Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 8161 - 8180 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
9. Nedotknutelní
25. Vyšší princip (Stydím se.)
35. S čerty nejsou žerty (Nikdy ne v celku, vždycky jen kousky, není to pro mě. Mám radši Josefa Beka hrajícího Mariáš.)
823645
9. Nedotknutelní 25. Vyšší princip (Stydím se.) 35. S čerty nejsou žerty (Nikdy ne v celku, vždycky jen kousky, není to pro mě. Mám radši Josefa Beka hrajícího Mariáš.)
823639
5 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Kimi no na wa urcite dej :)
823642
Kimi no na wa urcite dej :)
823639
5 0
reagovat

Síla

a) WTF? :D (formát, obsah... nic extra)
b) Jinými slovy "káže vodu, pije víno" :D

Ne vážně, na jednu stranu přiznává že netuší, co že to ten "správný muž" vlastně je a že se to v každém desetiletí mění (řešení "jednou oholený, podruhé zarostlý" byla zajímavá neschopnost čtení mezi řádky :D). Na druhou stranu přesně ví, jak je to špatné a vhodné odsuzování.
Jeho pochody stranou, skoro to vypadá, jakoby se cítil (minimálně fyzicky) méněcenný, a tak se chtěl nabušit na toho alfasamce a když to teda nejde (bez práce ;)), tak je pro změnu závistivě kritizuje. Víceméně opak vyrovnaného jedince.
Stejně tak jeho Gendermanovství vyznívá trochu do prázdna, když je to obyčejný proutník (nic proti faktu samotnému). Někdo (třeba já) by si pak mohl myslet, že Genderman je jen póza, aby se dostal cílové skupině žen pod sukni. Když se pak více projeví jeho pravá nátura, vztahy jdou do kopru.
Na jednu stranu je to jen dokument o někom, koho neznám. Na druhou stranu s tím obsahem pokud vím souhlasí a já nemám potřebu si představovat, že ve skutečnosti je to určitě úplně jinak.

tl;dr: Vlastně ani nevím, proč jsem to pustil, ale jsem rád, že jsem viděl sondu do duše někoho, kdo se staví do role morálního kompasu správného muže. V tomto směru to bylo nesmírně poučné, až zábavné.

PS: Myslel jsem si, že steroidy člověk používá, když dělá maximum a už nemůže dál "bez pomoci". Tohle mi možná někdo doplní či opraví, ale Síla, jako původní téma dokumentu měl být evidentně o tom, že si pupkáč občas zvedající činky začne píchat a ... zvedne totéž co předtím, protože prostě jaksi nemaká. Bez práce nejsou koláče. :D
823641
a) WTF? *:D* (formát, obsah... nic extra) b) Jinými slovy "káže vodu, pije víno" *:D* Ne vážně, na jednu stranu přiznává že netuší, co že to ten "správný muž" vlastně je a že se to v každém desetiletí mění (řešení "jednou oholený, podruhé zarostlý" byla zajímavá neschopnost čtení mezi řádky *:D*). Na druhou stranu přesně ví, jak je to špatné a vhodné odsuzování. Jeho pochody stranou, skoro to vypadá, jakoby se cítil (minimálně fyzicky) méněcenný, a tak se chtěl nabušit na toho alfasamce a když to teda nejde (bez práce *;)*), tak je pro změnu závistivě kritizuje. Víceméně [b]opak vyrovnaného jedince[/b]. Stejně tak jeho Gendermanovství vyznívá trochu do prázdna, když je to obyčejný proutník (nic proti faktu samotnému). Někdo (třeba já) by si pak mohl myslet, že Genderman je jen póza, aby se dostal cílové skupině žen pod sukni. Když se pak více projeví jeho pravá nátura, vztahy jdou do kopru. Na jednu stranu je to jen dokument o někom, koho neznám. Na druhou stranu s tím obsahem pokud vím souhlasí a já nemám potřebu si představovat, že ve skutečnosti je to určitě úplně jinak. [b]tl;dr:[/b] Vlastně ani nevím, proč jsem to pustil, ale jsem rád, že jsem viděl sondu do duše někoho, kdo se staví do role morálního kompasu správného muže. V tomto směru to bylo nesmírně poučné, až zábavné. [b]PS: [/b]Myslel jsem si, že steroidy člověk používá, když dělá maximum a už nemůže dál "bez pomoci". Tohle mi možná někdo doplní či opraví, ale [b]Síla[/b], jako původní téma dokumentu měl být evidentně o tom, že si pupkáč občas zvedající činky začne píchat a ... zvedne totéž co předtím, protože prostě jaksi nemaká. Bez práce nejsou koláče. *:D*
Síla
7 0
reagovat

ČSFD žebříček challenge

Jaké tři nejvýše uvedené filmy čsfd žebříčku jste neviděli ? 

