Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 4281 - 4300 Napsat příspěvek
reaguje na: hroubek
OK, ale proc ses na to nakonec dival, z tveho tldr nejde pochopit.
928494
OK, ale proc ses na to nakonec dival, z tveho tldr nejde pochopit.
928492
1 0
reagují: hroubek
reagovat

Čarodějka

Popravdě je to o dost lepší, než jsem po trailerech čekal. Přiznám se, že jsem měl, co dělat abych trailery vůbec dokoukal. Nesedla mi stylizace, nelákalo mě muzikálové provedení a už vůbec jsem nevěřil tomu obsazení. Jenže se stal malý zázrak a já mohu upřímně a popravdě napsat, že Čarodějka není špatný film.

Je to dobrý film, který má fajn tempo, nenudí tolik jak jsem se bál, a má několik opravdu působivých momentů. Na druhou stranu zas nechci film moc vychválit, abyste nenabyli dojmu, že jde o mistrovské a přelomové dílo. K tomu má Čarodějka z mého pohledu dost daleko. Ale k tomu se dostanu za chvilku.

Režisér Jon M. Chu odvedl moc dobrou práci a je vidět, že má řemeslo v ruce a umí natočit komorní scénu, tak i velké muzikálové scény plné obrovských choreografický atrakcí. Chu je moc šikovný režisér a s filmem se hodně dobře popral. Osobně jsem dost bojoval se samotnou stylizací filmu. Naštěstí mi jí Chu dokázal prodat, tak, aby mi nevadilo na to koukat. Jasně, pořád to na mě bylo až moc kýčovité, místy lehce divné a dost jsem bojoval s vedlejšími charaktery, které mi vůbec nepřišly jako nosné postavy, ale spíše jako nějaká výplň na různé kvóty.

Je obrovský paradox, jak film dokáže pracovat se zajímavými tématy, aby to pak následně doslova zabil nějakým muzikálovým číslem nebo zvláštně vypadající scénou. Těch muzikálových čísel je zbytečně moc a brzdí děj. Popravdě jsem si říkal, že kdyby to nebyl čistě muzikál, tak by mnohem více vynikly hlavní myšlenky příběhu, který jsou dost nosné a silné. Režisérovi se víceméně podařilo najít jistý kompromis ve vyprávění. Nicméně kdyby měl na odvyprávění příběhu jen jeden film, tak by mnohem lépe pracoval s vedlejšími charaktery, bylo by tady méně muzikálových odboček, a film by měl tah na bránu.

Osobně jsem nevěřil obsazení filmu, ale kupodivu mi ústřední dvojice hodně sedla. Cynthia Erivo hraje moc dobře a krásně prodává své emoce a strasti ze svého života. Erivo podala dobrý herecký projev a místy film táhne. Nejsilněji je to vidět ve scéně na bálu. Ariana Grande si ukradla film pro sebe a svou naivní a lehce hloupoučkou postavu zahrála skvěle. Grande tahle role moc sedla a je v ní parádní. Jeff Goldblum a Michelle Yeoh nemají tolik prostoru a vůbec to nevadí, protože mi do svých rolí vůbec nesedli. Totéž platí skoro pro celý zbytek obsazení, který trapně přehrává, nemá tolik prostoru nebo vypadá, že plní jisté kvóty. Tedy až na Jonathana Baileyho, který si svou roli užil.

