Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 13221 - 13240 Napsat příspěvek
reaguje na: FallenMaia
Za mě jsou tři hlavní věci, které by se v adaptaci Tolkiena neměli obejvit: sex (explicitní nahota), vulgarity, brutalita. Vypichování očí, probodávání zápěstí jsou tedy věci, které podle mého do Tolkiena nepatří :)

Díky traileru víme, že se Galadriel probere v popelu z Hory osudu, což je teda věc, kterou asi reálně nelze přežít (pač tam musí být minimálně několik stovek °C, plus ikdyby nebylo, tak se podle mě člověk (elf, trpaslík, hobit) musí zákonitě v něčem takovém udusit.

Každopádně do příjezdu Numenorců a akrobatických kousků Galadriel určitě nejlepší pasáž seriálu. Na paradox toho, že království = vesnice, už tu narazil KarelR :)
842616
Za mě jsou tři hlavní věci, které by se v adaptaci Tolkiena neměli obejvit: sex (explicitní nahota), vulgarity, brutalita. [spoiler]Vypichování očí, probodávání zápěstí[/spoiler] jsou tedy věci, které podle mého do Tolkiena nepatří :) Díky traileru víme, [spoiler]že se Galadriel probere v popelu z Hory osudu[/spoiler], což je teda věc, kterou asi reálně nelze přežít (pač tam musí být minimálně několik stovek °C, plus ikdyby nebylo, tak se podle mě člověk (elf, trpaslík, hobit) musí zákonitě v něčem takovém udusit. Každopádně do [spoiler]příjezdu Numenorců a akrobatických kousků Galadriel [/spoiler]určitě nejlepší pasáž seriálu. Na paradox toho, že království = vesnice, už tu narazil KarelR :)
842598
4 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: MarvinP
Ja to samozrejme ani nechcem porovnávať, hneď v úvode som napísal že sa to logicky ani srovnávat nedá. Len mi proste príde že dnes sú diváci asi nejak náročnejší a akákoľvek blbústka nad ktorou by v minulosti len mávli rukou ich hneď vytrhne z deja. Možno to je aj tvoj prípad.
842613
Ja to samozrejme ani nechcem porovnávať, hneď v úvode som napísal že sa to logicky ani srovnávat nedá. Len mi proste príde že dnes sú diváci asi nejak náročnejší a akákoľvek blbústka nad ktorou by v minulosti len mávli rukou ich hneď vytrhne z deja. Možno to je aj tvoj prípad.
842611
3 -4
reagovat

