Samozřejmě největší klad je atmosféra města, ta je prostě parádní. Grafika je imho hezčí než v GTA4 (díky AA) s drasticky nižšími nároky (core i3@4.3Ghz a HD5850 na maximální detaily hra téměř neklesla v rozlišení 1680x1050) a rangdoll postaviček je opravdu parádní a fyzika celkově. Dále mi přišel lepší systém wanted, policie a boje celkově. Potěšila taky politická nekorektnost, ne že bych se v tom vyžíval, ale taková byla doba.
SPOILERY Příběh dalo by se říct, že celkem slušnej, ale občas to začne eskalovat až moc rychle a Vito není ani zdaleka tak propracovaná postava jako Niko. Závěr mi přišel ale celkem slušně přepálenej, Vito zabil číňany, Iry, Dvě mafie a půl a na konci mu nedojde že ho poslední mafie zabije? A když už byl tak rozjetej, tak proč prostě nezabil i je a nestal se šéfem? Zadní vrátka pro datadisk až moc umělý. Ale co, GTA 4 měla taky konec naprd (Vice City FTW
)Hru jsem měl pujčenou, takže celkově 7/10, jinak ještě o bodík dolů, jedničku jsem nehrál a moc se na dvojku netěšil, takže celkem slušné (rozhodně lepší než tragický Godfather 2).