Odkaz na žebříček: link

U mne:
219. Kimi no na wa (2016)
242. Ten den přijde (2016)
304. Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku (1981)
823639
Jaké tři nejvýše uvedené filmy čsfd žebříčku jste neviděli ?  Odkaz na žebříček: https://www.csfd.cz/zebricky/filmy/nejlepsi/ U mne: 219. Kimi no na wa (2016) 242. Ten den přijde (2016) 304. Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku (1981)
ČSFD žebříček challenge
4 -1
reagovat

Jackass Forever

Já tu partičku zbožňuju, vyrůstal jsem na nich a i když je jejich humor jednoduchý, tak ho umí udělat na úrovni (proto mě nikdy žádní Dudesoni a jiní napodobitelé neoslovili)
Ale musím uznat, že tohle nebyl pro mě regulérní filmový díl, ale něco z ranku těch dodatků 3,5 a jim podobných.
Spousta scének měla potenciál a stála ve výsledku za prd (tarantule, tma v pokoji, kde chyběl největší pose.a z hadů Bam)
Nová partička random nahozena, bez nějakého seznámení, takže mi k srdci nepřirostli (ale holka bez pudu sebezáchovy byla sexy)
Už je to jen sled spíš slabších scének, kde je vlastně novinka v tom, že se dědkům něco stane.
Úvod měl doslova koule, ale na tohle se třeba vůbec nechyta
Navíc ten Dunn a Margera (i když v jedné scéně se objeví) s rodičema hodně chybí.
Dunn byl takovým srdcem Jackass (všimněte si, jak se první vrhal k lidem, kterým se něco stalo, když měli ostatní v paži) a mel jsem ho z tama nejraději.
Ale s Ehrenem máte pravdu, to je zabiják nejvyššího kalibru. Napálit si pukem do koulí? Ty vole! Ten to fakt táhne hodně na horu. Zbytek je totiž dost upozadeny, což je třeba u mistra improvizací Party Boye velká škoda.
Ale na Jackass 4,5 se těším.
823476
Já tu partičku zbožňuju, vyrůstal jsem na nich a i když je jejich humor jednoduchý, tak ho umí udělat na úrovni (proto mě nikdy žádní Dudesoni a jiní napodobitelé neoslovili) Ale musím uznat, že tohle nebyl pro mě regulérní filmový díl, ale něco z ranku těch dodatků 3,5 a jim podobných. Spousta scének měla potenciál a stála ve výsledku za prd (tarantule, tma v pokoji, kde chyběl největší pose.a z hadů Bam) Nová partička random nahozena, bez nějakého seznámení, takže mi k srdci nepřirostli (ale holka bez pudu sebezáchovy byla sexy) Už je to jen sled spíš slabších scének, kde je vlastně novinka v tom, že se dědkům něco stane. Úvod měl doslova koule, ale na [url=https://youtu.be/pq6lScGA0do]tohle[/url] se třeba vůbec nechyta Navíc ten Dunn a Margera [spoiler](i když v jedné scéně se objeví) [/spoiler]s rodičema hodně chybí. Dunn byl takovým srdcem Jackass (všimněte si, jak se první vrhal k lidem, kterým se něco stalo, když měli ostatní v paži) a mel jsem ho z tama nejraději. Ale s Ehrenem máte pravdu, to je zabiják nejvyššího kalibru. Napálit si pukem do koulí? Ty vole! Ten to fakt táhne hodně na horu. Zbytek je totiž dost upozadeny, což je třeba u mistra improvizací Party Boye velká škoda. Ale na Jackass 4,5 se těším.
Jackass Forever
3 -1
reagovat
reaguje na: RainMakeR
ako čo sa ehrena týka on tam dostával extrémne bomby :D je to vskutku zábava, ale s tonou nadhľadu
823464
ako čo sa ehrena týka on tam dostával extrémne bomby *:D* je to vskutku zábava, ale s tonou nadhľadu
823455
1 -1
reagovat
reaguje na: verbst
Neváhej! Je to oddechovka na jakýkoliv den. A 10.4. by to mělo být i v TV.
823456
Neváhej! Je to oddechovka na jakýkoliv den. A 10.4. by to mělo být i v TV.
823417
1 -1
reagovat

Jackass Forever

je to zase prdel. A fakt tam někteří dostávají hodně přes koule.