Film má zajímavou audiovizuální stránku, která mi osobně přišla přepálená a kýčovitá, ale k příběhu a k danému světu se naprosto hodí. Po řemeslné stránce nelze filmu moc, co vytknout. Tedy za předpokladu, že pochopíte, že všechno od stylizace, audiovizuální stránky filmu až po přehrávání některých herců má své opodstatnění a logiku. Čarodějka je fajn film, který umí zaujmout, ale na druhou stranu pochopím každého komu to nesedne a bude ho to nudit. Slabších 7/10.
928492
Popravdě je to o dost lepší, než jsem po trailerech čekal. Přiznám se, že jsem měl, co dělat abych trailery vůbec dokoukal. Nesedla mi stylizace, nelákalo mě muzikálové provedení a už vůbec jsem nevěřil tomu obsazení. Jenže se stal malý zázrak a já mohu upřímně a popravdě napsat, že Čarodějka není špatný film. Je to dobrý film, který má fajn tempo, nenudí tolik jak jsem se bál, a má několik opravdu působivých momentů. Na druhou stranu zas nechci film moc vychválit, abyste nenabyli dojmu, že jde o mistrovské a přelomové dílo. K tomu má Čarodějka z mého pohledu dost daleko. Ale k tomu se dostanu za chvilku. Režisér Jon M. Chu odvedl moc dobrou práci a je vidět, že má řemeslo v ruce a umí natočit komorní scénu, tak i velké muzikálové scény plné obrovských choreografický atrakcí. Chu je moc šikovný režisér a s filmem se hodně dobře popral. Osobně jsem dost bojoval se samotnou stylizací filmu. Naštěstí mi jí Chu dokázal prodat, tak, aby mi nevadilo na to koukat. Jasně, pořád to na mě bylo až moc kýčovité, místy lehce divné a dost jsem bojoval s vedlejšími charaktery, které mi vůbec nepřišly jako nosné postavy, ale spíše jako nějaká výplň na různé kvóty. Je obrovský paradox, jak film dokáže pracovat se zajímavými tématy, aby to pak následně doslova zabil nějakým muzikálovým číslem nebo zvláštně vypadající scénou. Těch muzikálových čísel je zbytečně moc a brzdí děj. Popravdě jsem si říkal, že kdyby to nebyl čistě muzikál, tak by mnohem více vynikly hlavní myšlenky příběhu, který jsou dost nosné a silné. Režisérovi se víceméně podařilo najít jistý kompromis ve vyprávění. Nicméně kdyby měl na odvyprávění příběhu jen jeden film, tak by mnohem lépe pracoval s vedlejšími charaktery, bylo by tady méně muzikálových odboček, a film by měl tah na bránu. Osobně jsem nevěřil obsazení filmu, ale kupodivu mi ústřední dvojice hodně sedla. Cynthia Erivo hraje moc dobře a krásně prodává své emoce a strasti ze svého života. Erivo podala dobrý herecký projev a místy film táhne. Nejsilněji je to vidět ve scéně na bálu. Ariana Grande si ukradla film pro sebe a svou naivní a lehce hloupoučkou postavu zahrála skvěle. Grande tahle role moc sedla a je v ní parádní. Jeff Goldblum a Michelle Yeoh nemají tolik prostoru a vůbec to nevadí, protože mi do svých rolí vůbec nesedli. Totéž platí skoro pro celý zbytek obsazení, který trapně přehrává, nemá tolik prostoru nebo vypadá, že plní jisté kvóty. Tedy až na Jonathana Baileyho, který si svou roli užil. Film má zajímavou audiovizuální stránku, která mi osobně přišla přepálená a kýčovitá, ale k příběhu a k danému světu se naprosto hodí. Po řemeslné stránce nelze filmu moc, co vytknout. Tedy za předpokladu, že pochopíte, že všechno od stylizace, audiovizuální stránky filmu až po přehrávání některých herců má své opodstatnění a logiku. Čarodějka je fajn film, který umí zaujmout, ale na druhou stranu pochopím každého komu to nesedne a bude ho to nudit. Slabších [b]7/10[/b].
Čarodějka
3 -1
reagují: pytlik, speta.jr
reagovat
No tak zrovna jak jsou Billovo oči specificky výrazný a poznal bych je všude, tak u jeho Orloka vůbec. 🫣
928485
No tak zrovna jak jsou Billovo oči specificky výrazný a poznal bych je všude, tak u jeho Orloka vůbec. 🫣
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Z toho popisku ano, protože víme, že je to pravda a to mě děsí. 😬
928484
Z toho popisku ano, protože víme, že je to pravda a to mě děsí. 😬
928380
0 0
reagovat
928382
Jo, [url=https://www.reddit.com/r/submechanophobia/]nesnáším velký věci hluboko pod vodou[/url]
928380
3 0
reagovat
Taky je vám z toho plakátu divně?
928380
Taky je vám z toho [url=https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGU1YzUwMzktMzgxYy00ZGEwLTg1ZjgtZTNhZjk3MjZiM2M5XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg]plakátu[/url] divně?
0 0
reagují: departed, esmo
reagovat
Válka Rohyrů a Wicked mají venku titulky. To samé The Return a Y2K. 
928322
Válka Rohyrů a Wicked mají venku titulky. To samé The Return a Y2K. 
4 0
reagovat
reaguje na: Demonic8

