Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 90901 - 90920 Napsat příspěvek

Knihy vs filmy

Knihy jsou pro lidi s fantazii, filmy pro ty, kteri fantazii postradaji. Tak by se to dalo rict obecne. Neni to ale tak docela jednoznacne. Drive jsem hodne cetla, dokazala jsem prelouskat 3 knizky tydne, ta doba je uz davno pryc, proc? Neni cas a sila na sjezdovani po pismenkach, takze relax se kona u filmu, kdy si muzeme vychutnat diky civilizacnim vymozenostem uz super kvalitu obrazu. Je pravda, ze maloktery film se trefi do knizky tak, aby si ctenar a po te divak rekl: "jooo, to bylo ono, takhle nejak jsem si to pri cteni predstavoval..."...ale to je celkem pochopitelne, kolik ctenaru, tolik predstav a jak by se mohl chudak scenarista trefit do gusta vsem. Dobry film podle knizky je takovy, ktery zachova aspon myslenkovou kontinuitu psane podoby, aby to divakovi bylo v kostre povedome.
Ale kdyz jsme u toho tematu knizky vs filmy, tak bych osobne rada videla nove zfilmovany Den trifidu od Johna Wyndhama, tu knizku jsem cetla asi 5x a pocitam, ze ne naposledy. Posledni verze je z r.1962 a bohuzel, co si budeme povidat, efekty a "verohodnost" by v novejsi verzi byly urcite vyraznejsi. Navic, kdo cetl knizku, mi da za pravdu, ze by to mohl byt opravdu film roku, treba pod takovym bedlivym okem pana Spielberga ;)
526048
Knihy jsou pro lidi s fantazii, filmy pro ty, kteri fantazii postradaji. Tak by se to dalo rict obecne. Neni to ale tak docela jednoznacne. Drive jsem hodne cetla, dokazala jsem prelouskat 3 knizky tydne, ta doba je uz davno pryc, proc? Neni cas a sila na sjezdovani po pismenkach, takze relax se kona u filmu, kdy si muzeme vychutnat diky civilizacnim vymozenostem uz super kvalitu obrazu. Je pravda, ze maloktery film se trefi do knizky tak, aby si ctenar a po te divak rekl: "jooo, to bylo ono, takhle nejak jsem si to pri cteni predstavoval..."...ale to je celkem pochopitelne, kolik ctenaru, tolik predstav a jak by se mohl chudak scenarista trefit do gusta vsem. Dobry film podle knizky je takovy, ktery zachova aspon myslenkovou kontinuitu psane podoby, aby to divakovi bylo v kostre povedome. Ale kdyz jsme u toho tematu knizky vs filmy, tak bych osobne rada videla nove zfilmovany Den trifidu od Johna Wyndhama, tu knizku jsem cetla asi 5x a pocitam, ze ne naposledy. Posledni verze je z r.1962 a bohuzel, co si budeme povidat, efekty a "verohodnost" by v novejsi verzi byly urcite vyraznejsi. Navic, kdo cetl knizku, mi da za pravdu, ze by to mohl byt opravdu film roku, treba pod takovym bedlivym okem pana Spielberga *;)*
Knihy vs filmy
0 0
reagovat

Fluke

Tak to jsi koukal špatně asi ty. Oni totiž na konci všechny jídla slevnili na 70 Kč a on to kritizoval jako, že chtějí vyhrát cenovou válkou. Přitom jak přišel byla menu za 80 Kč, pak měl tu svojí special akci za 130 a jak se po dvou měsících vrátil bylo to za 70 Kč.

