Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 1981 - 2000 Napsat příspěvek
Čtvrtý Medvěd by měl u nas vyjít den po premiéře, všechny epizody. To je tuším poprvé, co to není s měsíčním zpožděním. 26. Červen

Seriálového Vetřelce u nás vyjdou 2 díly a pak každý týden nový. 13. Srpna

Vše je na Disney+
941454
Čtvrtý Medvěd by měl u nas vyjít den po premiéře, všechny epizody. To je tuším poprvé, co to není s měsíčním zpožděním. 26. Červen Seriálového Vetřelce u nás vyjdou 2 díly a pak každý týden nový. 13. Srpna Vše je na Disney+
5 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge

TLOU 2x5

Já ti nevím, konečně jsem to viděl a ten pacing mi prostě nesedí.
Začátek vyprávění o nemocnici super, pak titulky, plus titulky na závěr a máme 40 minut na hlavní epizodu?
  6:17 začne plánování
12:33 vyjdou do města (scéna s dětmi, vyprávění o životě Diny)
17:14 jdou dál, řeší zbraně, taktiku a ve
23:00 potkají smarties
25:15 je zachrání Jessie a utíkají před WLF
26:38 jsou v parku
28:00 scars, poprava
30:00 scars pískají a střílí šípy
32:00 je Ellie u nemocnice se psem
34:00 je Ellie u Whats-her-name, rozhovor, nahánění, výtah a
36:25 jsme ve sklepě
39:40 setkání s whats-her-name dusící se spórami a rozhovor/výslech
42:50 začátek flashbacku
43:15 konec dílu

To máš sotva 37 minut na hlavní díl, kde je plánování, cesta někam, vyprávění o životě, místo v noci, akce, záchrana Jessiem, WLF útěk, představení Scars, akce, přijití do nemocnice, akce...

A jakkoli se to někomu může líbit vše stejně, mě prostě přijde divné, že v ep. 3 na začátku "chceme z Jacksonu" abychom na konci "šli z Jacksonu", kdežto tady se doslova ve 2 minutách vyřeší věci, které by klidně mohly zabírat půl dílu/ být finále epizody apod... (viz 28:00-32:00). A ne že by tomu ta akční stopáž nějak vyloženě chyběla, nebo že by to tempo bylo překotné, ale člověk nemá vůbec čas nic mentálně vstřebat (Jessie je tam sotva 5 minut).

To je prostě set piece, set piece, set piece... Produkčně super, celý díl mě bavil, ale ten pacing je imho vyloženě špatný a už mě to tu aktivně štvalo (včetně věcí, jakože vyjdou na cestu do budovy, jdou neznámým územím a u toho si nahlas povídají o historii, protože prostě nemají čas "jít takticky" a pak to proložit adekvátní pauzou.)

