Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 68161 - 68180 Napsat příspěvek
Řešíte kraviny.

Tohle mají na titulky.com - . V případě, že autor těcho souborů neuvede v detailu svých titulků své plné jméno a místo toho použije přezdívky či krycího jména, jedná se dle autorského zákona, o dílo anonymní či pseudonymní. Provozovatel serveru titulky.com sám zde žádné takové soubory neukládá ani neobstarává, pouze zajišťuje technický provoz serveru.

Z toho je jasné, že přihlásit se veřejně pod svým jménem k autorství titulků nebo za jejich použití dokonce něco chtít může jen sebevrah nebo blbec.
587605
Řešíte kraviny. Tohle mají na titulky.com - . V případě, že autor těcho souborů neuvede v detailu svých titulků své plné jméno a místo toho použije přezdívky či krycího jména, jedná se dle autorského zákona, o dílo anonymní či pseudonymní. Provozovatel serveru titulky.com sám zde žádné takové soubory neukládá ani neobstarává, pouze zajišťuje technický provoz serveru. Z toho je jasné, že přihlásit se veřejně pod svým jménem k autorství titulků nebo za jejich použití dokonce něco chtít může jen sebevrah nebo blbec.
0 0
reagovat
Nejsem si jistý, jestli jsou PŘELOŽENÉ titulky nelegální:
- ten člověk je vytváří česky sám, je to jeho práce, jeho překlad atd. a z původním dílem to v podstatě nesouvisí, jen to k němu jde použít.
- I kdyby, tak může být max stíhán (byť bych chtěl vidět ten ušlý zisk atd. u titulků :D:D:D), přesto je to jeho autorské dílo, které akorát neměl vytvářet... Oni jej však ukrást nesmí ani náhodou, protože práva na jeho titulky rozhodně nemají.
587603
Nejsem si jistý, jestli jsou PŘELOŽENÉ titulky nelegální: - ten člověk je vytváří česky sám, je to jeho práce, jeho překlad atd. a z původním dílem to v podstatě nesouvisí, jen to k němu jde použít. - I kdyby, tak může být max stíhán (byť bych chtěl vidět ten ušlý zisk atd. u titulků *:D**:D**:D*), přesto je to jeho autorské dílo, které akorát neměl vytvářet... Oni jej však ukrást nesmí ani náhodou, protože práva na jeho titulky rozhodně nemají.
0 0
reagovat

kyller

viděl jsem to v cizí zemi a přeložil jsem to z odposlechu ( normálně bych řekl že jsem si vzal sebou notýsek a psal si každou větu, kterou jsem poté přeložil do CZ ) :D - záznam zvuku a obrazu to není, zachytíš pouze scénář bez intonací a emotivních linek, ale titulky vždy budou hodně zavánět nelegálností :D
587602
viděl jsem to v cizí zemi a přeložil jsem to z odposlechu ( normálně bych řekl že jsem si vzal sebou notýsek a psal si každou větu, kterou jsem poté přeložil do CZ ) *:D* - záznam zvuku a obrazu to není, zachytíš pouze scénář bez intonací a emotivních linek, ale titulky vždy budou hodně zavánět nelegálností *:D*
kyller
0 0
reagovat

Mildík

Problém je, že samotná tvorba tituliek na titulky.com a podobne by sa dala považovať podľa zákona za nelegálnu činnosť.
587601
Problém je, že samotná tvorba tituliek na titulky.com a podobne by sa dala považovať podľa zákona za nelegálnu činnosť.
Mildík
0 0
reagovat
No jsou to hovada, co víc k tomu dodat, ale rozhodně bych to nenechal jen tak...

Je to tvoje práce a je úplně jedno, že se jedná o neprofesionální titulky. Je to autorské dílo, nad kterým jsi strávil určitý čas a věnoval jsi tomu jisté úsilý a i když jsi to nahrál na titulky.com, tak to neznamená, že jsi se vzdal veškerých svých práv.

Zpřístupnění titulků pro lidi je jedna věc, ale jiná věc je využívat tvé dílo za účelem zisku. Jednoduše je rozdíl, když titulky použije někdo doma u televize, nebo když někdo na tom dělá kšeft...