Šaman ( 2023 )

Jojo na Maxu to na mě vykouklo, zajímavý název mrknu na stopáž okolo hodky a půl  a pak už jsem se nemohl odtrhnout, spadlo no jako tomu trosku padá řetěz v pulce filmu, ale jasny tyhle festivalovky nejsou pro každého, kor když si ji pustí víc lidi na streamu, ale doporučuj, chtěl bych mít v sobe něco s Mongolské kultury, jsou to fakt odolný a pracovitý lidé a hezky bylo jak v době mobilu a internetu beztak prožívají i ten Instagram navíc ve scéně v tom klubu hrál hodně dobrej dj 
928299
Jojo na Maxu to na mě vykouklo, zajímavý název mrknu na stopáž okolo hodky a půl  a pak už jsem se nemohl odtrhnout, spadlo no jako tomu trosku padá řetěz v pulce filmu, ale jasny tyhle festivalovky nejsou pro každého, kor když si ji pustí víc lidi na streamu, ale doporučuj, chtěl bych mít v sobe něco s Mongolské kultury, jsou to fakt odolný a pracovitý lidé a hezky bylo jak v době mobilu a internetu beztak prožívají i ten Instagram navíc ve scéně v tom klubu hrál hodně dobrej dj 
Šaman ( 2023 )
928297
1 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
:D To ano. Jen mě trošku udivuje, že tomu tak spadlo hodnocení. Není to zase tak špatné. A kde jsi to viděl? Na Maxu? 
928297
*:D* To ano. Jen mě trošku udivuje, že tomu tak spadlo hodnocení. Není to zase tak špatné. A kde jsi to viděl? Na Maxu? 
928292
0 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
reaguje na: Demonic8
Jo no s chlastem a kalením přišel o modjo        Tedy kouzlo 😀🔥
928292
Jo no [spoiler]s chlastem a kalením přišel o modjo        [/spoiler]Tedy kouzlo 😀🔥
928281
1 0
reagují: Demonic8
reagovat

Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl

Narozdíl od druhého Slepičího úletu naštěstí moje srdcovka neztratila nic ze svého kouzelného humoru a zábavnosti.
Navíc to tak rychle uteklo, až jsem si říkal, že bych klidně chtěl i víc.
A vypadá to, že snad bude a dřív, než za 17 let, které uběhly od posledního kraťasu.
Králíkodlak pořád zůstává tím nejlepším s touto dvojcí, ale jsem rád, že Netflix dává šanci i těmto legendám.
Ale teda že si prosadí postavy jiné pleti i sem (včetně jedné hlavní) to jsem se fakt už musel smát. 
Schválně jsem se díval na Králikodlaka a tam jsou tmavší dva random vesničani. Tady je to 50 na 50:D
Nebýt posledního MZ Live a názor do_Oda na studio Aardman, tak bych napsal, že snad nemůže existovat člověk, který by tuhle dvojci neměl rád.
928291
Narozdíl od druhého Slepičího úletu naštěstí moje srdcovka neztratila nic ze svého kouzelného humoru a zábavnosti. Navíc to tak rychle uteklo, až jsem si říkal, že bych klidně chtěl i víc. A vypadá to, že snad bude a dřív, než za 17 let, které uběhly od posledního kraťasu. Králíkodlak pořád zůstává tím nejlepším s touto dvojcí, ale jsem rád, že Netflix dává šanci i těmto legendám. Ale teda že si prosadí postavy jiné pleti i sem (včetně jedné hlavní) to jsem se fakt už musel smát.  Schválně jsem se díval na Králikodlaka a tam jsou tmavší dva random vesničani. Tady je to 50 na 50*:D* Nebýt posledního MZ Live a názor do_Oda na studio Aardman, tak bych napsal, že snad nemůže existovat člověk, který by tuhle dvojci neměl rád.
Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl
4 0
reagovat
Better man
Viděl jsem opožděně i loňské Království Planety opic, tak jsem navázal. Je fajn, když po x biopic kouscích se to tu a tam pokusí někdo udělat jinak. Tady to není jen tím, že nám tu neběhá herec nějak podobný Williamsovi, ale audiovizuálně to, jak to neuvěřitelně šlape v rozsáhlém tanečním čísle na „jeden záběr“, pak tu máme depresivní, halucinační montáž za rychlé jízdy autem, romantické číslo, kde i vůbec to jakým způsobem je tanec+zpěv dvou lidí na lodi natočen a nastříhán, to všechno je nápady nabušená audiovizuální smršť. Záměrně vynechávám na které songy to je, ať nevyzrazuju, byť se o tom normálně mluví. Jsou na přeskáčku, nejdou nějak chronologicky, jak by asi právě šly ve standardním biopicu. Nakonec ale bohužel i přes opičí herecký upgrade film dojede na neduhy, co potkávají právě ty standardní  biopic kousky. Po opulentní první polovině se film začne točit v kruhu. Na to, kolik mu ještě zbývá stopáže už má sotva, co říct. A když tam ještě přisadí nápady na finále, záhy zjistíte, že ještě konec není a těch posledních cca 15 minut už je dojmem „dolepeno, natahováno“ (byť autorsky asi rozumím, proč to chtěl zrovna takhle).  Určitě si ale pak rád pustím ty taneční scény a vlastně někdy znovu i celý film 4/5.

