Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 4541 - 4560 Napsat příspěvek

Gonzi

Kam se podělo to ITX?
642382
Kam se podělo to ITX?
Gonzi
0 0
reagovat
Ve hrách na hovno je, měl jsem doma i3, pamatuju doteď, když jsem třeba hrál v tu dobu zrovna Crysis 3 (když se mrkneš na netu na nějaké benchmarky, tak je tam kolikrát rozdíl malý), se 770tkou to byly prakticky nehratelné fps (motalo se to někde u 25,30 hrůza..), šupl jsem tam i5 a voala ... najednou to vyskočilo už do docela příjemných fps někam na 40, 45 ... s i3 ať jdou do háje a už vůbec ne za tu cenu. Já mám zafixováno buď Celer pokud se jde vyloženě po ceně, nebo i5.. nic mezi tím :)
642381
Ve hrách na hovno je, měl jsem doma i3, pamatuju doteď, když jsem třeba hrál v tu dobu zrovna Crysis 3 (když se mrkneš na netu na nějaké benchmarky, tak je tam kolikrát rozdíl malý), se 770tkou to byly prakticky nehratelné fps (motalo se to někde u 25,30 hrůza..), šupl jsem tam i5 a voala ... najednou to vyskočilo už do docela příjemných fps někam na 40, 45 ... s i3 ať jdou do háje a už vůbec ne za tu cenu. Já mám zafixováno buď Celer pokud se jde vyloženě po ceně, nebo i5.. nic mezi tím :)
0 0
reagovat
HT nahovno není (vím celkem přesně jak to funguje atd), ale jj, souhlasím s tím, že i5 je někde jinde, už jsem ji tam hodil. :+ Ty srovnávačky mě dostaly.
642380
HT nahovno není (vím celkem přesně jak to funguje atd), ale jj, souhlasím s tím, že i5 je někde jinde, už jsem ji tam hodil. *:+* Ty srovnávačky mě dostaly.
0 0
reagovat
To je blbost co píšeš, i3 je dvoujádro + 2 vlákna, která jsou k ničemu. i5 je plnohodnotné čtyřjádro. HT prakticky nevyužiješ, často paradoxně ubírá, proto se i vypíná v biosu natvrdo, projeď si fora, benchmarky a zjistíš, že hyperthreading je useless. Silně doporučuju přihodit 15 stovek byť na "nejslabší" i5, dobrý cpu ti dnes vystačí dlouho... už x let je situace taková, že jen měníš grafiky, ale cpu výkon je furt víceméně stejný, takže i5 a máš vystaráno a cpu nebude brzda a hlavně bude mít nějaký výkon, i3 jsou k ničemu a z pohledu výkon/cena se vůbec nevyplatí.

Na wattáž u grafik se nedívej, ta karta má TDP nějakých 120W (maximální zátěž), požadavek na zdroj 400W je tam napsaný jen kvůli těm šitovním zdrojům co se z nepochopitelných důvodů stále prodávají. Bez obav tam šupni tohle třeba link nebo třeba link i5 +970 to utáhne s rezervou uplně v pohodě. Pokud tam dá 970, tak 500 budiž, sám teď jedu na G550 + jen 960 (protože to mám připraveno na upgrade po novém roce), ale ta sestava si veme tak 220W +- (970 TDP 165, procák tak 50W, zbytek jako disky jsou jednotky wattů ..)
642379
To je blbost co píšeš, i3 je dvoujádro + 2 vlákna, která jsou k ničemu. i5 je plnohodnotné čtyřjádro. HT prakticky nevyužiješ, často paradoxně ubírá, proto se i vypíná v biosu natvrdo, projeď si fora, benchmarky a zjistíš, že hyperthreading je useless. Silně doporučuju přihodit 15 stovek byť na "nejslabší" i5, dobrý cpu ti dnes vystačí dlouho... už x let je situace taková, že jen měníš grafiky, ale cpu výkon je furt víceméně stejný, takže i5 a máš vystaráno a cpu nebude brzda a hlavně bude mít nějaký výkon, i3 jsou k ničemu a z pohledu výkon/cena se vůbec nevyplatí. Na wattáž u grafik se nedívej, ta karta má TDP nějakých 120W (maximální zátěž), požadavek na zdroj 400W je tam napsaný jen kvůli těm šitovním zdrojům co se z nepochopitelných důvodů stále prodávají. Bez obav tam šupni tohle třeba http://www.czc.cz/corsair-cx-builder-series-430w/115969/produkt nebo třeba http://www.czc.cz/seasonic-ssp-450rt-450w/130896/produkt i5 +970 to utáhne s rezervou uplně v pohodě. Pokud tam dá 970, tak 500 budiž, sám teď jedu na G550 + jen 960 (protože to mám připraveno na upgrade po novém roce), ale ta sestava si veme tak 220W +- (970 TDP 165, procák tak 50W, zbytek jako disky jsou jednotky wattů ..)
0 0
reagovat

