Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 4241 - 4260 Napsat příspěvek
reaguje na: HAL
Nevím jak to myslíš, tak to rozepíšu za sebe. Normální člověk by se tam asi nevydal. Zkušená a vybavená byla, ostatně, už této cesty měla půlku za sebou. Ale, měla evidentně nějaké problémy s navigací, takže když sešla z cesty, tak se už neuměla vrátit, neuměla najít alternativní cestu někam (na kopec pro signál, po řece do údolí "na jih" k nejbližší cestě...), rozdělat oheň apod. To jsem tím myslel, že kdyby se totéž stalo jiným cestovatelům po té stezce, tak by se nejspíš nic nestalo.
EDIT: sešla si na WC a neuměla se vrátit link
928741
Nevím jak to myslíš, tak to rozepíšu za sebe. Normální člověk by se tam asi nevydal. Zkušená a vybavená byla, ostatně, už této cesty měla půlku za sebou. Ale, měla evidentně nějaké problémy s navigací, takže když sešla z cesty, tak se už neuměla vrátit, neuměla najít alternativní cestu někam (na kopec pro signál, po řece do údolí "na jih" k nejbližší cestě...), rozdělat oheň apod. To jsem tím myslel, že kdyby se totéž stalo jiným cestovatelům po té stezce, tak by se nejspíš nic nestalo. EDIT: sešla si na WC a neuměla se vrátit https://youtu.be/vlna3u931Ek?t=423
928710
0 0
reagovat
reaguje na: departed
Hele, nehaněl bych ten soundtrack. Co bych za podobné dnes dal. Mám ten film rád hlavně díky němu.

Jinak celé dětství jsem chodil do skautu – v době ještě před mobily, v létě třítýdenní tábory – takže doufám, že bych si v přírodě poradil aspoň nadprůměrně. A mít s sebou luk, tak možná i něco trefím. Ale na medvěda bych si netroufl. :D
928725
Hele, nehaněl bych ten [url=https://www.filmtracks.com/titles/edge.html]soundtrack[/url]. Co bych za podobné dnes dal. Mám ten film rád hlavně díky němu. Jinak celé dětství jsem chodil do skautu – v době ještě před mobily, v létě třítýdenní tábory – takže doufám, že bych si v přírodě poradil aspoň nadprůměrně. A mít s sebou luk, tak možná i něco trefím. Ale na medvěda bych si netroufl. *:D*
928704
5 0
reagovat
Já přežívám akorát v těch Krkonoších, Aljašku bych nedal :D
A tak občas funguju i jinde, ale pořád je to velmi kontrolované prostředí, civilizace je v Evropě všude na pravidelných zastávkách nebo blízko v dosahu - na vícedenním hikeu je to hlavně o tom jestli ti neselže oblečení/boty/spacák, a dokážeš sehnat zásoby pitné vody a zásoby jídla. Voda se většinou najít dá, kdyžtak přefiltrovat, ale s jídlem by to po pár dnech bylo horší - jen na borůvkách se asi přežít moc nedá a houby mají na hovno nutriční hodnoty, člověk potřebuje maso. Já si tak maximálně chytil rybu, což kolem český rybníků zvládne každý :D

