Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 3001 - 3020 Napsat příspěvek
reaguje na: KARLOS
Díky moc za tipy. Ale budu to tedy muset asi dost promyslet:D Jednak nechci, aby to zase stálo úplně majlant. Tzn. samotné vybavení řekněme cca za 100 tis. A jednak samostatný pokoj je nereálný. Manželka by se nerozvedla, ale jednoduše mi tohle nemůže projít :D Vezmu to jako ideál a moc děkuju!!! Budu nad tím intenzivně přemítat. 
756946
Díky moc za tipy. Ale budu to tedy muset asi dost promyslet*:D* Jednak nechci, aby to zase stálo úplně majlant. Tzn. samotné vybavení řekněme cca za 100 tis. A jednak samostatný pokoj je nereálný. Manželka by se nerozvedla, ale jednoduše mi tohle nemůže projít *:D* Vezmu to jako ideál a moc děkuju!!! Budu nad tím intenzivně přemítat. 
756940
1 0
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Jj. Takhle jsem nad tím právě taky uvažoval. Tzn. říkal jsem si, že spíš obojí. Ale po tom co napsal Karlos si tím nejsem jist:D 
756943
Jj. Takhle jsem nad tím právě taky uvažoval. Tzn. říkal jsem si, že spíš obojí. Ale po tom co napsal Karlos si tím nejsem jist*:D* 
756941
1 0
reagovat
Projektor nemám, ale přihodím radu z trochu jiného úhlu: dobře zvaž i ostatní, ehm, "životní okolnosti" předpokládané v době,  kdy ten dům bude stát. Mám na mysli, že plátno a promítačka jsou nepochybně super, když si můžeš ze sledování filmu udělat událost, ovšem v životě může nastat (alespoň hypoteticky - jak to máš ty, nevím a neptám se) i situace, kdy je člověk vděčný za každých 15-20 minut, které jednou za čas dokáže někde uškudlit, a v takovém případě samozřejmě projektor ideální není... 8)
756941
Projektor nemám, ale přihodím radu z trochu jiného úhlu: dobře zvaž i ostatní, ehm, "životní okolnosti" předpokládané v době,  kdy ten dům bude stát. Mám na mysli, že plátno a promítačka jsou nepochybně super, když si můžeš ze sledování filmu udělat událost, ovšem v životě může nastat (alespoň hypoteticky - jak to máš ty, nevím a neptám se) i situace, kdy je člověk vděčný za každých 15-20 minut, které jednou za čas dokáže někde uškudlit, a v takovém případě samozřejmě projektor ideální není... *8)*
7 0
reagují: Stranger777
reagovat
Pokud to chcete řešit i audiofilsky a ještě nemáte pevný stavební plán, pak poslechový/obývací pokoj by neměl být otevřený, respektive sloučený s kuchyní a jídelnou. Pak budete muset postupovat podle vzorců odvozených od délky zvukových vln a mít přesně dané rozměry délky, šířky a výšky pokoje...
Pokud zůstaneme při zemi, budeme mluvit o plánované novostavbě a nehodláte se rozvést s manželkou(/manželem), pořád bych doporučil vyloučit z té místnosti kuchyni, respektive ji nějak oddělit. Kuchyně určitě akustice nepřispívá, linky bývají velké, z hladkých ploch, často je zastoupeno sklo a i spotřebiče zrovna akustice nepřispějou. Jídelní stůl už tolik nebolí, ale pak bude otázka uspořádání pokoje.
Není nutné mít vysloveně profi akustické prvky, ale: velké holé a hladké plochy akustice neprospívají. Na zem určitě koberec, nemusí to být vysloveně celoplošný, ale určitě by to neměl být jen nějaký ozdobný pod konferenčním stolkem. Řekněme, že by měl pokrývat dvě třetiny volné podlahy. Druhá věc - menějte holé zdi, ale udělejte police na knihovnu/placky a logicky je zaplňte. Další dobré austické vylepšení - obrazy. Ale ne zasklené. Pokud už ne na plátně, pak alespoň na papíře. Pokud už máte něco zaskleno, měly by to být menší kusy(plochy) a neměly by být souvisle u sebe. Stěnu s oknem vybavte záclonami a závěsy. Plus pokud máte možnost, okno zkuste mazimálně zatemnit (rolety, žaluzie propouští pořád celkem dost světla).
