A jestli se teda teďka vyprofilovalo nějaký pevněji zakořenený popsání hudebního stylu "indie rock", tak jak se mají teď pojmenovávat noví interpreti, který se chtějí taky lišit od hlavního proudu? (ať už místem produkce nebo hudbou). Hlavně když už teďka třeba ty Franz Ferdinand už docela hlavní proud jsou.
Nejdřív se zavedl alternative rock, teď zase indie rock. A jsou to oboje hrozně vágní spojení.
A pod nima si docela nelehko představí dva různí lidé to samé. Já si třeba pod indie rockem představím nějaký to britský sýpaní ve stylu Coldplay.
Občas mi fakt přijde, že tyhlety podžánry vznikají jen proto, aby se nijak nevyčuhující kapely mohly zařadit do něčeho zvláštního. Třeba si nedokážu představit, jak se za deset let bude o nějaké kapela mluvit jako o otcích indie (rocku).

V mém případě Korn, Limp Bizkit, Linkin Park... kdysi "nekomerční kapely", dnes ukázkový mašiny na prachy. Každej chce někam patřit, odlišit se a k tomu slouží ta škatule. Já ty kapely a vydavatelství chápu, řídí se jednoduchým heslem "Odliš se nebo zemři". Posluchač to asi řeší pokud je mu 20 a méně, pro ostatní jsou tady zmíněné dvě kategorie, případně GP :)
Že klonuje rockový styl opravdových indie kapel? 
Indie rock, indie pop, indie techno, indie rap, proč ne. Ale samotný indie?
tak se nakonec všichni usmířili dřív, než sem čekal...