Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6101 - 6120 Napsat příspěvek

Gonzi

Pokud tím "ztišením" myslíš úplné vypnutí, tak to vůbec nesouvisí s TV, ale pozoruješ obecnou vlastnost HDMI, resp. HDMI ve Windows.

Na začátku každé zvukové "session" se ty zařízení mezi sebou totiž pěkně domluví, jakýže je to formát, kolik kanálů, atd. Při zapojení přes AVR to je vidět pěkně graficky, jak se během té cca 1-2 s prodlevy na displeji přeskládávají ikonky.

Osobně jsem se to nikdy nesnažil řešit (pro běžné propojení zvuku mi vždycky víc vyhovovala obtika, která právě tyto a některé další otravné vlastnosti nemá, a u přehrávání filmů přes HDMI je to jedno). Vydal bych se ale cestou zkoumání nastavení zvukového výstupu ve Windows, ideálně vynutit nějaký stav, kdy je "spojení" v zadaném formátu navázáno permanentně a Windows všechny procházející zvuky resampluje.
610578
Pokud tím "ztišením" myslíš úplné vypnutí, tak to vůbec nesouvisí s TV, ale pozoruješ obecnou vlastnost HDMI, resp. HDMI ve Windows. Na začátku každé zvukové "session" se ty zařízení mezi sebou totiž pěkně domluví, jakýže je to formát, kolik kanálů, atd. Při zapojení přes AVR to je vidět pěkně graficky, jak se během té cca 1-2 s prodlevy na displeji přeskládávají ikonky. Osobně jsem se to nikdy nesnažil řešit (pro běžné propojení zvuku mi vždycky víc vyhovovala obtika, která právě tyto a některé další otravné vlastnosti nemá, a u přehrávání filmů přes HDMI je to jedno). Vydal bych se ale cestou zkoumání nastavení zvukového výstupu ve Windows, ideálně vynutit nějaký stav, kdy je "spojení" v zadaném formátu navázáno permanentně a Windows všechny procházející zvuky resampluje.
Gonzi
0 0
reagovat

dotaz

samsung tv (plazma) mi při připojení pc přes HDMI kabel stiší zvuk, pokud tam chvíli žádný neposílám. Když se tam zvuk posílat začne, tak se tv sice zesílí, ale první asi sekunda není slyšet. Není to žádný problém, když mi tam hraje film, ale ve chvíli kdy jej pauznu přestanu slyšet pípnutí messengeru, protože se tv nestihne zesílit - zajímalo by mě, jestli někdo neví jak to vypnout - v normálním menu nic podobného nevidím a v servisním menu je pro změnu taková kupa věcí, že na to bez příručky nesahám (a v příručkách co jsem našel je jen seznam možností a už ne co která dělá)
610575
samsung tv (plazma) mi při připojení pc přes HDMI kabel stiší zvuk, pokud tam chvíli žádný neposílám. Když se tam zvuk posílat začne, tak se tv sice zesílí, ale první asi sekunda není slyšet. Není to žádný problém, když mi tam hraje film, ale ve chvíli kdy jej pauznu přestanu slyšet pípnutí messengeru, protože se tv nestihne zesílit - zajímalo by mě, jestli někdo neví jak to vypnout - v normálním menu nic podobného nevidím a v servisním menu je pro změnu taková kupa věcí, že na to bez příručky nesahám (a v příručkách co jsem našel je jen seznam možností a už ne co která dělá)
dotaz
0 0
reagovat
popicek: Misto nadavani by sis mel vyzkouset iPhone na chvili a nebudes chtit nic jinyho :)
610573
popicek: Misto nadavani by sis mel vyzkouset iPhone na chvili a nebudes chtit nic jinyho *:)*
0 0
reagovat

popik

to Vincent: ty aby ses taky z toho kusu šrotu za dvojnásobnou cenu neposral :D
610568
to Vincent: ty aby ses taky z toho kusu šrotu za dvojnásobnou cenu neposral *:D*
popik
0 0
reagovat
iPhone ma aktualizace globalne zhruba ve stejnou dobu 8)
610567
iPhone ma aktualizace globalne zhruba ve stejnou dobu *8)*
0 0
reagovat

popik

jj, já vím, že to jde flashnout manuálně, akorát mě zajímalo to zpoždění s návazností na regiony :+ prdím na to, prostě si počkám ?) dík
610560
jj, já vím, že to jde flashnout manuálně, akorát mě zajímalo to zpoždění s návazností na regiony *:+* prdím na to, prostě si počkám *?)* dík
popik
0 0
reagovat
U Sony koukám jo, u Samsungu podle toho aspoň dřív šla určit i země určení a pak lehce dohledat updaty.