Logicky nemusí být zaplácnuté každičké místo na stěnách, nemělo by to být ale souvislé plochy. Pomáhá i nábytek, byť ten často trpí tím, že vytváří taktéž velké pevné plochy, ale zase tvaruje prostor.
Stropy jsou opázkou. Pokud steferujete stereo, pak by se mělo udělat i s ním (ideální jsou nějaké dekorativní podhledy), u multikanálu, který je všeobecně přívětivější celkově k prostoru (samozřejmně za předpokladu ideálního rozmístění) to už tolik nevadí a v případě Atmos instalace s použitím odrazů ho dokonce budete potřebovat naopak akusticky odrazivý (čili víceméně holý).
Neexistuje nic, jako univerzální místnost, ve které je všude ideální poslech. Vždycky budete mít sweetspot. Ten je bezpodmínečně nutné využít. U multikanálu je to prakticky střed místnosti, respektive střed multikanálu. Takže pokud to jen trochu půjde, přesvědčete drahou polovičku, že sedačka by neměla být u zdi, ale v prostoru. Zadní stěna by mohla posloužit jako ta knihovna, přední strana s televizí v kolmé ose k hlavnímu poslechovému/pozorovacímu místu a plus mínus v polovině (ale i třetina je pořád dostačující) vzdálenosti od zadní stěny budete mít onen sweetspot. Ještě je možné tam nějak uskládat jen křeslo a sedačku dát k postranní stěně. A pokud nějak vyřešíte umístění zadních repro, pak to nemusí být vysloveně střed místnosti, ale třeba jen jeho jedna polovina (a druhá polovina třeba ta jídelna), s tím, že předozadní rovina by měla být pořád zachována.
A teď, logicky se vám nepodaří dodržet všechno. Ani já tohle nesplňuju, ale čím víc toho dodržíte, tím lepší akustika/poslech.
S projektorem by mohl poradit imf, svého času dělal projekční místnost uživatel LDK, zkuste napsat i jemu.
U TV pak platí, že byste měli mít pokud možno dobře zatemněnou místnost, zvlášť s HDR obsahem. TV by měla být kolmo v ose sweetspotu a neměla by být naproti okna. TV má obrovskou výhodu v tom, že je to na prostor a sledování celkem nenáročný HW, takže kdo si nechce komplikovat život, respektive jakmile tohle přečetl manželce(/manželovi) a má pocit, že mu ta rozvodová listina na stole přistane, je lepší volit TV před projektorem. Cenově se to navíc nemusí na prvý pohled zdát, ale projekce je pořád o řád dražší sranda. Musíte uvažovat i s dobrou projekční plochou (i když budete promítat na "bílou" zeď, je třeba ideální barva), její zamaskování (to je maximálně důzežité, bez masky vypadá projekce "chudě") a do celku opět promluví i ta akustika (bude to obrovská holá pevná plocha)...
Pro inspiraci zadejte do YT "home theatre room", inspiraci si uděláte snadno :D8).
