Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 16561 - 16580 Napsat příspěvek

Star Wars: Obi-Wan Kenobi

Pár zajímavostí z natáčení a spoilerů k ději:

⦁ John Williams se ještě jednou vrátil do univerza Star Wars, aby vytvořil vlastní téma pro Obi-Wana.
⦁ Série byla v roce 2020 masivně přepsána a vyměnili se i scenáristé. Děj se měl odehrávat výhradně na Tatooine a hlavním záporákem měl být (A')Sharad Hett. (Jedi, který po Rozkazu 66 žil mezi Tuskeny a podlehl Temné straně. Vycítil Luka, a tak se ho rozhodl odstranit, než jeho přítomnost přiláká Vadera s Palpatinem.)
⦁ Natáčení trvalo přesně 101 dní a částečně se překrývalo s druhou řadou Mandaloriana a BoBF - i co se týče setu.
⦁ Byla natočena velké scéna v bazénu plném ledu.
⦁ Jedna z bojových scén Kenobiho s Vaderem se natáčela celé dva týdny.
⦁ Celkem 3 herci ztvární Darth Vadera. Samozřejmě Christensen, pak Dmitrious Bistrevsky když se Vader monumentálně tyčí na scéně, a Tom O'Connell v akci. Ten hraje také ve 3. sérii Mandaloriana.
⦁ Kumail Nanjiani hraje prostředníka mezi Bailem Organou a Obi-Wanem Kenobim. Jeho postava nasměruje Bena k záchraně malé Leii, když ji nechají unést Inkvizitoři a drží ji v jeskyni na koření na planetě Daiyu.
⦁ Reva neboli Třetí sestra je velmi inteligetní a velice brutální. Při předcházejícím výslechu lidí na Tatooine jednomu usekne ruce, což velmi pobaví ale také trochu vyděsí Nejvyššího inkvizitora, protože si uvědomí, jak cílevědomá je - Kenobiho chce dostat osobně.
⦁ Zásadní dějová sekvence je na oceánském měsíci Nur v systému Mustafar, kde mají sídlo Inkvizitoři. Reva zde vyslýchá malou Leiu, kterou se jim podařilo získat, a nakonec ji opět zachrání Obi-Wan. V následujícíím úniku dojde na první souboj s Vaderem na obří lodi, kde Obi-Wan ani nemá světelný meč. Vaderovi se dostane pomsty a ošklivě popálí Kenobiho na paži. Kenobi skončí v bacta nádrži na planetě Jabiim, kde je kolonie na Sílu citlivých jedinců.
⦁ Po zmínce v referenční ecyklopedii k EP VII se do kánonu z EU reálně vrací planeta Jabiim. Partyzání Sawa Garrery pod vedením O'Shei Jacksona Jr. zde chrání skupinku, která by mohla být další generací Jediů (napojení na Fallen Order). Zdejší odpor proti Impériu jsou společně s mrtvým mladým Jediem Narim, který ho našel na Tatooine, malou Leiou, která pomáhá politickým oponentům Palpatina, a bývalým mistrem Qui-Gonnem, hybným motorem pro návrat Kenobiho starého já, které po událostech EPIII a letech strádání na Tatooine dostalo tvrdé rány.
⦁ V sérii se objeví nová verze Purge Trooperů. Ti budou vystupovat i v herním sequelu Jedi: Fallen Order a byli designováni současně pro oba projekty. Největší vizuální rozdíl bude v nových přilbách připomínající ty shoretrooperů. Společně s Vaderovou pěstí (bývalá 501. legie) jdou po Kenobim na Jabiimu.
⦁ Po první zdrcující porážce od Vadera se Kenobi připravuje na odvetu. Vidíme flashback na něj a Anakina z doby krátce po EPII, kdy jsou oba herci digitálně omlazení. Celá vzpomínka je zároveň pomrknutím fanouškům, tak i slouží ději. Oba Jediové cvičí v Chrámu se světelnými meč,i a i když jde jen o sparring, dočkáme se úrovně Battle of the Heroes. Kenobi si v tréninku uvědomuje bojové přednosti budoucího Vadera i sebe, ale také slabiny jich obou.
⦁ V druhém souboji s Vaderem mu praskne helma a stejně jako se to stalo v Rebels, pod ní Obi-Wan uvidí Anakina. Celá produkce jen správné praskliny trvala několik dnů, tak aby byla vidět dostatečná část obličeje a zároveň zůstal zachován strašný vzhled Vadera, a bylo vytvořeno mnoho iterací masek.
825255