Na idnesu jsem už četl, že restaurace co v tom vystupujou se začínají bouřit. Třeba ten Hrádek podle Vinaře rozhodně není na prodej.
526046
Tak to jsi koukal špatně asi ty. Oni totiž na konci všechny jídla slevnili na 70 Kč a on to kritizoval jako, že chtějí vyhrát cenovou válkou. Přitom jak přišel byla menu za 80 Kč, pak měl tu svojí special akci za 130 a jak se po dvou měsících vrátil bylo to za 70 Kč. Na idnesu jsem už četl, že restaurace co v tom vystupujou se začínají bouřit. Třeba ten Hrádek podle Vinaře rozhodně není na prodej.
Fluke
0 0
reagovat

MeaCulpa

Koukal si na to celý?:) Sám kritizoval zvýšení ceny, a navíc ukázal, že vařit "reálný" jídlo je stejně drahý, ne-li levnější.
526045
Koukal si na to celý?:) Sám kritizoval zvýšení ceny, a navíc ukázal, že vařit "reálný" jídlo je stejně drahý, ne-li levnější.
MeaCulpa
0 0
reagovat
Film je takovým bratrem knih a divadel. Myslím tí, že ta otázka proč se dívají na filmy má asi podobnou odpověď jako proč čtou nebo chodí do divadla. Tu neznam.

A filmum davaji asi prednost, ze kniha vyžaduje více času. Když se nezačtu v knize, tak se to vleče a vleče. Když se "nezadívám" hned do filmu, tak uplyne jen hodina, a fillm buď končí, nebo se já začínám chytat (viz u mě Benjamin Button).
526042
Film je takovým bratrem knih a divadel. Myslím tí, že ta otázka proč se dívají na filmy má asi podobnou odpověď jako proč čtou nebo chodí do divadla. Tu neznam. A filmum davaji asi prednost, ze kniha vyžaduje více času. Když se nezačtu v knize, tak se to vleče a vleče. Když se "nezadívám" hned do filmu, tak uplyne jen hodina, a fillm buď končí, nebo se já začínám chytat (viz u mě Benjamin Button).
0 0
reagovat
Čistě prakticky by se dalo říct, že je to i kvůli "šetření času". 8)
Nebo bys byl schopnej přečíst třeba celou trilogii Pána Prstenů za deset hodin?
(Věřím, že někdo ano...:)
526041
Čistě prakticky by se dalo říct, že je to i kvůli "šetření času". *8)* Nebo bys byl schopnej přečíst třeba celou trilogii Pána Prstenů za deset hodin? (Věřím, že někdo ano...:)
0 0
reagovat

Proč se dívat na filmy?

Zdravím, nerad bych narušoval nějakou rozběhlou diskuzi, ale kam jinam tohle téma nahodit než na moviezone? Zajímala by mě jedna věc. Proč si myslíte že lidé vůbec koukají na filmy? Proč jsou lidé ochotní utrácet peníze za lístky do kina nebo dvdčka a trávit dvě hodiny sledováním "pohyblivách obrázků"? Je to proto že v nich hledají útěk z reality, něco čeho sami nedosáhnou? A proč to samé nehledají třeba v knihách (někteří lidé možná ano, ale je mnohem méně lidí, kteří čtou knihy, než těch, kteří sledují filmy).
526039
Zdravím, nerad bych narušoval nějakou rozběhlou diskuzi, ale kam jinam tohle téma nahodit než na moviezone? Zajímala by mě jedna věc. Proč si myslíte že lidé vůbec koukají na filmy? Proč jsou lidé ochotní utrácet peníze za lístky do kina nebo dvdčka a trávit dvě hodiny sledováním "pohyblivách obrázků"? Je to proto že v nich hledají útěk z reality, něco čeho sami nedosáhnou? A proč to samé nehledají třeba v knihách (někteří lidé možná ano, ale je mnohem méně lidí, kteří čtou knihy, než těch, kteří sledují filmy).
Proč se dívat na filmy?
0 0
reagovat
Já viděl na youtube Ramseye, jiný přístup, ale paráda. Ani ne, že se hádá a křičí a řve a trhá vlasy, ale spíš ty velké restaurace. Tam se pak dá najít více věcí, s čím pracovat a tak, více lidí, víc příběhů atd. Tady to může v malých restauracích s pár lidma zapadnout do nudného stereotypu. Ukážou další díly:)
526033
Já viděl na youtube Ramseye, jiný přístup, ale paráda. Ani ne, že se hádá a křičí a řve a trhá vlasy, ale spíš ty velké restaurace. Tam se pak dá najít více věcí, s čím pracovat a tak, více lidí, víc příběhů atd. Tady to může v malých restauracích s pár lidma zapadnout do nudného stereotypu. Ukážou další díly:)
0 0
reagovat