756940
Pokud to chcete řešit i audiofilsky a ještě nemáte pevný stavební plán, pak poslechový/obývací pokoj by neměl být otevřený, respektive sloučený s kuchyní a jídelnou. Pak budete muset postupovat podle vzorců odvozených od délky zvukových vln a mít přesně dané rozměry délky, šířky a výšky pokoje... Pokud zůstaneme při zemi, budeme mluvit o plánované novostavbě a nehodláte se rozvést s manželkou(/manželem), pořád bych doporučil vyloučit z té místnosti kuchyni, respektive ji nějak oddělit. Kuchyně určitě akustice nepřispívá, linky bývají velké, z hladkých ploch, často je zastoupeno sklo a i spotřebiče zrovna akustice nepřispějou. Jídelní stůl už tolik nebolí, ale pak bude otázka uspořádání pokoje. Není nutné mít vysloveně profi akustické prvky, ale: velké holé a hladké plochy akustice neprospívají. Na zem určitě koberec, nemusí to být vysloveně celoplošný, ale určitě by to neměl být jen nějaký ozdobný pod konferenčním stolkem. Řekněme, že by měl pokrývat dvě třetiny volné podlahy. Druhá věc - menějte holé zdi, ale udělejte police na knihovnu/placky a logicky je zaplňte. Další dobré austické vylepšení - obrazy. Ale ne zasklené. Pokud už ne na plátně, pak alespoň na papíře. Pokud už máte něco zaskleno, měly by to být menší kusy(plochy) a neměly by být souvisle u sebe. Stěnu s oknem vybavte záclonami a závěsy. Plus pokud máte možnost, okno zkuste mazimálně zatemnit (rolety, žaluzie propouští pořád celkem dost světla). Logicky nemusí být zaplácnuté každičké místo na stěnách, nemělo by to být ale souvislé plochy. Pomáhá i nábytek, byť ten často trpí tím, že vytváří taktéž velké pevné plochy, ale zase tvaruje prostor. Stropy jsou opázkou. Pokud steferujete stereo, pak by se mělo udělat i s ním (ideální jsou nějaké dekorativní podhledy), u multikanálu, který je všeobecně přívětivější celkově k prostoru (samozřejmně za předpokladu ideálního rozmístění) to už tolik nevadí a v případě Atmos instalace s použitím odrazů ho dokonce budete potřebovat naopak akusticky odrazivý (čili víceméně holý). Neexistuje nic, jako univerzální místnost, ve které je všude ideální poslech. Vždycky budete mít sweetspot. Ten je bezpodmínečně nutné využít. U multikanálu je to prakticky střed místnosti, respektive střed multikanálu. Takže pokud to jen trochu půjde, přesvědčete drahou polovičku, že sedačka by neměla být u zdi, ale v prostoru. Zadní stěna by mohla posloužit jako ta knihovna, přední strana s televizí v kolmé ose k hlavnímu poslechovému/pozorovacímu místu a plus mínus v polovině (ale i třetina je pořád dostačující) vzdálenosti od zadní stěny budete mít onen sweetspot. Ještě je možné tam nějak uskládat jen křeslo a sedačku dát k postranní stěně. A pokud nějak vyřešíte umístění zadních repro, pak to nemusí být vysloveně střed místnosti, ale třeba jen jeho jedna polovina (a druhá polovina třeba ta jídelna), s tím, že předozadní rovina by měla být pořád zachována. A teď, logicky se vám nepodaří dodržet všechno. Ani já tohle nesplňuju, ale čím víc toho dodržíte, tím lepší akustika/poslech. S projektorem by mohl poradit imf, svého času dělal projekční místnost uživatel LDK, zkuste napsat i jemu. U TV pak platí, že byste měli mít pokud možno dobře zatemněnou místnost, zvlášť s HDR obsahem. TV by měla být kolmo v ose sweetspotu a neměla by být naproti okna. TV má obrovskou výhodu v tom, že je to na prostor a sledování celkem nenáročný HW, takže kdo si nechce komplikovat život, respektive jakmile tohle přečetl manželce(/manželovi) a má pocit, že mu ta rozvodová listina na stole přistane, je lepší volit TV před projektorem. Cenově se to navíc nemusí na prvý pohled zdát, ale projekce je pořád o řád dražší sranda. Musíte uvažovat i s dobrou projekční plochou (i když budete promítat na "bílou" zeď, je třeba ideální barva), její zamaskování (to je maximálně důzežité, bez masky vypadá projekce "chudě") a do celku opět promluví i ta akustika (bude to obrovská holá pevná plocha)... Pro inspiraci zadejte do YT "home theatre room", inspiraci si uděláte snadno *:D**8)*.
7 0
reagovat
Já budu řešit určitě projektor. Ten dům se bude teprve navrhovat, takže se to dá dobře pořešit. Spíš mě zajímá jestli ti co mají projektor kupují i TV nebo jedou všechno přes projektor?
756939
Já budu řešit určitě projektor. Ten dům se bude teprve navrhovat, takže se to dá dobře pořešit. Spíš mě zajímá jestli ti co mají projektor kupují i TV nebo jedou všechno přes projektor?