Pár zajímavostí z natáčení a spoilerů k ději: ⦁ John Williams se ještě jednou vrátil do univerza Star Wars, aby vytvořil vlastní téma pro Obi-Wana. ⦁ Série byla v roce 2020 masivně přepsána a vyměnili se i scenáristé. Děj se měl odehrávat výhradně na Tatooine a hlavním záporákem měl být (A')Sharad Hett. (Jedi, který po Rozkazu 66 žil mezi Tuskeny a podlehl Temné straně. Vycítil Luka, a tak se ho rozhodl odstranit, než jeho přítomnost přiláká Vadera s Palpatinem.) ⦁ Natáčení trvalo přesně 101 dní a částečně se překrývalo s druhou řadou Mandaloriana a BoBF - i co se týče setu. [spoiler]⦁ Byla natočena velké scéna v bazénu plném ledu. ⦁ Jedna z bojových scén Kenobiho s Vaderem se natáčela celé dva týdny. ⦁ Celkem 3 herci ztvární Darth Vadera. Samozřejmě Christensen, pak Dmitrious Bistrevsky když se Vader monumentálně tyčí na scéně, a Tom O'Connell v akci. Ten hraje také ve 3. sérii Mandaloriana. ⦁ Kumail Nanjiani hraje prostředníka mezi Bailem Organou a Obi-Wanem Kenobim. Jeho postava nasměruje Bena k záchraně malé Leii, když ji nechají unést Inkvizitoři a drží ji v jeskyni na koření na planetě Daiyu. ⦁ Reva neboli Třetí sestra je velmi inteligetní a velice brutální. Při předcházejícím výslechu lidí na Tatooine jednomu usekne ruce, což velmi pobaví ale také trochu vyděsí Nejvyššího inkvizitora, protože si uvědomí, jak cílevědomá je - Kenobiho chce dostat osobně. ⦁ Zásadní dějová sekvence je na oceánském měsíci Nur v systému Mustafar, kde mají sídlo Inkvizitoři. Reva zde vyslýchá malou Leiu, kterou se jim podařilo získat, a nakonec ji opět zachrání Obi-Wan. V následujícíím úniku dojde na první souboj s Vaderem na obří lodi, kde Obi-Wan ani nemá světelný meč. Vaderovi se dostane pomsty a ošklivě popálí Kenobiho na paži. Kenobi skončí v bacta nádrži na planetě Jabiim, kde je kolonie na Sílu citlivých jedinců. ⦁ Po zmínce v referenční ecyklopedii k EP VII se do kánonu z EU reálně vrací planeta Jabiim. Partyzání Sawa Garrery pod vedením O'Shei Jacksona Jr. zde chrání skupinku, která by mohla být další generací Jediů (napojení na Fallen Order). Zdejší odpor proti Impériu jsou společně s mrtvým mladým Jediem Narim, který ho našel na Tatooine, malou Leiou, která pomáhá politickým oponentům Palpatina, a bývalým mistrem Qui-Gonnem, hybným motorem pro návrat Kenobiho starého já, které po událostech EPIII a letech strádání na Tatooine dostalo tvrdé rány. ⦁ V sérii se objeví nová verze Purge Trooperů. Ti budou vystupovat i v herním sequelu Jedi: Fallen Order a byli designováni současně pro oba projekty. Největší vizuální rozdíl bude v nových přilbách připomínající ty shoretrooperů. Společně s Vaderovou pěstí (bývalá 501. legie) jdou po Kenobim na Jabiimu. ⦁ Po první zdrcující porážce od Vadera se Kenobi připravuje na odvetu. Vidíme flashback na něj a Anakina z doby krátce po EPII, kdy jsou oba herci digitálně omlazení. Celá vzpomínka je zároveň pomrknutím fanouškům, tak i slouží ději. Oba Jediové cvičí v Chrámu se světelnými meč,i a i když jde jen o sparring, dočkáme se úrovně Battle of the Heroes. Kenobi si v tréninku uvědomuje bojové přednosti budoucího Vadera i sebe, ale také slabiny jich obou. ⦁ V druhém souboji s Vaderem mu praskne helma a stejně jako se to stalo v Rebels, pod ní Obi-Wan uvidí Anakina. Celá produkce jen správné praskliny trvala několik dnů, tak aby byla vidět dostatečná část obličeje a zároveň zůstal zachován strašný vzhled Vadera, a bylo vytvořeno mnoho iterací masek.[/spoiler]
Star Wars: Obi-Wan Kenobi
6 0
reagovat
reaguje na: Muf
Prečo?
825235
Prečo?
825228
3 -4
reagovat
reaguje na: kyller
Je to sracka...
825228
Je to sracka...
825223
6 -3
reagují: kyller
reagovat
reaguje na: dreamy
Zrovna Ripper Street jsem zvládl dva díly a vyloženě to prospal.
Peaky jsem dal během chvilky všech pět řad. 
825224
Zrovna Ripper Street jsem zvládl dva díly a vyloženě to prospal. Peaky jsem dal během chvilky všech pět řad. 
825218
2 -1
reagovat

