Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2121 - 2140 Napsat příspěvek
reaguje na: Vetrelec_v_tepl
Děkuji :+
948030
Děkuji *:+*
948029
0 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
reaguje na: hroubek
Krásná recenze:+

Já myslím, že Sally tu postavu prodávala postupně dobře, neříkal jsem si, že bych hned 100% odhadl, kam to půjde (neviděl jsem trailery a nic jsem si nezjišťoval). Ze začátku je taková trochu new-age ezo střelená, chvílemi i chápající a popohřbová opíjecí scéna je naprosto boží a skvěle narušuje ten weird pocit a je jakoby z jiného, feel good drama.

Za mě to prohrál trochu ten konec, jak jsem zmiňoval. Ten film je hrozně zlý a já chtěl, aby byl zlý až do konce.
948029
Krásná recenze*:+* Já myslím, že Sally tu postavu prodávala postupně dobře, neříkal jsem si, že bych hned 100% odhadl, kam to půjde (neviděl jsem trailery a nic jsem si nezjišťoval). Ze začátku je taková trochu new-age ezo střelená, chvílemi i chápající a popohřbová opíjecí scéna je naprosto boží a skvěle narušuje ten weird pocit a je jakoby z jiného, feel good drama. Za mě to prohrál trochu ten konec, jak jsem zmiňoval. Ten film je hrozně zlý a já chtěl, [spoiler]aby byl zlý až do konce.[/spoiler]
948025
0 0
reagují: hroubek, hroubek
reagovat

Vrať mi jí

Hodně povedená a nepříjemná podívaná, která se vám dostane pod kůži. Australské duo Danny a Michael Philippou mě rozsekalo svým předchozím filmem Mluv se mnou. A teď mi s filmem Vrať mi jí dokazují, že to nebyla náhoda.

Tohle australské duo je neskutečně šikovné a mají obrovský talent a potenciál do budoucnosti. Mám obrovskou radost, protože jsem dostal funkční a kvalitní horor, který má skvělou atmosféru, moc hezky vystavěný příběh a výborně pracuje s charaktery postav. Oba režiséři mají film pevně v rukou, vědí jaký příběh chtějí odvyprávět, vědí jaký tón příběh má mít a jdou si nekompromisně za svou vizí.

Moc se mi líbilo, jak režiséři umí pracovat s atmosférou, skvěle budují napětí, pomalinku odhalují, co se děje, a když je potřeba, tak tnou do živého naprosto znepokojivou a opravdu nechutnou scénou, ze které vám nebude nepříjemně a budete mít, co dělat, abyste nezvraceli. Opravdu moc chválím, že režiséři spoustu věci nedělají na efekt, a přemýšlí o tom, co scéna potřebuje, jak jí umocnit, a jak nás divák emocionálně rozsekat. Z tohoto hlediska režiséři odvedli výbornou práci a klobouk dolů, za to jak to celé funguje a jaké to má podtóny a myšlenky.

Velkou zásluhu na tom, že to všechno funguje, tak jak má, mají přesný herci, kteří to tady skvěle odmakali. Sally Hawkins podává úžasný herecký výkon a hned bych jí dal oscarovou nominaci. Hawkins svou postavu pojala skvěle. Budete jí nenávidět, ale taky jí budete rozumět, proč dělá, to co dělá. Billy Barratt je tady parádní a podal opravdu silný výkon, který je hodně emocionální a působivý, zvláště v závěru. Sora Wong a její první velká role a zvládla jí na výbornou. Velký klobouk dolů, zvláště když si zjistíte, že je opravdu hendikepovaná. Jonah Wren Phillips neměl lehkou úlohu, ale zahrál to na pána, a některé jeho scény nejsou pro slabší povahy.