Nosferatu
To samé platí i zde, i když tu nejsou žádné tanyny. V poměru jak moc jsem se těšil a jak jsem z kina vycházel, není to úplně ta rozjuchaná euforie, ale taky jsem na 4/5. Ve výsledku ano, dostal jsem „jen“ podmanivě vizuální aktualizaci starodávného příběhu. Což bych úplně nebral jako výtku, protože i to se mohlo snadno rozsypat. Naprosto skvěle to člověka vtáhne, padala mi brada z příjezdu do vesnice a pak do hradu, jak je to nasnímané, kapitola sama pro sebe je zvuk :+ Nakonec, jestli mám něco výtkou, v momentě kdy hrabě připluje, tak stejně jako si mě to zaháčkovalo ze vteřiny na startu, tak tady jsem se na čas až před rozjetím finále „odpojil“. Herecky, docela často zakopávám v textech o zmínkách někdy nesnesitelnosti, někdy průměru výkonu Lily Rose. V tom to vidím úplně opačně, kdy mi přišlo, že tam bylo dost momentů, které by mohly být zahrané nechtěně směšně a ona to zvládla. Pro mě i tak, že vlastně zastínila manžela Houlta. Když se poprvé objevil ATJ, tak mi přišlo že vidím a slyším Erica Iddlea ve zlatém věku Monty Pythonů :D Ineson by měl namlouvat každou audioknihu, co vyjde, Dafoe mě potěší kdekoliv a Bill? Staré pravidlo říká, že pod každou maskou osobu poznáš dle očí. Platí to i tady, nicméně jsem jednak rád za ten dnes nevšední přístup něco takového hezky utajit až do filmu a ve výsledku jsem ocenil, že se nesnažili jít cestou variace Schrecka nebo Kinskiho, ale s tím mrožem by asi takhle nějak vypadal Vlad Napichovač a vlastně tak i vypadá v tom ilustrovaném Drákulovi, co opatruju od dětství. Kapitola sama pro sebe je to, co provádí s hlasem :+
928289
[b]Better man[/b] Viděl jsem opožděně i loňské Království Planety opic, tak jsem navázal. Je fajn, když po x biopic kouscích se to tu a tam pokusí někdo udělat jinak. Tady to není jen tím, že nám tu neběhá herec nějak podobný Williamsovi, ale audiovizuálně to, jak to neuvěřitelně šlape v rozsáhlém tanečním čísle na „jeden záběr“, pak tu máme depresivní, halucinační montáž za rychlé jízdy autem, romantické číslo, kde i vůbec to jakým způsobem je tanec+zpěv dvou lidí na lodi natočen a nastříhán, to všechno je nápady nabušená audiovizuální smršť. Záměrně vynechávám na které songy to je, ať nevyzrazuju, byť se o tom normálně mluví. Jsou na přeskáčku, nejdou nějak chronologicky, jak by asi právě šly ve standardním biopicu. Nakonec ale bohužel i přes opičí herecký upgrade film dojede na neduhy, co potkávají právě ty standardní  biopic kousky. Po opulentní první polovině se film začne točit v kruhu. Na to, kolik mu ještě zbývá stopáže už má sotva, co říct. A když tam ještě přisadí nápady na finále, záhy zjistíte, že ještě konec není a těch posledních cca 15 minut už je dojmem „dolepeno, natahováno“ (byť autorsky asi rozumím, proč to chtěl zrovna takhle).  