Mám bratrance který je větší chodec, ten Appalachian trail je poslední který mu chybí k Triple Crown of Hiking - Pacific Crest Trail (4,270 km) a Continental Divide Trail (4,873 km) už má za sebou.
928713
Já přežívám akorát v těch Krkonoších, Aljašku bych nedal :D A tak občas funguju i jinde, ale pořád je to velmi kontrolované prostředí, civilizace je v Evropě všude na pravidelných zastávkách nebo blízko v dosahu - na vícedenním hikeu je to hlavně o tom jestli ti neselže oblečení/boty/spacák, a dokážeš sehnat zásoby pitné vody a zásoby jídla. Voda se většinou najít dá, kdyžtak přefiltrovat, ale s jídlem by to po pár dnech bylo horší - jen na borůvkách se asi přežít moc nedá a houby mají na hovno nutriční hodnoty, člověk potřebuje maso. Já si tak maximálně chytil rybu, což kolem český rybníků zvládne každý *:D* Mám bratrance který je větší chodec, ten Appalachian trail je poslední který mu chybí k Triple Crown of Hiking - Pacific Crest Trail (4,270 km) a Continental Divide Trail (4,873 km) už má za sebou.
928709
7 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
K tomu případu co linkuješ - ženskou která v 66-ti vyrazí sama na Appalachian, jeden z nejdelších trailů světa, bych neoznačil za trochu neschopnou - to spíš jen trochu suicidal že se tam vůbec takhle vydala. Přežila po 1600 km na cestě další skoro měsíc v divočině plné vlků, medvědů a hroznýšů. To nejsou Krkonoše, "kousek od cesty" tam znamená že sejdeš pár kilometrů od zhruba trasy po které za den pravděpodobně někdo projde, když se k tomu přidá zhoršené počasí, najít se zpátky tam nebude snadné.

Anyway, ten film od departed (vypadá zajímavě, dík) se odehrává v devadesátkách, ne v předminulém století. Od té doby se ty naše technické vymoženosti zas tak moc nevyvinuly, satelitní telefon tam tehdy v 97 mít ještě nemohli, ale už to bylo jen těsně. A když ten dnes u sebe nemáš, nebo na zádech netáhneš Starlink, tak jsi na Aljašce úplně stejně v prdeli jako tehdy - víc se vyvinula spíš hustota záchranné sítě kterou na tebe společnost v takové situaci dokáže hodit, ale ani ta nezmůže všechno
928710
K tomu případu co linkuješ - ženskou která v 66-ti vyrazí sama na Appalachian, jeden z nejdelších trailů světa, bych neoznačil za trochu neschopnou - to spíš jen trochu suicidal že se tam vůbec takhle vydala. Přežila po 1600 km na cestě další skoro měsíc v divočině plné vlků, medvědů a hroznýšů. To nejsou Krkonoše, "kousek od cesty" tam znamená že sejdeš pár kilometrů od zhruba trasy po které za den pravděpodobně někdo projde, když se k tomu přidá zhoršené počasí, najít se zpátky tam nebude snadné. Anyway, ten film od departed (vypadá zajímavě, dík) se odehrává v devadesátkách, ne v předminulém století. Od té doby se ty naše technické vymoženosti zas tak moc nevyvinuly, satelitní telefon tam tehdy v 97 mít ještě nemohli, ale už to bylo jen těsně. A když ten dnes u sebe nemáš, nebo na zádech netáhneš Starlink, tak jsi na Aljašce úplně stejně v prdeli jako tehdy - víc se vyvinula spíš hustota záchranné sítě kterou na tebe společnost v takové situaci dokáže hodit, ale ani ta nezmůže všechno
928706
4 0
reagují: Gonzi
reagovat
Jo, v tom máš pravdu, já to ani neberu tak, že když se v dnešní době ztratíš v přírodě, tak to automaticky znamená, že tě někdo dřív či později zachrání a budeš v pohodě.

Pořád seš sám za sebe a spoléhat se na pomoc, jen proto, že jsme technologima jinde, není záruka. Spíš jsem to myslel jen jako porovnání, kdy v '97 žádný technologie ani nebyly, kór ne v oné krajině. A tam je to teprve o tom, co víš o přežití v přírodě.