Můj asi největší problém s filmem je ten, že tvůrci už od prvního momentu ukazují, že postava Sally Hawkins není normální a prakticky jen čekáte, až se ukáže, jak moc je to s ní špatné. Tady s tím si mohli režiséři trochu více pohrát. Na druhou stranu chápu, že nějakým způsobem film museli prodat a naznačit směr a zápletku. Vrať mi jí je povedená a silná podívaná, kterou doporučuji. 7,5-8/10
948025
Hodně povedená a nepříjemná podívaná, která se vám dostane pod kůži. Australské duo Danny a Michael Philippou mě rozsekalo svým předchozím filmem Mluv se mnou. A teď mi s filmem Vrať mi jí dokazují, že to nebyla náhoda. Tohle australské duo je neskutečně šikovné a mají obrovský talent a potenciál do budoucnosti. Mám obrovskou radost, protože jsem dostal funkční a kvalitní horor, který má skvělou atmosféru, moc hezky vystavěný příběh a výborně pracuje s charaktery postav. Oba režiséři mají film pevně v rukou, vědí jaký příběh chtějí odvyprávět, vědí jaký tón příběh má mít a jdou si nekompromisně za svou vizí. Moc se mi líbilo, jak režiséři umí pracovat s atmosférou, skvěle budují napětí, pomalinku odhalují, co se děje, a když je potřeba, tak tnou do živého naprosto znepokojivou a opravdu nechutnou scénou, ze které vám nebude nepříjemně a budete mít, co dělat, abyste nezvraceli. Opravdu moc chválím, že režiséři spoustu věci nedělají na efekt, a přemýšlí o tom, co scéna potřebuje, jak jí umocnit, a jak nás divák emocionálně rozsekat. Z tohoto hlediska režiséři odvedli výbornou práci a klobouk dolů, za to jak to celé funguje a jaké to má podtóny a myšlenky. Velkou zásluhu na tom, že to všechno funguje, tak jak má, mají přesný herci, kteří to tady skvěle odmakali. Sally Hawkins podává úžasný herecký výkon a hned bych jí dal oscarovou nominaci. Hawkins svou postavu pojala skvěle. Budete jí nenávidět, ale taky jí budete rozumět, proč dělá, to co dělá. Billy Barratt je tady parádní a podal opravdu silný výkon, který je hodně emocionální a působivý, zvláště v závěru. Sora Wong a její první velká role a zvládla jí na výbornou. Velký klobouk dolů, zvláště když si zjistíte, že je opravdu hendikepovaná. Jonah Wren Phillips neměl lehkou úlohu, ale zahrál to na pána, a některé jeho scény nejsou pro slabší povahy. Můj asi největší problém s filmem je ten, že tvůrci už od prvního momentu ukazují, že postava Sally Hawkins není normální a prakticky jen čekáte, až se ukáže, jak moc je to s ní špatné. Tady s tím si mohli režiséři trochu více pohrát. Na druhou stranu chápu, že nějakým způsobem film museli prodat a naznačit směr a zápletku. Vrať mi jí je povedená a silná podívaná, kterou doporučuji. [b]7,5-8/10[/b]
Vrať mi jí
2 0
reagují: studo, Vetrelec_v_tepl
reagovat
btw, kdybyste chtěli víc lore k Bring Her Back rituálu, tak na redditu je vlákno black angel tapes a doporučuju (ale ne v noci) si projít webovku stejného jména. Hezká doprovodná prácička.
948018
btw, kdybyste chtěli víc lore k Bring Her Back [spoiler]rituálu, tak na redditu je vlákno black angel tapes a doporučuju (ale ne v noci) si projít webovku stejného jména.[/spoiler] Hezká doprovodná prácička.
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
JJ je to letošní přírůstek do oscarových výkonů v hororech, na které se zapomíná. Ale tak snad letos to trochu rozčísla Demi Moore. 

Další honorable oscar worthy mentions:

Florence Pugh - Slunovrat
Lupita Nyongo´o - My 
Toni Colette - Hereditary
948014
JJ je to letošní přírůstek do oscarových výkonů v hororech, na které se zapomíná. Ale tak snad letos to trochu rozčísla Demi Moore.  Další honorable oscar worthy mentions: Florence Pugh - Slunovrat Lupita Nyongo´o - My  Toni Colette - Hereditary
948002
2 0
reagovat
Mia Goth v Pearl předvedla, že je fantastická herečka.
948012
Mia Goth v Pearl předvedla, že je fantastická herečka.
948002
2 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Jo, to já i Mii Goth za Pearl a její památečný monolog, ale na tyto malé filmy z žánru hororu se často zapomíná :-
948002
Jo, to já i Mii Goth za Pearl a její památečný monolog, ale na tyto malé filmy z žánru hororu se často zapomíná *:-*
947984
3 0
reagovat
Skôr body horor za mňa. Bratia idú bomby, musím si opat dať Talk to Me, viem že som to nepozeral v najlepšom stave. :D
948001
Skôr body horor za mňa. Bratia idú bomby, musím si opat dať Talk to Me, viem že som to nepozeral v najlepšom stave. *:D*
947912
0 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Krásně napsané kámo. :+
947993
Krásně napsané kámo. *:+*
947968
1 0
reagovat
Já to včera viděl a velká spokojenost. Dnes bude text. 