TL;DR: Prvních 20 min mohlo být možná i kratších a zbytek si naopak zasloužil s klidem i dvounásobnou stopáž.
941451
Já ti nevím, konečně jsem to viděl a ten pacing mi prostě nesedí. Začátek vyprávění o nemocnici super, pak titulky, plus titulky na závěr a máme 40 minut na hlavní epizodu? [spoiler]  6:17 začne plánování 12:33 vyjdou do města (scéna s dětmi, vyprávění o životě Diny) 17:14 jdou dál, řeší zbraně, taktiku a ve 23:00 potkají smarties 25:15 je zachrání Jessie a utíkají před WLF 26:38 jsou v parku 28:00 scars, poprava 30:00 scars pískají a střílí šípy 32:00 je Ellie u nemocnice se psem 34:00 je Ellie u Whats-her-name, rozhovor, nahánění, výtah a 36:25 jsme ve sklepě 39:40 setkání s whats-her-name dusící se spórami a rozhovor/výslech 42:50 začátek flashbacku 43:15 konec dílu[/spoiler] To máš sotva 37 minut na hlavní díl, kde je [spoiler]plánování, cesta někam, vyprávění o životě, místo v noci, akce, záchrana Jessiem, WLF útěk, představení Scars, akce, přijití do nemocnice, akce[/spoiler]... A jakkoli se to někomu může líbit vše stejně, mě prostě přijde divné, že v ep. 3 na začátku [spoiler]"chceme z Jacksonu"[/spoiler] abychom na konci [spoiler]"šli z Jacksonu"[/spoiler], kdežto tady se doslova ve 2 minutách vyřeší věci, které by klidně mohly zabírat půl dílu/ být finále epizody apod... (viz [spoiler]28:00-32:00[/spoiler]). A ne že by tomu ta akční stopáž nějak vyloženě chyběla, nebo že by to tempo bylo překotné, ale člověk nemá vůbec čas nic mentálně vstřebat [spoiler](Jessie je tam sotva 5 minut)[/spoiler]. To je prostě set piece, set piece, set piece... Produkčně super, celý díl mě bavil, ale ten pacing je imho vyloženě špatný a už mě to tu aktivně štvalo (včetně věcí, jakože vyjdou na cestu do budovy, jdou neznámým územím a u toho si nahlas povídají o historii, protože prostě nemají čas "jít takticky" a pak to proložit adekvátní pauzou.) TL;DR: Prvních 20 min mohlo být možná i kratších a zbytek si naopak zasloužil s klidem i dvounásobnou stopáž.
TLOU 2x5
941332
7 0
reagují: Gonzi
reagovat

Asterix: Souboj náčelníků

"Je rok padesát před Kristem...". Těžké časy no, ne jak Zlatá mínus sedmdesátá..."Celá Gálie je obsazená..." Asterix s Obelixem jsou ikony mnoha generací a jejich adaptace k nám přicházejí už několik desetiletí s větším či menším úspěchem. Po posledním hraném pokusu to tvůrci opět zkouší  s animovanou podobou, ale nebojí se i šikovných odkazů na hrané verze či původní kreslené provedení. Musim říct, že z těch moderních animovaných adaptací mi tahle příjde jako ta nejlepší. Jestli se o určitých tvůrcích v rámci Marvelu či SW říká, že oni jsou těmi pravými, tak Alain Chabat je přesně tohle pro svět Asterixe. Zatím v obou svých případech dokázal nejlépe vystihnout tu nadčasovost komiksových provedení, s mnoha popkulturními (legionář Mileycyrus :D) odkazy a vychytávkami odkazujícími na současné dění jak ve filmovém světě ("Tak co tam máme, Netflixi?" - "Viděli jste..." - "Přeskočit" - "Tudum"..:D. ) , tak i mimo něj. Už je to nějaký ten pátek, co jsem četl komiksovou verzi, jsem si v podstatě jistej, že první, trochu zmatečný díl v ní nebyl, ale některé ikonické momenty si pamatuju velmi dobře (rána menhirem, vedlejší postavy, testování lektvárů...) a ty jsou, stejně tak jako hlavní příběh převedeny velmi dobře.
941408
"[b]Je rok padesát před Kristem..."[/b]. Těžké časy no, ne jak Zlatá mínus sedmdesátá...[b]"Celá Gálie je obsazená...[/b]" Asterix s Obelixem jsou ikony mnoha generací a jejich adaptace k nám přicházejí už několik desetiletí s větším či menším úspěchem. Po posledním hraném pokusu to tvůrci opět zkouší  s animovanou podobou, ale nebojí se i šikovných odkazů na hrané verze či původní kreslené provedení. Musim říct, že z těch moderních animovaných adaptací mi tahle příjde jako ta nejlepší. Jestli se o určitých tvůrcích v rámci Marvelu či SW říká, že oni jsou těmi pravými, tak Alain Chabat je přesně tohle pro svět Asterixe. Zatím v obou svých případech dokázal nejlépe vystihnout tu nadčasovost komiksových provedení, s mnoha popkulturními (legionář Mileycyrus *:D*) odkazy a vychytávkami odkazujícími na současné dění jak ve filmovém světě ([b]"Tak co tam máme, Netflixi?[/b]" - "Viděli jste..." - "Přeskočit" - "Tudum"..*:D*. ) , tak i mimo něj. Už je to nějaký ten pátek, co jsem četl komiksovou verzi, jsem si v podstatě jistej, že první, trochu zmatečný díl v ní nebyl, ale některé ikonické momenty si pamatuju velmi dobře (rána menhirem, vedlejší postavy, testování lektvárů...) a ty jsou, stejně tak jako hlavní příběh převedeny velmi dobře.
Asterix: Souboj náčelníků
7 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jo no.:+ Ale fakt by mohla o něco míň fuckovat.:D
941383
Jo no.*:+* Ale fakt by mohla o něco míň fuckovat.*:D*
941377
0 0
reagovat