Určitě si ale pak rád pustím ty taneční scény a vlastně někdy znovu i celý film 4/5. [b]Nosferatu[/b] To samé platí i zde, i když tu nejsou žádné tanyny. V poměru jak moc jsem se těšil a jak jsem z kina vycházel, není to úplně ta rozjuchaná euforie, ale taky jsem na 4/5. Ve výsledku ano, dostal jsem „jen“ podmanivě vizuální aktualizaci starodávného příběhu. Což bych úplně nebral jako výtku, protože i to se mohlo snadno rozsypat. Naprosto skvěle to člověka vtáhne, padala mi brada z příjezdu do vesnice a pak do hradu, jak je to nasnímané, kapitola sama pro sebe je zvuk *:+* Nakonec, jestli mám něco výtkou, v momentě kdy hrabě připluje, tak stejně jako si mě to zaháčkovalo ze vteřiny na startu, tak tady jsem se na čas až před rozjetím finále „odpojil“. Herecky, docela často zakopávám v textech o zmínkách někdy nesnesitelnosti, někdy průměru výkonu Lily Rose. V tom to vidím úplně opačně, kdy mi přišlo, že tam bylo dost momentů, které by mohly být zahrané nechtěně směšně a ona to zvládla. Pro mě i tak, že vlastně zastínila manžela Houlta. Když se poprvé objevil ATJ, tak mi přišlo že vidím a slyším Erica Iddlea ve zlatém věku Monty Pythonů *:D* Ineson by měl namlouvat každou audioknihu, co vyjde, Dafoe mě potěší kdekoliv a Bill? Staré pravidlo říká, že pod každou maskou osobu poznáš dle očí. Platí to i tady, nicméně jsem jednak rád za ten dnes nevšední přístup něco takového hezky utajit až do filmu a ve výsledku jsem ocenil, že [spoiler]se nesnažili jít cestou variace Schrecka nebo Kinskiho, ale s tím mrožem by asi takhle nějak vypadal Vlad Napichovač a vlastně tak i vypadá v tom ilustrovaném Drákulovi, co opatruju od dětství. Kapitola sama pro sebe je to, co provádí s hlasem *:+*[/spoiler]
4 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
U tohohle se vždy zasměju. Já tenhle film viděl na festivalu ve Zlíně a v sále bylo asi 20 mongolů.  Já seděl vedle starších mongolek, které byly nadšené, že můžou v kině vidět a slyšet film ve svém jazyce. 8)
Jinak film je za mě parádní počin, ale tu holku jsem na jednu stranu nechápal i chápal no. Ten šamanismus byl super a bylo hezky vidět jako s mladým klukem zamává láska a jaký má pak rozkol co s tím udělat. 
928281
U tohohle se vždy zasměju. Já tenhle film viděl na festivalu ve Zlíně a v sále bylo asi 20 mongolů.  Já seděl vedle starších mongolek, které byly nadšené, že můžou v kině vidět a slyšet film ve svém jazyce. *8)* Jinak film je za mě parádní počin, ale tu holku jsem na jednu stranu nechápal i chápal no. Ten šamanismus byl super a bylo hezky vidět jako s mladým klukem zamává láska a jaký má pak rozkol co s tím udělat. 
928273
2 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat

