Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 11041 - 11060 Napsat příspěvek
Bože:o! Jen ne další podobu Sawu,jako by nestačilo,že ta filmová série na nás každý rok útočí:-.
528051
Bože*:o*! Jen ne další podobu Sawu,jako by nestačilo,že ta filmová série na nás každý rok útočí*:-*.
0 0
reagovat
SAW prichazi link
528050
SAW prichazi http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32243&r=top
0 0
reagovat
Yep.
528033
Yep.
0 0
reagovat
Amen.
528032
Amen.
0 0
reagovat
Ja myslim, ze je to debata hodna rozvedeni. Zvlast kdyz jsem to nedavno s nekym resil po ICQ (...ze? :). Konkretne spor IMAX vs. zbytek 3D pole. Ve skutecnosti si z toho lze vzit spoustu veci ve smyslu, ze 3D se vseobecne precenuje. Je to logicke, lide jdou do kina za drazsi vstupne, tak se jim to musi procpat. Jenze tenhle bonus z filmu neudela lepsi a casto ani uchvatnejsi podivanou. Obycejna 2D rotace kolem hrdinu (ktera je v podstate trojrozmerna, stejne jako prulety hrdinu skrz predmety v obycejnych dve-de filmech) nebo prulet skrz skalni oblouk v Grand Canyonu mohou byt efektnejsi nez nejake umyslne eye-candy v animaku. V hrane podobe to funguje uplne jinak a musim rict, ze i 2D Matrix Revolutions v IMAXu ze me vyloudi vic "wooow" nez nadupany 3D animak. Je to o sile zaberu, o casto vynalezavem upozornovani na prostor v plochych filmech (tam na vas taky porad neco lita :). 3D berlicku nelze brat za vic nez berlicku. Nikdy to nebude dejotvorny prvek, kterym se klidne ostatni technicke veci stat muzou (kamera, zvuk, strih)... 3D ve svem dusledku je spis post-efektem. Nemel by se tedy stavet na piedestal. Velikost platna je podle me porad jeste vetsim lakadlem, i pro me jako majitele projektoru, protoze kdyz jdu do IMAXu, s brylemi ci bez, citim posvatnou uctu.

Tim nerikam, ze je 3D k nicemu. Ty drobne efekty (Bolt je jich plny, verim, ze vedle tech nekolika major veci v Priserkach je tam spousta drobnosti, ktere jste opomneli) jsou fajn a k animakum to proste sedne. Deti se u toho pobavi, dospeli si to vyzkousi. Ale je to mlada technologie a jak jste sami potvrdili, tvurci se jeste maji co ucit. Je to takhle s kazdou novou hrackou, staci se podivat na vyvojare pocitacovych her. Takze trochu tolerance, hodne respektu a hlavne trpelivosti. :)
528031
Ja myslim, ze je to debata hodna rozvedeni. Zvlast kdyz jsem to nedavno s nekym resil po ICQ (...ze? :). Konkretne spor IMAX vs. zbytek 3D pole. Ve skutecnosti si z toho lze vzit spoustu veci ve smyslu, ze 3D se vseobecne precenuje. Je to logicke, lide jdou do kina za drazsi vstupne, tak se jim to musi procpat. Jenze tenhle bonus z filmu neudela lepsi a casto ani uchvatnejsi podivanou. Obycejna 2D rotace kolem hrdinu (ktera je v podstate trojrozmerna, stejne jako prulety hrdinu skrz predmety v obycejnych dve-de filmech) nebo prulet skrz skalni oblouk v Grand Canyonu mohou byt efektnejsi nez nejake umyslne eye-candy v animaku. V hrane podobe to funguje uplne jinak a musim rict, ze i 2D Matrix Revolutions v IMAXu ze me vyloudi vic "wooow" nez nadupany 3D animak. Je to o sile zaberu, o casto vynalezavem upozornovani na prostor v plochych filmech (tam na vas taky porad neco lita :). 