a prostě se tím rasismem často skrývá validní kritika. Zrovna jej si důvěrně pamatuju z Lukea Cage (který se mi líbil celkově, btw) a on tam hrál suprově. True Detective? Totéž. Vlastně možná nejlepší série.Strašně často se "chci aby se neměnila předloha" zaměňuje za "jsem rasista", což je urážlivé z té druhé strany a zároveň strašně nekonstruktivní. Plno lidí kopalo do Rings of Powder a hned byli rasisti, jenže on ten (jinak spíše lépe hrající) černý elf prostě nedává smysl. Stejně tak ta černá trpaslice byla vyloženě skvělá, ale zároveň absurdní. Naopak takové House of Dragon mělo černochy jako konkrétní rod a hned to působí jinak.
Na csfd a podobných žumpách to někteří určitě hází do jednoho pytle, ale na Moviezone většinově ne.
Tady si dovolím tvrdit, že většina co nechce "černého Joela" úplně stejně nechce "bílého Bladea".
Takže tady máme místo toxických rasistů toxické antirasisty, kteří mají opravdu nejblíž k tomuhle chování link
A že se vrátím k TLoU... ten svět se vlastně úplně vybízí ke spinoffům "z centra města", "z malé vesničky v horách" atd. atp. Kdy by tam mohlo být plno jiných postav a zároveň by to mohlo fungovat jako jakýsi vhled do jiných kultur. Já bych to uvítal. Mushroom Samurai anyone?

Já prostě neocením černého Joela, zároveň bych ale ocenil celou linku z defacto jakékoli oblasti na zemi.