Halo

Pilot trochu rozpačitý, ale inak je to vlastne celkom fajn. Akurát nejaká lepšia akcia by tam ešte mohla byť. 7,5/10
825223
Pilot trochu rozpačitý, ale inak je to vlastne celkom fajn. Akurát nejaká lepšia akcia by tam ešte mohla byť. 7,5/10
Halo
4 -8
reagují: Muf
reagovat
Jo, zkoušel jsem první sérii asi třikrát, než jsem to letos začal počtvrté už tentokrát připravený na ten styl, a už to šlapalo. Pak jsem to celý bingenul během jediného sick týdne a nemohl si to vynachválit, hrozná pecka. Sudý řady ovšem lepší než ty lichý.
825221
Jo, zkoušel jsem první sérii asi třikrát, než jsem to letos začal počtvrté už tentokrát připravený na ten styl, a už to šlapalo. Pak jsem to celý bingenul během jediného sick týdne a nemohl si to vynachválit, hrozná pecka. Sudý řady ovšem lepší než ty lichý.
825218
4 -1
reagovat
mal som to tak tiež, ale je to čím ďalej tým lepšie. druhá a tretia super, štvrá a piata úplné pecky. nedropoval by som to, je to fakt výborné.
825220
mal som to tak tiež, ale je to čím ďalej tým lepšie. druhá a tretia super, štvrá a piata úplné pecky. nedropoval by som to, je to fakt výborné.
825218
3 -1
reagovat
Já to zabalil po první sérii... ;)
825219
Já to zabalil po první sérii... *;)*
825218
8 -8
reagovat

Peaky Blinders

seriálem nepolíben sem po hajpu šesté řady ten seroš začal.. sem teprve u třetího dílu první řady a ač je to teda neuvěřitelně stylové a vizuálně vymazlené, tak příběhově to nezaháčkovalo... měl to někdo podobně a pak ho to chytlo? Tu Atmošku mám rád, třeba vyloženě epizodní Ripper street mě bavilo strašně ale tady mi zatím přijde, že tam je víc romance než těch gangů..
825218
seriálem nepolíben sem po hajpu šesté řady ten seroš začal.. sem teprve u třetího dílu první řady a ač je to teda neuvěřitelně stylové a vizuálně vymazlené, tak příběhově to nezaháčkovalo... měl to někdo podobně a pak ho to chytlo? Tu Atmošku mám rád, třeba vyloženě epizodní Ripper street mě bavilo strašně ale tady mi zatím přijde, že tam je víc romance než těch gangů..
Peaky Blinders
8 0
reagují: (=LIFTY=), do_Od, Muel, TedGeorge
reagovat

Outer Range

Druhá epizoda lepší, ale na konci těžký mindfuck... Fakt mě se.e, že je tam taková výborná herecká sestava (až na hipizacku a jeji zuby, které mě hrozně vytáčí) a scenáristicky je to zatím nic moc. 
Nejvíc mě kromě Brolina baví mladý Pullman, který byl super už v El Royale a Hlavě 22. Potěšil i Will Patton.
825188
Druhá epizoda lepší, ale na konci těžký mindfuck... Fakt mě se.e, že je tam taková výborná herecká sestava (až na hipizacku a jeji zuby, které mě hrozně vytáčí) a scenáristicky je to zatím nic moc.  Nejvíc mě kromě Brolina baví mladý Pullman, který byl super už v El Royale a Hlavě 22. Potěšil i Will Patton.
Outer Range
3 -1
reagovat

