V nynějším rozložení si rozhodíš osu zadních beden. A když už děláš místnost s takovými parametry (fakt nice a myslím to upřímně ;)), byla by to škoda.
Pokud předpřipravíš, můžeš jít z kraje i do sterea, ale 5.1 bude ideál. SIce dáš ranec za atmos avr (ty 8+ processing kanály od těch čtyřiceti), ale bude to bullet proof řešení. A jestli chceš i poslechové stereo se samostaným koncákem, tak to dokonce bude ideál. ty avr mají většinou 9 koncáků (na 7.1.2, nebo 5.1.4 řešení), s tím, že poslední pár se musí zesilovat separátně. COž u sloupů/main sterea je vlastně ideál.
Do cca 17m2 už nepotřebuješ monitory (jako bedny), ale zase to nemusí být sloupy (ty se doporučují od dvakrát tak velkého prostoru), respektive sloupy dopředu, zbytek "regalovky". Než koupíš, je tu takového repra dobré poslechnout. Jednak se už hifi bedny musí zahořet (což showroom bude mít) a pak ne každému sedne daná značka. B&W to zrovna být nemusí, chválené jsou dost Klipschy a úplně tě nezruinují...
JInak pak to máš tak krásně realizováno, že můžeš s klidným svědomím dodržet DOlby specifikace.
S porojektorem nechci dělat machra, to mám fakt jen z for atd. ALe pevné plátno je opravdu řešení lepší. Jen do pokoje nebudeš moct pouštět malé děti, by ti to pomalovaly...
Gonzi: imo pokud drahé polovičce nebude vadit závěs, nebo posuvné skládací dveře nalevo od sedačky, pak máš myslím celkem vyhráno
... imo naprosto ideální.stranger777: CHlape, jako barák krásný, ale úplně, jakože fakt úplně nevhodný pro hc
. Jako vymyslet 5.1 se tam dát bude, ale tohle ani nějakým "mobilním" řešením neuzavřeš. COž bude pak i oříšek s projektorem, protože ten potřebuje maximum tmy...Z jedné strany máš společný prostor, z druhé velkoformátové okno/prosklenou stěnu. Jako na běžné žití paráda, ale co do zvuku vysloveně nepraktické. I když bys nějak prosadil závěsy z obou stran, budeš mít hodně omezený manévrovací prostor
, ale já si teda nedokážu představit, že budu v noci přecházet mezi domem a svojí separátní místností, to mi sociálně nevyhovuje.
...
...