Každopádně tady je návod na manuální update link

610558
U Sony koukám jo, u Samsungu podle toho aspoň dřív šla určit i země určení a pak lehce dohledat updaty. Každopádně tady je návod na manuální update http://techglen.com/2013/12/19/update-xperia-z-c6602c6603-to-official-android-4-3-10-4-b-0-569-firmware/
0 0
reagovat

popik

to Vardant: no mám tam build number 10.3.1.A.2.67, ale to je podle mě stejné pro všechny regiony, ne?
610555
to Vardant: no mám tam build number 10.3.1.A.2.67, ale to je podle mě stejné pro všechny regiony, ne?
popik
0 0
reagovat

popicek

Nastavení - Info o telefonu a tam verzi firmware prostě musíš mít

Některé společnosti nabízí i manuální updaty. A pak je tu samozřejmě neoficiální cesta.
610554
Nastavení - Info o telefonu a tam verzi firmware prostě musíš mít Některé společnosti nabízí i manuální updaty. A pak je tu samozřejmě neoficiální cesta.
popicek
0 0
reagovat

popik

takhle, jde o to, že foun už jsem několikrát aktualizoval přes soňáckej prográmek k tomu určenej, ale nevěnoval jsem pozornost tomu, jestli se aktualizace zpozdila nebo nezpozdila..jen teď u té další aktualizace jsem to začal sledovat trochu víc a když mi kamoš řekl, že už aktualizaci obdržel, tak jsem si právě řikal, jestli to nebude např. tím polským firmwarem...ale nějaký číslo fw v telefonu nemožu najít,že bych si to ověřil přes google třeba
610553
takhle, jde o to, že foun už jsem několikrát aktualizoval přes soňáckej prográmek k tomu určenej, ale nevěnoval jsem pozornost tomu, jestli se aktualizace zpozdila nebo nezpozdila..jen teď u té další aktualizace jsem to začal sledovat trochu víc a když mi kamoš řekl, že už aktualizaci obdržel, tak jsem si právě řikal, jestli to nebude např. tím polským firmwarem...ale nějaký číslo fw v telefonu nemožu najít,že bych si to ověřil přes google třeba
popik
0 0
reagovat
Nevím, jak to funguje u Androidů, ale můžeme zkusit aplikovat pravidla co používá Nokia.

V první řadě, lokalizace (jazyk) telefonu nemá nic společného s firmwarem. Jinými slovy můžeš mít klidně polský fw, ale prostředí nastavené do češtiny. Pořád to ale znamená, že se ti budou nabízet aktualizace pro Polsko, nikoliv ČR. A pak tu ještě může být tak podmínka 4), že aby to fungovalo, tak je třeba v menu telefonu změnit nastavení země tak, aby sedělo se zemí firmwaru (=Polsko). Opět by to nemělo nijak souviset s lokalizací a po aktualizaci to můžeš klidně předělat zpátky.

Ale jak říkám, tohle je popis pro WP, do Androidů nedělám.
610552
Nevím, jak to funguje u Androidů, ale můžeme zkusit aplikovat pravidla co používá Nokia. V první řadě, lokalizace (jazyk) telefonu nemá nic společného s firmwarem. Jinými slovy můžeš mít klidně polský fw, ale prostředí nastavené do češtiny. Pořád to ale znamená, že se ti budou nabízet aktualizace pro Polsko, nikoliv ČR. A pak tu ještě může být tak podmínka 4), že aby to fungovalo, tak je třeba v menu telefonu změnit nastavení země tak, aby sedělo se zemí firmwaru (=Polsko). Opět by to nemělo nijak souviset s lokalizací a po aktualizaci to můžeš klidně předělat zpátky. Ale jak říkám, tohle je popis pro WP, do Androidů nedělám.
0 0
reagovat

