Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 7341 - 7360 Napsat příspěvek
k lampě: pokud už má nasvíceno víc, než má udávanou životnost, tak je vyšší šance, že ti v projektoru vybouchne. doslova a velmi hlasitě, zažil se to na škole. takže hrozí i nějaké to poškození projektoru, v nejhorším případě otrava těch, kteří u pj byli (lampa obsahuje olovo). Ale tohle všechno je psané v manuálu.

K plátnu: stěna si sežere hodně světla, i když je bílá. Na AVS fóru se dají najít podbrobné analýzy různých povrchů. Já jel asi tisíc hodin jenom na primalex, než sem sehnal laminát na plátno a rozdíl je hodně vidět. Moje porovnávací fotky jsou zde, uchycení na stěnu a fotky kina je tu a rámeček z černého koberce je tu.

Povrch je laminátová deska od Resopalu (evropská pobočka od Wilsonart), konkrétně dekor D354-60 Designer White v ceně 1800 korun za velikost 3050x1320mm objednáno odtud. Je ale dost možné, že tento dekor už najdeš i někde jinde a levnějc. Když sem ho sháněl já, tak jinde nebyl. Zvolil sem ho po hodně dlouhém lítání po fórech a čtení různých analýz povrchů. Samozřejmě, že se nevyrovná hodně drahým profesionálním plátnům, ale má imo nejlepší poměr cena/výkon. Jestli budeš někdy v okolí Břeclavi, tak ti to můžu předvést. Další čtení pak tu, nebo tu, nebo tu.
(pro redakci: edit by se fakt hodil)
572582
k lampě: pokud už má nasvíceno víc, než má udávanou životnost, tak je vyšší šance, že ti v projektoru vybouchne. doslova a velmi hlasitě, zažil se to na škole. takže hrozí i nějaké to poškození projektoru, v nejhorším případě otrava těch, kteří u pj byli (lampa obsahuje olovo). Ale tohle všechno je psané v manuálu. K plátnu: stěna si sežere hodně světla, i když je bílá. Na AVS fóru se dají najít podbrobné analýzy různých povrchů. Já jel asi tisíc hodin jenom na primalex, než sem sehnal laminát na plátno a rozdíl je hodně vidět. Moje porovnávací fotky [link="https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=344ce2e66fd0926f&page=play&resid=344CE2E66FD0926F!136"]jsou zde[/link], uchycení na stěnu a fotky kina [link="https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=344ce2e66fd0926f&page=play&resid=344CE2E66FD0926F!146"]je tu[/link] a rámeček z černého koberce [link="https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=344ce2e66fd0926f&page=play&resid=344CE2E66FD0926F!278"]je tu.[/link] Povrch je laminátová deska od Resopalu (evropská pobočka od Wilsonart), konkrétně dekor D354-60 Designer White v ceně 1800 korun za velikost 3050x1320mm [link="http://www.caffi.cz/"]objednáno odtud.[/link] Je ale dost možné, že tento dekor už najdeš i někde jinde a levnějc. Když sem ho sháněl já, tak jinde nebyl. Zvolil sem ho po hodně dlouhém lítání po fórech a čtení různých analýz povrchů. Samozřejmě, že se nevyrovná hodně drahým profesionálním plátnům, ale má imo nejlepší poměr cena/výkon. Jestli budeš někdy v okolí Břeclavi, tak ti to můžu předvést. Další čtení pak [link="http://www.hometheatershack.com/forums/general-screen-discussion/3776-laminate-screen-thread-data-detailed-information.html"]tu[/link], nebo [link="http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=708240"]tu[/link], nebo [link="http://elysianonline.com/home-theater/110-quot-diagonal-wilson-art-designer-white-diy-projection-screen/"]tu.[/link] (pro redakci: edit by se fakt hodil)
0 0
reagovat