Delphi

Spin-off Creeda o jeho synovi. Na Amazonu.
941379
Spin-off Creeda o jeho synovi. Na Amazonu.
Delphi
1 0
reagovat

TLOU

Pořád velmi dobré. Na začátku vzbuzovala svým chováním jisté pochybnosti, ale je to dobře napsané, promptně je všechny vyvrátili.
941377
Pořád velmi dobré. Na začátku vzbuzovala svým chováním jisté pochybnosti, ale je to dobře napsané, promptně je všechny vyvrátili.
TLOU
1 -1
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Už to dostalo třetí řadu. Počítají s 'až' šesti.
I kdyby jo tak s tempem, jakým se dneska seriály dělají, nashle v 2033.
941363
Už to dostalo třetí řadu. Počítají s 'až' šesti. I kdyby jo tak s tempem, jakým se dneska seriály dělají, nashle v 2033.
941361
2 0
reagovat
reaguje na: fabec
Nějaký fanda by za pár dolarů udělal lepší ukázku. Podle mne to stopnou
941361
Nějaký fanda by za pár dolarů udělal lepší ukázku. Podle mne to stopnou
941356
0 0
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat

Fallout II

Premiéra: Prosinec 2025
941356
Premiéra: Prosinec 2025
Fallout II
6 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Spider-Man Noir Teaser

Zvláštní, že nikde jinde to není...
941354
[url=https://youtu.be/uljr3g6ioA4?si=Ge6KCLj-ioIphf7X]Spider-Man Noir Teaser [/url] Zvláštní, že nikde jinde to není...
0 0
reagovat
Tak devcata se pohla o 50 metru. Koncim s tim. Mozna mrknu na poslednich 5 minut posledniho dilu.  
941350
Tak devcata se pohla o 50 metru. Koncim s tim. Mozna mrknu na poslednich 5 minut posledniho dilu.  
0 0
reagovat

Andor s02e01-09

Uf, pomalsi start ale ten pay off. :o Uf. Zakadym ked som po tych epkach videl v kreditoch scenaristov willimona a gilroyovcov tak len klobucik. Ak toto nebude nominovane na kopu emmy a teda tu scenaristicku nevyhra, tak uz neviem. :+

Mam teraz dovolenku tyzden. Budem rad, ked sa tu budete vyvarovat hocicoho z ep10-12 bez spoilertagu.
941349
Uf, pomalsi start ale ten pay off. *:o* Uf. Zakadym ked som po tych epkach videl v kreditoch scenaristov willimona a gilroyovcov tak len klobucik. Ak toto nebude nominovane na kopu emmy a teda tu scenaristicku nevyhra, tak uz neviem. *:+* Mam teraz dovolenku tyzden. Budem rad, ked sa tu budete vyvarovat hocicoho z ep10-12 bez spoilertagu.
Andor s02e01-09
5 0
reagovat

Bosch Legacy Final Season

Kdybyste mi někdo řekl, že se vrati druhá nejlepší postava seriálu, tak na to najedu už dávno8)
941346
Kdybyste mi někdo řekl, že se vrati druhá nejlepší postava seriálu, tak na to najedu už dávno*8)*
Bosch Legacy Final Season
2 0
reagovat

TLOU

Ja myslim,  že je dobre, že ty dily jsou krátký a nejedou extrémy jako x hodinovy epizody Stranger Things. Ma to švih,  je to pořád fresh..