popik

aha, ptám se, protože mám sony xperia z koupenej v polsku, ale s českou lokalizaci a aktualizace 4.3, která už by měla být pro ČR region dostupná, pro mě dostupná pořád není, tak jsem chtěl zjistit, jestli se nemůžu někde v telefonu podívat na nějaký ID, podle kterých se ty regionální aktualizace řídí
610551
aha, ptám se, protože mám sony xperia z koupenej v polsku, ale s českou lokalizaci a aktualizace 4.3, která už by měla být pro ČR region dostupná, pro mě dostupná pořád není, tak jsem chtěl zjistit, jestli se nemůžu někde v telefonu podívat na nějaký ID, podle kterých se ty regionální aktualizace řídí
popik
0 0
reagovat
Těch způsobů je několik, každý se používá na něco. Nevím jak ostatní výrobci, ale u Nokie se to dá zjednodušit na následující čtveřici:
1) region SIMky
2) hw product code telefonu
3) sw product code firmwaru
4) nastavení země v OS
610550
Těch způsobů je několik, každý se používá na něco. Nevím jak ostatní výrobci, ale u Nokie se to dá zjednodušit na následující čtveřici: 1) region SIMky 2) hw product code telefonu 3) sw product code firmwaru 4) nastavení země v OS
0 0
reagovat

popik

právě nevím....
610549
právě nevím....
popik
0 0
reagovat
Není to spíš způsobené jazykovou lokalizací?
610548
Není to spíš způsobené jazykovou lokalizací?
0 0
reagovat

popik

Možná blbej dotaz, ale zajímalo by mě, jak např. u telefonů rozlišují firmy regiony a aktualizace pro ně? Protože, např. v UK vyjde aktualizace dřív než v ČR, podle čeho se rozlišuje, odkud je kterej telefon?
610547
Možná blbej dotaz, ale zajímalo by mě, jak např. u telefonů rozlišují firmy regiony a aktualizace pro ně? Protože, např. v UK vyjde aktualizace dřív než v ČR, podle čeho se rozlišuje, odkud je kterej telefon?
popik
0 0
reagovat

Gonzi

Ad BIOS - jak psal TrDLo, automaticky nastavovat "power on...", coz vetsinou pri vypadku funguje. Zazil jsem vsak i pripady (zejmena desky AC Rock), kdy parametr byl zapnuty, ale PC po obnoveni nenajelo (at jiz s nebo bez UPS).

Ad vypadek na routeru - z me praxe se vypadky projevuji jen u ADSL pripojeni (zejmena na VDSL linkach, kde je router Comtrend - ten je potreba v takove mpripade natvrdo vypnout, i kdyz se tvari ze je vse v poradku) a pripadne u Wi-fi pripojenich k poskytovateli pres PoE. Zde mi vsak dochazelo k vypadku jednou za par mesicu a bylo opet nutne netvrdo vypnour PoE adapter. A na to zadnou ulohu neudelas :(

Ad restart OS - kdysi jsme resil v praci podobny problem, kdy mi na jedne masine pravidelne cca 1 - 2x tydne vytuhl OS (Win XP) bez zjevnych pricin. Resil jsem planovanou uklohou jednoduse napsanym skriptikem a problem vyresen (:
610360
Ad BIOS - jak psal TrDLo, automaticky nastavovat "power on...", coz vetsinou pri vypadku funguje. Zazil jsem vsak i pripady (zejmena desky AC Rock), kdy parametr byl zapnuty, ale PC po obnoveni nenajelo (at jiz s nebo bez UPS). Ad vypadek na routeru - z me praxe se vypadky projevuji jen u ADSL pripojeni (zejmena na VDSL linkach, kde je router Comtrend - ten je potreba v takove mpripade natvrdo vypnout, i kdyz se tvari ze je vse v poradku) a pripadne u Wi-fi pripojenich k poskytovateli pres PoE. Zde mi vsak dochazelo k vypadku jednou za par mesicu a bylo opet nutne netvrdo vypnour PoE adapter. A na to zadnou ulohu neudelas :( Ad restart OS - kdysi jsme resil v praci podobny problem, kdy mi na jedne masine pravidelne cca 1 - 2x tydne vytuhl OS (Win XP) bez zjevnych pricin. Resil jsem planovanou uklohou jednoduse napsanym skriptikem a problem vyresen (:
Gonzi
0 0
reagovat