Rings of Power 1x06

Jako pořád je dost směšný, že se to "zachraňování národa" točí kolem padesáti lidí z jedný vesnice, co má čtyři baráky, ale jinak nářez a asi nejlepší díl. Kdo nebude mít nějakou radost z tohohle, může definitivně přestat koukat ;)
842612
Jako pořád je dost směšný, že se to "zachraňování národa" točí kolem padesáti lidí z jedný vesnice, co má čtyři baráky, ale jinak nářez a asi nejlepší díl. Kdo nebude mít nějakou radost z tohohle, může definitivně přestat koukat ;)
Rings of Power 1x06
13 -5
reagují: Gonzi
reagovat
Já zrovna nejsem uctivač filmů, jak je tu známo, ale srovnávat bitevní scény z lotra s tímhle, bych si ani já, známý Jacksonův hejtr, nedovolil. Možná ta záhada o které mluvíš spočívá v tom, že když to má dobrý tempo a diváka to strhne, suspenduje  ochotně disbelieve níž, než když celá ta bitevní scéna podivně kodrcá a je neustále přerušována rádoby shakespearovskými konverzacemi. Nevím. Nebo už jsem fakt předpojatej, ale já u toho převážně kroutil hlavou.
842611
Já zrovna nejsem uctivač filmů, jak je tu známo, ale srovnávat bitevní scény z lotra s tímhle, bych si ani já, známý Jacksonův hejtr, nedovolil. Možná ta záhada o které mluvíš spočívá v tom, že když to má dobrý tempo a diváka to strhne, suspenduje  ochotně disbelieve níž, než když celá ta bitevní scéna podivně kodrcá a je neustále přerušována rádoby shakespearovskými konverzacemi. Nevím. Nebo už jsem fakt předpojatej, ale já u toho převážně kroutil hlavou.
842608
9 0
reagují: duro, FallenMaia
reagovat
Ano nedá sa to srovnávať s Helmovým žlabom alebo Minas Tirith ako celok pretože to vlastne ani nieje až tak masívna záležitosť, je to len pár stoviek ohyzdov proti pár desiatkam ľudí, ale na to že je to vlastne len takáto menšia potýčka tak to na mňa pôsobilo veľmi dobre. On to vlastne ani nebol nejaký stret dvoch menších vycvičených armád ale obyčajní vesničania proti tlupe ohyzdích monštier. Páčilo sa mi že ľudia mali nejakú taktiku ako sa vysporiadať s väčšou silou, pripravili na ohyzdov pascu v podobe tej veže, potom v podobe tých zapálených vozov, zabarikádovali sa v najväčšom dome atď. Napríklad aj choreografia súbojov, hlavne teda čo sa týka Arondira mi prišla zábavnejšia na pozeranie ako fighty napríklad v Hobitovi alebo lotr kde Legolas švihol mečom a usekol hlavu troch orkov naraz, tu aspoň bolo cítiť že fakt zápasí o život, neviem ako si napríklad myslel to že to nemalo dušu. Neviem teda ale mne to prišlo hodne fajn na to že je to seriál a hlavne nesmieme zabúdať že už aj v samotnom lotr boli rôzne scénky ktoré proste pôsobili skôr úsmevne, napríklad Gimliho šmyk pomedzi nohy a následný sek, Aragorn s Gimlim sami na moste pred Helmovým žlabom proti stovkám omnoho lepšie vybavených a schopných nepriateľov, Legolasove akrobatické kúsky, jedna rana mečom na kompletne ozbrojeného ohyzda znamená automatickú smrť nie len škrabanec a podobne. Ale každému to je nejak záhadne jedno, ale ak takéto scénky dostaneme teraz v RoP tak sa idú všetci zblázniť :D

A k tej veži a meču, neviem ti odpovedať pretože stále vieme prt. Možno to vysvetlia časom kedže je to seriál a ešte máme pár častí pred sebou, napríklad kto vlastne postavil tú vežu, kto ukoval ten meč a podobne a ak to nevysvetlia potom sa o tom môžeme pobaviť že to bola hlúposť.
842608
[spoiler]Ano nedá sa to srovnávať s Helmovým žlabom alebo Minas Tirith ako celok pretože to vlastne ani nieje až tak masívna záležitosť, je to len pár stoviek ohyzdov proti pár desiatkam ľudí, ale na to že je to vlastne len takáto menšia potýčka tak to na mňa pôsobilo veľmi dobre. On to vlastne ani nebol nejaký stret dvoch menších vycvičených armád ale obyčajní vesničania proti tlupe ohyzdích monštier. Páčilo sa mi že ľudia mali nejakú taktiku ako sa vysporiadať s väčšou silou, pripravili na ohyzdov pascu v podobe tej veže, potom v podobe tých zapálených vozov, zabarikádovali sa v najväčšom dome atď. Napríklad aj choreografia súbojov, hlavne teda čo sa týka Arondira mi prišla zábavnejšia na pozeranie ako fighty napríklad v Hobitovi alebo lotr kde Legolas švihol mečom a usekol hlavu troch orkov naraz, tu aspoň bolo cítiť že fakt zápasí o život, neviem ako si napríklad myslel to že to nemalo dušu. Neviem teda ale mne to prišlo hodne fajn na to že je to seriál a hlavne nesmieme zabúdať že už aj v samotnom lotr boli rôzne scénky ktoré proste pôsobili skôr úsmevne, napríklad Gimliho šmyk pomedzi nohy a následný sek, Aragorn s Gimlim sami na moste pred Helmovým žlabom proti stovkám omnoho lepšie vybavených a schopných nepriateľov, Legolasove akrobatické kúsky, jedna rana mečom na kompletne ozbrojeného ohyzda znamená automatickú smrť nie len škrabanec a podobne. Ale každému to je nejak záhadne jedno, ale ak takéto scénky dostaneme teraz v RoP tak sa idú všetci zblázniť *:D* A k tej veži a meču, neviem ti odpovedať pretože stále vieme prt. Možno to vysvetlia časom kedže je to seriál a ešte máme pár častí pred sebou, napríklad kto vlastne postavil tú vežu, kto ukoval ten meč a podobne a ak to nevysvetlia potom sa o tom môžeme pobaviť že to bola hlúposť.[/spoiler]
842602
7 -5
reagují: MarvinP
reagovat
*HEAVY SPOILER dnešního dílu*