Jen si to vezměte na sebe - otevřeno k diskuzi - věděli byste, jak přežít v přírodě?
928709
Jo, v tom máš pravdu, já to ani neberu tak, že když se v dnešní době ztratíš v přírodě, tak to automaticky znamená, že tě někdo dřív či později zachrání a budeš v pohodě. Pořád seš sám za sebe a spoléhat se na pomoc, jen proto, že jsme technologima jinde, není záruka. Spíš jsem to myslel jen jako porovnání, kdy v '97 žádný technologie ani nebyly, kór ne v oné krajině. A tam je to teprve o tom, co víš o přežití v přírodě. Jen si to vezměte na sebe - [b][i]otevřeno k diskuzi[/i][/b] - věděli byste, jak přežít v přírodě?
928706
2 0
reagují: HAL
reagovat
Přesně, pravej survival je to spíš dneska. Tak moc jsme focusovany na mobil a internet, že není přece důvod spolehnout se na záložní řešení. 

Ale ten film je samozřejmě skvělý a znázorňuje moc dobře tu nekompromisní ferovku mezi člověkem a přírodou, kdy se pánové museli spolehnout čisté na své znalosti. :+
928708
Přesně, pravej survival je to spíš dneska. Tak moc jsme focusovany na mobil a internet, že není přece důvod spolehnout se na záložní řešení.  Ale ten film je samozřejmě skvělý a znázorňuje moc dobře tu nekompromisní ferovku mezi člověkem a přírodou, kdy se pánové museli spolehnout čisté na své znalosti. *:+*
928706
3 0
reagovat
> a najdou ho během pár hodin díky všem moderním vymoženostem

Hele divil by ses. Většina lidí má u sebe telefon, blbě zakopne a telefon nemá. A pak je to o to horší, protože si bez googlu nerozdělá oheň atd.
A pak máš případy jako toto: link kdy ta ženská (byla trochu neschopná, ale) žila 26 dní, kousek od cesty ze které sešla a ... nenašli ji. Ono to spoléhání se na technologii je strašně dvojsečné, protože to taky může být to první o co přijdeš.
928706
[i]> a najdou ho během pár hodin díky všem moderním vymoženostem [/i] Hele divil by ses. Většina lidí má u sebe telefon, blbě zakopne a telefon nemá. A pak je to o to horší, protože si bez googlu nerozdělá oheň atd. A pak máš případy jako toto: https://www.theguardian.com/us-news/2016/may/26/hiker-who-went-missing-on-appalachian-trail-survived-26-days-before-dying kdy ta ženská (byla trochu neschopná, ale) žila 26 dní, kousek od cesty ze které sešla a ... nenašli ji. Ono to spoléhání se na technologii je strašně dvojsečné, protože to taky může být to první o co přijdeš.
928704
6 0
reagují: HAL, departed, House5
reagovat

The Edge (1997)

Taky máte jeden takový ten film (nehledě na žánr) z dětství, ke kterému se rádi vracíte?

Když jsem to jako kluk viděl nesčetněkrát na Nově jako reklamu/upoutávku, strašně jsem se těšil až to konečně uvidím celý. A od chvíle co jo, tak mne to pohltilo, a bylo to vždycky hlavně tou nádhernou uhrančivou přírodou, až poté děs z nebezpečnýho medvěda a spíš až později jako dospělý jsem i pochopil linku/rozbroj mezi Hopkinsem a Baldwinem.

Teď jsem si dal znovu rewatch (asi tak po deseti letech) a pořád skvělý! Hudba je sice přitom úplně obyčejná, protože hlavní (a jediný) motiv je krásný na poslech, ale opakuje se furt dokola. 😶

A přitom vtipný kontrast k dnešnímu dni. Dneska by se někdo ztratil v přírodě a najdou ho během pár hodin díky všem moderním vymoženostem, ale předtím to byl těžký survival. A to se mi na filmu i líbilo. Jak to bylo syrový a uvěřitelný.

