> akorát já srovnávám s absolutní špičkou jaká kdy vyšla
Ano. A máš v tom pravdu. Pokud do optiky nezohledníš "AAA kvality" typu cutscény s voiceoverem apod. Je to ten rozdíl optiky, ale právě ta druhá je ten "obecný hype", kterému se "divíš". Jakobys nezohledňoval, že jsi v principu velmi artově/undergroundově založený a hodně vzdálený "průměrnému hráči".
>> "Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude."
>Jo, to je právě škoda, takový přístup, a rád bych ho lidi odnaučil.
Hry jsou extrémně mladé médium, které se velmi rychle vyvíjí. F2 má z dnešního pohledu spíš historickou/evoluční hodnotu, než aby byl vyloženě hratelný.
Chápu jak to myslíš, ale nepřijde mi jakkoli reálné tohle očekávat. Naše očekávání se posunuly dál. Proto naopak velmi vítám remaky. Zbožňoval jsem Maxe Paynea 1, ale zapnout jej dnes, tak si jen zkazím vzpomínky. Ostatně, osobně jsem cca 2 roky před remakem Mafie zkoušel originál a po nějakém krátkém čase vypnul. Naopak ten remake je víceméně kopie a jeho projetí mi připomnělo, jak si původní Mafii PAMATUJU, dokázalo to přiblížit ten ZÁŽITEK z hraní první Mafie.
PS: Osobně mi vadí, že není nějaký snadný způsob, jak zachovat ten zážitek ze starých her bez remakování/modování. Filmy tím trpěly taky (Nosferatu je při vší úctě dnes nekoukatelný pro běžného diváka), ale Casablanca či Raz Dva Tři jsou skoro "moderní filmy", byť jsou 80/60 let staré.
reaguje na:
HAL
reagovat
|