Hry nehraju, Last Of Us jsem kdysi spolu s Life Is Strange videl jenom komplet na YT a po pátém díle druhé série rikam paráda.  Z první série jsem byl trochu rozpacitej,  no tohle je regulérní pecka snad ve všech směrech.

Koukat na celou serii najednou myslim dojem ještě umocní. A Bella me neruší,  i když Cailee by samozřejmě byla jinde. Ale člověk nemůže mít všechno. Vic nemám. 
941332
Ja myslim,  že je dobre, že ty dily jsou krátký a nejedou extrémy jako x hodinovy epizody Stranger Things. Ma to švih,  je to pořád fresh.. Hry nehraju, Last Of Us jsem kdysi spolu s Life Is Strange videl jenom komplet na YT a po pátém díle druhé série rikam paráda.  Z první série jsem byl trochu rozpacitej,  no tohle je regulérní pecka snad ve všech směrech. Koukat na celou serii najednou myslim dojem ještě umocní. A Bella me neruší,  i když Cailee by samozřejmě byla jinde. Ale člověk nemůže mít všechno. Vic nemám. 
TLOU
7 -1
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Godlike
Ta scéna byla sama o sobě dobrá, ale přišla mi jak vystřižená z jiného seriálu a imho tam vůbec nemusela být, protože je podstatná až pro druhou půlku hry/seriálu (kde to stejně budou muset zmínit znovu) a mohli tam aspoň jednu věc ponechat tajemstvím. Ale to je problém toho seriálu, že je moc doslovný a všechno musí vypálit. Radši bych těch 5 minut investoval jinak. Epizoda má 40 minut a to nejpodstatnější je zmáčknuté do posledních 10.
941329
Ta scéna byla sama o sobě dobrá, ale přišla mi jak vystřižená z jiného seriálu a imho tam vůbec nemusela být, protože je podstatná až pro druhou půlku hry/seriálu (kde to stejně budou muset zmínit znovu) a mohli tam aspoň jednu věc ponechat tajemstvím. Ale to je problém toho seriálu, že je moc doslovný a všechno musí vypálit. Radši bych těch 5 minut investoval jinak. Epizoda má 40 minut a to nejpodstatnější je zmáčknuté do posledních 10.
941326
1 0
reagovat
Mě třeba se.e, že už v tak zkratkovitem seriálu udělají něco, co jakoby na chlup vypadlo ze hry (přesně si pamatuji, jaké a kde byly secrety) a pak to nepoužijou...
Nehledě na to, že to mohlo prohloubit vztah děvčat.
Těch deset minut navíc by je nezabilo.
Kor když Netflix je dnes schopný nasevirovat dvou a půl hodinový dil Stranger Things.
Mělo to být ve třetím díle 
941327
Mě třeba se.e, že už v tak zkratkovitem seriálu [url=https://www.reddit.com/r/thelastofus/comments/1kiw47r/unused_seattle_fuck_fedra_entrance_gate_set_from/]udělají něco[/url], co jakoby na chlup vypadlo ze hry (přesně si pamatuji, jaké a kde byly secrety) a pak to nepoužijou... Nehledě na to, že to mohlo prohloubit vztah děvčat. Těch deset minut navíc by je nezabilo. Kor když Netflix je dnes schopný nasevirovat dvou a půl hodinový dil Stranger Things. Mělo to být ve třetím díle 
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Jasnačka, já ti rozumím, to bylo jen takový přátelský uchechtnutí. 

Popsals to trefně. Taky mě to ale moc baví. Fakt dost. Jen moc nechci chtít víc, protože mi přijde, že by to šlo a pak mě to mrzí. 

