Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 7541 - 7560 Napsat příspěvek

remastrování českých filmů

V neděli jsem v televizi viděl po hnoha letech Limonádového Joa a zarazil mě nebývale čistý a kvalitní obraz - troufám si říct, že film prodělal minimálně remaster, ne-li nějaké čištění. Docela by mě zajímalo, kterým dalším starším česko-slovenským filmům byl poskytnut takovýto luxus a jestli je nějaká reálná naděje, že se tyto filmy dostanou na Blu-ray. Nemáte někdo nějaké info nebo zdroj??
568146
V neděli jsem v televizi viděl po hnoha letech Limonádového Joa a zarazil mě nebývale čistý a kvalitní obraz - troufám si říct, že film prodělal minimálně remaster, ne-li nějaké čištění. Docela by mě zajímalo, kterým dalším starším česko-slovenským filmům byl poskytnut takovýto luxus a jestli je nějaká reálná naděje, že se tyto filmy dostanou na Blu-ray. Nemáte někdo nějaké info nebo zdroj??
remastrování českých filmů
0 0
reagovat

Gonzi

Všude se to musí vypnout zvlášť ;-)
568117
Všude se to musí vypnout zvlášť ;-)
Gonzi
0 0
reagovat
Gonzi: No, ona ta nastavení myslím nejsou sjednocená, takže se to musí nastavit zvlášť pro anténu, zvlášť pro hdmi, zvlášť pro media play...
568079
Gonzi: No, ona ta nastavení myslím nejsou sjednocená, takže se to musí nastavit zvlášť pro anténu, zvlášť pro hdmi, zvlášť pro media play...
0 0
reagovat

Bagr007

u něčeho jsem to vypl a nepoznal jsem rozdíl, tak jsem myslel že je to ještě něco dalšího.... teď jsem si to vypnul u přehrávání filmu a je to ono... nechápu, ale dík :)
568077
u něčeho jsem to vypl a nepoznal jsem rozdíl, tak jsem myslel že je to ještě něco dalšího.... teď jsem si to vypnul u přehrávání filmu a je to ono... nechápu, ale dík *:)*
Bagr007
0 0
reagovat
Gonzi: Normálně v nastaveních vypneš funkci Motion Plus.
568076
Gonzi: Normálně v nastaveních vypneš funkci Motion Plus.
0 0
reagovat