3D berlicku nelze brat za vic nez berlicku. Nikdy to nebude dejotvorny prvek, kterym se klidne ostatni technicke veci stat muzou (kamera, zvuk, strih)... 3D ve svem dusledku je spis post-efektem. Nemel by se tedy stavet na piedestal. Velikost platna je podle me porad jeste vetsim lakadlem, i pro me jako majitele projektoru, protoze kdyz jdu do IMAXu, s brylemi ci bez, citim posvatnou uctu. Tim nerikam, ze je 3D k nicemu. Ty drobne efekty (Bolt je jich plny, verim, ze vedle tech nekolika major veci v Priserkach je tam spousta drobnosti, ktere jste opomneli) jsou fajn a k animakum to proste sedne. Deti se u toho pobavi, dospeli si to vyzkousi. Ale je to mlada technologie a jak jste sami potvrdili, tvurci se jeste maji co ucit. Je to takhle s kazdou novou hrackou, staci se podivat na vyvojare pocitacovych her. Takze trochu tolerance, hodne respektu a hlavne trpelivosti. :)
0 0
reagovat
Bolt spolecne s pixarovskym kratasem v 3D (CinemaCity) sice ok (mam na mysli samotne 3D, film je vic nez ok), ale priste si vyberu klasickou variantu. jakozto obcasny brylonosic jsem svuj nos musel zatezkat dvojapulnasob a snizeni jasu byl solidni opruz. neslo by to vymyslet nejak na zpusob Minority Report?
528030
Bolt spolecne s pixarovskym kratasem v 3D (CinemaCity) sice ok (mam na mysli samotne 3D, film je vic nez ok), ale priste si vyberu klasickou variantu. jakozto obcasny brylonosic jsem svuj nos musel zatezkat dvojapulnasob a snizeni jasu byl solidni opruz. neslo by to vymyslet nejak na zpusob Minority Report?
0 0
reagovat
3D animovane filmy se tomu mimochodem rikalo uz deset let zpatky, kdyz se objevil Toy Story. :)
528020
3D animovane filmy se tomu mimochodem rikalo uz deset let zpatky, kdyz se objevil Toy Story. :)
0 0
reagovat
Já se teda o filmu nebavím, řeším možnosti užití tý technologie. Ale jestli jsem tě doteď nepřesvědčil, že to fakt není "2D animák vyrendrovaný do 3D", nu... ale jo, myslím, že už si rozumíme ;)
528016
Já se teda o filmu nebavím, řeším možnosti užití tý technologie. Ale jestli jsem tě doteď nepřesvědčil, že to fakt není "2D animák vyrendrovaný do 3D", nu... ale jo, myslím, že už si rozumíme ;)
0 0
reagovat
Ale to už se tady bavíme konkrétně o filmu, případně o jiných filmech, tudíž jsme v technologické diskuzi trochu out... ;)
528012
Ale to už se tady bavíme konkrétně o filmu, případně o jiných filmech, tudíž jsme v technologické diskuzi trochu out... ;)
0 0
reagovat
Cituji sám sebe:
"bylo to fajn, ale dokázal bych si představit ještě víc podobných milých a celkem nenáročných detailů, jako byla helikoptétra u hlavy, při tom celkovém leteckém záběru na Golden Gate Bridge, a víc promyšlených monstr 3D záběrů, jako let asteroidu (a klidně míň klasických imax style lekacích, vystřelovacích a chňapacích záběrů ;)"
Já proti tomu filmu nic nemám, tak ho tak bezhlavě neobhajuj, jen říkám, že bych si dokázal představit víc na 3D založených a vypiplaných detailů. A detaily nemyslím - jak už jsem řekl - prvoplánové lekačky ve stylu předmětů vystřelujících z plátna... :B
