Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 88081 - 88100 Napsat příspěvek
Memphis: Tak jasně že škatulkování je dobrý. Jenže škatulkování kapely do škatulky indie podle mě nedá o nic víc než jak to popsal dobře deiwi.
A jestli se teda teďka vyprofilovalo nějaký pevněji zakořenený popsání hudebního stylu "indie rock", tak jak se mají teď pojmenovávat noví interpreti, který se chtějí taky lišit od hlavního proudu? (ať už místem produkce nebo hudbou). Hlavně když už teďka třeba ty Franz Ferdinand už docela hlavní proud jsou.
Nejdřív se zavedl alternative rock, teď zase indie rock. A jsou to oboje hrozně vágní spojení.
A pod nima si docela nelehko představí dva různí lidé to samé. Já si třeba pod indie rockem představím nějaký to britský sýpaní ve stylu Coldplay. :D
Občas mi fakt přijde, že tyhlety podžánry vznikají jen proto, aby se nijak nevyčuhující kapely mohly zařadit do něčeho zvláštního. Třeba si nedokážu představit, jak se za deset let bude o nějaké kapela mluvit jako o otcích indie (rocku). :D
534050
Memphis: Tak jasně že škatulkování je dobrý. Jenže škatulkování kapely do škatulky indie podle mě nedá o nic víc než jak to popsal dobře deiwi. A jestli se teda teďka vyprofilovalo nějaký pevněji zakořenený popsání hudebního stylu "indie rock", tak jak se mají teď pojmenovávat noví interpreti, který se chtějí taky lišit od hlavního proudu? (ať už místem produkce nebo hudbou). Hlavně když už teďka třeba ty Franz Ferdinand už docela hlavní proud jsou. Nejdřív se zavedl alternative rock, teď zase indie rock. A jsou to oboje hrozně vágní spojení. A pod nima si docela nelehko představí dva různí lidé to samé. Já si třeba pod indie rockem představím nějaký to britský sýpaní ve stylu Coldplay. *:D* Občas mi fakt přijde, že tyhlety podžánry vznikají jen proto, aby se nijak nevyčuhující kapely mohly zařadit do něčeho zvláštního. Třeba si nedokážu představit, jak se za deset let bude o nějaké kapela mluvit jako o otcích indie (rocku). *:D*
0 0
reagovat

liuk

všichni si snad pod pojmem indie představíme jistej styl hudby, tak přestaň pobuřovat :D žánrový škatulkování je dobrý, pokud cheš najít nový zajímavý interprety, je ale špatně, pokud ho všude včetně médií začnou znásilňovat, jako třeba v případě stylu emo, našlo by se spousta lidí, který by se do krve hádali, že to, co se za "emo" označuje dneska, vlastně vůbec emo není, a na druhou stranu pak přečteš článek v RollingStone, podle kterýho jsou emo například i Angels & Airwaves, a to už je hodně mimo... svět je v tomhle schizofrenní, na jednu stranu všichni za jistých okolností chápou, že škatulkování je špatný a omezuje to rozhled, na druhou stranu to ale významně spoustu situací zjednodušuje. je to prostě o tom, najít si kompromis, kterej ti bude vyhovovat, ale přitom budeš respektovat i názory ostatních. abych to uzavřel, dneska se k indie řadí všechno od Sunny Day Real Estate po Franz Ferdinand, není to o tom pod jaký vydavatelství kapela patří, ale to tom, jakej má sound... ?)
534048
všichni si snad pod pojmem indie představíme jistej styl hudby, tak přestaň pobuřovat *:D* žánrový škatulkování je dobrý, pokud cheš najít nový zajímavý interprety, je ale špatně, pokud ho všude včetně médií začnou znásilňovat, jako třeba v případě stylu emo, našlo by se spousta lidí, který by se do krve hádali, že to, co se za "emo" označuje dneska, vlastně vůbec emo není, a na druhou stranu pak přečteš článek v RollingStone, podle kterýho jsou emo například i Angels & Airwaves, a to už je hodně mimo... svět je v tomhle schizofrenní, na jednu stranu všichni za jistých okolností chápou, že škatulkování je špatný a omezuje to rozhled, na druhou stranu to ale významně spoustu situací zjednodušuje. je to prostě o tom, najít si kompromis, kterej ti bude vyhovovat, ale přitom budeš respektovat i názory ostatních. abych to uzavřel, dneska se k indie řadí všechno od Sunny Day Real Estate po Franz Ferdinand, není to o tom pod jaký vydavatelství kapela patří, ale to tom, jakej má sound... *?)*
liuk
0 0
reagovat
Indie je znásilněnej termín a dnes se používá stejně jako na přelomu tisíciletí "nekomerční hudba" :)) V mém případě Korn, Limp Bizkit, Linkin Park... kdysi "nekomerční kapely", dnes ukázkový mašiny na prachy. Každej chce někam patřit, odlišit se a k tomu slouží ta škatule. Já ty kapely a vydavatelství chápu, řídí se jednoduchým heslem "Odliš se nebo zemři". Posluchač to asi řeší pokud je mu 20 a méně, pro ostatní jsou tady zmíněné dvě kategorie, případně GP :)
534047
Indie je znásilněnej termín a dnes se používá stejně jako na přelomu tisíciletí "nekomerční hudba" *:))* V mém případě Korn, Limp Bizkit, Linkin Park... kdysi "nekomerční kapely", dnes ukázkový mašiny na prachy. Každej chce někam patřit, odlišit se a k tomu slouží ta škatule. Já ty kapely a vydavatelství chápu, řídí se jednoduchým heslem "Odliš se nebo zemři". Posluchač to asi řeší pokud je mu 20 a méně, pro ostatní jsou tady zmíněné dvě kategorie, případně GP :)
0 0
reagovat
No právě. Jenže tady to nevyvolávají ty fanoušci, ale přímo kapely nebo jejich manažeři, když na sebe přimo ukazují, jak jsou indie. Vůbec nechápu to slovo prostě, z hlediska nejzákladnějšího škatulkování žánru.
534046
No právě. Jenže tady to nevyvolávají ty fanoušci, ale přímo kapely nebo jejich manažeři, když na sebe přimo ukazují, jak jsou indie. Vůbec nechápu to slovo prostě, z hlediska nejzákladnějšího škatulkování žánru.
0 0
reagovat
Je zábavný pozorovat lidi, jak se do krve hádaj, jestli kapela podepsaná u Roadrunner Records je nebo neni komerční, jestli muzikant se smlouvou u Columbie je nebo neni indie a podobně. Tohle dělení a pózy patří imo k dětství a dříve nebo později každej začne (nejen) hudbu dělit pouze do dvou kategorií: líbí / nelíbí.
534044
Je zábavný pozorovat lidi, jak se do krve hádaj, jestli kapela podepsaná u Roadrunner Records je nebo neni komerční, jestli muzikant se smlouvou u Columbie je nebo neni indie a podobně. Tohle dělení a pózy patří imo k dětství a dříve nebo později každej začne (nejen) hudbu dělit pouze do dvou kategorií: líbí / nelíbí.
0 0
reagovat
A když skupina hrající indie rock je "signed to a major label", tak jak může být indie? :) Že klonuje rockový styl opravdových indie kapel? :)
534043
A když skupina hrající indie rock je "signed to a major label", tak jak může být indie? *:)* Že klonuje rockový styl opravdových indie kapel? *:)*
0 0
reagovat