Loki

Ja myslim, ze na takove to domaci koukani staci stena, ale!! Platno ma kontrastni cerne okraje, ktere obrazu opravdu pomuzou a taky je dobre mit tu stenu trochu upravenou a mit tam dobry nater. Co se tyka lampy, papirove je mozna mrtva, ale dokud ma aspon nejaky jas a na tve potreby to staci, tak bez problemu.
572579
Ja myslim, ze na takove to domaci koukani staci stena, ale!! Platno ma kontrastni cerne okraje, ktere obrazu opravdu pomuzou a taky je dobre mit tu stenu trochu upravenou a mit tam dobry nater. Co se tyka lampy, papirove je mozna mrtva, ale dokud ma aspon nejaky jas a na tve potreby to staci, tak bez problemu.
Loki
0 0
reagovat
Mal by som dve-tri otazky na nejakeho majitela projektoru a platna. Je to platno vazne taky rozdiel oproti bielej stene? oplati sa do toho investovat? A ak mam v projektore lampu, ktora ma papierovo uz byt mrtva, ale este funguje mam ju radsej vymenit alebo ju tam mozem nechat kym naozaj nezhebne? Dikes chalani.
572571
Mal by som dve-tri otazky na nejakeho majitela projektoru a platna. Je to platno vazne taky rozdiel oproti bielej stene? oplati sa do toho investovat? A ak mam v projektore lampu, ktora ma papierovo uz byt mrtva, ale este funguje mam ju radsej vymenit alebo ju tam mozem nechat kym naozaj nezhebne? Dikes chalani.
0 0
reagovat
Diky za info, premyslim totiz, ze do nejake LG pujdu, chtel bych si obcas zahrat na PS3 3D ci zkouknout nejaky ten film ;)
572539
Diky za info, premyslim totiz, ze do nejake LG pujdu, chtel bych si obcas zahrat na PS3 3D ci zkouknout nejaky ten film *;)*
0 0
reagovat
Letošní modelová řada to myslím ještě v základu nemá, ale upgradem firmwaru to lze povýšit...
572532
Letošní modelová řada to myslím ještě v základu nemá, ale upgradem firmwaru to lze povýšit...
0 0
reagovat
Ja hodim jeste jednou dotaz, jak se pise o FULL HD 3D rozliseni u LG 6500W, u nas neni nebo je to ta novinka pro rok 2011 650S? Diky
572527
Ja hodim jeste jednou dotaz, jak se pise o FULL HD 3D rozliseni u LG 6500W, u nas neni nebo je to ta novinka pro rok 2011 650S? Diky
0 0
reagovat
Celý příspěvek zní, že "A né jenom něco bezhlavě žbleptnout, že je něco mnohem lepší, když už to má" - :) to jest - technologii jako takovou neodsuzuji, ale myslím, že je hloupé říkat, že všechno ostatní, co jsem si nevybral, nemá smysl ;)...
572518
Celý příspěvek zní, že "A né jenom něco bezhlavě žbleptnout, že je něco mnohem lepší, když už to má" - :) to jest - technologii jako takovou neodsuzuji, ale myslím, že je hloupé říkat, že všechno ostatní, co jsem si nevybral, nemá smysl ;)...
0 0
reagovat
Ten monitor ale má DVI, tak co řešíš?
572516
Ten monitor ale má DVI, tak co řešíš?
0 0
reagovat
Zdravim vás. Pořídil jsem si tenhle monitor. Potřeboval bych poradit přes jakej vstup do něj mám sunout obraz. Na pc mam jen HDMI a DVI. Nějakou redukcí HDMI -> DisplayPort nebo DVI -> DisplayPort? Díky za radu, jsem laik
572514
Zdravim vás. Pořídil jsem si [link="http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77635&utm_source=heureka_cz&utm_medium=ppc&utm_campaign=Monitory_LCD&utm_term=Dell_UltraSharp_U2311H_LCD_monitor_23_"]tenhle[/link] monitor. Potřeboval bych poradit přes jakej vstup do něj mám sunout obraz. Na pc mam jen HDMI a DVI. Nějakou redukcí HDMI -> DisplayPort nebo DVI -> DisplayPort? Díky za radu, jsem laik
0 0
reagovat