Steve-O opět největší magor. Kapitán si dal opět bíčí zápas ... 

tahle parta prostě pořád ukazuje jaké limity má lidské tělo. :D:D:D:D:D
823455
je to zase prdel. A fakt tam někteří dostávají hodně přes koule. Steve-O opět největší magor. Kapitán si dal opět bíčí zápas ...  tahle parta prostě pořád ukazuje jaké limity má lidské tělo. *:D**:D**:D**:D**:D*
Jackass Forever
3 -1
reagují: Muel
reagovat

Total film magazín

Jestli máte možnost si to někde koupit, tak je to zaměřený na Top Gun 2. 
823440
Jestli máte možnost si to někde koupit, tak je to zaměřený na Top Gun 2. 
Total film magazín
2 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
*lahůdka :));)

Ale mám chuť si to taky rovnou pustit. :+
823417
*lahůdka *:))**;)* Ale mám chuť si to taky rovnou pustit. *:+*
823409
4 -1
reagují: Cinefil
reagovat

Vykoupení z věznice Shawshank (4K remaster)

Co napsat k filmu, který každý dávno zná a pokud ne, nemá na tomto webu co dělat. Tak třeba to, proč je to vlastně jeden z opravdu nejlepších filmů všech dob (sám ho mám ČSFD na 1. místě). Využil jsem příležitosti nedávného 4K remasteru, abych si tuto klasiku říznul poprvé v originále. Výsledek? Emociální masakr, který vidět poprvé v životě, v závěru by mě totálně rozsekal. Nicméně brečel jsem alespoň smíchy (Alexander Dumb-Ass), až jsem scény musel přetáčet.

Co jsem si však (konečně) uvědomil je, jak je Shawshank "nutričně" bohatý klenot, kde má každá replika, objekt, událost, rozhodnutí své pevné místo ve scénáři a všechno vede k nějakému, epickému vyvrcholení. Je tu taková kupa linek (Anyho rozuzlení "vraždy", Ředitel a bible, Red a ztráta naděje, Brooks...), které by ostatním filmů bohatě postačili k trilogii, a díky kterým je divák dosyta napapán. Ačkoliv jsem film viděl milionkrát už od dětství (pro mě je to už dávno nostalgická pohádka), vždycky zapomenu nějakou scénu, a tak jsem "překvapen", jak se k onomu známému zvratu s útěkem Andyho dopracujeme.

Podobných geniálních zápletek je tu víc a mě nezbývá než závidět divákům, kteří měli tu čest Shawshank vidět v kinech jako první. Velkou novinkou pro mě bylo originální znění. Zde ovšem musí konstatovat, že ho český dabing válcuje a není to jen tím, že jsem ho znám nazpaměť. Duo Dlouhý-Molčík jsou legendy sami o sobě (jako Filipovský nebo Bedrna) a každému dialogu dodávají další emociální hodnotu (viz voice over Brookse, kterého nadaboval vzhledově dost podobný Jiří Hálek) nebo pichlavé nadávky (pořád něco s řití) a vtipy (s výjimkou Alexandra "Doumá"). Ostatně už "bonusová" scéna s Brooksem za mřížemi dokazuje, jak je zdánlivě zbytečná scéna pevně spjata s celým filmem a vlastně jednou z nejikoničtějších scén vůbec, a to právě díky zvučnému dabingu.