Ano, 3D by nemělo rušit, ale zase si člověk nepotřebuje připlácet za to, aby viděl 2D animák vyrendrovaný do 3D... :)
528011
Cituji sám sebe: "bylo to fajn, ale dokázal bych si představit ještě víc podobných milých a celkem nenáročných detailů, jako byla helikoptétra u hlavy, při tom celkovém leteckém záběru na Golden Gate Bridge, a víc promyšlených monstr 3D záběrů, jako let asteroidu (a klidně míň klasických imax style lekacích, vystřelovacích a chňapacích záběrů ;)" Já proti tomu filmu nic nemám, tak ho tak bezhlavě neobhajuj, jen říkám, že bych si dokázal představit víc na 3D založených a vypiplaných detailů. A detaily nemyslím - jak už jsem řekl - prvoplánové lekačky ve stylu předmětů vystřelujících z plátna... :B Ano, 3D by nemělo rušit, ale zase si člověk nepotřebuje připlácet za to, aby viděl 2D animák vyrendrovaný do 3D... :)
0 0
reagovat
Tak tady bych to viděl jinak. Naopak jsem byl rád, že mi někdo furt před nos necpal něco, co má bejt vyloženě cool jenom proto, že to je 3D. Je tam těch pár scén, u kterejch se sebou máš vyloženě cuknout, ale jinak je to 3Dčko nerušící a za chvíli si na něj navykneš tak, jako když sleduješ normální film, akorát je kapku prostorovější. Což mi přijde mnohem lepší, protože to nepůsobí stylem "hele, je to 3D, super, ne?" celou dobu a můžeš se díky tomu věnovat příběhu atd. :)

Neříkám, že byl ten poměr naprosto ideální, ale ty bys byl radši (když to přeženu), kdyby z toho filmu byla bezduchá atrakce pouze se ohánějící třetím rozměrem? Jak koukám, tak ne :)
528008
Tak tady bych to viděl jinak. Naopak jsem byl rád, že mi někdo furt před nos necpal něco, co má bejt vyloženě cool jenom proto, že to je 3D. Je tam těch pár scén, u kterejch se sebou máš vyloženě cuknout, ale jinak je to 3Dčko nerušící a za chvíli si na něj navykneš tak, jako když sleduješ normální film, akorát je kapku prostorovější. Což mi přijde mnohem lepší, protože to nepůsobí stylem "hele, je to 3D, super, ne?" celou dobu a můžeš se díky tomu věnovat příběhu atd. :) Neříkám, že byl ten poměr naprosto ideální, ale ty bys byl radši (když to přeženu), kdyby z toho filmu byla bezduchá atrakce pouze se ohánějící třetím rozměrem? Jak koukám, tak ne :)
0 0
reagovat
A zaskočilo taky někoho, jak "obyčejné" byly titulky na konci?
Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl u animáku bílé písmo na černém pozadí, klasický font, nulová stylizace... nezbyly peníze? ;)
528007
A zaskočilo taky někoho, jak "obyčejné" byly titulky na konci? Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl u animáku bílé písmo na černém pozadí, klasický font, nulová stylizace... nezbyly peníze? ;)
0 0
reagovat
Kája: Dobře, to je jedna věc.. druhá věc je, že to neznamená, že se jim povedlo využít to 3D tak, jak by mohli, ne?
To byla polemika nad tím Elišky příspěvkem... že když máš ve filmu pár 3D scén, tak samozřejmě si s nimi můžeš víc vyhrát, než když máš dávat 3D nápady do celého filmu...