KARLOS

Tak já doufám, že to "jenom něco bezhlavě žbleptnout" nebylo na mě. Protože já ten monitor s touto technologii mám, takže mám už nějakou zkušenost s tím. ;)
572513
Tak já doufám, že to "jenom něco bezhlavě žbleptnout" nebylo na mě. Protože já ten monitor s touto technologii mám, takže mám už nějakou zkušenost s tím. *;)*
KARLOS
0 0
reagovat
Konečně mám objednaný Blu-ray přehrávač.
572507
Konečně mám objednaný [link="http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90045"]Blu-ray přehrávač[/link].
0 0
reagovat
Tak ale ono je rozdíl mezi pasivním 3D v kině a na monitoru.. Neboť i přes tu LG fičuru, kdy se do oka dostane plný objem obrazových dat, pořád bude vidět stčkem zmiňovaný viditelný rastr, což je možná mnohem rušivější, než nižší rozlišení, ale celistvý obraz... Na 3D monitoru to ani tak nevadí, neboť pozorovaná plocha je mnohem menší a rastr proto hůře spozorovatelný... I tak si ale myslím, že by si každý měl nejprve jít 3D provoz očíhnout... A né jenom něco bezhlavě žbleptnout, že je něco mnohem lepší, když už to má ;)...
572506
Tak ale ono je rozdíl mezi pasivním 3D v kině a na monitoru.. Neboť i přes tu LG fičuru, kdy se do oka dostane plný objem obrazových dat, pořád bude vidět stčkem zmiňovaný viditelný rastr, což je možná mnohem rušivější, než nižší rozlišení, ale celistvý obraz... Na 3D monitoru to ani tak nevadí, neboť pozorovaná plocha je mnohem menší a rastr proto hůře spozorovatelný... I tak si ale myslím, že by si každý měl nejprve jít 3D provoz očíhnout... A né jenom něco bezhlavě žbleptnout, že je něco mnohem lepší, když už to má ;)...
0 0
reagovat
Jo LG už dělá pasivní 3D, které je už Full HD a aktivní technologii bych už nechtěl. Dělá to LG a Phillips myslím a už se na to chystají i ostatní výrobci. LG třeba už úplně zrušila výrobu aktivních 3D televizí a nedivím se.