Hasta

počítám, že hry půjdou spíše směrem více vláken (když už konečně můžou na konzolích) = 4 považuju za naprosté minimum. i3 má 4 vlákna, i5 má pořád 4 vlákna, i7 stojí moc. Neviděl jsem tedy proč ne i3.
Zdroj si ještě budu přesně dopočítávat, ale grafárna měla uvedený 400W zdroj jako minimum. (ještě si pohledám tu online kalkulačku co jsem kdysi viděl).
HDD dík, hráblo mi :-D (nevšim jsem si že to je kit a že je nekit verze)

BTW po té, co ten komp skládám jen protože byl požadavek na něco malého a určitě ne desktop... chce desktop a grafika povýšila na 970ku *sigh*
642376
počítám, že hry půjdou spíše směrem více vláken (když už konečně můžou na konzolích) = 4 považuju za naprosté minimum. i3 má 4 vlákna, i5 má pořád 4 vlákna, i7 stojí moc. Neviděl jsem tedy proč ne i3. Zdroj si ještě budu přesně dopočítávat, ale grafárna měla uvedený 400W zdroj jako minimum. (ještě si pohledám tu online kalkulačku co jsem kdysi viděl). HDD dík, hráblo mi :-D (nevšim jsem si že to je kit a že je nekit verze) BTW po té, co ten komp skládám jen protože byl požadavek na něco malého a určitě ne desktop... chce desktop a grafika povýšila na 970ku *sigh*
Hasta
0 0
reagovat

Gonzi

Proč?:

i3 - využiješ snad HT ?
zdroj - proč 500W a za 2 litry do sestavy, která si veme tak 150?
ssd - proč ne tohle link nebo link

642374
Proč?: i3 - využiješ snad HT ? zdroj - proč 500W a za 2 litry do sestavy, která si veme tak 150? ssd - proč ne tohle http://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo-500gb-basic/164761/produkt nebo http://www.czc.cz/crucial-mx200-500gb/165981/produkt
Gonzi
0 0
reagovat
Jak jsem ti psal dřív, dones mi jakékoliv LCD řekněme do 40tis, které se aspoň vyrovná třeba naší zkalibrované ST60 (jestli mě paměť neklame na faktuře bylo asi 17tis kč), dáme řeč ... do té doby ať si ty obrazově umělé výblitky strčí víš kam, hrozně rád bych napsal něco jiného, ale nemůžu, zkušenost mi velí jinak a že jsem televizí pár viděl nejen v obchodě pod zářivkama :)
642373
Jak jsem ti psal dřív, dones mi jakékoliv LCD řekněme do 40tis, které se aspoň vyrovná třeba naší zkalibrované ST60 (jestli mě paměť neklame na faktuře bylo asi 17tis kč), dáme řeč ... do té doby ať si ty obrazově umělé výblitky strčí víš kam, hrozně rád bych napsal něco jiného, ale nemůžu, zkušenost mi velí jinak a že jsem televizí pár viděl nejen v obchodě pod zářivkama :)
0 0
reagovat

Hasta

A kdo rozdíly nechápe, tak pořád mele tu svou, i když se tím zasekl několik let zpátky v čase :D
642370
A kdo rozdíly nechápe, tak pořád mele tu svou, i když se tím zasekl několik let zpátky v čase *:D*
Hasta
0 0
reagovat
Potvrzuju soundbar jsou hrozný sračky a šíleně předražené. Akorát s těma monitorama pozor, jsou spíš na blízko. Klasické repro odvede mnohem lepší službu, než šitbar, ať už 2.0 či víc.

studo: to není žádný náš boj, kdo chápe rozdíly a měl někdy v životě je možnost pozorovat naživo vedle sebe, tak ví o jakých sračkách jak ty říkáš, mluvím.
642366
Potvrzuju soundbar jsou hrozný sračky a šíleně předražené. Akorát s těma monitorama pozor, jsou spíš na blízko. Klasické repro odvede mnohem lepší službu, než šitbar, ať už 2.0 či víc. studo: to není žádný náš boj, kdo chápe rozdíly a měl někdy v životě je možnost pozorovat naživo vedle sebe, tak ví o jakých sračkách jak ty říkáš, mluvím.
0 0
reagovat