To samé platí o modifikaci, když si doslova přisvojili tvoje dílo. Já taky nemůžu koupit obraz od Picassa, vzít štětec a udělat jednu linku a vydávat to za svoje dílo...

Opora v zákoně tu je, stejně jako určitě titulky.com mají v podmínkách něco o používání souborů nahraných na jejich servery...

Takže nevidím důvod proč to nechat ležet ladem a dělat, že se nic nestalo... Rozhodně bych to nějako řešil 8)
587604
No jsou to hovada, co víc k tomu dodat, ale rozhodně bych to nenechal jen tak... Je to tvoje práce a je úplně jedno, že se jedná o neprofesionální titulky. Je to autorské dílo, nad kterým jsi strávil určitý čas a věnoval jsi tomu jisté úsilý a i když jsi to nahrál na titulky.com, tak to neznamená, že jsi se vzdal veškerých svých práv. Zpřístupnění titulků pro lidi je jedna věc, ale jiná věc je využívat tvé dílo za účelem zisku. Jednoduše je rozdíl, když titulky použije někdo doma u televize, nebo když někdo na tom dělá kšeft... To samé platí o modifikaci, když si doslova přisvojili tvoje dílo. Já taky nemůžu koupit obraz od Picassa, vzít štětec a udělat jednu linku a vydávat to za svoje dílo... Opora v zákoně tu je, stejně jako určitě titulky.com mají v podmínkách něco o používání souborů nahraných na jejich servery... Takže nevidím důvod proč to nechat ležet ladem a dělat, že se nic nestalo... Rozhodně bych to nějako řešil *8)*
0 0
reagovat

Phil cze

No tak to je dobré svinstvo :-
587600
No tak to je dobré svinstvo *:-*
Phil cze
0 0
reagovat

Phil cze

Titulky se většinou považují za součást díla. Jedná se v podstastě o jakýsi překlad a tudíž samotné vytváření titulek na titulky.com a dalších serverech je v rozporu s autorským zákonem. Jasně, že jde téměř o nestíhatelnou věc, ale jako nástroj na Cinemax to asi nepoužiješ. Ačkoliv možná by jsi z nich omluvu vyrazil.
587599
Titulky se většinou považují za součást díla. Jedná se v podstastě o jakýsi překlad a tudíž samotné vytváření titulek na titulky.com a dalších serverech je v rozporu s autorským zákonem. Jasně, že jde téměř o nestíhatelnou věc, ale jako nástroj na Cinemax to asi nepoužiješ. Ačkoliv možná by jsi z nich omluvu vyrazil.
Phil cze
0 0
reagovat
Phil cze: Někde jsem četl článek, že i vytváření titulky bez souhlasu nositele práv je protizákonné, nevím co je, ale na tom pravdy. :D
587597
Phil cze: Někde jsem četl článek, že i vytváření titulky bez souhlasu nositele práv je protizákonné, nevím co je, ale na tom pravdy. *:D*
0 0
reagovat

Dotaz

Včera jsem náhodou na Cinemaxu zachytil Kill List a v SPI při "tvorbě" titulků regulérně bez mého vědomí obšlehli moje internetové neprofesionální titulky, přičemž upravili dvě-tři věty, které jim nějak neseděly (i když byly přeloženy správně) a v závěru klasicky prohlásili titulky za vlastní dílo. Dá se na tohle nějak reagovat nebo jsem si uploadem na titulky.com v podstatě naletěl, i když jsem nedal svolení absolutně k ničemu?
587596
Včera jsem náhodou na Cinemaxu zachytil Kill List a v SPI při "tvorbě" titulků regulérně bez mého vědomí obšlehli moje internetové neprofesionální titulky, přičemž upravili dvě-tři věty, které jim nějak neseděly (i když byly přeloženy správně) a v závěru klasicky prohlásili titulky za vlastní dílo. Dá se na tohle nějak reagovat nebo jsem si uploadem na titulky.com v podstatě naletěl, i když jsem nedal svolení absolutně k ničemu?
Dotaz
0 0
reagovat
587595
http://www.youtube.com/watch?v=_Gec5-yGkQQ
0 0
reagovat

Mildík

Co se týče Ezia, tak ten ještě má co říct. AC: Embers 8)
587593
Co se týče Ezia, tak ten ještě má co říct. [link="http://www.youtube.com/watch?v=cv3OabBh2cY"]AC: Embers[/link] *8)*
Mildík
0 0
reagovat

Memphis

Vláda musela jednat rychle, tak to odbouchli všechno plošně... V takovýhlech situacích není čas dělat seznam všech alkoholů a rozhodovat jestli jo, nebo ne... To by byla strašná úředničina a než by se to vyřešilo, tak by lidi umírali... Tady jde o životy, proto takové drastické opatření... Je možný, že za týden se změní ty podmínky...

