Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 39901 - 39920 Napsat příspěvek
Killers of the Flower Moon má na imdb pre-production, tak sa na ňom uz zrejme pracuje
663611
[b][url=http://www.imdb.com/title/tt5537002/?ref_=nm_flmg_dr_2]Killers of the Flower Moon[/url] [/b]má na imdb pre-production, tak sa na ňom uz zrejme pracuje
0 0
reagovat

gaboo

Plus The Devil in the White City, plus Sinatra. Takže čtyři, ale reálně se zatím k natáčení neblíží ani jeden :)
663610
Plus The Devil in the White City, plus Sinatra. Takže čtyři, ale reálně se zatím k natáčení neblíží ani jeden *:)*
gaboo
0 0
reagovat
Scorsese má dva filmy ohlásené s dicapriom
link
link
663609
Scorsese má dva filmy ohlásené s dicapriom http://www.imdb.com/title/tt7428530/?ref_=nm_flmg_act_3 http://www.imdb.com/title/tt5537002/?ref_=nm_flmg_act_2
0 0
reagovat

Ex-SOLDIER

Tak ta sa teda nacakala8)
663607
Tak ta sa teda nacakala*8)*
Ex-SOLDIER
0 0
reagovat

Ex-SOLDIER

Tak si říkám co dneska ČT asi zařadí do vysíláni 8)
663606
Tak si říkám co dneska ČT asi zařadí do vysíláni *8)*
Ex-SOLDIER
0 0
reagovat

Diskova kronika

Tak už i Hugh Hefner to má za sebou.
Crystal Harris si teď musí mnout ruce.
663605
Tak už i Hugh Hefner to má za sebou. Crystal Harris si teď musí mnout ruce.
Diskova kronika
0 0
reagovat

Dani

Protože komerčním domácím televizím nezáleží na kvalitě a chtějí mít levné produkty pro jednoduší diváky, kterých je bohužel hodně. Taky to většinou berou jen jako výplň mezi reklamami. Proč by se tedy nějak extra snažili? 
663604
Protože komerčním domácím televizím nezáleží na kvalitě a chtějí mít levné produkty pro jednoduší diváky, kterých je bohužel hodně. Taky to většinou berou jen jako výplň mezi reklamami. Proč by se tedy nějak extra snažili? 
Dani
0 0
reagovat
Výprava a nasvícení dělá hodně. Schválně tohle porovnej s jakoukoli interiérovou scénou z levných seriálů.
663602
Výprava a nasvícení dělá hodně. Schválně [url=http://static.rogerebert.com/uploads/review/primary_image/reviews/nocturnal-animals-2016/hero_Nocturnal-Animals-2016.jpg]tohle[/url] porovnej s jakoukoli interiérovou scénou z levných seriálů.
0 0
reagovat
Dani: "Proč se netočí jako dřív?" - Fakt netuším. "Je to přechod z analogu na digitál?" - Částečně. "Nebo cena?" - Stoprocentně.

Snímkovou frekvenci bych do toho moc nemíchal. Digitál v tom nepochybnou roli hraje, ale samotné označení digitál je zavádějící. Už i české stanice používají hojně filmové digitálky (Arri, možná i RED), nedal bych ale ruku do ohně za to, že se pořád ve velkém jede na HDTV kamery. U těch není ani tak problém rozlišení (1080i), ale kombinace malý senzor a pevné sklo s nižší světelností.
Mnohem podstatnějším důvodem je nasvícení a výprava. Všechny ty seriály se zpravidla určitě odehrávají v silně nasvícených interiérech. A ne náhodou - uniformní zařízení těch pokojů propůjčuje možnost využívat ho variabilně a když se všechno točí ve studiu, mají neomezenou možnost kontroly prostředí. O úsporách ani nemluvě. Když už je řeč o financích - nasvícení. U těchto produkcí není čas na štelování nasvícení a tak se všechno přesvítí tak, aby vymyzely veškeré hluché místa. Výsledkem je, že se většinou nemusí herci přesně vymezovat na nasvícená a zaostřená místa, nepředělávají se světelní setupy, prostě se jede asi na prvou dobrou. V zásadě se snímají jen celky, detaily atd se opětkvůli úspoře času asi nědělají.
V souhrnu to znamená tohle - obraz má prakticky nulovou expoziční pružnost a kontrast (konstatní světelnost po celou délku a defakto jednolitě světlý obraz) a maximální hloubku ostrosti. Všechna snaha nasnímat vše uniformně je završena uniformní výpravou.