liuk

všichni samozřejmě myslíme indie rock, přičemž není bezpodmínečně nutný aby skupina byla "unsigned to a major label" ;)
534041
všichni samozřejmě myslíme indie rock, přičemž není bezpodmínečně nutný aby skupina byla "unsigned to a major label" *;)*
liuk
0 0
reagovat
Aby v tom nebyl Disk sam, take posloucham korejskou indie music (rock) a nejradeji mam take Nell. :) A to uz nejaky rok. A je nas dost, i kdyz jeste vetsi kvanta pubertacek do sebe cpou korejske boybandy typu DBSK a Super Junior, to byste se divili...
534037
Aby v tom nebyl Disk sam, take posloucham korejskou indie music (rock) a nejradeji mam take Nell. :) A to uz nejaky rok. A je nas dost, i kdyz jeste vetsi kvanta pubertacek do sebe cpou korejske boybandy typu DBSK a Super Junior, to byste se divili...
0 0
reagovat
"dechovka, Kelly Family a teď korejská indie music" je totálně smrtící kombinace muselo být těžký dětství :D:D nic ve zlém ale příjít do školy a říct že poslouchám dechovku tak tam druhej den nevlezu :D:D:D
534035
"dechovka, Kelly Family a teď korejská indie music" je totálně smrtící kombinace muselo být těžký dětství *:D**:D* nic ve zlém ale příjít do školy a říct že poslouchám dechovku tak tam druhej den nevlezu *:D**:D**:D*
0 0
reagovat
Memphis: Myslím, že bych to měl upřesnit. Dnes je mi 23 let. Před nějakými deseti lety jsem opravdu poslouchal dechovku a Kelly Family, potom dlouho nic a nyní korejská kapela, mimochodem výborná, mám téměř všechna jejich alba. Ale máš pravdu v tom, že když řeknu, že poslouchám tohle, tak působím jako exot. Jak zde, tak i v rodném městě (Mariánské Lázně). Snažím se zkrátka poslouchat to, co by bylo pro mě, a nakonec jsem to našel právě v kapele Nell. Jejich songy poslouchám hlavně na cestách - otevřu noťas, vložím tam CDčko a už to jede. Cesta potom rychleji ubíhá. A jejich klipy k písničkám jsou taky povedené. Snad je tohle vysvětlení dostačující. Pokud ne, ptej se dál.
534034
Memphis: Myslím, že bych to měl upřesnit. Dnes je mi 23 let. Před nějakými deseti lety jsem opravdu poslouchal dechovku a Kelly Family, potom dlouho nic a nyní korejská kapela, mimochodem výborná, mám téměř všechna jejich alba. Ale máš pravdu v tom, že když řeknu, že poslouchám tohle, tak působím jako exot. Jak zde, tak i v rodném městě (Mariánské Lázně). Snažím se zkrátka poslouchat to, co by bylo pro mě, a nakonec jsem to našel právě v kapele Nell. Jejich songy poslouchám hlavně na cestách - otevřu noťas, vložím tam CDčko a už to jede. Cesta potom rychleji ubíhá. A jejich klipy k písničkám jsou taky povedené. Snad je tohle vysvětlení dostačující. Pokud ne, ptej se dál.
0 0
reagovat
Název žánru "indie" fakt nechápu. 8) Indie rock, indie pop, indie techno, indie rap, proč ne. Ale samotný indie?
Mně to připadá to samý jako kdybych prostě řekl, že poslouchám hudbu, kterou vydávají největší hudební vydavatelství. :))
534033
Název žánru "indie" fakt nechápu. *8)* Indie rock, indie pop, indie techno, indie rap, proč ne. Ale samotný indie? Mně to připadá to samý jako kdybych prostě řekl, že poslouchám hudbu, kterou vydávají největší hudební vydavatelství. *:))*
0 0
reagovat

