Tak sem si to dal v opáčku taky a...
První dva díly mají furt něco do sebe a nebál bych se přiznat, že po trojce a pětce určitě nejlepší filmy série.
Trojku a pětku sme tu rozebírali nedávno a nic se na tom nezměnilo, snad až na to, že nebýt nápadů Cuarona, hodně by to dolů tahal Kloves.
Což je případ šestky. Upřímně co do režie je ještě lepší, jak pětka a jako ilustrace knihy se mi ten film vyslověně líbí nejvíc. Škoda jen, že jako film už úplně ne.
Obě půlky sedmičky mají něco, co mi vysloveně imponovalo, ale taky co mi hrozně vadilo. Yates ztratil podstatnou část páry, závěr je vysloveně tragický. Kloves, byť měl dvojnásob prostoru, to podělal v podstatě stejně tragicky, jako tu šestku. První polovina je ale určitě o stupínek lepší.
U Zvířat jde poznat, že si všichni zúčastnění měli možnost odpočinout. Yates tu nebyl tak otrocky vázaný na předlohu a imo si Rowlingová se scénářem poradila velmi velmi slušně.
Čtyřku sem pro své zdraví ignoroval.
Poznámky pod čarou:
Herecká omladina mohla být do svých hereckých schopností vybrána pečlivěji. Na druhou stranu tam jde prakticky díl od dílu vidět, jak na sobě makají.
Dospělý cast pořád absolutní spokojenost s dvěmi výjimkami - Ralph Fiennes zvládl Voldyho skoro vystihnout jen v pětce a Helena Bonham Carter, která mi mimochodem ve většině filmů nevadí (ano, ani v Burtonovkách), mi s každým dílem lezla na nervy víc a víc - filmaři tu postavu fakt nepochopili.
Suma sumárm v číslech: HP1:7.5/10*; HP2:8/10*; HP3:8.5/10*; HP4:-404/10*; HP5:8/10*; HP6:7/10*; HP7-1:6.5/10*; HP7-2:6/10*; FB:8/10*
Téměř celý filmový Harry Potter, plus prvá Fantastická zvířata
|
reagovat
|

...