technická

dá se něco udělat s tím superplynulým obrazem na nových tv (konkrétně LCD Samsung)? Já jsem na to zvyklý s telenovel apod. a proto mi to u film silně, ale fakt silně vadí i když je to "lepší".
568075
dá se něco udělat s tím superplynulým obrazem na nových tv (konkrétně LCD Samsung)? Já jsem na to zvyklý s telenovel apod. a proto mi to u film silně, ale fakt silně vadí i když je to "lepší".
technická
0 0
reagovat
Hlavní je, že na GOG už je remastered verze dvojky Broken swordu:)
568072
Hlavní je, že na GOG už je remastered verze dvojky Broken swordu:)
0 0
reagovat
Na GOG jsou nové příspěvky od EA! Dungeon Keeper, Ultima Underworld, Wing Commander, dále bude následovat Crusader: No Remorse, Magic Carpet a další! :+
568036
Na GOG jsou nové příspěvky od EA! Dungeon Keeper, Ultima Underworld, Wing Commander, dále bude následovat Crusader: No Remorse, Magic Carpet a další! *:+*
0 0
reagovat
a když se LEDkové podsvícení použije pod TN panel, které taky mají modrý nádech, tak je vymalováno. porovnání IPS a LED TN: link
567961
a když se LEDkové podsvícení použije pod TN panel, které taky mají modrý nádech, tak je vymalováno. porovnání IPS a LED TN: http://doc.riotix.com/ips_tn.jpg
0 0
reagovat
Jj.. stejný problém vidím taky.. LEDkový podsvícení leze silně do modra a vypadá to hnusně chladně, kovově
567951
Jj.. stejný problém vidím taky.. LEDkový podsvícení leze silně do modra a vypadá to hnusně chladně, kovově
0 0
reagovat
taky mi to tak přijde. jak CCFL, tak LED generuje bílé světlo z jedné části obrazovky, které se pak musí rovnoměrně rozprostřít. u LED je ještě ten problém, že neexistuje bílá LED. Buď je to hodně hodně hodně světlá modrá (proto některé panely s LED podsvícením lezou do modrých barev), nebo je to RGB LED dioda. a obojí časem mění intenzitu svitu, což u RGB diod znamená určitý barevný posun. CCFL jenom ztrácí na intenzitě
567945
taky mi to tak přijde. jak CCFL, tak LED generuje bílé světlo z jedné části obrazovky, které se pak musí rovnoměrně rozprostřít. u LED je ještě ten problém, že neexistuje bílá LED. Buď je to hodně hodně hodně světlá modrá (proto některé panely s LED podsvícením lezou do modrých barev), nebo je to RGB LED dioda. a obojí časem mění intenzitu svitu, což u RGB diod znamená určitý barevný posun. CCFL jenom ztrácí na intenzitě
0 0
reagovat
Jo.. snížení spotřeby jedině... jinak mi to přijde jako moderní hype
567943
Jo.. snížení spotřeby jedině... jinak mi to přijde jako moderní hype
0 0
reagovat
Pokud se na LED nešetří, tak není špatné a používá se hlavně kvůli podstatnému snížení spotřeby.
567942
Pokud se na LED nešetří, tak není špatné a používá se hlavně kvůli podstatnému snížení spotřeby.
0 0
reagovat
Osobně mám S-PVA a na filmy si ho nemůžu vynachválit... černá je na černá, podání barev super... akorát je tam vidět input-lag... nicméně za chvíli jsem si na to zvykl a nemám s tím problém.. jen to byl mírný "šok" pro přechodu z TNka
LED podsvícení se mi nelíbí a přijde mi dost k ničemu... pokud výrobce není prase a udělá homogenní podsvícení s trubicemi pak to vypadá lépe...
Rozhodně bych pročetl recenze... na homogenitu podsvícení bych se docela zaměřil mimo podání barev.. měl jsem nerovnoměrnou a neuvěřitelně mě to u filmů štvalo, protože černé ořezy svítily a nebyly černé, ale nějak divně vyblitě šedé
567940
Osobně mám S-PVA a na filmy si ho nemůžu vynachválit... černá je na černá, podání barev super... akorát je tam vidět input-lag... nicméně za chvíli jsem si na to zvykl a nemám s tím problém.. jen to byl mírný "šok" pro přechodu z TNka LED podsvícení se mi nelíbí a přijde mi dost k ničemu... pokud výrobce není prase a udělá homogenní podsvícení s trubicemi pak to vypadá lépe... Rozhodně bych pročetl recenze... na homogenitu podsvícení bych se docela zaměřil mimo podání barev.. měl jsem nerovnoměrnou a neuvěřitelně mě to u filmů štvalo, protože černé ořezy svítily a nebyly černé, ale nějak divně vyblitě šedé
0 0
reagovat
Tohle je neduh IPS panelů, ale jde tomu aspoň trochu pomoct kalibrací.
567936
Tohle je neduh IPS panelů, ale jde tomu aspoň trochu pomoct kalibrací.
0 0
reagovat

Garland

Na ty monitory se ale před koupí zajdi někam podívat. IPS panely mají velmi pěkné barvy, ale velmi rychle ztrácí detaily v tmavých odstínech, což na hry není moc dobré.
567926
Na ty monitory se ale před koupí zajdi někam podívat. IPS panely mají velmi pěkné barvy, ale velmi rychle ztrácí detaily v tmavých odstínech, což na hry není moc dobré.
Garland
0 0
reagovat
Vďaka obom, pomohlo.
567919
Vďaka obom, pomohlo.
0 0
reagovat
Pěkná cena za LCD TV - link
567917
Pěkná cena za LCD TV - http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008V2IG29Y10N4
0 0
reagovat
Zkus si něco vyhledat o Dell UltraSharp U2410.

Není perfektní ve všech ohledech (CCFL podsvícení :( a údajně horší kontrast). Ale pořád je to Dell a s tím spojená kvalita zpracování, polohovatelnost, výbava, záruka a koneckonců i design. Dále IPS panel pro perfektní barvy a pozorovací úhly a rozlišení 1920x1200, takže rozhodně lepší na práci a hraní her.

Nemám osobní zkušenost (proto říkám, ať si nejdřív zkusíš něco vyhledat), ale vycházím z podobnosti s mým Dell 2209WA.
567916
Zkus si něco vyhledat o Dell UltraSharp U2410. Není perfektní ve všech ohledech (CCFL podsvícení :( a údajně horší kontrast). Ale pořád je to Dell a s tím spojená kvalita zpracování, polohovatelnost, výbava, záruka a koneckonců i design. Dále IPS panel pro perfektní barvy a pozorovací úhly a rozlišení 1920x1200, takže rozhodně lepší na práci a hraní her. Nemám osobní zkušenost (proto říkám, ať si nejdřív zkusíš něco vyhledat), ale vycházím z podobnosti s mým Dell 2209WA.
0 0
reagovat
Dell U2311H, HP LP2475w, NEC EA232WMi
567915
Dell U2311H, HP LP2475w, NEC EA232WMi
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se