Anděl, aspoň co sem viděl, se snaží tohle nedělat, ale doplácí na to, že chce být hrozně moc druhý Temný případ a tak prakticky celý záznam jede podexponovaně (nedostatečné množství světla na snímek), s desaturovanými barvami (svítí se chladnějším světlem) a šponuje kontrast. Má to za výsledek hodně tmavý obraz, imo dle tvůrců depresivní. Bohužel si myslím, že použít všechny tři veličiny naráz a opět počas celého záznamu není úplně nejrozumnější cesta.

Ne, v oboru nedělám. Soudím čistě "podle oka", takže se můžu krutě mýlit. Věci, co jsem vypsal, mi ale imo plus mínus asi potvrdí i lidi, co to točí.
663600
Dani: "Proč se netočí jako dřív?" - Fakt netuším. "Je to přechod z analogu na digitál?" - Částečně. "Nebo cena?" - Stoprocentně. Snímkovou frekvenci bych do toho moc nemíchal. Digitál v tom nepochybnou roli hraje, ale samotné označení digitál je zavádějící. Už i české stanice používají hojně filmové digitálky (Arri, možná i RED), nedal bych ale ruku do ohně za to, že se pořád ve velkém jede na HDTV kamery. U těch není ani tak problém rozlišení (1080i), ale kombinace malý senzor a pevné sklo s nižší světelností. Mnohem podstatnějším důvodem je nasvícení a výprava. Všechny ty seriály se zpravidla určitě odehrávají v silně nasvícených interiérech. A ne náhodou - uniformní zařízení těch pokojů propůjčuje možnost využívat ho variabilně a když se všechno točí ve studiu, mají neomezenou možnost kontroly prostředí. O úsporách ani nemluvě. Když už je řeč o financích - nasvícení. U těchto produkcí není čas na štelování nasvícení a tak se všechno přesvítí tak, aby vymyzely veškeré hluché místa. Výsledkem je, že se většinou nemusí herci přesně vymezovat na nasvícená a zaostřená místa, nepředělávají se světelní setupy, prostě se jede asi na prvou dobrou. V zásadě se snímají jen celky, detaily atd se opětkvůli úspoře času asi nědělají. V souhrnu to znamená tohle - obraz má prakticky nulovou expoziční pružnost a kontrast (konstatní světelnost po celou délku a defakto jednolitě světlý obraz) a maximální hloubku ostrosti. Všechna snaha nasnímat vše uniformně je završena uniformní výpravou. Anděl, aspoň co sem viděl, se snaží tohle nedělat, ale doplácí na to, že chce být hrozně moc druhý Temný případ a tak prakticky celý záznam jede podexponovaně (nedostatečné množství světla na snímek), s desaturovanými barvami (svítí se chladnějším světlem) a šponuje kontrast. Má to za výsledek hodně tmavý obraz, imo dle tvůrců depresivní. Bohužel si myslím, že použít všechny tři veličiny naráz a opět počas celého záznamu není úplně nejrozumnější cesta. Ne, v oboru nedělám. Soudím čistě "podle oka", takže se můžu krutě mýlit. Věci, co jsem vypsal, mi ale imo plus mínus asi potvrdí i lidi, co to točí.
0 0
reagovat