A samotný trailer je úplně perfektně 90s, i s vypravěčem 😂
928704
[b][i]Taky máte jeden takový ten film (nehledě na žánr) z dětství, ke kterému se rádi vracíte? [/i][/b] Když jsem to jako kluk viděl nesčetněkrát na Nově jako reklamu/upoutávku, strašně jsem se těšil až to konečně uvidím celý. A od chvíle co jo, tak mne to pohltilo, a bylo to vždycky hlavně tou nádhernou uhrančivou přírodou, až poté děs z nebezpečnýho medvěda a spíš až později jako dospělý jsem i pochopil linku/rozbroj mezi Hopkinsem a Baldwinem. Teď jsem si dal znovu rewatch (asi tak po deseti letech) a pořád skvělý! Hudba je sice přitom úplně obyčejná, protože hlavní (a jediný) motiv je krásný na poslech, ale opakuje se furt dokola. 😶 A přitom vtipný kontrast k dnešnímu dni. Dneska by se někdo ztratil v přírodě a najdou ho během pár hodin díky všem moderním vymoženostem, ale předtím to byl těžký survival. A to se mi na filmu i líbilo. Jak to bylo syrový a uvěřitelný. A samotný [url=https://youtu.be/U0ZVuHntc-8?si=0duReRwi3zA7lLfg]trailer[/url] je úplně perfektně 90s, i s vypravěčem 😂
The Edge (1997)
12 0
reagují: Memphis, Gonzi
reagovat
reaguje na: Ravenous
Ty jo nemůžu hodnotit, jelikož jsem ještě neviděl, ale co vím jistě, je že polarizuje a nejspíše rozděluje na dva tábory…a to je vždycky super, lepší než generický průměrný filmy, kde slyším ale vždyť to byla mámo bžunda u komedii a nebo jo super akce a bum u marvelovek z poslední doby a nebo je to bylo hezké a ty písničky u disneyovských hraných remaků, ty nesklízejí hate ani adoraci, proste se na to lidi kouknou a bud jsou spoko nebo meh . Jsem zvědavý a jo podívám se i na to Wicked u kterého mám přiznám se předsudky od traileru  ale jestli ten Broadway muzikál je takový kult a ma údajně jedny z nejsložitějších choreografii těch tanečních čísel a do toho filmu se to propsalo tak bych to asi i vidět měl 
928687
Ty jo nemůžu hodnotit, jelikož jsem ještě neviděl, ale co vím jistě, je že polarizuje a nejspíše rozděluje na dva tábory…a to je vždycky super, lepší než generický průměrný filmy, kde slyším ale vždyť to byla mámo bžunda u komedii a nebo jo super akce a bum u marvelovek z poslední doby a nebo je to bylo hezké a ty písničky u disneyovských hraných remaků, ty nesklízejí hate ani adoraci, proste se na to lidi kouknou a bud jsou spoko nebo meh . Jsem zvědavý a jo podívám se i na to Wicked u kterého mám přiznám se předsudky od traileru  ale jestli ten Broadway muzikál je takový kult a ma údajně jedny z nejsložitějších choreografii těch tanečních čísel a do toho filmu se to propsalo tak bych to asi i vidět měl 
928627
0 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Upřímně si říkám, že bych raději počkal na kino. Na druhou stranu filmy jako Dej mi své jméno a Love, Simon jsem sice také viděl nejprve na monitoru, ale potom jsem na ně samozřejmě šel do kina. 
928671
Upřímně si říkám, že bych raději počkal na kino. Na druhou stranu filmy jako Dej mi své jméno a Love, Simon jsem sice také viděl nejprve na monitoru, ale potom jsem na ně samozřejmě šel do kina. 
928586
1 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Nie len že zaujímavý, ale má potenciál na jeden z najlepších. :D:D
928654
Nie len že zaujímavý, ale má potenciál na jeden z najlepších. *:D**:D*
928638
1 0
reagovat
reaguje na: Muel
Doufám, že na ten film půjde i Cival, tohle může být zajímavý souboj v MZ live :D8)
928638
Doufám, že na ten film půjde i Cival, tohle může být zajímavý souboj v MZ live *:D**8)*. 
928606
1 0
reagují: Muel
reagovat