1 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Ber 65, cenove uz to neni takovej rozdil jako driv :)
756936
Ber 65, cenove uz to neni takovej rozdil jako driv :)
756935
2 -2
reagovat
Ja predelala obyvak a uvazuju, ze koupim novou televizi. Ten Panasonic, co mi pred x lety poradil Karlos, by uz potreboval vymenit. Takze si take necham poradit. Uhlopricka aspon 55" (projektor/platno jsem vyloucila z estetickych duvodu) a k tomu nejake slusne audio, at maji sousedi radost :D 
756935
Ja predelala obyvak a uvazuju, ze koupim novou televizi. Ten Panasonic, co mi pred x lety poradil Karlos, by uz potreboval vymenit. Takze si take necham poradit. Uhlopricka aspon 55" (projektor/platno jsem vyloucila z estetickych duvodu) a k tomu nejake slusne audio, at maji sousedi radost *:D* 
4 0
reagují: Godlike, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Godlike
Tak poptávka zjevně  je:D. Co nabídka? Poradí někdo? Popíše někdo své  "doupě"?
756933
Tak poptávka zjevně  je*:D*. Co nabídka? Poradí někdo? Popíše někdo své  "doupě"?
756924
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Mmmm, tak já teda po tomhle příspěvku začal taky a nevěděl jsem, jak moc to potřebuju.:D
756924
Mmmm, tak já teda po tomhle příspěvku začal taky a nevěděl jsem, jak moc to potřebuju.*:D*
756908
3 -1
reagovat
Určitě sem ;) taky začínám přemýšlet, jak kombinovat "tradiční obývák" z "geekovským doupětem" a "kinosálem" :D
756908
Určitě sem *;)* taky začínám přemýšlet, jak kombinovat "tradiční obývák" z "geekovským doupětem" a "kinosálem" *:D*
6 -1
reagují: Godlike
reagovat

Rada

Budeme stavět dům a já začínám logicky přemýšlet i o audiovizuální stránce věci ;) v obýv. pokoji. Budu rád za tipy a rady. Vím, že mnozí jste si to doma pečlivě odladili. Tzn. jsem otevřený všem myšlenkám. Nevím ani, zda kombinovat plátno s TV nebo jen plátno. Předem díky. Ať už za myšlenky zde či v PM. 
756906
Budeme stavět dům a já začínám logicky přemýšlet i o audiovizuální stránce věci *;)* v obýv. pokoji. Budu rád za tipy a rady. Vím, že mnozí jste si to doma pečlivě odladili. Tzn. jsem otevřený všem myšlenkám. Nevím ani, zda kombinovat plátno s TV nebo jen plátno. Předem díky. Ať už za myšlenky zde či v PM. 
Rada
5 0
reagovat
Ten posledný odstavec som moc už nepochopil, ale ono je to podla mňa naozaj iba chyba v TV.  link ako vidíš zo zadu to má dva vstupy. Ja som neurobil nič iné iba to, že som prepojil TV a ten sluchátkový stojan/vysielač optickým káblikom. Vtedy zvuk vypadáva/preskakuje. Keď to ale prepojím jackom, tak je všetko ok (v tv sa ani nič moc nastaviť alebo meniť okolo toho nedá). Až potom čo som vymenil ten router a problém ostal, našiel som toto link
756873