TrDLo

jop, minimálně o tom biosu jsem nevěděl :+. Co umí router budu ještě zjišťovat, a občasný restart vzdáleného PC mi nevadí, takže kombinace těchhle věcí by mohla fungovat :+
610351
jop, minimálně o tom biosu jsem nevěděl *:+*. Co umí router budu ještě zjišťovat, a občasný restart vzdáleného PC mi nevadí, takže kombinace těchhle věcí by mohla fungovat *:+*
TrDLo
0 0
reagovat

Gonzi

Ok. Je to docela široká oblast, ale viděl bych to asi takhle.

Nejdůležitější podle mě bude nastavit v BIOSu "power on after AC/power restore". Tzn. když dojde k obnovení dodávky elekřiny po výpadku, tak se PC samo nastartuje. Windows by se s tím měly vypořádat, protože výchozí volba toho dialogu "windows nebyl korektně ukončen" je normální boot.

Co se týče výpadku netu, tak to je věc řešitelná spíš na routeru. Nicméně i tam není problém implementovat nějakého watchdoga, který bude kontrolovat spojení a v případě nedostupnosti provede restart potřebných služeb (samozřejmě záleží na tom, o jaký hardware se jedná).

No a pak už nám zbývá jenom selhání nějakého hardwaru, případně zásek samotných Windows. S tím prvním se zkrátka nedá nic dělat a to druhé dle mých zkušeností už dnes prakticky nenastává.

Snad jsem na otázku alespoň částečně odpověděl.
610350
Ok. Je to docela široká oblast, ale viděl bych to asi takhle. Nejdůležitější podle mě bude nastavit v BIOSu "power on after AC/power restore". Tzn. když dojde k obnovení dodávky elekřiny po výpadku, tak se PC samo nastartuje. Windows by se s tím měly vypořádat, protože výchozí volba toho dialogu "windows nebyl korektně ukončen" je normální boot. Co se týče výpadku netu, tak to je věc řešitelná spíš na routeru. Nicméně i tam není problém implementovat nějakého watchdoga, který bude kontrolovat spojení a v případě nedostupnosti provede restart potřebných služeb (samozřejmě záleží na tom, o jaký hardware se jedná). No a pak už nám zbývá jenom selhání nějakého hardwaru, případně zásek samotných Windows. S tím prvním se zkrátka nedá nic dělat a to druhé dle mých zkušeností už dnes prakticky nenastává. Snad jsem na otázku alespoň částečně odpověděl.
Gonzi
0 0
reagovat

TrDLo

Taky ještě nevím čím a jak to padlo, ale asi hoďku nazpět mi prostě padla vzdálená plocha (po týdnu bezproblémového běhu) a protože dané pc nedělá co má dělat různě na webu, tak mi buďto padlo jako takové, nebo vypadl net... a pokud mi padlo jako takové, tak jej nezapnu dokud u něj nebudu. Mno a nemám na obou počítačích stejná data a tedy potřebuji občas lézt z jednoho do druhého, což teď nemůžu.

Proto bych se tomu příště nějak vyvaroval, byť nevím, jestli je to nějak možné. Jediné co bych teď z fleku uměl je restart co x hodin.
610348
Taky ještě nevím čím a jak to padlo, ale asi hoďku nazpět mi prostě padla vzdálená plocha (po týdnu bezproblémového běhu) a protože dané pc nedělá co má dělat různě na webu, tak mi buďto padlo jako takové, nebo vypadl net... a pokud mi padlo jako takové, tak jej nezapnu dokud u něj nebudu. Mno a nemám na obou počítačích stejná data a tedy potřebuji občas lézt z jednoho do druhého, což teď nemůžu. Proto bych se tomu příště nějak vyvaroval, byť nevím, jestli je to nějak možné. Jediné co bych teď z fleku uměl je restart co x hodin.
TrDLo
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se