Takových scén je tu každá druhá, jelikož díky Deakinsově kameře je co záběr, to umělecký obraz. No a s Newmanovou hudbou co písnička, to slzička na krajíčku. U tria Darabont-King-Newman nikdy nepochopím, jak mohli šlápnou 2x do stejné řeky a natočit témeticky dva podobné filmy a každý z nich opět klasika (a taky mi někdo vysvětlete, proč jsou nejlidštější filmy z prostředí věznic a psychiatrických léčeben). Můžeme jim jen děkovat. Důkazem budiž, že mám po miliontém prvním zhlednutí šílené nutkání si pustit Shawshank po milionté druhé. Nebo si počkám na 8K 3D VR speciální edici. Důvod se vždycky najde. "Doufám".

Na závěr si s dovolením vypůjčím Diskův slovník a musím pochválit Bluray přepis (krásné to slovo). Neznat film z dřívějška, myslel bych si, že to snad točili na IMAX. Vězeňské zdi prostě nikdy nevypadaly líp. Lahůtka.

100/100
823409
Co napsat k filmu, který každý dávno zná a pokud ne, nemá na tomto webu co dělat. Tak třeba to, proč je to vlastně jeden z opravdu nejlepších filmů všech dob (sám ho mám [url=https://www.csfd.cz/uzivatel/751050-kinofil/oblibene/filmy/]ČSFD [/url]na 1. místě). Využil jsem příležitosti nedávného 4K remasteru, abych si tuto klasiku říznul poprvé v originále. Výsledek? Emociální masakr, který vidět poprvé v životě, v závěru by mě totálně rozsekal. Nicméně brečel jsem alespoň smíchy ([i]Alexander Dumb-Ass[/i]), až jsem scény musel přetáčet. Co jsem si však (konečně) uvědomil je, jak je [i]Shawshank [/i]"nutričně" bohatý klenot, kde má každá replika, objekt, událost, rozhodnutí své pevné místo ve scénáři a všechno vede k nějakému, epickému vyvrcholení. Je tu taková kupa linek (Anyho rozuzlení "vraždy", Ředitel a bible, Red a ztráta naděje, Brooks...), které by ostatním filmů bohatě postačili k trilogii, a díky kterým je divák dosyta napapán. Ačkoliv jsem film viděl milionkrát už od dětství (pro mě je to už dávno nostalgická pohádka), vždycky zapomenu nějakou scénu, a tak jsem "překvapen", jak se k onomu známému zvratu s útěkem Andyho dopracujeme. Podobných geniálních zápletek je tu víc a mě nezbývá než závidět divákům, kteří měli tu čest [i]Shawshank [/i]vidět v kinech jako první. Velkou novinkou pro mě bylo originální znění. Zde ovšem musí konstatovat, že ho český dabing válcuje a není to jen tím, že jsem ho znám nazpaměť. Duo [i]Dlouhý-Molčík[/i] jsou legendy sami o sobě (jako Filipovský nebo Bedrna) a každému dialogu dodávají další emociální hodnotu (viz voice over Brookse, kterého nadaboval vzhledově dost podobný[url=https://www.csfd.cz/tvurce/935-jiri-halek/prehled/] Jiří Hálek[/url]) nebo pichlavé nadávky (pořád něco s řití) a vtipy (s výjimkou Alexandra "Doumá"). Ostatně už "bonusová" scéna s Brooksem za mřížemi dokazuje, jak je zdánlivě zbytečná scéna pevně spjata s celým filmem a vlastně jednou z nejikoničtějších scén vůbec, a to právě díky zvučnému dabingu. Takových scén je tu každá druhá, jelikož díky Deakinsově kameře je co záběr, to umělecký obraz. No a s Newmanovou hudbou co písnička, to slzička na krajíčku. U tria Darabont-King-Newman nikdy nepochopím, jak mohli šlápnou 2x do stejné řeky a natočit témeticky dva podobné filmy a každý z nich opět klasika (a taky mi někdo vysvětlete, proč jsou nejlidštější filmy z prostředí věznic a psychiatrických léčeben). Můžeme jim jen děkovat. Důkazem budiž, že mám po miliontém prvním zhlednutí šílené nutkání si pustit [i]Shawshank [/i]po milionté druhé. Nebo si počkám na 8K 3D VR speciální edici. Důvod se vždycky najde. "[i]Doufám[/i]". Na závěr si s dovolením vypůjčím Diskův slovník a musím pochválit Bluray přepis (krásné to slovo). Neznat film z dřívějška, myslel bych si, že to snad točili na IMAX. