Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 88961 - 88980 Napsat příspěvek
Fluke: Čína sice vyrábí pro celý svět, ale pořád naprostou většinu té výroby provádí nečínské obrovské koncerny, které jsou svými velikostmi větší než mnohé státy. ;) Teď kdo má v téhle ekonomické nadvládě navrch...Problém je, že ty koncerny se už vůbec neřídí ničím jiným než zisky, takže kvůli nízkým nákladům přesunujou do Číny všechno know-how, až je samostatné, nově vznikající čínské firmy za pár desítek let sežerou. :)
A co má Izrael dělat? Když sousedé provádějí takové akce, že na ně zautočí v jeden z nejdůležitějších židovských svátků (Yom Kippur), kdy je v pohotovosti naprosté minimum lidí. Kdy jeho existenci uznávají jen elity dvou sousedících států atd. Druhá věc je, že jim je vnější obrana stejně na pytel, když Izraelce Arabové v samotném Izraeli za pár let populačně přebijou. Stejně jak Evropu. Ale to už jsme jinde, no. ;)
531843
Fluke: Čína sice vyrábí pro celý svět, ale pořád naprostou většinu té výroby provádí nečínské obrovské koncerny, které jsou svými velikostmi větší než mnohé státy. ;) Teď kdo má v téhle ekonomické nadvládě navrch...Problém je, že ty koncerny se už vůbec neřídí ničím jiným než zisky, takže kvůli nízkým nákladům přesunujou do Číny všechno know-how, až je samostatné, nově vznikající čínské firmy za pár desítek let sežerou. :) A co má Izrael dělat? Když sousedé provádějí takové akce, že na ně zautočí v jeden z nejdůležitějších židovských svátků (Yom Kippur), kdy je v pohotovosti naprosté minimum lidí. Kdy jeho existenci uznávají jen elity dvou sousedících států atd. Druhá věc je, že jim je vnější obrana stejně na pytel, když Izraelce Arabové v samotném Izraeli za pár let populačně přebijou. Stejně jak Evropu. Ale to už jsme jinde, no. *;)*
0 0
reagovat
liuk: ekonomickou nadvládu už si zajistila Čína, vyrábí doslova vše pro celý svět;)
samozřejmě proti výdajům na obranu se nebráním, a mám vcelku podobný názor jako ty, ale jsou oblasti, kde už je to přehnané, viz třeba právě Izrael (samozřejmě východiska co tu jsou, nechce připustit ani jedna strana).

btw. článek o BSA dokazuje ignoraci a papouškování v tzv. seriózních informačních portálech:-
531841
liuk: ekonomickou nadvládu už si zajistila Čína, vyrábí doslova vše pro celý svět;) samozřejmě proti výdajům na obranu se nebráním, a mám vcelku podobný názor jako ty, ale jsou oblasti, kde už je to přehnané, viz třeba právě Izrael (samozřejmě východiska co tu jsou, nechce připustit ani jedna strana). btw. článek o BSA dokazuje ignoraci a papouškování v tzv. seriózních informačních portálech*:-*
0 0
reagovat
xMort: druhá série se prý už točí
531830
xMort: druhá série se prý už točí
0 0
reagovat

deiwi

Přesně, takhle kuchyni snad nikdy nevychválil. Škoda jen, že to byl poslední díl..
531827
Přesně, takhle kuchyni snad nikdy nevychválil. Škoda jen, že to byl poslední díl..
deiwi
0 0
reagovat
Psát o permanentní válce bez řešení je sice moc líbivé, ale nemá to právě to východisko. Výdaje na obranu byly enormní vždycky, to není přece žádná novinka. Už základním faktorem existence městských států byla schopnost se ubránit. Ta schopnost se ubránit je totiž jedním z determinantů nutných k udržení společnosti. A když ta začne obranu flákat, tak jí někdo jiný prostě obsadí nebo se o to aspoň pokusí. Takže si nemyslím, že to lamentování nad výdaji do vývoje a nákupu zbraňových systémů, je nějak pádný. Paradoxně se dá říct, že když tohle dělá každý stát, tak to vlastně spěje k omezenému světovému míru. (viz MAD)
A ten článek je takový mišmaš. Že se zbraně skupují před jejím vyrobením? Asi ano, ale to se děje třeba i se zemědělskými produkty (a zdaleka nejen s tou propadenou řepkou). Že si v 70. letech armáda platila filmy? Možná, ale platí to dneska? Není současný hollywoodský estabilishment většinou na přesně opačné straně? Stejně tak je dvojsečné to spílání nad Demokratickou stranou, která se "snaží" omezit vliv vojenských koncernů přitom jejich prezidenti začali většinu válek s americkou účastí od první světové.
Ono by spíš stálo za to se zamyslet nad tím, že je možná fakt, že podaňování si někoho vojenskou silou je dneska už méně efektivní než to dělat přes ekonomiku.
Na článku je zajímavé spíš to zmíněné dělání paranoii, vyvolávání strachu, ale hubení liberálních hnutí? Zajímavé, že politický liberalismus je v USA během dvou válek na výrazném vzestupu.
Článek od BSA je super.:+
531826
Psát o permanentní válce bez řešení je sice moc líbivé, ale nemá to právě to východisko. Výdaje na obranu byly enormní vždycky, to není přece žádná novinka. Už základním faktorem existence městských států byla schopnost se ubránit. Ta schopnost se ubránit je totiž jedním z determinantů nutných k udržení společnosti. A když ta začne obranu flákat, tak jí někdo jiný prostě obsadí nebo se o to aspoň pokusí. Takže si nemyslím, že to lamentování nad výdaji do vývoje a nákupu zbraňových systémů, je nějak pádný. Paradoxně se dá říct, že když tohle dělá každý stát, tak to vlastně spěje k omezenému světovému míru. (viz MAD) A ten článek je takový mišmaš. Že se zbraně skupují před jejím vyrobením? Asi ano, ale to se děje třeba i se zemědělskými produkty (a zdaleka nejen s tou propadenou řepkou). Že si v 70. letech armáda platila filmy? Možná, ale platí to dneska? Není současný hollywoodský estabilishment většinou na přesně opačné straně? Stejně tak je dvojsečné to spílání nad Demokratickou stranou, která se "snaží" omezit vliv vojenských koncernů přitom jejich prezidenti začali většinu válek s americkou účastí od první světové. Ono by spíš stálo za to se zamyslet nad tím, že je možná fakt, že podaňování si někoho vojenskou silou je dneska už méně efektivní než to dělat přes ekonomiku. Na článku je zajímavé spíš to zmíněné dělání paranoii, vyvolávání strachu, ale hubení liberálních hnutí? Zajímavé, že politický liberalismus je v USA během dvou válek na výrazném vzestupu. Článek od BSA je super.*:+*
0 0
reagovat
Kuchař dneska jednoznačně nejlepší díl. Sice tolik nehláškoval, ale ukázal, že umí ocenit dobrou práci. :+
531792
Kuchař dneska jednoznačně nejlepší díl. Sice tolik nehláškoval, ale ukázal, že umí ocenit dobrou práci. *:+*
0 0
reagovat
tak ja taky prispeju zajimavym clankem link ;)
531786
tak ja taky prispeju zajimavym clankem http://www.lupa.cz/clanky/bsa-tradicne-mlzi-a-vsichni-ji-to-basti/ *;)*
0 0
reagovat
link vcelku zajímavý článek a bohužel víceméně pravdivý.
531785
http://www.blisty.cz/2009/5/21/art46932.html vcelku zajímavý článek a bohužel víceméně pravdivý.
0 0
reagovat
Já oba viděl i na Z1 a v rozhovorech s kandidáty do eurovoleb na ČT24 a včera jsem je slyšel zase. A je fakt vtipné, jak používali už potřetí pořád dokola ty své připravené bonmoty (rozklad parlamentu, Klaus - opožděný euroskeptik vs. švýcarská konfederace nebo Klaus - agent KGB). Jako ty jejich povídačky klidně někdy za zamýšlení stojí a mnohdy jsou i pravdivě (nap.- úděsně dělená moc v EU), jenže když pořád melou jen to samé, tak co si o nich člověk má myslet kromě toho že se před spaním učí ten svůj duckspeak. ;)
Bezpáteřní Boboš byla ale taky vtipná, jak ukazovala pětku do kamery, když nemluvila, ale byl na ní záběr.
531780
Já oba viděl i na Z1 a v rozhovorech s kandidáty do eurovoleb na ČT24 a včera jsem je slyšel zase. A je fakt vtipné, jak používali už potřetí pořád dokola ty své připravené bonmoty (rozklad parlamentu, Klaus - opožděný euroskeptik vs. švýcarská konfederace nebo Klaus - agent KGB). Jako ty jejich povídačky klidně někdy za zamýšlení stojí a mnohdy jsou i pravdivě (nap.- úděsně dělená moc v EU), jenže když pořád melou jen to samé, tak co si o nich člověk má myslet kromě toho že se před spaním učí ten svůj duckspeak. ;) Bezpáteřní Boboš byla ale taky vtipná, jak ukazovala pětku do kamery, když nemluvila, ale byl na ní záběr.
0 0
reagovat
Jen taková poznámka na okraj. Jsem strašně rád, že jsou zase volby, protože na obrazovky se tak vrací náš nejlepší bavič Petr Cibulka. Ten chlápek je prostě neuvěřitelný. Včera jsem ho viděl v událostech komentářích a fakt borec nechápu jak to, že mu s tou jeho choleričností po tolika volbách ještě nepraskla cévka. Vůbec včera to bylo vydařené viz. Sládkovo vyprávění jak europarlament rozloží zevnitř.
531777
Jen taková poznámka na okraj. Jsem strašně rád, že jsou zase volby, protože na obrazovky se tak vrací náš nejlepší bavič Petr Cibulka. Ten chlápek je prostě neuvěřitelný. Včera jsem ho viděl v událostech komentářích a fakt borec nechápu jak to, že mu s tou jeho choleričností po tolika volbách ještě nepraskla cévka. Vůbec včera to bylo vydařené viz. Sládkovo vyprávění jak europarlament rozloží zevnitř.
0 0
reagovat

Silence

Zajímavé, jak jsi to tušil.

Jinak kromě Spidermana 3 mě napadlo, že hrála ještě v historickém filmu Čtyři pírka - Zkouška cti.
531776
Zajímavé, jak jsi to tušil. Jinak kromě Spidermana 3 mě napadlo, že hrála ještě v historickém filmu Čtyři pírka - Zkouška cti.
Silence
0 0
reagovat
Drak: Nebudeš mi věřit, ale jenom jsem počítal minuty, kdy to sem postneš.. nezklamal jsi! ;)
531775
Drak: Nebudeš mi věřit, ale jenom jsem počítal minuty, kdy to sem postneš.. nezklamal jsi! ;)
0 0
reagovat

Lucy Gordon

Další smutná věc. Sebevražda.

link
531774
Další smutná věc. Sebevražda. [link="http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/169316-herecka-ze-spidermana-spachala-sebevrazdu.html"]link[/link]
Lucy Gordon
0 0
reagovat
k té novince na titulní stránce ( zemřel dabér Mickeyho Mouse) tak jsem s ním na YouTubu viděl rozhovor a on měl za manželku dabérku Minnie:+
531771
k té novince na titulní stránce ( zemřel dabér Mickeyho Mouse) tak jsem s ním na YouTubu viděl rozhovor a on měl za manželku dabérku Minnie*:+*
0 0
reagovat
To je otázka, jestli budou chtít uvést 3D trailer zároveň s 2D. Transformers by byli ale vhodnější co se týče počtu diváků aj jejich filmového zaměření (:
531770
To je otázka, jestli budou chtít uvést 3D trailer zároveň s 2D. Transformers by byli ale vhodnější co se týče počtu diváků aj jejich filmového zaměření (:
0 0
reagovat
Bude pred Dobou ledovou 3 imho rovnou
531769
Bude pred Dobou ledovou 3 imho rovnou
0 0
reagovat
Pravda, jsou to furt spekulace, ale je to zatím ta nejpravděpodobnější možnost, si myslím...
531766
Pravda, jsou to furt spekulace, ale je to zatím ta nejpravděpodobnější možnost, si myslím...
0 0
reagovat

naigoto

Spíš prej ne
531763
Spíš prej ne
naigoto
0 0
reagovat
Trailer na Avatar bude pravděpodobně před Transformers 2! 3D verze pak před Ice Age 3 o týden pozdějc. Samozřejmě to není definitivní (:
531759
Trailer na Avatar bude pravděpodobně před Transformers 2! 3D verze pak před Ice Age 3 o týden pozdějc. Samozřejmě to není definitivní (:
0 0
reagovat
Projekce Terminátora už byla? Protože tady koukám link už mají jeho hodnocení i s nechutným spoilerem ohledně Arnieho účasti
531737
Projekce Terminátora už byla? Protože tady koukám http://www.super.cz/svet-celebrit/stan-celebritou/32043-svet-filmu-nahradi-oblibeny-kinobox-potencial-mu-urcite-nechybi.html už mají jeho hodnocení i s nechutným spoilerem ohledně Arnieho účasti
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se