Co se těch prologů týče, to mi taky trochu chybí, ale dneska čoveče mě to bavilo strašně. Zavřený dveře, pak jedna místnost, dvě herečky, cigárka, strach, skoro až k neuvěření premisa dialogu a všechna tíha světa. To bylo super. 
941326
Jasnačka, já ti rozumím, to bylo jen takový přátelský uchechtnutí.  Popsals to trefně. Taky mě to ale moc baví. Fakt dost. Jen moc nechci chtít víc, protože mi přijde, že by to šlo a pak mě to mrzí.  Co se těch prologů týče, to mi taky trochu chybí, ale dneska čoveče mě to bavilo strašně. Zavřený dveře, pak jedna místnost, dvě herečky, cigárka, strach, skoro až k neuvěření premisa dialogu a všechna tíha světa. To bylo super. 
941308
0 -1
reagují: Papricek
reagovat
reaguje na: speta.jr

Andor

Ten jeho popis vystihuje mé nadšení. Nejsem SW fan, nejsem Andor fan a z těch dílů 3-9 jsem totálně odvařený... vyloženě level Arcane apod.
Takový ten seriál, u kterého mě fakt hodně štve, že ostatní nejsou ani z daleka tak dobré.

A jen tak mimochodem, jak moc to pracuje s banalitou zla jsem v 'komerční' produkci snad ještě nikdy neviděl. 
941325
Ten jeho popis vystihuje mé nadšení. Nejsem SW fan, nejsem Andor fan a z těch dílů 3-9 jsem totálně odvařený... vyloženě level Arcane apod. Takový ten seriál, u kterého mě fakt hodně štve, že ostatní nejsou ani z daleka tak dobré. A jen tak mimochodem, jak moc to pracuje s banalitou zla jsem v 'komerční' produkci snad ještě nikdy neviděl. 
Andor
941313
6 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Výborně vystihnuté. Na Filoniho seriálech oceňuji že svými příběhy dělá lepšími prequely a sequely, ale Gilroyovi se povedlo skoro nemožné - s Andorem dokázal ještě pozvednout i starou trilogii.
941322
Výborně vystihnuté. Na Filoniho seriálech oceňuji že svými příběhy dělá lepšími prequely a sequely, ale Gilroyovi se povedlo skoro nemožné - s Andorem dokázal ještě pozvednout i starou trilogii.
941313
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
No tak jsem rád, že existují i lidi na které to funguje. Fakt si myslím, že mi nemusíš vysvětlovat věci typu "doktor byl vždycky queer a campy" ano, byl a měl jsem ho proto rád. Ale ano, v téhle RTD2 éře mi to připadá strašně na sílu a mimo. Papírově je vše správně, ale reálně to do sebe nezapadá. Ta scéna o které mluvíš chtěla být taková, ale nebyla. Ncuttiho Doctor bohužel pro mě už žádné vrstvy a tajemství nemá. Jen se přepíná do různých poloh a já nevím proč a připadá mi, že on taky ne. Ale tak vlastně mě fascinuje, že na tebe to funguje, přesně tak jak si myslím, že si tvůrci myslí, že to bude fungovat. Nevěřil jsem, že by to na někoho opravdu fungovat mohlo. Motivuje mě to dumat hlouběji, proč mě to tak velkým obloukem míjí.
941318
No tak jsem rád, že existují i lidi na které to funguje. Fakt si myslím, že mi nemusíš vysvětlovat věci typu "doktor byl vždycky queer a campy" ano, byl a měl jsem ho proto rád. Ale ano, v téhle RTD2 éře mi to připadá strašně na sílu a mimo. Papírově je vše správně, ale reálně to do sebe nezapadá. Ta scéna o které mluvíš chtěla být taková, ale nebyla. Ncuttiho Doctor bohužel pro mě už žádné vrstvy a tajemství nemá. Jen se přepíná do různých poloh a já nevím proč a připadá mi, že on taky ne. Ale tak vlastně mě fascinuje, že na tebe to funguje, přesně tak jak si myslím, že si tvůrci myslí, že to bude fungovat. Nevěřil jsem, že by to na někoho opravdu fungovat mohlo. Motivuje mě to dumat hlouběji, proč mě to tak velkým obloukem míjí.
941317
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se