Disketa

já se neposmívám, jenom mě zaráží, že vůbec někdo tady u nás poslouchá korejskou hudbu, jakoukoliv, korejskou, v korejštině! :D

jinak spíš směsky indie a jiných žánrů, silversun pickups, the subways, arctic monkeys, death cab for cutie, the strokes, hodně taky post punk revival jako interpol, editors a samozřejmě spoustu dalšího, nechápej mě špatně, taky mám v playlistu třeba i izraelskou skupinu, ale, když někdo napíše "v pubertě dechovka, Kelly Family a teď korejská indie music" tak mě to prostě shodí ze židle... :D
534028
já se neposmívám, jenom mě zaráží, že vůbec někdo tady u nás poslouchá korejskou hudbu, jakoukoliv, korejskou, v korejštině! *:D* jinak spíš směsky indie a jiných žánrů, silversun pickups, the subways, arctic monkeys, death cab for cutie, the strokes, hodně taky post punk revival jako interpol, editors a samozřejmě spoustu dalšího, nechápej mě špatně, taky mám v playlistu třeba i izraelskou skupinu, ale, když někdo napíše "v pubertě dechovka, Kelly Family a teď korejská indie music" tak mě to prostě shodí ze židle... *:D*
Disketa
0 0
reagovat
Teď jsem si poslechl ty Nell (nic proti nim, nezní to špatně ;)) a najednou mi před očima vytanula představa Diska jako hodného alterega Krausera s Detroit Metal City... doprdele :D
534027
Teď jsem si poslechl ty Nell (nic proti nim, nezní to špatně *;)*) a najednou mi před očima vytanula představa Diska jako hodného alterega Krausera s Detroit Metal City... doprdele *:D*
0 0
reagovat
Memphis: A jakou konkrétní indie posloucháš? Jenom abych věděl, proč to posmívání. Já jsem holt na Korejce, konkrétně skupinu Nell. Linky jsem poslal strangerovi níže, takže si můžeš udělat představu.
534024
Memphis: A jakou konkrétní indie posloucháš? Jenom abych věděl, proč to posmívání. Já jsem holt na Korejce, konkrétně skupinu Nell. Linky jsem poslal strangerovi níže, takže si můžeš udělat představu.
0 0
reagovat
Mosley skončí :o tak se nakonec všichni usmířili dřív, než sem čekal... ?)

btw, taky poslouchám indie, ale korejská? wtf?! :D
534023
Mosley skončí *:o* tak se nakonec všichni usmířili dřív, než sem čekal... *?)* btw, taky poslouchám indie, ale korejská? wtf?! *:D*
0 0
reagovat
cival - coz o to, o penize nejde - je to hlavne rychlejsi, redaktor to chudak nemusi hledat v archivu. proste sou to hovada
534022
cival - coz o to, o penize nejde - je to hlavne rychlejsi, redaktor to chudak nemusi hledat v archivu. proste sou to hovada
0 0
reagovat
Počkej v 90.letech Kelly Family byly v Esu. Poslední roky jsem se taky na Eso nedíval jen v dobách T. Pergnerové.
534021
Počkej v 90.letech Kelly Family byly v Esu. Poslední roky jsem se taky na Eso nedíval jen v dobách T. Pergnerové.
0 0
reagovat
:D
534020
*:D*
0 0
reagovat
Ehm, právě mi přišla do mailu pozvánka na třídenní celostátní sjezd anonymních alkohliků od Libuše Skleničkové ?)
534019
Ehm, právě mi přišla do mailu pozvánka na třídenní celostátní sjezd anonymních alkohliků od Libuše Skleničkové *?)*
0 0
reagovat
st: je, ale holt je to levnejsi nez si to kupovat od agentur, ze :D
534018
st: je, ale holt je to levnejsi nez si to kupovat od agentur, ze *:D*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se