A je pravda, že stejně jako hodně klasických animáků postrádá nápady i ve 2D, bude spousta animáků na 3D parazitovat i s absencí nápadů ve 3D (a vlastně i 2D) :D
528006
Kája: Dobře, to je jedna věc.. druhá věc je, že to neznamená, že se jim povedlo využít to 3D tak, jak by mohli, ne? To byla polemika nad tím Elišky příspěvkem... že když máš ve filmu pár 3D scén, tak samozřejmě si s nimi můžeš víc vyhrát, než když máš dávat 3D nápady do celého filmu... A je pravda, že stejně jako hodně klasických animáků postrádá nápady i ve 2D, bude spousta animáků na 3D parazitovat i s absencí nápadů ve 3D (a vlastně i 2D) :D
0 0
reagovat
Tak co čtu matroše, nejdřív ten příběh samozřejmě vymysleli jako klasickej animák, ale na filmu jako takovým se fakt od začátku makalo ve 3D. A že to není nějak "úplně a neustále 3D" má za následek tohle:

"Na druhou stranu si diváci zvykli na některé prvky 2D - jako rychlé střihy, které není možné v 3D udělat. Mozek není schopný vyslanou informaci zpracovat tak rychle. Takže tvůrci filmu museli najít jiný způsob, jak divákům tyto momenty (jako např. bitvu Susan s robotem v San Franciscu) dopřát. "

Ale mrkni se na ty fičury, tam je vidět, jak to točej nějakou spešl kamerou v takový místnosti, tudíž nelze říct, že by se do toho neopřeli naplno ;)
527986
Tak co čtu matroše, nejdřív ten příběh samozřejmě vymysleli jako klasickej animák, ale na filmu jako takovým se fakt od začátku makalo ve 3D. A že to není nějak "úplně a neustále 3D" má za následek tohle: "Na druhou stranu si diváci zvykli na některé prvky 2D - jako rychlé střihy, které není možné v 3D udělat. Mozek není schopný vyslanou informaci zpracovat tak rychle. Takže tvůrci filmu museli najít jiný způsob, jak divákům tyto momenty (jako např. bitvu Susan s robotem v San Franciscu) dopřát. " Ale mrkni se na ty fičury, tam je vidět, jak to točej nějakou spešl kamerou v takový místnosti, tudíž nelze říct, že by se do toho neopřeli naplno ;)
0 0
reagovat
Kája: jj, já vím, že to DW takhle propagovalo, každopádně mi přijde, že koncept tu byl ještě předtím, než se to "rozhodlo" a nebyla tolik vůle se do toho pořádně opřít (a nebo se nechtělo vyplýtvat všechny nápady na první film;) - ono se s tou značkou "první opravdový 3D animák" dá operovat tak jako tak... bylo to fajn, ale dokázal bych si představit ještě víc podobných milých a celkem nenáročných detailů, jako byla helikoptétra u hlavy, při tom celkovém leteckém záběru na Golden Gate Bridge, a víc promyšlených monstr 3D záběrů, jako let asteroidu (a klidně míň klasických imax style lekacích, vystřelovacích a chňapacích záběrů ;)
527983
Kája: jj, já vím, že to DW takhle propagovalo, každopádně mi přijde, že koncept tu byl ještě předtím, než se to "rozhodlo" a nebyla tolik vůle se do toho pořádně opřít (a nebo se nechtělo vyplýtvat všechny nápady na první film;) - ono se s tou značkou "první opravdový 3D animák" dá operovat tak jako tak... bylo to fajn, ale dokázal bych si představit ještě víc podobných milých a celkem nenáročných detailů, jako byla helikoptétra u hlavy, při tom celkovém leteckém záběru na Golden Gate Bridge, a víc promyšlených monstr 3D záběrů, jako let asteroidu (a klidně míň klasických imax style lekacích, vystřelovacích a chňapacích záběrů ;)
0 0
reagovat

Silence

