Bylo to zajímavě nepovedené. Mě se Dark moc líbilo, ale jako jeden z mála jsem byl jeho rozuzlením přeci jen spíš neuspokojen a zklamán. Tohle vlastně není moc jiné a mohlo to být stejně dobré, ne-li lepší než Dark, ale bohužel, pár věcí, které v Dark byly dobře, tady bylo špatně. Moc špatně.
Podle mě ten hlavní fail je, že tak jako v Dark měli příběhy postav rozvinout dřív, než začali masivně narušovat realitu. Protože když je jasné, že nic není jak se zdá, pak ani trápení a ohrožení postav nemusí být čím se zdají a nikdo se o ně pak nebojí a nesoucítí s nimi. Prostě s těmi osobními dramaty, která musí i takovýhle seriál táhnout moc škudlili a dávkovali je zbytečně po kapkách do každé epizody a naopak s těmi mindfucky šli ze začátku moc rychle, takže ke konci už to bylo únavné. Dark mělo navíc výhodu srozumitelného sci-fi konceptu (cestování časem) kterej zase vytvářel řadu konzistentních pravidel i ve chvíli, kdy už to jako běžné drama brát nešlo. Tady mělo někde uprostřed proběhnout vysvětlení nějakých provizorních "pravidel ne-reality", nějaký soubor zásad ve stylu "když tě Freddy zabije ve snu, umřeš i ve skutečnosti" aby i ve chvíli, kdy bylo jasné, že nic není jak se zdá, ještě pořád mohly postavy mít jasné cíle a jasná ohrožení.
Potenciál tam byl. Ale zabili ho docela důsledně.
1899
|
reagovat
|