Já to chápu tak, že vytvořit síť tunelů od sopky k přehradě byl od začátku plán Saurona, ve kterém Adar pokračoval (věděl, že k tomu potřebuje ten meč). Díky kouřové sopečné cloně teď budou moct bezpečně líhnout skřety jak na běžícím páse. V podstatě nám vznikl Mordor a Doom Mountain.
842605
*HEAVY SPOILER dnešního dílu* Já to chápu tak,[spoiler] že vytvořit síť tunelů od sopky k přehradě byl od začátku plán Saurona, ve kterém Adar pokračoval (věděl, že k tomu potřebuje ten meč). Díky kouřové sopečné cloně teď budou moct bezpečně líhnout skřety jak na běžícím páse. V podstatě nám vznikl Mordor a Doom Mountain.[/spoiler]
842602
8 0
reagovat
Překvalilo mě, jak špatně jsou ty bitky udělané. Že to nemá duši, dobrý příběh a živé postavy, je jedna věc, ale bitvy jsou technická záležitost, to si pohlídat mohli.  Krom pár záběrů na koně hopsající po vesnici, které byly celkem cool a měly komplexnost, to byly polocelky a malé celky na líně odvedené souboje s ošklivě digitální černou krví.

A jenom abych si to ujasnil, chápu to dobře, že někdo postavil přehradu, u které udělal výpusť odemknutelnou kouzelným zlým krvesajným mečem a zároveň A) počítal s tím, že někdo časem pod přehradou dodělá tunel do sopky a že zalití lávy v sopce vodou způsobí její výbuch, nebgo B) výpusť sloužila jinému účelu - asi taky zlému, když se aktivovala tou ošklivou zbraní, ale Adar ten plán vymyslel nezávisle na tom? Pořád se nemůžu rozhodnout, která z těch variant je víc překombinovaná...
842602
Překvalilo mě, jak špatně jsou ty bitky udělané. Že to nemá duši, dobrý příběh a živé postavy, je jedna věc, ale bitvy jsou technická záležitost, to si pohlídat mohli.  Krom pár záběrů na koně hopsající po vesnici, které byly celkem cool a měly komplexnost, to byly polocelky a malé celky na líně odvedené souboje s ošklivě digitální černou krví. A jenom abych si to ujasnil, chápu to dobře, že [spoiler]někdo postavil přehradu, u které udělal výpusť odemknutelnou kouzelným zlým krvesajným mečem a zároveň A) počítal s tím, že někdo časem pod přehradou dodělá tunel do sopky a že zalití lávy v sopce vodou způsobí její výbuch, nebgo B) výpusť sloužila jinému účelu - asi taky zlému, když se aktivovala tou ošklivou zbraní, ale Adar ten plán vymyslel nezávisle na tom?[/spoiler] Pořád se nemůžu rozhodnout, která z těch variant je víc překombinovaná...
842598
13 -1
reagují: FallenMaia, Papricek
reagovat
reaguje na: Memphis
Spoilery v čom? Ja som aj premýšlal že niečo skryjem ale nič také som neprezradil. Že tam bude bitka? To už všetci vedia nie?
842601
Spoilery v čom? Ja som aj premýšlal že niečo skryjem ale nič také som neprezradil. [spoiler]Že tam bude bitka?[/spoiler] To už všetci vedia nie?
842599
3 -7
reagují: Memphis
reagovat
Schoval jsem ti to, chápu nadšení, ale ne každý na to kouká hned ráno.
842600
Schoval jsem ti to, chápu nadšení, ale ne každý na to kouká hned ráno.
842598
6 -1
reagovat
Trošku asi spoilery hele. Mně je to fuk, ale pro ostatní...
842599
Trošku asi spoilery hele. Mně je to fuk, ale pro ostatní...
842598
4 -1
reagují: FallenMaia
reagovat

