektivity, který svůj postoj řadí nad všechno i kvalitu bohužel... A od takové si nechat radit není moc moudré. :)
0 0
reagovat
Hasta je taky miestny odbornik, ktory by ti urcite rad poradil, ale radsej mu nepis. Lebo nahodou by si mal na nieco iny nazor ako on a musel by si sa dozvediet, ze to s tym pozeranim filmov nemyslis vobec vazne ;)
640062
Hasta je taky miestny odbornik, ktory by ti urcite rad poradil, ale radsej mu nepis. Lebo nahodou by si mal na nieco iny nazor ako on a musel by si sa dozvediet, ze to s tym pozeranim filmov nemyslis vobec vazne ;)
0 0
reagovat
Hastovi v rámci vlastního blaha tento úkol nesvěřuj....
640061
Hastovi v rámci vlastního blaha tento úkol nesvěřuj....
0 0
reagovat

Gonzi

Taktéž díky za tip na LDK. Bohužel větší místnost jak 4 x 4m už z toho fakt neudělám, původně z toho měla být šatna, ale na šatnu mi přišel prostor zas moc velký a docela škoda, tak jsme pro ni našli jiný prostor a z tohoto jsem se rozhodl pro takovou multimediální místnost.

Jsem smířen s tím, že domácí kino bude menších rozměrů než co jsem posílal, nakonec asi bude víc do obdélníku, jelikož do jedné podélné stěny budu chtít umístit veškeré technické zařízení, kabely, zásuvky + policový systém na filmotéku a celé bych to rád zakryl zasouvací stěnou, aby toto všechno zbytečně nenarušovalo prostředí a atmosféru, takže výsledný prostor bude spíš cca 4 x 3m.
640060
Taktéž díky za tip na LDK. Bohužel větší místnost jak 4 x 4m už z toho fakt neudělám, původně z toho měla být šatna, ale na šatnu mi přišel prostor zas moc velký a docela škoda, tak jsme pro ni našli jiný prostor a z tohoto jsem se rozhodl pro takovou multimediální místnost. Jsem smířen s tím, že domácí kino bude menších rozměrů než co jsem posílal, nakonec asi bude víc do obdélníku, jelikož do jedné podélné stěny budu chtít umístit veškeré technické zařízení, kabely, zásuvky + policový systém na filmotéku a celé bych to rád zakryl zasouvací stěnou, aby toto všechno zbytečně nenarušovalo prostředí a atmosféru, takže výsledný prostor bude spíš cca 4 x 3m.
Gonzi
0 0
reagovat
Že na to existují specializované firmy jsem do dneška ani nevěděl, zatím jsem našel jen link máte tip i na nějaké jiné?

Hasta je uživatel "hastalavistabab"? Pokud má se zařizováním těchto prostor zkušenosti, velmi rád se s ním o tom pobavím. Díky za tip :)

Co se týče samotné montáže a vybavení, nemyslím si, že bych byl manuálně málo zručný, hodně věcí si dokáži udělat sám a rád bych si je sám i udělal. Spíš bych se o tom chtěl pobavit s někým fundovaným, kdo už něčím takovým prošel a pomohl by mi vybrat vhodné zařízení tak, aby veškerá technika spolu jednoduše řečeno "ladila". Předpokládám, že specializovaná firma (viz výše) mi pouze pro jejich dobrý pocit jen tak radit nebude, na druhou stranu bych se rád vyhnul návštěvám obchodů typů datart, elektroworld apod., kde vám většinou poradí opravdový rádoby "odborník".

Na zbytečné rozhazování rozhodně nemám, ale jsem rozhodnutý do toho investovat vyšší řád desetitisíců až nižší řád statisíců.
640058
Že na to existují specializované firmy jsem do dneška ani nevěděl, zatím jsem našel jen http://www.domacikinosaly.cz/, máte tip i na nějaké jiné? Hasta je uživatel "hastalavistabab"? Pokud má se zařizováním těchto prostor zkušenosti, velmi rád se s ním o tom pobavím. Díky za tip :) Co se týče samotné montáže a vybavení, nemyslím si, že bych byl manuálně málo zručný, hodně věcí si dokáži udělat sám a rád bych si je sám i udělal. Spíš bych se o tom chtěl pobavit s někým fundovaným, kdo už něčím takovým prošel a pomohl by mi vybrat vhodné zařízení tak, aby veškerá technika spolu jednoduše řečeno "ladila". Předpokládám, že specializovaná firma (viz výše) mi pouze pro jejich dobrý pocit jen tak radit nebude, na druhou stranu bych se rád vyhnul návštěvám obchodů typů datart, elektroworld apod., kde vám většinou poradí opravdový rádoby "odborník". Na zbytečné rozhazování rozhodně nemám, ale jsem rozhodnutý do toho investovat vyšší řád desetitisíců až nižší řád statisíců.
0 0
reagovat

Gonzi

To je pravda zamněnil jsem tě s LDKáčkem.
640055
To je pravda zamněnil jsem tě s LDKáčkem.
Gonzi
0 0
reagovat

Axis

Gonzi má doma jen plasmu (ale 55" a sotva metr od gauče), domácí kino tady má myslím LDK (takové to epické, i se stmívacími pásy).
OndraZBrna
Ale napadá mě jedna věc - stačí ti délka místnosti? Nejsou ty projektory obecně relativně "úzkoúhlé"? I na těch obrázcích není jediná místnost "krátká".
640054
Gonzi má doma jen plasmu (ale 55" a sotva metr od gauče), domácí kino tady má myslím LDK (takové to epické, i se stmívacími pásy). [b]OndraZBrna[/b] Ale napadá mě jedna věc - stačí ti délka místnosti? Nejsou ty projektory obecně relativně "úzkoúhlé"? I na těch obrázcích není jediná místnost "krátká".
Axis
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se