Při sledování jsme si říkal, že hlavní hrdinka má něco z Kathy Bates z Misery nechce zemřít a klidně bych Hawkins dal oscarovou nominaci. 
947984
Já to včera viděl a velká spokojenost. Dnes bude text.  Při sledování jsme si říkal, že hlavní hrdinka má něco z [spoiler]Kathy Bates z Misery nechce zemřít [/spoiler]a klidně bych Hawkins dal oscarovou nominaci. 
947913
3 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat

F1 (2025)

Ačkoliv mám Kosinskiho filmy rád, neměl jsem očekávání našponovaná extra vysoko. Reálnou F1 jsem sledoval kdysi v dobách Schumachera, Alonsa nebo Buttona. Dnes už ani netuším, kdo je mistrem světa.

A musím přiznat, že jsem ze sálu odcházel nadšený. Takhle perfektně vysoustružený a poctivý blockbuster se dnes jen tak nevidí. Kosinski je šikula. Film šlape od startu do konce, soundtrack duní, jak má, a k tomu to táhne nahoru sympatické obsazení, které umí dokonale prodat každou emoci. (Kerry Condon <3)

Samozřejmě, je to za uši přitažená pohádka. Až tak, že jsem se Sonnyho skopičinám musel nahlas smát (v dobrém). Jenže film se naštěstí nebere moc vážně a tak to celkové zábavnosti spíše přidalo.

Kdybyste letos v letě měli v kině vidět jediný film, doporučil bych vážně zvážit právě F1. 90 %
947968
Ačkoliv mám Kosinskiho filmy rád, neměl jsem očekávání našponovaná extra vysoko. Reálnou F1 jsem sledoval kdysi v dobách Schumachera, Alonsa nebo Buttona. Dnes už ani netuším, kdo je mistrem světa. A musím přiznat, že jsem ze sálu odcházel nadšený. Takhle perfektně vysoustružený a poctivý blockbuster se dnes jen tak nevidí. Kosinski je šikula. Film šlape od startu do konce, soundtrack duní, jak má, a k tomu to táhne nahoru sympatické obsazení, které umí dokonale prodat každou emoci. (Kerry Condon <3) Samozřejmě, je to za uši přitažená pohádka. Až tak, že jsem se Sonnyho skopičinám musel nahlas smát (v dobrém). Jenže film se naštěstí nebere moc vážně a tak to celkové zábavnosti spíše přidalo. Kdybyste letos v letě měli v kině vidět jediný film, doporučil bych vážně zvážit právě F1. 90 %
F1 (2025)
15 0
reagují: hroubek
reagovat
Tak ji přesunuli na 14. srpna...
947951
Tak ji přesunuli na 14. srpna...
947945
0 -1
reagovat
Ano, a budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Kdyby trochu nedali zpátečku v závěru, tak klidně 10/10. Narozdíl od Talk To Me, které mě vůbec nebavilo a nedokázal jsem se s tím nijak propojit, tohle je přesně to, co na mě funguje 100%. Sympatické postavy, které se tragickými událostmi dostanou do soukolí zla a snaží se z něj uniknout. 

Podtrhnout psychologický teror scénami stolu a nože, které nejenže nejsou směšné a weird, což často bývá, ale nechutně a nepříjemně fyzické, perfektní.