ITX PC

link - náhodně jsem naházel do košíku tohle. Cena odpovídá rozpočtu, který na to kámoš má (nahoru to může v rámci možná tisícovky, dvou - a to už budu vysvětlovat). Je tam něco, co by někdo vnímal jako vyloženě chybu, nebo něco, kde za přihození "tří stovek" dostanu lepší cena/výkon apod?
*ITX je nutnost
dík
642362
http://www.czc.cz/3dp1t7kc7ujaf8r5ck1iohq413/seznam - náhodně jsem naházel do košíku tohle. Cena odpovídá rozpočtu, který na to kámoš má (nahoru to může v rámci možná tisícovky, dvou - a to už budu vysvětlovat). Je tam něco, co by někdo vnímal jako vyloženě chybu, nebo něco, kde za přihození "tří stovek" dostanu lepší cena/výkon apod? *ITX je nutnost dík
ITX PC
0 0
reagovat
BrusVejn: Na to ti nejfundovanějc odpoví stčko, ale... pokud bude mít TV hdmi 2.0 a hdcp 2.2, pak do něj protlačíš UHD BD data. Ale vlastní přínost takového materiálu bude imo "jen" vlastní rozlišení. HDR bez vlastní HDR podpory si logicky neužiješ a tipuju, že podobně na tom bude i vyšší bitová hloubka, i když u ní by to nemusel být nepřekonatelný problém. Nakonec se krom všeho výše popsaného možná oplatí UHD BD díky pokročilejší komprimaci, kde by možná mohly být menší ztráty a přiblížil byses feelingu DCI kopií. Ale opět je to všechno ve hvězdách, dokud nebudou alespoň první disky na pultech a reakce na ně...
Obdobně je to pak se všemi dalšími fičurami jako HFR (pokud v budoucnu na nějaké placce bude), jednoduše do TV sice protlačíš signál, ale zobrazíš "jenom" ono vyšší rozlišení.
A to je nadmíru diskutabilní, Gorecki házel tabulku viditelnosti, já ještě dodám, že i když sedíš dostatečně blízko, abys rozdíly byl schopný registrovat, 4K materiál, alespoň to, co jsem viděl v kině, možná mnohé "zklame". Třeba 4K kopie scanů pětatřicítky rozhodně nevypadají ostřejí, nebo detailněji. Vypadají filmověji, protože detailně prokreslují podstatu analogu - filnové zrno, organičnost materiálu, jemnější přechody mezi jednotlivými materiály, optické vlastnosti skel atd.
Paradoxně u takových filmů byla 2K kopie vždy pocitově ostřejší, jak ta 4K...
642358
BrusVejn: Na to ti nejfundovanějc odpoví stčko, ale... pokud bude mít TV hdmi 2.0 a hdcp 2.2, pak do něj protlačíš UHD BD data. Ale vlastní přínost takového materiálu bude imo "jen" vlastní rozlišení. HDR bez vlastní HDR podpory si logicky neužiješ a tipuju, že podobně na tom bude i vyšší bitová hloubka, i když u ní by to nemusel být nepřekonatelný problém. Nakonec se krom všeho výše popsaného možná oplatí UHD BD díky pokročilejší komprimaci, kde by možná mohly být menší ztráty a přiblížil byses feelingu DCI kopií. Ale opět je to všechno ve hvězdách, dokud nebudou alespoň první disky na pultech a reakce na ně... Obdobně je to pak se všemi dalšími fičurami jako HFR (pokud v budoucnu na nějaké placce bude), jednoduše do TV sice protlačíš signál, ale zobrazíš "jenom" ono vyšší rozlišení. A to je nadmíru diskutabilní, Gorecki házel tabulku viditelnosti, já ještě dodám, že i když sedíš dostatečně blízko, abys rozdíly byl schopný registrovat, 4K materiál, alespoň to, co jsem viděl v kině, možná mnohé "zklame". Třeba 4K kopie scanů pětatřicítky rozhodně nevypadají ostřejí, nebo detailněji. Vypadají filmověji, protože detailně prokreslují podstatu analogu - filnové zrno, organičnost materiálu, jemnější přechody mezi jednotlivými materiály, optické vlastnosti skel atd. Paradoxně u takových filmů byla 2K kopie vždy pocitově ostřejší, jak ta 4K...
0 0
reagovat

BrusVejn

Koupe soundbaru jsou vyhozene penize. Dva kvalitnejsi monitory (napr. M-Audio Bronze rada) udelaji mnohem lepsi sluzbu.
642356
Koupe soundbaru jsou vyhozene penize. Dva kvalitnejsi monitory (napr. M-Audio Bronze rada) udelaji mnohem lepsi sluzbu.
BrusVejn
0 0
reagovat
Dík všetkým čo sa vyjadrili :+ Ešte jedna doplňujúca otázka: oplatí sa zainvestovať do soundbaru (keď tak ktorých)? Resp. je to aspoň ako taká náhrada za klasické domáce kino s piatimi reprákmi na ktoré nemám moc priestor a hlavne nie som ochotný do toho investovať. Tam by som to zas videl tak okolo 200€.
Znova predom dík za pomoc.