Já mám LG 3D monitor s pasivní technologií a je to super. Na Novém Zélandu v kinech je všude pasivní technologie a aktivní jsem zažil jen jednou.
572500
Jo LG už dělá pasivní 3D, které je už Full HD a aktivní technologii bych už nechtěl. Dělá to LG a Phillips myslím a už se na to chystají i ostatní výrobci. LG třeba už úplně zrušila výrobu aktivních 3D televizí a nedivím se. Já mám LG 3D monitor s pasivní technologií a je to super. Na Novém Zélandu v kinech je všude pasivní technologie a aktivní jsem zažil jen jednou.
0 0
reagovat
Ja videl na obyc 3D LG jak konvertovanej film, tak kdyz jsme hrali PS3 a muzu rici, ze jsem byl spokojen. I pokud by to nebyla bomba, jen to, ze me vubec neboleli oci, bylo pro me to prioritni! Jinak co se tyce te nize zminene LG6500W, tu u nas nemuzu najit, je dostupna nebo ma nazev LW650S? Diky, premyslim totiz o prechodu na nejakou 3D televizku.
572499
Ja videl na obyc 3D LG jak konvertovanej film, tak kdyz jsme hrali PS3 a muzu rici, ze jsem byl spokojen. I pokud by to nebyla bomba, jen to, ze me vubec neboleli oci, bylo pro me to prioritni! Jinak co se tyce te nize zminene LG6500W, tu u nas nemuzu najit, je dostupna nebo ma nazev LW650S? Diky, premyslim totiz o prechodu na nejakou 3D televizku.
0 0
reagovat
LG u 200Hz+ modelu nedavno upgradovala polovicni rozliseni u pasivniho 3D na FullHD.
572498
LG u 200Hz+ modelu nedavno [link="http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1313938337"]upgradovala[/link] polovicni rozliseni u pasivniho 3D na FullHD.
0 0
reagovat
u toho pasivu je krom polovicniho rozliseni (u 42´ jsem videl HODNE neprijemnej rastr ze dvou metru - a to vidim na "dalku" spatne) i horsi 3D. Ze vsech stereo-teelvizoru je u LG dotazeny fakt nejhur
572487
u toho pasivu je krom polovicniho rozliseni (u 42´ jsem videl HODNE neprijemnej rastr ze dvou metru - a to vidim na "dalku" spatne) i horsi 3D. Ze vsech stereo-teelvizoru je u LG dotazeny fakt nejhur
0 0
reagovat
stčka podepisuji. Panasonic plazmy jsou vynikající, ale samozřejmě ne každý má zájem o plazmu a raději preferuje i jinou značku. Ale to 3D má panák fakt zmáknuté líp - neb jeho brýle jsou podstatně lepší - samsung mnohdy trpí neduhem, že přecházejí snímky do druhého oka, to není ale chyba robrazovače jako takového, ale jeho synchronizací s brýlemi a brýlemi samotnýma...
Frekvence by jsem neřešil, neb brýle stejně výš jak na 120ti hertcích nepracují (vlastně je to jejich standart)...
Zajímavý pokus by moha být koupě LG, který používá pasivních brýlí, tzn mnohem lehčí btýle, méně tmavý obraz a nulové blikání. Obrovská nevýhoda je samozřejmě snížené rozlišení na polovinu. Pak je to o preferencích - plné rozlišení, nebo světlejší a neblikající obraz? Váhu brýlí by jsem neřešil, třeba ty os panáku jsou hrozně pohodlné a poměrně lehké, navíc je na nose bude mít člověk jen zlomek ze sledovací doby.
A dostáváme se k tomu nejlepšímu - samotný obsah. Jak jsem řekl, auto konverzi nebrat víc, než jen na nějaké prvotní vyblbnutí během pěti minut a pak ruce pryč. Ono to sice vypadá docela zajímavě - efekt je velmi viditelný, ale vzhledem k použitým technikám se to u klasické filmové tvorby moc často používat nedá, navíc z toho po chvíli bolí opravdu hlava (vlastní zkušenost) a to jinak v tomto ohledu (bolesti očí a hlavy) nemívám s 3Dčkem problémy ani při kvalitní ruční konverzi...
Samotného 3D obsahu na českém trhu je v tuto chvíli poměrně dostačující množství, zhruba nějakých třicet disků. Problém je obsah. Pokud člověk neujíždí na animácích, musí si dobrou polovinu seznamu odečíst (i když 3D u animáků bývá nejlepší) a z té zbylé poliny jsou v nativním 3D už jen asi tři filmy pochybných kvalit - Rezident Evil, Saw a velmi diskutabilní Tron. K mání je pak i část IMAXovské tvorby, z velké části však díky importu (tzn u českých prodejců cca 20% ceny navrch) a tudíš bez české podpory...
A nakonec jsou tu filmy, které jsou konvertovány. Nekteré kvalitami mohou překvapit, jiné za příplatek nestojí.
Nakonec je tu samozřejmě možnost koupit kvalitní filmy ve stereu s některým z přístrojů. Krom Avatara u Panasonicu (ale také i u dalších brýlí k nVidii 3DVision) ještě stojí za zmínku Jak vycvičit draka (a další DW animáky) v kombu se Samsungem...
572481
stčka podepisuji. Panasonic plazmy jsou vynikající, ale samozřejmě ne každý má zájem o plazmu a raději preferuje i jinou značku. Ale to 3D má panák fakt zmáknuté líp - neb jeho brýle jsou podstatně lepší - samsung mnohdy trpí neduhem, že přecházejí snímky do druhého oka, to není ale chyba robrazovače jako takového, ale jeho synchronizací s brýlemi a brýlemi samotnýma... Frekvence by jsem neřešil, neb brýle stejně výš jak na 120ti hertcích nepracují (vlastně je to jejich standart)... Zajímavý pokus by moha být koupě LG, který používá pasivních brýlí, tzn mnohem lehčí btýle, méně tmavý obraz a nulové blikání. Obrovská nevýhoda je samozřejmě snížené rozlišení na polovinu. Pak je to o preferencích - plné rozlišení, nebo světlejší a neblikající obraz? Váhu brýlí by jsem neřešil, třeba ty os panáku jsou hrozně pohodlné a poměrně lehké, navíc je na nose bude mít člověk jen zlomek ze sledovací doby. A dostáváme se k tomu nejlepšímu - samotný obsah. Jak jsem řekl, auto konverzi nebrat víc, než jen na nějaké prvotní vyblbnutí během pěti minut a pak ruce pryč. Ono to sice vypadá docela zajímavě - efekt je velmi viditelný, ale vzhledem k použitým technikám se to u klasické filmové tvorby moc často používat nedá, navíc z toho po chvíli bolí opravdu hlava (vlastní zkušenost) a to jinak v tomto ohledu (bolesti očí a hlavy) nemívám s 3Dčkem problémy ani při kvalitní ruční konverzi... Samotného 3D obsahu na českém trhu je v tuto chvíli poměrně dostačující množství, zhruba nějakých třicet disků. Problém je obsah. Pokud člověk neujíždí na animácích, musí si dobrou polovinu seznamu odečíst (i když 3D u animáků bývá nejlepší) a z té zbylé poliny jsou v nativním 3D už jen asi tři filmy pochybných kvalit - Rezident Evil, Saw a velmi diskutabilní Tron. K mání je pak i část IMAXovské tvorby, z velké části však díky importu (tzn u českých prodejců cca 20% ceny navrch) a tudíš bez české podpory... A nakonec jsou tu filmy, které jsou konvertovány. Nekteré kvalitami mohou překvapit, jiné za příplatek nestojí. Nakonec je tu samozřejmě možnost koupit kvalitní filmy ve stereu s některým z přístrojů. Krom Avatara u Panasonicu (ale také i u dalších brýlí k nVidii 3DVision) ještě stojí za zmínku Jak vycvičit draka (a další DW animáky) v kombu se Samsungem...
0 0
reagovat
na znacce nezalezi (nebude bordel). samsung prima, ale jestli 3D, tak jedine panasonic. je o nekolik trid lepsi. jakoze fakt podstatne (videl sem vsechny soucasny 3dtv vedle sebe, trust me). a vubec - kdyz tv, tak jedine panasonic, jejich plazmy sou to nejlepsi, co se da na trhu koupit. teda na sledovani filmu
572475
na znacce nezalezi (nebude bordel). samsung prima, ale jestli 3D, tak jedine panasonic. je o nekolik trid lepsi. jakoze fakt podstatne (videl sem vsechny soucasny 3dtv vedle sebe, trust me). a vubec - kdyz tv, tak jedine panasonic, jejich plazmy sou to nejlepsi, co se da na trhu koupit. teda na sledovani filmu
0 0
reagovat

