1. fotím amatérsky dlouhé roky, prošla jsem školeními, mám středně pokročilé technické znalosti focení a fotografie, fotky mám docela slušné, od začátku fotím na zrcadlovkách od Nikonu, fotky pak dávám do A4 fotoknih a ty nejlepší mi visí po bytě ve velkých formátech
2. nemám iPhone 13 a bohužel nikdy mít nebudu, protože (už jsem to tu před časem, myslím, psala) z nějakého důvodu (asi karma) jsem zničila všechny nové iPhony do cca 2 měsíců, mám dražší Xiaomi, jako mobil skvělé, jako foťák...ne
3. souhlasím, že iPhone 13 fotí krásně, kamarádka, která mě k focení přivedla a focením si jeden čas i vydělávala, na něj teď fotí skoro všechno a na dovolenou s rodinou by zrcadlovku už nikdy netáhla (dvě děti stačí
)4. já jedu poprvé do emirátů, chci fotit hlavně Dubaj - ve dne i v noci, výsledek dát do fotoknihy a zase si pořídit obraz na stěnu, pokud se zadaří
5. roky jsem o kompaktech nechtěla slyšet, ale vím z minulých diskusí, že tu máme odborníky na focení, tak jsem chtěla vědět, jestli mi doporučí, ať se na to vykašlu a prostě vezmu zrcadlovku, nebo existuje nějaká varianta (klidně dražšího) kompaktu/mirrorlesu, kde by fotky byly krásné, ale foťák by mi nezabral půlku povoleného zavazadla...
Takže toliko k diskuzi a teď jdu projít doporučení na ty kompakty

Keď ma to niekedy ešte bavilo, tak som si vždy chcel kúpiť Canon AE-1 

), a přečti si to co jsem psal znovu a pomalu. Vždyť třeba můj full frame jsem zmínil jen v tom kontextu, že mobily mají něco lepší než ten FF