Nám bylo na projekci řečeno, že jsou Monstra vs. Vetřelci první animák, kterej se vyvíjel speciálně pro 3D. A featuretty to docela potvrzujou :)
527984
Nám bylo na projekci řečeno, že jsou Monstra vs. Vetřelci první animák, kterej se vyvíjel speciálně pro 3D. A featuretty to docela potvrzujou :)
Silence
0 0
reagovat
Tak imho se "půlka" Bolta i MvA začala dělat klasicky jako 2D (tím myslím jako záměr, nikoliv technika, animáky mají výhodu, že se můžete rozhodnout v poslední chvilce a prostě ten film vyrendrujete dvakrát "ze dvou kamer") a jen se v průběhu rozhodlo, že se tam přidá pár okamžíků na extrémní demostraci 3D (let asteroidu, ruce ven z plátna apod, tenisový míček apod.) Do komentáře k MvA jsem se každopádně hodlal napsat něco ve stylu, že se nechává film třetím rozměrem ozdobit, ale očividně není trojrozměrně "natočen" (přestože to samo o sobě pořád vypadá dobře, ale člověk si bez nějakých výrazných 3D scén na ten třetí rozměr rychle zvykne a snadno ho začne "přehlížet")
527979
Tak imho se "půlka" Bolta i MvA začala dělat klasicky jako 2D (tím myslím jako záměr, nikoliv technika, animáky mají výhodu, že se můžete rozhodnout v poslední chvilce a prostě ten film vyrendrujete dvakrát "ze dvou kamer") a jen se v průběhu rozhodlo, že se tam přidá pár okamžíků na extrémní demostraci 3D (let asteroidu, ruce ven z plátna apod, tenisový míček apod.) Do komentáře k MvA jsem se každopádně hodlal napsat něco ve stylu, že se nechává film třetím rozměrem ozdobit, ale očividně není trojrozměrně "natočen" (přestože to samo o sobě pořád vypadá dobře, ale člověk si bez nějakých výrazných 3D scén na ten třetí rozměr rychle zvykne a snadno ho začne "přehlížet")
0 0
reagovat
Silence: pěkný report. Musím přiznat, že jsem byla z 3D taky lehce zklamaná, ale zřejmě to bylo tím, že obraz byl přetmavený a viděla jsem okraje plátna, takže jsem vůbec nezískala takový ten empatický feeling, že jsem uvnitř děje. Sice je to prý stejná technologie a IMAX údajně vítězí jen velikostí plátna, ale mně to připadalo jako kvalitativně úplně jiný zážitek. Jako by 3D bylo proti IMAXu málo 3D. Taky to mohlo být tím, že 3D scény jsou v různých filmech natočeny jiným způsobem, ale zkrátka je rozdíl, když vidím rádobyprostorového Bolta a když se bojím, že mě Harry praští hůlkou nebo že mi žralok ukousne nos. Můj amatérský bystrozrak zkrátka mezi 3D a IMAXem vidí propast. ;)
527978
Silence: pěkný report. Musím přiznat, že jsem byla z 3D taky lehce zklamaná, ale zřejmě to bylo tím, že obraz byl přetmavený a viděla jsem okraje plátna, takže jsem vůbec nezískala takový ten empatický feeling, že jsem uvnitř děje. Sice je to prý stejná technologie a IMAX údajně vítězí jen velikostí plátna, ale mně to připadalo jako kvalitativně úplně jiný zážitek. Jako by 3D bylo proti IMAXu málo 3D. Taky to mohlo být tím, že 3D scény jsou v různých filmech natočeny jiným způsobem, ale zkrátka je rozdíl, když vidím rádobyprostorového Bolta a když se bojím, že mě Harry praští hůlkou nebo že mi žralok ukousne nos. Můj amatérský bystrozrak zkrátka mezi 3D a IMAXem vidí propast. *;)*
0 0
reagovat
Ono "bez brýlí" znamená, že jsem zkoušel několikrát mrknout na plátno bez brýlí, abych mohl porovnat, jak je obraz světlý v porovnání s klasickými filmy. Respektive, jestli při 3D projekcích nechávají svítit promítačku víc...