Ten posledný odstavec som moc už nepochopil, ale ono je to podla mňa naozaj iba chyba v TV.  https://cnet4.cbsistatic.com/img/wL-7-0c4AFcDGddEU-sbxu2ecu4=/868x488/2015/05/07/96fb9786-3798-4dc9-adbf-320c2317e6fc/sennheiser-rs-175-tv-hifi05.jpg ako vidíš zo zadu to má dva vstupy. Ja som neurobil nič iné iba to, že som prepojil TV a ten sluchátkový stojan/vysielač optickým káblikom. Vtedy zvuk vypadáva/preskakuje. Keď to ale prepojím jackom, tak je všetko ok (v tv sa ani nič moc nastaviť alebo meniť okolo toho nedá). Až potom čo som vymenil ten router a problém ostal, našiel som toto https://www.reddit.com/r/OLED/comments/dv7izv/lg_c9_65_audio_droppingglitchy_on_optical_output/ 
1 0
reagovat
Jako moc nerozumím tomu SteKiho popisu, ale:

Podle toho, co popisuješ to můžou být tři věci. Prvá, že ti zlobí optický výstup, ale to nemá s wifi vůbec nic společného a spíš to vypadá na špatný settings u zvukového výstupu. TOmu bych se ale celkem divil, protože optický výstup je digitální standart pětadvacet let starý (zaváděl se s CD) a byť je pravda, že přes něj můžeš protlačit i řadu dalších formátů (DD, DTS atd), pokud bys měl něco špatně nastaveno, nepřijala by ti to ani ta sluchátka, protože ta jistojistě na digitálu (optice) přijímají pouze PCM. Jediné další vysvětlení by mohlo výt ve vzrokovacím signálu - optika má záklat 44.1kHz - protože je to nativní formáš CD a to jako jediné používá tenhle trošku atypický formát, TV a všechno ostatní pak 48kHz. Můžeš projít nastavení, jestli nenajdeš někde kolizi právě v tomhle. SIce je to nepravděpodobné, ale ne zcela vylučitelné.
Ta druhá, mnohem pravděpodobnější, je opravdu "WIFI". ALe teď ta sranda - to jde úplně mimo televizi a je to záležitost čistě těch sluchátek.
Že si vyměnil router je sice fajn, ale ten na přenos signálu nehraje téměř žádný vliv, sluchátka pořád pojedou v nejzarušenějším 2.4GHz pásmu. To používá WIFI, BT, ale i custom protokoly, které jsou ale jen odvozenity těch dvou. A když si vyměnil router, znamená to, že si jen ulevil celkově přetíženému pásmu. Za předpokladu, že ostatní zařízení jedeš na 5GHz... A pokud bydlíš v paneláku, pak je to jen slepý výstřel, protože sousedi ti na nějaké nezarušené pásmo z vysoka víš co...
Třetí, ta nejpravděpobnější, protože si to vyřešil - chyba je v samotné dokovací stanici, která má něco špatně. A to něco je blbý návrh. Typicky než začne vysílat signál, musí ho převést do digitální podoby, ale takové, která podléhá jiným normám, než které byly zavedené dávno před tím. A protože většina uživatelů to bude připojovat přes analog, pak je jako hlavní cesta uzpůsobena: vstup-AD převodník-komprimátor-vysíleač-sluchátka(a ty musí mít to samé, ale inverzně, plus ještě před a vlastní zesilovače, než je výsledný signál přiveden na membránu reproduktoru). Pokud máš ale jako sekundární zdroj digitál, v ideálním případě by měl stroj přeskočit prvé dva stupně na signál rovnou komprimovat. K tomu ale potřebuje digitální rozbočovač. Imo místo toho použili rozbočovač analogový a ten digitální signál prostě prasácky převede na analog, aby ho v zápětí opět převáděla na digitál. A protože taková cesta je prasácká, ani bych se nedivil, kdyby se to v obvodech někde k*rvilo...