KARLOS: Rozmýšlal som či počkať na UHD s HDR ale tipujem, že cenovka bude hodne prestrelená (z rovnakého dôvodu ignorujem OLED). Inak vyzeráš, že sa vyznáš takže: :) Do akej miery bude dnes zakúpený TV vedieť ukázať kvality Ultra HD Blu-rayu?
642354
Dík všetkým čo sa vyjadrili *:+* Ešte jedna doplňujúca otázka: oplatí sa zainvestovať do soundbaru (keď tak ktorých)? Resp. je to aspoň ako taká náhrada za klasické domáce kino s piatimi reprákmi na ktoré nemám moc priestor a hlavne nie som ochotný do toho investovať. Tam by som to zas videl tak okolo 200€. Znova predom dík za pomoc. KARLOS: Rozmýšlal som či počkať na UHD s HDR ale tipujem, že cenovka bude hodne prestrelená (z rovnakého dôvodu ignorujem OLED). Inak vyzeráš, že sa vyznáš takže: *:)* Do akej miery bude dnes zakúpený TV vedieť ukázať kvality Ultra HD Blu-rayu?
0 0
reagovat

hasta

mne je ten vás boj plazma x lcd u prdele, takisto všetky predchádzajúce :D len som komentoval tú tvoju "zanietenosť" ;)
642351
mne je ten vás boj plazma x lcd u prdele, takisto všetky predchádzajúce *:D* len som komentoval tú tvoju "zanietenosť" *;)*
hasta
0 0
reagovat

Gorecki

Psi zas tak moc veci spolehlive nedelaji, takze doufam, ze to neni ta druha moznost. Ne. nemyslim hlidani baraku.
642349
Psi zas tak moc veci spolehlive nedelaji, takze doufam, ze to neni ta druha moznost. Ne. nemyslim hlidani baraku.
Gorecki
0 0
reagovat
Jo mám i Corsair Force LS (ale jen 60GB) a jakoby funguje ok, ale občas má nějaký sekundový zásek ve Windows (dělá to už od začátku co to mám).
642348
Jo mám i Corsair Force LS (ale jen 60GB) a jakoby funguje ok, ale občas má nějaký sekundový zásek ve Windows (dělá to už od začátku co to mám).
0 0
reagovat
HyperX 120GB jsem si nedávno koupil a funguje výtečně. Osobně mám rád Crucial, Kingston, Samsung. (Samsung je moc drahý, takže z tvého výběru bych se já přiklonil k HyperX).
642347
HyperX 120GB jsem si nedávno koupil a funguje výtečně. Osobně mám rád Crucial, Kingston, Samsung. (Samsung je moc drahý, takže z tvého výběru bych se já přiklonil k HyperX).
0 0
reagovat

Ted

Myslis, ze mu kazde rano nosi noviny?
642343
Myslis, ze mu kazde rano nosi noviny?
Ted
0 0
reagovat

pe7er

642337
http://www.youtube.com/watch?v=1YOp5SMZOHQ
pe7er
0 0
reagovat

studo

Věř, že mít možnost tě teď teleportovat do místnosti, kde je pár plazem a LCD vedle sebe, tak bys hodně rychle pochopil o čem je řeč :)
Holt s nezasvěcenýma lidma jako ty, kteří nikdy nejspíš neměli možnost srovnání nebo jsou techničští antitalenti, je tohle těžký nějak víc řešit. To by ti někdo musel názorně naživo ukázat ty rozdíly, pak by jsi (možná) pochopil... do té doby si tu mluv o sračkách :)
642340
Věř, že mít možnost tě teď teleportovat do místnosti, kde je pár plazem a LCD vedle sebe, tak bys hodně rychle pochopil o čem je řeč *:)* Holt s nezasvěcenýma lidma jako ty, kteří nikdy nejspíš neměli možnost srovnání nebo jsou techničští antitalenti, je tohle těžký nějak víc řešit. To by ti někdo musel názorně naživo ukázat ty rozdíly, pak by jsi (možná) pochopil... do té doby si tu mluv o sračkách :)
studo
0 0
reagovat
Komentáře

AKTUALITY

NovinkyTémataNa obzoru

RECENZE

Aktuální recenzeKinovýhledVIM

TRAILERY

TraileryOldies

DVD/BD

Blu-rayNová DVD

O MOVIEZONE

TirážFAQStatistikyKontaktVšeobecné podmínky
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se