Nicméně já se stále bojím, jak to bude až to skončí... Co bude s alkoholem, který je teď již nakoupen a nesmí se prodávat? Sice bude nařízení to všechno zlikvidovat, ale nebude to uhlídatelný...

terminator007

Někdo tu nadhodil, že Revelations jsou nejnudnějším dílem trilogie... A tak jsem od toho nic nečekal, ale byl jsem doslova chycenej příběhem za koule a užíval si každou minutku... Je pravda, že oproti předchozím dílům je to kratší (15 hodin), ale ten příběh je špička...
587592
Vláda musela jednat rychle, tak to odbouchli všechno plošně... V takovýhlech situacích není čas dělat seznam všech alkoholů a rozhodovat jestli jo, nebo ne... To by byla strašná úředničina a než by se to vyřešilo, tak by lidi umírali... Tady jde o životy, proto takové drastické opatření... Je možný, že za týden se změní ty podmínky... Nicméně já se stále bojím, jak to bude až to skončí... Co bude s alkoholem, který je teď již nakoupen a nesmí se prodávat? Sice bude nařízení to všechno zlikvidovat, ale nebude to uhlídatelný... [b] terminator007[/b] Někdo tu nadhodil, že Revelations jsou nejnudnějším dílem trilogie... A tak jsem od toho nic nečekal, ale byl jsem doslova chycenej příběhem za koule a užíval si každou minutku... Je pravda, že oproti předchozím dílům je to kratší (15 hodin), ale ten příběh je špička...
Memphis
0 0
reagovat
No, na jednu stranu chápu důvody, proč se alkohol musel zakázat plošně, a nešlo třeba preferovat některý kvalitnější značky. Na druhou stranu nevěřím tomu, že bych měl například z bechera nakoupenýho v Tescu nebo ve Spaaru oslepnout. Krom toho se zákaz týká i takový šťávy jako je Lemond (přesně dvacet) nebo vlastně i většiny Portskýho vína, a to přesto, že to má portugalský kolky...

Inu, nelíbí se mi to. Hlavně kvůli tomu, že jsem si poslední dobou hodně oblíbil destilovaný jalovec nebo Zemanův šláftruňk mixovaný s chininovou limonádou. Proti malárii není nic lepšího.
587590
No, na jednu stranu chápu důvody, proč se alkohol musel zakázat plošně, a nešlo třeba preferovat některý kvalitnější značky. Na druhou stranu nevěřím tomu, že bych měl například z bechera nakoupenýho v Tescu nebo ve Spaaru oslepnout. Krom toho se zákaz týká i takový šťávy jako je Lemond (přesně dvacet) nebo vlastně i většiny Portskýho vína, a to přesto, že to má portugalský kolky... Inu, nelíbí se mi to. Hlavně kvůli tomu, že jsem si poslední dobou hodně oblíbil destilovaný jalovec nebo Zemanův šláftruňk mixovaný s chininovou limonádou. Proti malárii není nic lepšího.
0 0
reagovat
Jsme zvědav, co se bude dít... Na jednu stranu je dobře, že se to nyní nebude prodávat, na druhou, jak tady píšete, může se ještě více rozjet černý trh... A až se zase povolí, je otázka, co se vrátí za lahve do oběhu... Mildík: Revelations mi jediný chybí, jsem zvědav, doufám, že se k němu někdy dostanu :))
587589
Jsme zvědav, co se bude dít... Na jednu stranu je dobře, že se to nyní nebude prodávat, na druhou, jak tady píšete, může se ještě více rozjet černý trh... A až se zase povolí, je otázka, co se vrátí za lahve do oběhu... Mildík: Revelations mi jediný chybí, jsem zvědav, doufám, že se k němu někdy dostanu *:))*
0 0
reagovat