756871
Jako moc nerozumím tomu SteKiho popisu, ale: Podle toho, co popisuješ to můžou být tři věci. Prvá, že ti zlobí optický výstup, ale to nemá s wifi vůbec nic společného a spíš to vypadá na špatný settings u zvukového výstupu. TOmu bych se ale celkem divil, protože optický výstup je digitální standart pětadvacet let starý (zaváděl se s CD) a byť je pravda, že přes něj můžeš protlačit i řadu dalších formátů (DD, DTS atd), pokud bys měl něco špatně nastaveno, nepřijala by ti to ani ta sluchátka, protože ta jistojistě na digitálu (optice) přijímají pouze PCM. Jediné další vysvětlení by mohlo výt ve vzrokovacím signálu - optika má záklat 44.1kHz - protože je to nativní formáš CD a to jako jediné používá tenhle trošku atypický formát, TV a všechno ostatní pak 48kHz. Můžeš projít nastavení, jestli nenajdeš někde kolizi právě v tomhle. SIce je to nepravděpodobné, ale ne zcela vylučitelné. Ta druhá, mnohem pravděpodobnější, je opravdu "WIFI". ALe teď ta sranda - to jde úplně mimo televizi a je to záležitost čistě těch sluchátek. Že si vyměnil router je sice fajn, ale ten na přenos signálu nehraje téměř žádný vliv, sluchátka pořád pojedou v nejzarušenějším 2.4GHz pásmu. To používá WIFI, BT, ale i custom protokoly, které jsou ale jen odvozenity těch dvou. A když si vyměnil router, znamená to, že si jen ulevil celkově přetíženému pásmu. Za předpokladu, že ostatní zařízení jedeš na 5GHz... A pokud bydlíš v paneláku, pak je to jen slepý výstřel, protože sousedi ti na nějaké nezarušené pásmo z vysoka víš co... Třetí, ta nejpravděpobnější, protože si to vyřešil - chyba je v samotné dokovací stanici, která má něco špatně. A to něco je blbý návrh. Typicky než začne vysílat signál, musí ho převést do digitální podoby, ale takové, která podléhá jiným normám, než které byly zavedené dávno před tím. A protože většina uživatelů to bude připojovat přes analog, pak je jako hlavní cesta uzpůsobena: vstup-AD převodník-komprimátor-vysíleač-sluchátka(a ty musí mít to samé, ale inverzně, plus ještě před a vlastní zesilovače, než je výsledný signál přiveden na membránu reproduktoru). Pokud máš ale jako sekundární zdroj digitál, v ideálním případě by měl stroj přeskočit prvé dva stupně na signál rovnou komprimovat. K tomu ale potřebuje digitální rozbočovač. Imo místo toho použili rozbočovač analogový a ten digitální signál prostě prasácky převede na analog, aby ho v zápětí opět převáděla na digitál. A protože taková cesta je prasácká, ani bych se nedivil, kdyby se to v obvodech někde k*rvilo...
4 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Clovek mini, technika meni.. nebo tak nejak :D
756862
Clovek mini, technika meni.. nebo tak nejak *:D*
756861
2 0
reagovat
reaguje na: Vincent
podporuje. Mám airpody a sem tam si ich dám keď si chcem ľahnúť na gauč, ale inak nie. 

Ešte jedna zaujímavosť
Mimochodom k bluetooth sluchátkam.  Keď ich pripojím k TV a hrám niečo čo je v hdr, tak normálne v prepne obraz z game na standart a nedá sa to prepnúť naspäť. Ešte mi to aj oznámi, že to urobila lebo som pripojil bluetooth sluchátka. To je normálne? Čo to má s tým spoločné?!? :D Skoro som na to zabudol ale to je vlastne dôvod prečo som si kúpil tie sennheisery...
756861
podporuje. Mám airpody a sem tam si ich dám keď si chcem ľahnúť na gauč, ale inak nie.  [b]Ešte jedna zaujímavosť[/b] Mimochodom k bluetooth sluchátkam.  Keď ich pripojím k TV a hrám niečo čo je v hdr, tak normálne v prepne obraz z game na standart a nedá sa to prepnúť naspäť. Ešte mi to aj oznámi, že to urobila lebo som pripojil bluetooth sluchátka. To je normálne? Čo to má s tým spoločné?!? *:D* Skoro som na to zabudol ale to je vlastne dôvod prečo som si kúpil tie sennheisery...
756857
2 0
reagují: Vincent
reagovat
Myslel jsem jestli to podporuje televize. Jinak kdyz mas normalni bluetooth sluchatka, tak treba k Apple TV je muzes celkem lehce pripojit.
756857
Myslel jsem jestli to podporuje televize. Jinak kdyz mas normalni bluetooth sluchatka, tak treba k Apple TV je muzes celkem lehce pripojit.
756850
1 0
reagují: SteKi
reagovat
Ja sa v tom extra nevyznám, ale tieto fungujú nejak na WiFi signálne. Majú takú dokovaciu stanicu ktorá funguje ako vysielač a rovno na nej sa slúchadlá nabíjajú. Na tej dokovacej stanici sú dva vstupy, optický a jack. Takže cez Bluetooth sa ani pripojiť nedajú. 