Rings of Power 6. diel

Tak konečne sme dostali nejakú bitku, a teda bolo to hodne krvavé, striekalo to tam na všetky strany. Potešil fight Arondira s tým veľkým orkom, drsný, surový, bez mečov a zbraní, tak to má vyzerať. Odhalil sa Adar a už teda vieme kto to vlastne je. Celá epizóda si držala tempo od začiatku do konca, nejak som tam nepostrehol slabšie miesto. Malo to to správne napätie. A ten koniec, ty vole, nápad veľmi dobrý, vizuálne epický, len nejak nechápem ako to mohli všetci prežiť. Som sakra zvedavý na ďalší diel.
842598
[spoiler]Tak konečne sme dostali nejakú bitku, a teda bolo to hodne krvavé, striekalo to tam na všetky strany. Potešil fight Arondira s tým veľkým orkom, drsný, surový, bez mečov a zbraní, tak to má vyzerať. Odhalil sa Adar a už teda vieme kto to vlastne je. Celá epizóda si držala tempo od začiatku do konca, nejak som tam nepostrehol slabšie miesto. Malo to to správne napätie. A ten koniec, ty vole, nápad veľmi dobrý, vizuálne epický, len nejak nechápem ako to mohli všetci prežiť. Som sakra zvedavý na ďalší diel.[/spoiler]
Rings of Power 6. diel
6 -8
reagují: fabec, MarvinP, do_Od, Memphis
reagovat

Werewolf by Night

První recenze vypadají zajímavě:

” Werewolf by Night‘s action sequences feature severed limbs, spliced skulls, arrows penetrating throats, and getting stuck in the meat below the tongue. The violence is more John Wick than Dawn of the Dead. The cuts are quick; the CGI blood even quicker…”
842595
První [url=https://filmschoolrejects.com/werewolf-by-night-review/]recenze[/url] vypadají zajímavě: ” Werewolf by Night‘s action sequences feature severed limbs, spliced skulls, arrows penetrating throats, and getting stuck in the meat below the tongue. The violence is more John Wick than Dawn of the Dead. The cuts are quick; the CGI blood even quicker…”
Werewolf by Night
2 -1
reagovat

The Offer

Pred mesici me zchladily ty mizerne US recenze, ale ted to vyskocilo na csfd a hledel jsem na ten rating, to same imdb. Joo, je to fakt dost slusny. Ze zacatku mi to prislo az moc teatralni, ale nakonec takova feel-good vzpominka na konec zlate ery Hollywoodu. Urcite to neni dokonale, klouze to po povrchu nebo si pomaha scenaristickama berlickama, slo by kratit o epizodu, ale... Vubec se mi z toho sveta nechtelo odchazet. :) Prijemne prekvapeni, jedna z nej miniserii roku a stejne jako u Dahmera jsou US kritici naprosto mimo. 8.5/10
842592
Pred mesici me zchladily ty mizerne US recenze, ale ted to vyskocilo na csfd a hledel jsem na ten rating, to same imdb. Joo, je to fakt dost slusny. Ze zacatku mi to prislo az moc teatralni, ale nakonec takova feel-good vzpominka na konec zlate ery Hollywoodu. Urcite to neni dokonale, klouze to po povrchu nebo si pomaha scenaristickama berlickama, slo by kratit o epizodu, ale... Vubec se mi z toho sveta nechtelo odchazet. :) Prijemne prekvapeni, jedna z nej miniserii roku a stejne jako u Dahmera jsou US kritici naprosto mimo. [b]8.5/10[/b]
The Offer
3 -2
reagovat

Pantheon

Po pěti dilech serial roku, pecka 
842571
Po pěti dilech serial roku, pecka 
Pantheon
5 0
reagovat

Ted Lasso

Jsem sice sakra pozadu ale po první sérii:

10/10

Ten seriál je boží.

btw. Sice jsem fanoušek fotbalu ale ten seriál má tak strašně feelgood atmosféru, že to strhne každýho :+
842564
Jsem sice sakra pozadu ale po první sérii: 10/10 Ten seriál je boží. btw. Sice jsem fanoušek fotbalu ale ten seriál má tak strašně feelgood atmosféru, že to strhne každýho *:+*
Ted Lasso
12 -2
reagovat
Coruscant byl i v Clone Wars, ale v hrané podobě fakt po dlouhé době asi poprvé, pokud teda člověk nepočítá flashbacky z Obi-Wana.
842554
Coruscant byl i v Clone Wars, ale v hrané podobě fakt po dlouhé době asi poprvé, pokud teda člověk nepočítá flashbacky z Obi-Wana.
842497
4 0
reagovat