KARLOS

dík za názor
tzn u TV za cca 25k nemá cenu řešit jestli umí 3D konverzi resp 3D zobrazení
ikdyž ma frekvenci 200 Hz tak pro 3D je lepší spíše 400Hz (je mezi frekvencema vubec viditelnej rozdil?)

jen teda mám celkem velkou slabost pro TV značky Samsung pokud bych si "nějakou" koupil a k ní BR přehravač od panasonicu (kvůli Avatarovi např.) nebude to mezi sebou dělat bordel ?
nebo je lepší koupit vše od jedné značky

můj taťka si koupil TV od Sharpu Sharp ktera pravě 3D umi (i konverzi) a k tomu samsung Bluray a je velmi spokojen
572471
dík za názor tzn u TV za cca 25k nemá cenu řešit jestli umí 3D konverzi resp 3D zobrazení ikdyž ma frekvenci 200 Hz tak pro 3D je lepší spíše 400Hz (je mezi frekvencema vubec viditelnej rozdil?) jen teda mám celkem velkou slabost pro TV značky Samsung pokud bych si "nějakou" koupil a k ní BR přehravač od panasonicu (kvůli Avatarovi např.) nebude to mezi sebou dělat bordel ? nebo je lepší koupit vše od jedné značky můj taťka si koupil TV od Sharpu Sharp ktera pravě 3D umi (i konverzi) a k tomu samsung Bluray a je velmi spokojen
KARLOS
0 0
reagovat
Tak Karlik jde ke Karlosovi :-) Zbyva Alenka 8)
572469
Tak Karlik jde ke Karlosovi :-) Zbyva Alenka *8)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se