756850
Ja sa v tom extra nevyznám, ale tieto fungujú nejak na WiFi signálne. Majú takú dokovaciu stanicu ktorá funguje ako vysielač a rovno na nej sa slúchadlá nabíjajú. Na tej dokovacej stanici sú dva vstupy, optický a jack. Takže cez Bluetooth sa ani pripojiť nedajú. 
1 0
reagují: Vincent
reagovat
Pres Bluetooth se pripojit nedaji sluchatka?
756848
Pres Bluetooth se pripojit nedaji sluchatka?
1 0
reagovat
Jsem čerstvý majitel B9 a právě ještě uvažuju o sluchátkách k nim. Tak pohledam více, o tom problému, co píšeš. Ale netušil jsem že na sluchátka lze použít optický výstup.
756841
Jsem čerstvý majitel B9 a právě ještě uvažuju o sluchátkách k nim. Tak pohledam více, o tom problému, co píšeš. Ale netušil jsem že na sluchátka lze použít optický výstup.
756827
1 -1
reagovat

LG C9 optický zvukový výstup

Keďže je nás tu pár čo toto úžasné zobrazovadlo vlastníme, tak sa chcem podeliť o prvý problém, ktorý ako som zistil sa evidentne ťahá minimálne od osmičkového modelu. Kúpil som si tieto bezdrôtové slúchadlá link zapojil som ich do optického výstupu a vo veľmi nepravidelných intervaloch mi vypadával na pol sukundu zvuk. Hľadal som pochopiteľne problém v slúchadlách a dočítal sa, že sa môžu biť s 2.4 GHz WiFi, tak som si kúpil router ktorý má 5 GHz. Lenže problém nezmizol. Tak som skúsil napojiť klasický cez jack a zrazu to prestalo.... Škoda ze som to neskúsil ako prvé, ale vôbec ma nenapadlo že by to mohol byť problém TV. Moc som ani nehľadal ale vyzerá, že je to celkom bežný problém a videl som aj človeka ktorý sa to sťažoval na c8. Nie je to síce nič katastrofálne ale celkom ma to vytáčalo kým som na to prišiel pretože sa to stane aj v intervale pol hodiny, hodiny a niekedy pár minút.... Tak aby ste vedeli že sa vám to môže stať tiež :))
756827
Keďže je nás tu pár čo toto úžasné zobrazovadlo vlastníme, tak sa chcem podeliť o prvý problém, ktorý ako som zistil sa evidentne ťahá minimálne od osmičkového modelu. Kúpil som si tieto bezdrôtové slúchadlá https://www.alza.sk/sennheiser-rs-175-d2926942.htm?kampan=adw3_audio-video_bee_pro_sluchatka_audio-video-sennheiser-rs-175-jm171l&ppcbee-adtext-variant=generator-reklamniho-textu-7&gclid=Cj0KCQjwz4z3BRCgARIsAES_OVfYn0BBusuRf5uRiY9qVfzXdsM3l0QQwxw5QDN5HvYQeGAoRUK7xRsaAnMnEALw_wcB zapojil som ich do optického výstupu a vo veľmi nepravidelných intervaloch mi vypadával na pol sukundu zvuk. Hľadal som pochopiteľne problém v slúchadlách a dočítal sa, že sa môžu biť s 2.4 GHz WiFi, tak som si kúpil router ktorý má 5 GHz. Lenže problém nezmizol. Tak som skúsil napojiť klasický cez jack a zrazu to prestalo.... Škoda ze som to neskúsil ako prvé, ale vôbec ma nenapadlo že by to mohol byť problém TV. Moc som ani nehľadal ale vyzerá, že je to celkom bežný problém a videl som aj človeka ktorý sa to sťažoval na c8. Nie je to síce nič katastrofálne ale celkom ma to vytáčalo kým som na to prišiel pretože sa to stane aj v intervale pol hodiny, hodiny a niekedy pár minút.... Tak aby ste vedeli že sa vám to môže stať tiež *:))*
LG C9 optický zvukový výstup
1 0
reagují: okkac
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se