Překvapivě mi tu ani nevadil nerozvinutý mytos ohledně té entity. 
Sally Hawkins je výborná herečka a jsem rád, že i přes ten hejt, že není dostatečně atraktivní, dostává výživné role.
947947
Ano, a budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Kdyby trochu nedali zpátečku v závěru, tak klidně 10/10. Narozdíl od Talk To Me, které mě vůbec nebavilo a nedokázal jsem se s tím nijak propojit, tohle je přesně to, co na mě funguje 100%. Sympatické postavy, které se tragickými událostmi dostanou do soukolí zla a snaží se z něj uniknout.  Podtrhnout psychologický teror scénami [spoiler]stolu a nože, které nejenže nejsou směšné a weird, což často bývá, ale nechutně a nepříjemně fyzické[/spoiler], perfektní. Překvapivě mi tu ani nevadil[spoiler] nerozvinutý mytos ohledně té entity.[/spoiler]  Sally Hawkins je výborná herečka a jsem rád, že i přes ten hejt, že není dostatečně atraktivní, dostává výživné role.
947913
2 0
reagovat
Mysel jsem, že nebude! Kdybych to věděl, počkal bych. Ale rád tomu přisypu!
947945
Mysel jsem, že nebude! Kdybych to věděl, počkal bych. Ale rád tomu přisypu!
947917
1 0
reagovat
Uf!
947921
Uf!
947917
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
V USA hlavně. U nás je prý premiera 31.7.
947917
V USA hlavně. U nás je prý premiera 31.7.
947915
1 0
reagují: Vetrelec_v_tepl, esmo
reagovat
"Propadlo v kinech"? Ono to už u nás bylo? Jsem zas něco zaspal ...
947915
"Propadlo v kinech"? Ono to už u nás bylo? Jsem zas něco zaspal ...
947913
0 0
reagovat
Ja si myslím, že možná proto to i propadlo v kinech.
Prezentovalo se to jako čistokrevný horor a je to spíš psychologická depka.
Nejlepší na tom filmu je, že na rozdíl od jiných filmu z tohoto žánru nad ním pořád přemýšlím a nevyšuměl mi druhy den z hlavy. A teď nemyslím stůl a nůž, který nedostanu z hlavy už nikdy.
Pak teda Sally Hawkins perfektně podala postavu tak, že ji vlastně nemůže člověk nenávidět, přes to všechno, co udělala. 
Ona není čistokrevné zlo, jak byla fanatička v Darabontově mlze nebo matka Carrie, ale zoufalý člověk, který se chytá zoufalých řešení. Na konci mi ji bylo upřímně líto.
947913
Ja si myslím, že možná proto to i propadlo v kinech. Prezentovalo se to jako čistokrevný horor a je to spíš psychologická depka. Nejlepší na tom filmu je, že na rozdíl od jiných filmu z tohoto žánru nad ním pořád přemýšlím a nevyšuměl mi druhy den z hlavy. A teď nemyslím [spoiler]stůl a nůž, který nedostanu z hlavy už nikdy.[/spoiler] Pak teda Sally Hawkins [spoiler]perfektně podala postavu tak, že ji vlastně nemůže člověk nenávidět, přes to všechno, co udělala.  Ona není čistokrevné zlo, jak byla fanatička v Darabontově mlze nebo matka Carrie, ale zoufalý člověk, který se chytá zoufalých řešení. Na konci mi ji bylo upřímně líto.[/spoiler]
947912
1 0
reagovat

Bring her Back

Tak jsem to opravdu dal a je to zatm jeden z top filmů tohoto půlroku. 
Vtipný, že teda v první trojce mám zatím tři hororové snímky (Sinners, Bring Her Back a 28 Years Later). 

SKvělá filmařina, skvělí herci a příběh mi opravdu sedl, je svým způsobem tragicky dojemný, ale zároveň je ten film strašně zlý. Jakože fakt hrozně zlý. 

Strašidelné to vlastně vůbec není, ale tak nějak si představuji ryzí teror.
947912
Tak jsem to opravdu dal a je to zatm jeden z top filmů tohoto půlroku.  Vtipný, že teda v první trojce mám zatím tři hororové snímky (Sinners, Bring Her Back a 28 Years Later).  SKvělá filmařina, skvělí herci a příběh mi opravdu sedl, je svým způsobem tragicky dojemný, ale zároveň je ten film strašně zlý. Jakože fakt hrozně zlý.  Strašidelné to vlastně vůbec není, ale tak nějak si představuji ryzí teror.
Bring her Back
947692
3 0
reagují: Muel, (=LIFTY=)
reagovat

The Dark Knight

Mám hrozně rád Nolanovu trilogii 😊
947906
Mám hrozně rád Nolanovu trilogii 😊
The Dark Knight
5 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se