Emilia Perez

Ten film ma velmi dobrych uvodnych 40min. Potom sa to rychlo rozpadne a sklzne do totalnej frasky. Telenovelu strieda oscar bait, ktory strieda radoby art. Songy su na tom filme spolu so Saldanou to najlpesie, avsak ziaden z nich nie je ako celok kvalitny. Skor sa v takmer kazdom najdu pasaze, kde to je originalne a chytlave. Cize to funguje ako mizerny akcny film, kde ale viete vystrihat a spravit  dvojminutove video akcnych highlightov. A to su prosim pekne pozitiva. 

Ten film nema scenar, iba akysi zakladny koncept, bez hlbky, bez prace s postavami, bez rozumu. Fakt, ze je to velka onania nad redemption arc drogoveho bossa, kde ale neprebehne ziadna reflexia ani sebareflexia a k redeptiom si to iba gycovym sposobom pricuchne je na facku. O neschopnej, onanistickej rezii ani nehovorim. A niekomu, kto hovori spanielsky to musi prist ako peklo. Dialekty a prizvuky sa tam striedaju viac ako zeny v playboy mansion Hugh Hafnera. Reziser miesto toho, aby si postrazil a dbal na to, nech su jeho herci skutocne na role pripraveni a podaju adekvatny vykon na to serie a necha Selenu Gomez biedne mumlat. Uz teda ked Audiard nechcel origos mexickych a latinsko americkych hercov, lebo vraj ziadneho dobreho na celych dvoch kontinentoch nenasli... a ze si nepostrazili realie a Mexico City vyzera ako zasrany okraj Sahary.... ale samozrejme, dajme tam bezdvodne mariachi, lebo "Mexiko". Toto je reziserska praca na urovni vrcholneho amaterismu a lenivosti. 

Nikdy nic nezobrazovalo pojmy "pseudo art" a "award bait" preciznejsie a okazalejsie ako Emilia Perez. 

Akoze sorry, Hlad, ale ty si od silvestra nevytriezvel este? :D fakt ma zaujima tvoja recenzia k tomuto.

