K včerejším hororům bych tu měl dva kousky za 3/5, kde pokaždé je nějaké ALE, takže spíš jen coby zajímavosti, než ultra tipy: Lekce umírání je jedna z posledních prací Stana Winstona, který film produkoval. Mladík jede z hokejového utkání, u vlakového přejezdu narazí na bezvládné tělo. Vzápětí se ukáže, že to cosi (těžko říct, zda to je vůbec člověk) je živé až moc. Mladíka to namáčkne na koleje a přijíždějící vlak to těžko dobrzdí. Avšak následuje střih a on sedí v kanceláři, nemá ani škrábnutí. Ta, co byla před pár minutami jeho holkou je pouze kolegyně a hokej zřejmě nikdy nehrál. Zajímavě rozehraná partička mysteriózních karet doplácí na dvě věci, kdy jsem s těmi 3/5 dle čsfd ještě jeden z těch hodnějších. Že Vám je v patách cosi tajuplného nepochází úplně z tajemna, ale že na film asi nebylo moc dukátů a samozřejmě, co bychom to měli za závěr, kdyby se tu nezačalo na sílu vysvětlovat. Ale minimálně ta první polovina je celkem originální.
No a to druhé, to je spanilý výlet do Španělska, mezi zombie templáře - Tombs of the Blind Dead. Tady mám problém, že skoro kdykoliv jsem v dnešní době doporučil někomu něco třeba z Itálie od Bavy, Lenziho, Fulciho ... poslal mě s tím nikam za tu „urputnou pomalost“. No a tady ani templáři nejsou zrovna Zátopci, stejně jako tempo filmu. Za neplechu v 13. století byli templáři patřičně potrestáni a teď pravidelně vstávají z hrobů v opuštěné ruině. Většinou se probudí, když třeba zabloudí turistka a pojme za bezpečné, v ruině přespat. A má to něco do sebe, potkáte tu přesně ty místní, co když jedou vlakem, sotva by o lokaci zavadili pohledem, i ta servírka v nedaleké restauraci radši nemluví a hoši pak na koních jedou vstříc dalším obětem.
942837
K včerejším hororům bych tu měl dva kousky za 3/5, kde pokaždé je nějaké ALE, takže spíš jen coby zajímavosti, než ultra tipy: [url=https://www.csfd.cz/film/227937-lekce-umirani/prehled/?pageRating=4]Lekce umírání[/url] je jedna z posledních prací Stana Winstona, který film produkoval. Mladík jede z hokejového utkání, u vlakového přejezdu narazí na bezvládné tělo. Vzápětí se ukáže, že to cosi (těžko říct, zda to je vůbec člověk) je živé až moc. Mladíka to namáčkne na koleje a přijíždějící vlak to těžko dobrzdí. Avšak následuje střih a on sedí v kanceláři, nemá ani škrábnutí. Ta, co byla před pár minutami jeho holkou je pouze kolegyně a hokej zřejmě nikdy nehrál. Zajímavě rozehraná partička mysteriózních karet doplácí na dvě věci, kdy jsem s těmi 3/5 dle čsfd ještě jeden z těch hodnějších. Že Vám je v patách cosi tajuplného nepochází úplně z tajemna, ale že na film asi nebylo moc dukátů a samozřejmě, co bychom to měli za závěr, kdyby se tu nezačalo na sílu vysvětlovat. Ale minimálně ta první polovina je celkem originální.
No a to druhé, to je spanilý výlet do Španělska, mezi zombie templáře - [url=https://www.csfd.cz/film/42467-la-noche-del-terror-ciego/prehled/]Tombs of the Blind Dead[/url]. Tady mám problém, že skoro kdykoliv jsem v dnešní době doporučil někomu něco třeba z Itálie od Bavy, Lenziho, Fulciho ... poslal mě s tím nikam za tu „urputnou pomalost“. No a tady ani templáři nejsou zrovna Zátopci, stejně jako tempo filmu. Za neplechu v 13. století byli templáři patřičně potrestáni a teď pravidelně vstávají z hrobů v opuštěné ruině. Většinou se probudí, když třeba zabloudí turistka a pojme za bezpečné, v ruině přespat. A má to něco do sebe, potkáte tu přesně ty místní, co když jedou vlakem, sotva by o lokaci zavadili pohledem, i ta servírka v nedaleké restauraci radši nemluví a hoši pak na koních jedou vstříc dalším obětem.
|
reagovat
|