Šaman

Šaman 2023
Sonda o životě v současném Mongolsku. Mladý student Ze, co ve volné chvíli děla pro místní lidi šamana, přemýšlí o svém místě v životu ( odehrává se to poblíž Ulánbátaru ), trošku rebel, trošku šprt a duchovní. Stihne se poprvé zamilovat.  Bylo to fajné, uteklo to ..cca 90 minut. A zajímavé par Mongolcu a Mongolek jsem tady poznal a tak mě to dalo další vhled do jejich kultury v současnosti. Jsou na pomezí pastevců a manažerů v AI. 7/10
928273
Šaman 2023 Sonda o životě v současném Mongolsku. Mladý student Ze, co ve volné chvíli děla pro místní lidi šamana, přemýšlí o svém místě v životu ( odehrává se to poblíž Ulánbátaru ), trošku rebel, trošku šprt a duchovní. Stihne se poprvé zamilovat.  Bylo to fajné, uteklo to ..cca 90 minut. A zajímavé par Mongolcu a Mongolek jsem tady poznal a tak mě to dalo další vhled do jejich kultury v současnosti. Jsou na pomezí pastevců a manažerů v AI. 7/10
Šaman
4 0
reagují: Demonic8
reagovat

Abigail 5/10

Tyden po Nosferatu asi nebyl uplne dobry napad si davat tohle. Nicmene... Prvni dvacetiminutovka me prijemne prekvapila v ramci zanru dobre vystavenou expozici, obsazeni taktez uslo, jakmile se rozdaji karty jede se takovy lehce priblbly zabavny prumer. Bohuzel posledni ctvrtina je tak moc prekombinovana, az me to kompletne vyhodilo z filmu.
928184
Tyden po Nosferatu asi nebyl uplne dobry napad si davat tohle. Nicmene... Prvni dvacetiminutovka me prijemne prekvapila v ramci zanru dobre vystavenou expozici, obsazeni taktez uslo, jakmile se rozdaji karty jede se takovy lehce priblbly zabavny prumer. Bohuzel posledni ctvrtina je tak moc prekombinovana, az me to kompletne vyhodilo z filmu.
Abigail 5/10
0 0
reagovat

Strange Darling

Čím méně o filmu víte, tak tím více si ho užijete. Já o filmu skoro nic nevěděl a díky tomu jsem si ho užil. O filmu se dost těžko píše, aniž by člověk něco vyzradil nebo naznačil. A to je největší problém filmu. Pokud ho prokouknete hned na začátku, tak už vás moc nepřekvapí. Naštěstí, i tak je pořád na co koukat.

Režiséra JT Mollnera jsem neznal, ale po tomto filmu si jeho jméno zapisuji a budu ho sledovat. Mollner mi ukázal, že má poctivě nakoukáno, ví jaký příběh chce vyprávět, a hlavně taky ví jakou formou ho chce vyprávět. Dost se mi líbilo jak je ve spoustě momentech Mollner sebevědomí a umí pracovat s atmosférou a napětím. Film má působivou paletu barev, která je místy okouzlující. O kameru se postaral herec Giovanni Ribisi a vytvořil několik luxusních záběrů a scén. Užil jsem si hudbu, která do filmu přesně pasuje.

Willu Fitzgerald mám hodně rád a zde má luxusně napsanou postavu a Fitzgerald jí zahrála skvěle a ukradla si celý film pro sebe. Kyle Gallner je tady parádní a svou roli si hodně užil. Gallner je dost šikovný herec a snad bude mít více rolí. V menších rolí mi hodně sedla dvojice Madisen Beaty a Ed Begley Jr. - toho jsem poznal po hlase, protože hrál v seriálu Malý Sheldon.

Hodně jsem si užil atmosféru filmu a bavilo mě jak film pomalinku rozplétá, co se vlastně děje. Nicméně, jak už jsem psal, čím méně víte, tím více si film užijete. A opravdu tady stačí málo, aby se vám zážitek z filmu rozpadl jako domeček z karet. Strange Darling je zajímavý a dobrý film, co umí překvapit. 7/10
928127
Čím méně o filmu víte, tak tím více si ho užijete. Já o filmu skoro nic nevěděl a díky tomu jsem si ho užil. O filmu se dost těžko píše, aniž by člověk něco vyzradil nebo naznačil. A to je největší problém filmu. Pokud ho prokouknete hned na začátku, tak už vás moc nepřekvapí. Naštěstí, i tak je pořád na co koukat. Režiséra JT Mollnera jsem neznal, ale po tomto filmu si jeho jméno zapisuji a budu ho sledovat. Mollner mi ukázal, že má poctivě nakoukáno, ví jaký příběh chce vyprávět, a hlavně taky ví jakou formou ho chce vyprávět. Dost se mi líbilo jak je ve spoustě momentech Mollner sebevědomí a umí pracovat s atmosférou a napětím. Film má působivou paletu barev, která je místy okouzlující. O kameru se postaral herec Giovanni Ribisi a vytvořil několik luxusních záběrů a scén. Užil jsem si hudbu, která do filmu přesně pasuje. Willu Fitzgerald mám hodně rád a zde má luxusně napsanou postavu a Fitzgerald jí zahrála skvěle a ukradla si celý film pro sebe. Kyle Gallner je tady parádní a svou roli si hodně užil. Gallner je dost šikovný herec a snad bude mít více rolí. V menších rolí mi hodně sedla dvojice Madisen Beaty a Ed Begley Jr. - toho jsem poznal po hlase, protože hrál v seriálu Malý Sheldon. Hodně jsem si užil atmosféru filmu a bavilo mě jak film pomalinku rozplétá, co se vlastně děje. Nicméně, jak už jsem psal, čím méně víte, tím více si film užijete. A opravdu tady stačí málo, aby se vám zážitek z filmu rozpadl jako domeček z karet. Strange Darling je zajímavý a dobrý film, co umí překvapit. [b]7/10[/b]
Strange Darling
2 0
reagovat