Moon Knight E3

Fun fact: Ve třetí epizodě hraje herec z Letu 93. Docela mrazivý...
825187
Fun fact: Ve třetí epizodě hraje herec z Letu 93. Docela mrazivý...
Moon Knight E3
2 -1
reagovat

Outer Range

První díl se teda dost táhne. Chvílemi je to divně natočené a jak jsem se těšil na herce, tak nehrají zrovna sympatické postavy...
Na konci se konečně začne něco dít, takže zatím pokračuji.
Pilot teda za mě slabší.
825183
První díl se teda dost táhne. Chvílemi je to divně natočené a jak jsem se těšil na herce, tak nehrají zrovna sympatické postavy... Na konci se konečně začne něco dít, takže zatím pokračuji. Pilot teda za mě slabší.
Outer Range
4 0
reagovat
První dva díly Outer Range venku!
825176
První dva díly Outer Range venku!
3 -1
reagovat
reaguje na: Godlike
Ámen.
825175
Ámen.
825171
9 -2
reagovat
reaguje na: peterel
Druhá serka je jedna z nejlepsich veci, co kdy v tv vznikla.
825171
Druhá serka je jedna z nejlepsich veci, co kdy v tv vznikla.
825164
15 -4
reagují: do_Od
reagovat

Leftovers S01

Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbal a ono je to nakonec tak dobré! Konečně mě zase nějaký seriál tak chytl, a přitom je to ve výsledku hlavně vztahové drama narušených lidí. A Max Richter je bůh.
825164
Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbal a ono je to nakonec tak dobré! Konečně mě zase nějaký seriál tak chytl, a přitom je to ve výsledku hlavně vztahové drama narušených lidí. A Max Richter je bůh.
Leftovers S01
14 -4
reagují: Godlike
reagovat

Moon Knight

Egyptskou mytologii mám hodně rád. Tohle měl být papírově ideální marvel seriál pro mě, u kterého bych se neměl cítit trapně. No tak zase nic. :-
Od prvního dílu je to slušný kvalitativní sešup. Dál asi nemá smysl sledovat. Tohle se už nezvedne. 
825145
Egyptskou mytologii mám hodně rád. Tohle měl být papírově ideální marvel seriál pro mě, u kterého bych se neměl cítit trapně. No tak zase nic. *:-* Od prvního dílu je to slušný kvalitativní sešup. Dál asi nemá smysl sledovat. Tohle se už nezvedne. 
Moon Knight
5 -1
reagovat

Moon Knight

Podle mě se na poměry Marvelu jedná o netradiční seriál. Hlavní hrdina je outsider a psychicky je na tom evidentně hodně špatně. Celé je to vlastně velmi depresivní. Někdo si tady stěžuje na humor, ale ten na mě zde působí spíše takovým smutným dojmem. Zatím mě to baví. Jen si říkám, že postava Haringtona by sem ideálně zapadla a je tedy škoda, že jsme se ho ještě nedočkali. 8)
825143
Podle mě se na poměry Marvelu jedná o netradiční seriál. Hlavní hrdina je outsider a psychicky je na tom evidentně hodně špatně. Celé je to vlastně velmi depresivní. Někdo si tady stěžuje na humor, ale ten na mě zde působí spíše takovým smutným dojmem. Zatím mě to baví. Jen si říkám, že postava Haringtona by sem ideálně zapadla a je tedy škoda, že jsme se ho ještě nedočkali. *8)*
Moon Knight
8 -1
reagovat
reaguje na: speta.jr
Je to skvělý s bomba finále. Dokoukej!:+
825111
Je to skvělý s bomba finále. Dokoukej!*:+*
825032
2 -2
reagovat

Moon Knight S01E03

Můj problém je, že jsem očekával úplně jiný seriál, než který ve výsledku dostávám. Neříkám, že je to špatné nebo nezajímavé, jen bych to chtěl, aby to bylo dospělejší, drsnější, bez rádoby vtípků a hlavně, aby to mělo nějakou vnitřní logiku. 
825063
Můj problém je, že jsem očekával úplně jiný seriál, než který ve výsledku dostávám. Neříkám, že je to špatné nebo nezajímavé, jen bych to chtěl, aby to bylo dospělejší, drsnější, bez rádoby vtípků a hlavně, aby to mělo nějakou vnitřní logiku. 
Moon Knight S01E03
5 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se