Odpověď tedy jednomu šťouravému uživateli: "Ne, brýle si skutečně nemusíš během projekce sundavat..." :D
527976
Ono "bez brýlí" znamená, že jsem zkoušel několikrát mrknout na plátno bez brýlí, abych mohl porovnat, jak je obraz světlý v porovnání s klasickými filmy. Respektive, jestli při 3D projekcích nechávají svítit promítačku víc... Odpověď tedy jednomu šťouravému uživateli: "Ne, brýle si skutečně nemusíš během projekce sundavat..." *:D*
0 0
reagovat
Tak jsem si konečně udělal čas na návštěvu druhé z digitálních 3D technologií, tentokrát xPand 3D v CineStaru. A mám z projekce o řád lepší pocit (co se týče technologie), než z Dolby v CinemaCity, kde jsem viděl Bolta. Největší podíl na tom má podle mě mnohem výkonější promítačka, díky které byly světlé scény bez brýlí až nepříjemně zářivé a naopak i v tmavých scénách byly i s brýlemi obstojně vidět detaily. Dokážu si ale představit, že na RealD pomáhá stříbrné plátno k ještě lepšímu podání barev právě v tmavých scénách - plánuju otestovat ;)
Další z důvodů je volba sálu, který byl touhle technologií vybaven a to rovnou největší sál s 2,35:1 plátnem opravdu velkých rozměrů (i proto poměrně velká světlost obrazu), takže konkrétně Monsters versus Aliens (2,35:1) zabraly celou plochu plátna a i v sedmé řadě od plátna obraz vykryl příjemný zorný úhel (na šířku).
Co se týče brýlí: Je pravda, že mají větší hmotnost, tudíž trochu tlačí na nos, ale na druhou stranu dobře sedí a netlačí kolem uší, takže jsem neměl potřebu je za celý film sundat, jenom občas "ulevit" nosu.
3D efekt je samozřejmě jen bonus digitální projekce, opravdu se těším i na 2D filmy v digitálu, protože ostrost, klid a čistota obrazu na velikánském plátně je parádní.
Celkově filmově i technicky lepší zážitek s MvA v xPand než Bolt v Dolby.

Btw.: Pobavili mě dva kluci, kteří seděli téměř v poslední řadě v sálu, když po projekci vylezli a zklamaně komentovali, že ten 3D efekt byl oproti Imaxu zklamání.
Imax velikostí plátna a tím páděm i "rozsahem a rozpětím" 3D efektu stále vede, ale už při koupi lístků nabízejí místa vepředu, tak se to chce občas zamyslet, jestli si to jen tak vymýšlejí nebo jestli to má nějaký "vedlejší efekt"....
527975
Tak jsem si konečně udělal čas na návštěvu druhé z digitálních 3D technologií, tentokrát xPand 3D v CineStaru. A mám z projekce o řád lepší pocit (co se týče technologie), než z Dolby v CinemaCity, kde jsem viděl Bolta. Největší podíl na tom má podle mě mnohem výkonější promítačka, díky které byly světlé scény [b]bez brýlí[/b] až nepříjemně zářivé a naopak i v tmavých scénách byly i [b]s brýlemi[/b] obstojně vidět detaily. Dokážu si ale představit, že na RealD pomáhá stříbrné plátno k ještě lepšímu podání barev právě v tmavých scénách - plánuju otestovat ;) Další z důvodů je volba sálu, který byl touhle technologií vybaven a to rovnou největší sál s 2,35:1 plátnem opravdu velkých rozměrů (i proto poměrně velká světlost obrazu), takže konkrétně Monsters versus Aliens (2,35:1) zabraly celou plochu plátna a i v sedmé řadě od plátna obraz vykryl příjemný zorný úhel (na šířku). Co se týče brýlí: Je pravda, že mají větší hmotnost, tudíž trochu tlačí na nos, ale na druhou stranu dobře sedí a netlačí kolem uší, takže jsem neměl potřebu je za celý film sundat, jenom občas "ulevit" nosu. 3D efekt je samozřejmě jen bonus digitální projekce, opravdu se těším i na 2D filmy v digitálu, protože ostrost, klid a čistota obrazu na velikánském plátně je parádní. Celkově filmově i technicky lepší zážitek s MvA v xPand než Bolt v Dolby. Btw.: Pobavili mě dva kluci, kteří seděli téměř v poslední řadě v sálu, když po projekci vylezli a zklamaně komentovali, že ten 3D efekt byl oproti Imaxu zklamání. Imax velikostí plátna a tím páděm i "rozsahem a rozpětím" 3D efektu stále vede, ale už při koupi lístků nabízejí místa vepředu, tak se to chce občas zamyslet, jestli si to jen tak vymýšlejí nebo jestli to má nějaký "vedlejší efekt"....
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se