|
reagovat
|
Diskuzní fórum FILMY
příspěvky 5561 - 5580
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 278
- 279
- 280
- .
- 2952
- 2953
reaguje na:
HAL
Locke jsem videl mnohokrat a je to 5 hvezdickova zalezitost. Kdyz uz tocit film s hodne omezenym rozpoctem, tak takhle. Tady me bavi i rezisersky DVD komentar.
|
reagovat
|
Duna - část první (2021)
Včera jsem si dal Lynchovu Dunu, dnes první část Duny s Timothéem a je to prostě někde jinde. Miluju to. Absolutní novodobá klasika, kterou jsem viděl už několikrát a přímé srovnání s Lynchem ještě více vynikne. 

|
reagovat
|
Připravte se na spoileroidní trailer
Bill Skarsgard je zamnkuty v autě.
Pojizdná Telefonní budka, ale ten nápad je za mě až moc debilní.
Pojizdná Telefonní budka, ale ten nápad je za mě až moc debilní.
|
reagovat
|
Bob Dylan: Úplně neznámý
Velmi mě mrzí, že mi film nesedl, tak jak jsem si přál. Před několika lety mě James Mangold sejmul svým filmem Walk the Line a já tajně doufal, že se to stane znovu. Bohužel se to nestalo, a je to z velké části moje vina.
Očekával jsem typický životopis a Mangold mi naservíroval něco jiného. Netradičně uchopený životopis, který má naprosto výstižný název Úplně neznámý. Film vypadá skvěle. Má krásnou retro atmosféru, kulisy, kostýmy, hudbu a kouká se na něj nádherně. Mangold si technickou a audiovizuální stránku filmu pohlídal do posledního detaily a uvěřitelně mi prodal danou dobu. Ale bohužel už mi nedokázal prodat samotného Boba Dylana. Polovinu stopáže jsem si k němu snažil najít cestu a nějak ho pochopit a vyznat se v něm. A bohužel jsem selhal. Vím, že to Mangold naschvál takhle natočil a samotný Timothée Chalamet to měl přesně takhle zahrát. A to více jsem na sebe naštvaný, že jsem se na tento přístup nenaladil.
Timothée Chalamet podává velmi povedený výkon a naprosto s přehledem ukazuje proč je jedním z nejlepších herců současnosti. Edward Norton má velmi vděčnou roli a užívá si jí na maximum. Elle Fanning hraje moc dobře a její výkon se mi hodně líbil. Monica Barbaro je tady výborná a podala skvělý výkon a já si užil každou její scénu, protože to Barbaro zahrála parádně. Boyd Holbrook nemá tolik prostoru, ale když je na scéně, tak si jí krade pro sebe.
Film má spoustu nádherný scén a je radost sledovat soustředěné a přesné herecké výkony, které jsou podpořené velmi krásnou audiovizuální stránkou. Jen mi to nepřirostlo k srdci, ale to snad změní druhá projekce doma. Bob Dylan: Úplně neznámý je zajímavý a moc hezky natočený film o jednom z nejslavnějších zpěváků. 6,5-7/10
Očekával jsem typický životopis a Mangold mi naservíroval něco jiného. Netradičně uchopený životopis, který má naprosto výstižný název Úplně neznámý. Film vypadá skvěle. Má krásnou retro atmosféru, kulisy, kostýmy, hudbu a kouká se na něj nádherně. Mangold si technickou a audiovizuální stránku filmu pohlídal do posledního detaily a uvěřitelně mi prodal danou dobu. Ale bohužel už mi nedokázal prodat samotného Boba Dylana. Polovinu stopáže jsem si k němu snažil najít cestu a nějak ho pochopit a vyznat se v něm. A bohužel jsem selhal. Vím, že to Mangold naschvál takhle natočil a samotný Timothée Chalamet to měl přesně takhle zahrát. A to více jsem na sebe naštvaný, že jsem se na tento přístup nenaladil.
