Očekávání byla velká a i přes ne zrovna nadšené první reakce (děti a logické hry, znáte to...) jsem tomu věřil... a vyplatilo se... Je to pecka! Sympatická, pohádková, vtipná, logická hra okořeněná platformovými prvky... Parádní kombinace, která funguje...
Herní doba cca 10 hodin, na výběr 7 charakterů, z nichž každý má svůj vlastní příběh (obzvláště "příběh" potěšil, jelikož jsem nečekal nic) a zvláštní lokaci... Každou hru musíte vybrat 3 hrdiny a s nimi se vydáte hrát (inspirace Lost Vikings zřejmá, i když tady se nehraje na kombinaci jednotlivých schopností)... Tudíž aby člověk vyzkoušel všechny hádanky a puzzle, tak musí hru projet 3x celkem...
Co se týče obtížnosti, tak na můj vkus docela nízká (nikdy jsem se nezasekl na víc jak 5 minut), na druhou stranu přiznám, že jsem odkojen na logických hrách a adventurách, takže tohle byl můj šálek kávy, někdo se třeba natrápí... Návod jsem de facto použil jen jednou... a to sem fakt byl v úzkých a nevěděl jak dál - ukázalo se, že ve hře je bug a nezobrazil se mi předmět (heh, potěší, ale naštěstí to vyřešilo pouhé uložení a restart), takže to použití návodu ani nebylo
...Jediné mínus spatřuji ve factu, že když chcete vyzkoušet všechny hádanky a projet všechny příběhy, tak sice různí hrdinové mají vlastní místnosti, ale určité pasáže jsou společné pro všechny... A když už to jedete potřetí (celou hru), tak už to není ončo...
Každopádně doporučuji zkusit... A pokud by se někomu nechtělo projíždět to za všechny charaktery (ale stojí to za to) a chce si to projet jen jednou, tak si dovolím doporučit tuto kombinaci hrdinů, kteří dle mého názoru byli fakt zajímavě zpracováni a hádanky byly fajne
- Cestoval časem, Farmář a Dvojčata...Co se týče příběhu, tak je vyprávěn tak nějako na pozadí (hodně mi to připomínalo v tomhle Braida) a i když člověk moc nevnímá, tak časem mu dojde, že ta hra má určitou myšlenku a že ta myšlenka není vůbec špatná... Spíš takové morální "poslání"... Bylo to příjemné sledovat, navíc když to bylo docela pěkně propojeno s jednotlivými lokacemi hrdinů... (+ pak doporučuji zagooglit, člověk zjistí, že ta hra má ještě nějaké to "tajemství", ale nechci tu spoilerovat)
Takže hurá do toho, za mě 9/10