She-Hulk 07

To byl tak krásně sluníčkový díl.
A hezky naznak toho, jak uchopí Marvel Bladea:+
842540
To byl tak krásně sluníčkový díl. A hezky naznak toho, jak uchopí Marvel Bladea*:+*
She-Hulk 07
5 -4
reagovat
Andor je zatiaľ skvelý, fakt si to zaslúži pochvalu. Hlavne keď si spomeniem jak sa k tomu stavala zo začiatku väčšina fanúšikov, že na čo točia seriál o tej najnudnejšej postave z Rogue One, koho to zaujíma keď vieme ako to s ním dopadne a podobné žvásty. Ale to už je taká klasika. Za mňa to teda hlavne ťahá Skarsgård, ten je parádny a potešil ma v dnešnej časti aj konečne návrat na Coruscant. Ja ani neviem presne ale zdá sa mi že v Star Wars sme toto miesto naposledy videli ešte v epizode 3, mám pravdu? Minimálne teda v hranej podobe, neviem ako sú na tom animáky. Plus dokonca aj dnešná časť She-Hulk ma celkom bavila. Ano je to stále blbina ale aspoň mi vyčarila úsmev na tváry a to sa cení :+
842497
[b]Andor[/b] je zatiaľ skvelý, fakt si to zaslúži pochvalu. Hlavne keď si spomeniem jak sa k tomu stavala zo začiatku väčšina fanúšikov, že na čo točia seriál o tej najnudnejšej postave z Rogue One, koho to zaujíma keď vieme ako to s ním dopadne a podobné žvásty. Ale to už je taká klasika. Za mňa to teda hlavne ťahá Skarsgård, ten je parádny a potešil ma v dnešnej časti aj konečne návrat na [spoiler]Coruscant[/spoiler]. Ja ani neviem presne ale zdá sa mi že v Star Wars sme toto miesto naposledy videli ešte v epizode 3, mám pravdu? Minimálne teda v hranej podobe, neviem ako sú na tom animáky. Plus dokonca aj dnešná časť [b]She-Hulk[/b] ma celkom bavila. Ano je to stále blbina ale aspoň mi vyčarila úsmev na tváry a to sa cení *:+*
7 -1
reagují: holub109
reagovat

Pantheon

No, decka, on mel ale Phil pravdu, fakt je to pecka. A to pisu po dvou dilech a jenom si predstavuju ten potenciál... Odkud se tohle doprdele vzalo?  :o No nic, neni mozne jit spat.
842474
No, decka, on mel ale Phil pravdu, fakt je to pecka. A to pisu po dvou dilech a jenom si predstavuju ten potenciál... Odkud se tohle doprdele vzalo?  *:o* No nic, neni mozne jit spat.
Pantheon
12 0
reagovat

Andor

Oukej, týchto 40 minút boli najlepšie napísané a zahrané Star Wars od Impérium vracia úder. Bez srandy.

Ešte aj tí imperiáli ma bavia a v podstate sú mi sympatickí, konečne niekto napísal, ako funguje celá tá mašinéria, postupnosť velenia, špionáž, ich celkové uvažovanie.

Vlastne aj chápem, prečo to D+ tak dlho odkladali. Keby prišli Obi a Boba a vlastne aj Mando po tomto, vyzneli by ešte omnoho debilnejšie.
842471
Oukej, týchto 40 minút boli najlepšie napísané a zahrané Star Wars od Impérium vracia úder. Bez srandy. Ešte aj tí imperiáli ma bavia a v podstate sú mi sympatickí, konečne niekto napísal, ako funguje celá tá mašinéria, postupnosť velenia, špionáž, ich celkové uvažovanie. Vlastne aj chápem, prečo to D+ tak dlho odkladali. Keby prišli Obi a Boba a vlastne aj Mando po tomto, vyzneli by ešte omnoho debilnejšie.
Andor
21 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se