Proč to ale píšů - po extrémně dlouhé době je to edice, krerá má krásné a v pravdě moc dobře udělané balení. Steelbooky považuju za overrated a dospěl jsem do bodu, kdy mi vlastně stačí i ta plastová krabička, která je většinou taky mnohem praktičtější.
Tenhle Avatar je ale něco úplně jiného a vlastně ze všech možných druhů nadstandartních typů balení asi nejlepší. Je to digipack, ale bez těch plastových tvrdých držáků na placky - disky jsou uložené v papírových kapsách, vyříznutých tak, že v nich disk dobře drží, ale zároveň se i dobře vytahuje.
Navíc absence plastu znamená, že samo leporelo není tlusté, má tloušťku běžné plastové krabičky a to je to balení na čtyři disky. Co potěšilo ještě víc, že má i magnety, takže se samovolně nerozevírá. Vnější krabička je pak jako třešnička na dortu z velmi tlustého a vtddého kartonu.
Vizuelně samozřejmě záleží, zda a jak moc máte rádi estetiku filmu, výtvarně je to pořád trošičku kýč (imo), ale co se zpracování týče - je to pravděpodobně poslední taková edice, jaká vyjde, než se placky stanou regulerně obskurdním zbožím a nikdo nebude chtít topit náklady na něco takového.
Dřív, jak samotný film asi uvidím těch osm hodin bonusů. Tři hodiny už jsem viděl ze standartní edice (se kterou kolektorka identický disk sdílí) a přes divnou koncepci, kdy se skáče z tématu na téma a až moc se plácá po zádech ten zbytek slibuje mnohem konkrétnější zaměření, takže jsem zvědav.
Mimochodem konečně se vydaly Pravdivé lži a Propast na modré i UHD modré. Trvalo to jen patnáct let od prvních slibů, ale lepší pozdě, nežli nikdy, žejo... Jen na ně musím čekat myslím do května.

Osobně očekávám "úspěch" na úrovni Madame Web...