Fluke

Díky za tip, ten první díl se mi hodně líbil, originál neznám.
526032
Díky za tip, ten první díl se mi hodně líbil, originál neznám.
Fluke
0 0
reagovat
Ano šéfe, jsem chytil už v premiéře ve čtvrtek a nepustilo mě to. Moderátor je hodně v pohodě a bylo vidět, že ho přátelsky bere i personál. Takže to není žádný namyšlený kretén jako Ramsey což je pro mě osobně plus. Jen mě trošku vadí, že chce na malých restauracích aplikovat věci, které se tam nikdy nemůžou uchytit. Na malém městě mu určitě lidi nebudou pravidelně chodit na menu za 130 Kč apod. Uvidíme co druhý díl.
526030
Ano šéfe, jsem chytil už v premiéře ve čtvrtek a nepustilo mě to. Moderátor je hodně v pohodě a bylo vidět, že ho přátelsky bere i personál. Takže to není žádný namyšlený kretén jako Ramsey což je pro mě osobně plus. Jen mě trošku vadí, že chce na malých restauracích aplikovat věci, které se tam nikdy nemůžou uchytit. Na malém městě mu určitě lidi nebudou pravidelně chodit na menu za 130 Kč apod. Uvidíme co druhý díl.
0 0
reagovat
Ty novinky... link :D
526029
Ty novinky... http://www.novinky.cz/koktejl/163336-sylvester-stallone-se-zranil-pri-bojove-scene.html *:D*
0 0
reagovat
:D
525998
*:D*
0 0
reagovat
Arnie už se připravuje na cameo v novém Terminátorovi: link :D
525991
Arnie už se připravuje na cameo v novém Terminátorovi: http://www.boston.com/bigpicture/2009/03/robots.html#photo30 *:D*
0 0
reagovat
speta: jj :D
525960
speta: jj *:D*
0 0
reagovat
Já budu hodnotit po druhém díle. Jestli to bude pořád "to samé" tak to bude nuda. Ale pokud s eobjeví nové situace a podobně, tak se těším. Je to týpek no:D
525949
Já budu hodnotit po druhém díle. Jestli to bude pořád "to samé" tak to bude nuda. Ale pokud s eobjeví nové situace a podobně, tak se těším. Je to týpek no:D
0 0
reagovat
p.s. není to o vaření (receptech), ale o provozu celkově.
525946
p.s. není to o vaření (receptech), ale o provozu celkově.
0 0
reagovat
kruciprdel
525945
kruciprdel
0 0
reagovat
Je to první díl, a popravdě mě bavilo celých 50 minut:), ale nemůžete to brát jako reality show, tohle byl spíš takovej skoro dokument se zábavným kuchařským moderátorem:)
A mě se to líbí.
525944
Je to první díl, a popravdě mě bavilo celých 50 minut:), ale nemůžete to brát jako reality show, tohle byl spíš takovej skoro dokument se zábavným kuchařským moderátorem:) A mě se to líbí.
0 0
reagovat
Co se kvality tyce, tak ta je relativni, ale v ramci "kucharske show" bych dle prvniho dilu rek, ze na prvnim miste celkem s prehledem (je to ceska licence Gordon Ramsay - Kitchen Nightmares), ikdyz nejsem ten pravy, kdo by mel tenhle typ ceskych reality show hodnotit, pac sem vsehovsudy videl maximalne dva a pul dilu kluku v akci :D
525941
Co se kvality tyce, tak ta je relativni, ale v ramci "kucharske show" bych dle prvniho dilu rek, ze na prvnim miste celkem s prehledem (je to ceska licence Gordon Ramsay - Kitchen Nightmares), ikdyz nejsem ten pravy, kdo by mel tenhle typ ceskych reality show hodnotit, pac sem vsehovsudy videl maximalne dva a pul dilu kluku v akci *:D*
0 0
reagovat
525936
http://anosefe.tv/ http://ano-sefe.com/
0 0
reagovat
Jardus: muzes si to "sehnat" treba tady link :D
525934
Jardus: muzes si to "sehnat" treba tady http://prima.stream.cz/category/215/ *:D*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se