Pritom ja som sa na ten film relativne tesil. Ale toto je strasna gebuzina. Mam pocit, ze ale presne o toto Audiardovi slo, nie natocit dobry film, ale film, okolo ktoreho bude buzz kontroverzie a zaroven si to splni checklist na oscary a globy. Bude si moct honit ego nad tym, aky je skvely umelec a zaroven sa citit ako ublizeny chudacik, lebo "ludia su zli a nadavaju lebo su to transfobovia / xenofobovia / rasisti / obmedzenci / dopln podla vlastneho vyberu. To alebo je fakt napicu tvorca s nulovou sebareflexiou - rovnako ako jeho hlavna postava. 
928627
Ten film ma velmi dobrych uvodnych 40min. Potom sa to rychlo rozpadne a sklzne do totalnej frasky. Telenovelu strieda oscar bait, ktory strieda radoby art. Songy su na tom filme spolu so Saldanou to najlpesie, avsak ziaden z nich nie je ako celok kvalitny. Skor sa v takmer kazdom najdu pasaze, kde to je originalne a chytlave. Cize to funguje ako mizerny akcny film, kde ale viete vystrihat a spravit  dvojminutove video akcnych highlightov. A to su prosim pekne pozitiva.  Ten film nema scenar, iba akysi zakladny koncept, bez hlbky, bez prace s postavami, bez rozumu. Fakt, ze je to velka onania nad redemption arc drogoveho bossa, kde ale neprebehne ziadna reflexia ani sebareflexia a k redeptiom si to iba gycovym sposobom pricuchne je na facku. O neschopnej, onanistickej rezii ani nehovorim. A niekomu, kto hovori spanielsky to musi prist ako peklo. Dialekty a prizvuky sa tam striedaju viac ako zeny v playboy mansion Hugh Hafnera. Reziser miesto toho, aby si postrazil a dbal na to, nech su jeho herci skutocne na role pripraveni a podaju adekvatny vykon na to serie a necha Selenu Gomez biedne mumlat. Uz teda ked Audiard nechcel origos mexickych a latinsko americkych hercov, lebo vraj ziadneho dobreho na celych dvoch kontinentoch nenasli... a ze si nepostrazili realie a Mexico City vyzera ako zasrany okraj Sahary.... ale samozrejme, dajme tam bezdvodne mariachi, lebo "Mexiko". Toto je reziserska praca na urovni vrcholneho amaterismu a lenivosti.  Nikdy nic nezobrazovalo pojmy "pseudo art" a "award bait" preciznejsie a okazalejsie ako Emilia Perez.  Akoze sorry, Hlad, ale ty si od silvestra nevytriezvel este? :D fakt ma zaujima tvoja recenzia k tomuto. Pritom ja som sa na ten film relativne tesil. Ale toto je strasna gebuzina. Mam pocit, ze ale presne o toto Audiardovi slo, nie natocit dobry film, ale film, okolo ktoreho bude buzz kontroverzie a zaroven si to splni checklist na oscary a globy. Bude si moct honit ego nad tym, aky je skvely umelec a zaroven sa citit ako ublizeny chudacik, lebo "ludia su zli a nadavaju lebo su to transfobovia / xenofobovia / rasisti / obmedzenci / dopln podla vlastneho vyberu. To alebo je fakt napicu tvorca s nulovou sebareflexiou - rovnako ako jeho hlavna postava. 
Emilia Perez
4 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
Za mě docela taky :)
928618
Za mě docela taky :)
928606
4 0
reagovat
reaguje na: connor
No já bych tomu osobně ceny taky necpal ale je to z mnoha hledisek obdivuhodný film. Střídá to žánry, nálady, muzikálová čísla. Někdy je to až telenovela jak je to melodramatický, někdy to zas funguje úplně na vážno a nějakým záhadným způsobem to funguje i jako celek :+
928616
No já bych tomu osobně ceny taky necpal ale je to z mnoha hledisek obdivuhodný film. Střídá to žánry, nálady, muzikálová čísla. Někdy je to až telenovela jak je to melodramatický, někdy to zas funguje úplně na vážno a nějakým záhadným způsobem to funguje i jako celek *:+*
928615
0 -1
reagovat
reaguje na: pytlik
Pak jsou tu ale i lidé jako je tenhle týpek
928615
Pak jsou tu ale i lidé jako je [url=https://www.youtube.com/watch?v=ugunmYY1hY4]tenhle týpek[/url]. 
928614
1 0
reagují: pytlik
reagovat
On je ten film až nečekaně zábavný a celou dobu překvapuje tím o čem a jak zrovna vypráví. Sám jsem od toho nic nečekal a byl velice příjemně překvapen :+
928614
On je ten film až nečekaně zábavný a celou dobu překvapuje tím o čem a jak zrovna vypráví. Sám jsem od toho nic nečekal a byl velice příjemně překvapen *:+*
928606
2 -2
reagují: connor
reagovat
Ok to že sa Hladovi páčila Emilia Perez je za mňa neskutočný plot twist. A vôbec tomu nerozumiem. :D
928606
Ok to že sa Hladovi páčila Emilia Perez je za mňa neskutočný plot twist. A vôbec tomu nerozumiem. *:D*
5 0
reagují: Demonic8, Mr. Hlad, pytlik
reagovat
Diskuv nejocekavanejsi film roku, ktery nikdy neuvidim, je venku 2 mesice pred CZ premierou?  :o
928586
Diskuv nejocekavanejsi film roku, ktery nikdy neuvidim, je venku 2 mesice pred CZ premierou?  *:o*
2 -1
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Nigga polednice!
928573
Nigga polednice!
928572
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se