Timothée Chalamet podává velmi povedený výkon a naprosto s přehledem ukazuje proč je jedním z nejlepších herců současnosti. Edward Norton má velmi vděčnou roli a užívá si jí na maximum. Elle Fanning hraje moc dobře a její výkon se mi hodně líbil. Monica Barbaro je tady výborná a podala skvělý výkon a já si užil každou její scénu, protože to Barbaro zahrála parádně. Boyd Holbrook nemá tolik prostoru, ale když je na scéně, tak si jí krade pro sebe.
Film má spoustu nádherný scén a je radost sledovat soustředěné a přesné herecké výkony, které jsou podpořené velmi krásnou audiovizuální stránkou. Jen mi to nepřirostlo k srdci, ale to snad změní druhá projekce doma. Bob Dylan: Úplně neznámý je zajímavý a moc hezky natočený film o jednom z nejslavnějších zpěváků. 6,5-7/10
|
reagovat
|
reaguje na:
BrusVejn
Tak napoprvé, když jsem o Duně vůbec nic netušil, jsem to měl stejné jako ty. Postupně mi ale pomohla nejnovější dvoudílná verze s Timothéem a hlavně původní Herbertův román, takže dnes jsem schopen si užít i tuhle verzi (samozřejmě původní kinosestřih, s prodlouženými verzemi nemá Lynch nic společného). Oba díly s Timothéem jsou samozřejmě mnohem lepší ve všech ohledech, zvláště když na odvyprávění máš přes pět hodin dlouhou stopáž.
Ale Lynchovu Dunu už v žádném případě nezatracuji, ostatně i Denis Villeneuve se k ní hlásí.
Ale Lynchovu Dunu už v žádném případě nezatracuji, ostatně i Denis Villeneuve se k ní hlásí. |
reagovat
|
Duna (1984)
Dal jsem si po dlouhé době opět Lynchovu Dunu a musím říct, že se mi po každém novém zhlédnutí líbí čím dál víc. Je to fascinující a pohlcující film. Dost mě mrzí, že nebyla možnost ji na loňské LFŠ vidět na velkém plátně.
|
reagují:
BrusVejn
|
reagovat
|
V jakém to žijeme světě, že Willem Dafoe nemá žádného Oscara, ani Zlatý Globus a u obou jen po čtyřech nominacích? Vždyť je to herecký polobůh.
|
reagovat
|
To si takhle člověk vesele s kamarádem jde na matiné promítání Nosferatu (2024), aby mu přistála v první minutě restaurační zpráva, a asi dvouminutová instrumentální předehra, při které se na plátně krásným starým fontem skvěje nápis "Předehra". Já blbec vytáhl kamaráda na Upíra Nosferatu (1922)...
Ale překvapivě kvalitní podívaná, na to, že to už tři roky zpátky oslavilo sto let, a že mi většinou němé filmy přijdou trochu nuda...
Ale překvapivě kvalitní podívaná, na to, že to už tři roky zpátky oslavilo sto let, a že mi většinou němé filmy přijdou trochu nuda...
|
reagují:
pepo
|
reagovat
|
Skvělý rozbor jak Eggers a jeho kameraman přistupuje k natáčení nočních scén. Hlavně u Nosferatu, ale na začátku jsou probrány i předchozí filmy, a je to plné zajímavých technických informací pro geeky 
link

link
|
reagovat
|
reaguje na:
hroubek
este pripomienkujeme a strihame...potom poslem. ked to bude v normalne sledovatelnej kvalite
|
reagovat
|
TOP Diskuze
21Nový Batman má problém obsadit klíčovou postavu 89Spasitel: Recenze 16Spasitel dál letí ke komerčním hvězdám, je z něj hit jara. Zdrtí ho Super Mario? 16Víkendový výplach #865 o Reacherovi a Bondovi 15Následky: Trailer 15The Furious: Necenzurovaný trailer 13Konec Oak Street: Teaser 44Téma: 15 nejlepších filmů Zdeňka Svěráka 12Peter Jackson oznámil další spin-off Pána prstenů. O čem bude vyprávět? 31Odvážná Vaiana: Trailer
Ja som to nedávno videl prvý krát a síce som mal nízke očakávania, bolo to ešte horšie ako som myslel. Za mňa je ten film hnusne vyzerajúce príbehovo nekoherentné zúfalstvo