Assassins creed

Tak jsem dneska dojel AC Revelations a nemám slov... skoro jsem zamačkával slzu... Ezio a jeho příběh bylo jedno z nejleších, co jsem kdy na PC a TV viděl...
587587
Tak jsem dneska dojel AC Revelations a nemám slov... skoro jsem zamačkával slzu... Ezio a jeho příběh bylo jedno z nejleších, co jsem kdy na PC a TV viděl...
Assassins creed
0 0
reagovat
Z projevů ministra a policejního ředitele je evidentní, že nikdo neví co s tím... Sice možná v následujícím týdnu rozpletou tu organizovanou síť, ale otázkou zůstane co a jak se kam poslalo a co kde už kdo vlastní... Jak zajstit, aby i po zrušení prohibice se zlikvidovaly litry pančovaného alkoholu, co jsou v oběhu?

Je to šílenej průser tohle... jen mě zaráží, co za skutky mu zatím napasovali, jsou tam strašně nízké sazby, doufejme, že to soud ještě přehodnotí, protože to ten hajzl dělal vědomě...

Já osobně jsem možná srábek, ale dávám si od panáků na nějakej ten měsíc pauzu... A to teď jedu v pondělí na sportovní kurz s kámošema, kde to vždycky teklo proudem (takové to alkoholové Guilty pleasure v roce)...
587586
Z projevů ministra a policejního ředitele je evidentní, že nikdo neví co s tím... Sice možná v následujícím týdnu rozpletou tu organizovanou síť, ale otázkou zůstane co a jak se kam poslalo a co kde už kdo vlastní... Jak zajstit, aby i po zrušení prohibice se zlikvidovaly litry pančovaného alkoholu, co jsou v oběhu? Je to šílenej průser tohle... jen mě zaráží, co za skutky mu zatím napasovali, jsou tam strašně nízké sazby, doufejme, že to soud ještě přehodnotí, protože to ten hajzl dělal vědomě... Já osobně jsem možná srábek, ale dávám si od panáků na nějakej ten měsíc pauzu... A to teď jedu v pondělí na sportovní kurz s kámošema, kde to vždycky teklo proudem (takové to alkoholové Guilty pleasure v roce)...
0 0
reagovat
Prohibice je blbost, nedivil bych se kdyby to v konečném důsledku vedlo paradoxně, díky posílení černého trhu s tvrdým alkoholem k ještě většímu nárůstu otrávených methanolem. Na Moravě si naštěstí většina lidí pálí slivovici a další pálenky z ovoce už po generace sami takže se nemusí bát, že by se otrávily ani, že by zůstali střízlivý. :)
587585
Prohibice je blbost, nedivil bych se kdyby to v konečném důsledku vedlo paradoxně, díky posílení černého trhu s tvrdým alkoholem k ještě většímu nárůstu otrávených methanolem. Na Moravě si naštěstí většina lidí pálí slivovici a další pálenky z ovoce už po generace sami takže se nemusí bát, že by se otrávily ani, že by zůstali střízlivý. *:)*
0 0
reagovat
Chápu smysl vyhlášení prohibice (týká se také míchaných nápojů), ale bojím se, že to ve výsledku nic nevyřeší. Hlavně aby se konečně našel zdroj tohohle methanového zla. Naštěstí piju pivo. 8)
587584
Chápu smysl vyhlášení prohibice (týká se také míchaných nápojů), ale bojím se, že to ve výsledku nic nevyřeší. Hlavně aby se konečně našel zdroj tohohle methanového zla. Naštěstí piju pivo. *8)*
0 0
reagovat
Sorry za třetí post po sobě, ale k tý prohibici jste nemohli zvolit lepší obrázek na titulce! :D
587581
Sorry za třetí post po sobě, ale k tý prohibici jste nemohli zvolit lepší obrázek na titulce! *:D*
0 0
reagovat

Jirko

Tak teda sbohem. Tohle řekne tisíc slov.
587580
Tak teda sbohem. [link="http://assets.diylol.com/hfs/c89/b77/b72/resized/depression-dog-meme-generator-sadbro-is-sad-to-say-goodbye-f305f2.jpg"]Tohle řekne tisíc slov.[/link]
Jirko
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se