Azrael

Povedená brutální jednohubka, která ukazuje, že za málo peněz se dá vykouzlit hodně muziky. Místy mi tento brutální survival připomínal momenty ze hry The Last of Us II, a to myslím jako pochvalu v tom nejlepším možném smyslu. Je to napínavé, atmosférické, umí to překvapit, a hlavně to umí zaháčkovat. Režisér E. L. Katz odvedl dobrou práci a je vidět, že má s hororovým žánrem zkušenosti a umí vytvářet nepříjemné scény. Celý film na svých bedrech táhne výborná Samara Weaving, které jsem to celou dobu věřil a přál jsem jí, aby se dožila závěrečných titulků. Největší problém filmu je ten, že je strohý na informace, děj, logiku, a nedá nám prakticky žádné odpovědi. Pro někoho to bude problém, ale já jsem s tím v pohodě. Azrael je povedená hororová jednohubka. 6,5-7/10
928120
Povedená brutální jednohubka, která ukazuje, že za málo peněz se dá vykouzlit hodně muziky. Místy mi tento brutální survival připomínal momenty ze hry The Last of Us II, a to myslím jako pochvalu v tom nejlepším možném smyslu. Je to napínavé, atmosférické, umí to překvapit, a hlavně to umí zaháčkovat. Režisér E. L. Katz odvedl dobrou práci a je vidět, že má s hororovým žánrem zkušenosti a umí vytvářet nepříjemné scény. Celý film na svých bedrech táhne výborná Samara Weaving, které jsem to celou dobu věřil a přál jsem jí, aby se dožila závěrečných titulků. Největší problém filmu je ten, že je strohý na informace, děj, logiku, a nedá nám prakticky žádné odpovědi. Pro někoho to bude problém, ale já jsem s tím v pohodě. Azrael je povedená hororová jednohubka. [b]6,5-7/10[/b]
Azrael
1 0
reagovat

Nosferatu

Líbilo. Eggers ví, jak pracovat s temnou atmosférou a líbivými záběry, je očividně velký fanoušek hororu (také viděno v rozhovorech) a jeho vize a podání téhle viktoriánsko-gotické morem zamořené podivné romanci byla pastva pro oči.

Některý části byly možná zbytečně zdlouhavý a ATJ maličko přehrával v určitých momentech, ale jinak je verdikt takový, že si budu Eggerse hlídat. 🫵👀

BTS
928102
Líbilo. Eggers ví, jak pracovat s temnou atmosférou a líbivými záběry, je očividně velký fanoušek hororu (také viděno v rozhovorech) a jeho vize a podání téhle viktoriánsko-gotické morem zamořené podivné romanci byla pastva pro oči. Některý části byly možná zbytečně zdlouhavý a ATJ maličko přehrával v určitých momentech, ale jinak je verdikt takový, že si budu Eggerse hlídat. 🫵👀 [url=https://youtu.be/xl1UKp5K_A0?si=wMzP9c7gTa4H94UR]BTS[/url]
Nosferatu
3 0
reagovat
Teď jsem psal do adminu trailer. A zjistil, že scénář napsal režisér a scenárista Kněžny Libuše, který to měl původně i točit. 

Buďte rádi za to, co máte, holoto nevděčná :)
928084
Teď jsem psal do adminu trailer. A zjistil, že scénář napsal režisér a scenárista Kněžny Libuše, který to měl původně i točit.  Buďte rádi za to, co máte, holoto nevděčná :)
13 0
reagovat
To bude hrozná kokotina ale bude to ideální GP u kterého se člověk bude moc opít a bavit se na tom jak je to hloupé. 
928083
To bude hrozná kokotina ale bude to ideální GP u kterého se člověk bude moc opít a bavit se na tom jak je to hloupé. 
928069
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se