Cinematografie českého seriálu

Mílý filmový odborníci, chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo dokázal odpovědět (věřím, že určitě ano), proč jsou všechny novodobé české seriály (kriminálka Anděl atd.) a telenovely (Ulice,...) natočeny tak strašně škaredě... jako kdyby to bylo na vyšší frekvenci než 24fps, divně sladěná shutterspeed apod. Proč se netočí jako dřív? Je to přechod z analogu na digitál? Nebo cena? Vedli jsme na tohle debatu s kolegama a já nedokázal moc odpovědět, tak všem díky moc za odpovědi! :)
663599
Mílý filmový odborníci, chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo dokázal odpovědět (věřím, že určitě ano), proč jsou všechny novodobé české seriály (kriminálka Anděl atd.) a telenovely (Ulice,...) natočeny tak strašně škaredě... jako kdyby to bylo na vyšší frekvenci než 24fps, divně sladěná shutterspeed apod. Proč se netočí jako dřív? Je to přechod z analogu na digitál? Nebo cena? Vedli jsme na tohle debatu s kolegama a já nedokázal moc odpovědět, tak všem díky moc za odpovědi! *:)*
Cinematografie českého seriálu
0 0
reagovat
Axis nechválí, Axis je nadšenej, kdyby nepracoval má tu knihu za den v sobě jak je to dobrý :+ K tomu jasnej filmovej matroš a věřím že to někdo, po úspěchu Sněhuláka, natočí.
PS: Po dočtení budete mít chuť pustit si Sedm, nebo Muže v Ohni.
663597
Axis nechválí, Axis je nadšenej, kdyby nepracoval má tu knihu za den v sobě jak je to dobrý *:+* K tomu jasnej filmovej matroš a věřím že to někdo, po úspěchu Sněhuláka, natočí. PS: Po dočtení budete mít chuť pustit si Sedm, nebo Muže v Ohni.
0 0
reagovat

BookZone

Dal jsem na doporučení Mr. Hlada a pořídil si Špinavý kšefty na North Ganson Street - hrozná pecka, a to mám za sebou necelých 100 stran. Axis už to dal celý, a taky chválí. 
663596
Dal jsem na doporučení Mr. Hlada a pořídil si [b]Špinavý kšefty na North Ganson Street - [/b]hrozná pecka, a to mám za sebou necelých 100 stran. [b]Axis[/b] už to dal celý, a taky chválí. 
BookZone
0 0
reagovat

Star wars vo Varsave

663593
[url=https://www.youtube.com/watch?v=mDQcKlQpqaE]Last Jedi[/url] [url=https://www.youtube.com/watch?v=lXFcZ16b-QE]video 2[/url] [url=https://www.youtube.com/watch?v=xARXus0q0b4]race[/url]
Star wars vo Varsave
0 0
reagovat
Predátor byl v kinech loni. :+ V Pannonia Entertainment se chvíli snažili posílat tyhle starý pecky znova do kin. Vzpomínám si na Halloween, Predátora, Casablancu, Ben Hura a v plánu byl např. Indiana Jones a Čelisti ale k těm bohužel už nedošlo a další filmy se nekonaly :-
663588
Predátor byl v kinech loni. *:+* V Pannonia Entertainment se chvíli snažili posílat tyhle starý pecky znova do kin. Vzpomínám si na Halloween, Predátora, Casablancu, Ben Hura a v plánu byl např. Indiana Jones a Čelisti ale k těm bohužel už nedošlo a další filmy se nekonaly *:-*
0 0
reagovat

Sony

To teda, já taky. Po Termoušovi můj druhý nejoblíbenější akční flák s Arniem. Jdu si pustit Long Tall Sally.
663587
To teda, já taky. Po Termoušovi můj druhý nejoblíbenější akční flák s Arniem. Jdu si pustit Long Tall Sally.
Sony
0 0
reagovat

Narozeniny (Kalendarium)

Predator ma 30 let!!! Uff...kazdopadne se ted objevuji info, ze by mohla byt obnovena premiera...snad se film ukaze i v CR :)

Rad bych na nej zasel!!! :+
663585
Predator ma 30 let!!! Uff...kazdopadne se ted objevuji info, ze by mohla byt obnovena premiera...snad se film ukaze i v CR :) Rad bych na nej zasel!!! *:+*
Narozeniny (Kalendarium)
0 0
reagovat

SteKi

už jsem taky viděl, parádní :D ale pořád to nemá na mean tweet proti Mumford and Sons a jejich upřímné reakci
663580
už jsem taky viděl, parádní *:D* ale pořád to nemá na mean tweet proti Mumford and Sons a jejich upřímné reakci
SteKi
0 0
reagovat
663579
[url=https://i.imgur.com/a1SnFnU.jpg]Ghostbusters movie set[/url]
0 0
reagovat
663571
https://youtu.be/t2oVUxTV4WA?t=165 *:D**:D**:D*
0 0
reagovat

Spacewalk

Nechce tu niekto spravit titulky? Nevyzera to zle a rustinu som mal uz davno :D
663569
Nechce tu niekto spravit titulky? Nevyzera to zle a rustinu som mal uz davno *:D*
Spacewalk
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se