Pardon, ale nedal jsem to. Už ve čtvrté minutě jsem měl silné nutkání to vypnout a věnovat se něčemu užitečnějšímu. Měl jsem své zkušené já (zdravím Civala, co to taky po 5ti minutách ví) poslechnout. V kině bych asi umřel nudou a rozčarováním, takže jsem vlastně rád, že jsem na to nešel. Doufal jsem, že ty příšerné expoziční dialogy na začátku jsou jen dočasným zlem kvůli rozhodnutí o posunu v čase, ale bohužel. Ten scénář je totální odpad, ve kterém nefunguje prakticky nic. Exposition dump v každém druhém dialogu, žádné přirozené odhalování informací.
Svět je vystavěný tak, že se v něm zjevně může stát cokoli a kdokoli může cokoli vyřešit čímkoli. Takové prostředí ale ve mně nedokáže vyvolat ani minimální zájem, protože mizí pocit, že na čemkoli záleží. Vedlejší postavy jsou tragicky obsazené a často ještě hůř zahrané.
Vizuál mi absolutně nesedl, místy mi přišel až odpudivý. Velký návrat virtuální kamery, u které jsem myslel, že už každý lucidní tvůrce pochopil, že to byla chyba kdykoli v historii kinematografie použít (snad jen v Matrixu to mělo smysl). Akční scény jsou nezajímavé, unylé, bez výrazného nápadu a často i bez jakéhokoli napětí.
Hodinu jsem na to zíral s výrazem „co to sakra je“ a ve chvíli, kdy přišly na řadu hypno-brýle, se to ve mně definitivně zlomilo. Poslední zbytky morálky se vypařily a věděl jsem, že další hodinu už bych prostě nedal, leda bych musel chlastat.
Nejsmutnější na tom je, že ty dvě intimní scény mezi Lois a Clarkem/Supermanem, které jsem měl tu čest vidět, byly jako z úplně jiného filmu. A to mnohem lepšího filmu – s výbornými dialogy, citlivě a přesně zahranými, s reálnou chemií mezi postavami a emocemi, které mě dokonce dohnaly k dojetí. A to je u takového celku snad ta největší tragédie.
P.S. Jednoznačně nejhorší Gunn a to mu většinou všechno sežeru i s navyjákem.
Superman x/10 (pravděpodobně tak 3/10)
|
reagují:
kristian.nguyen
|
reagovat
|

.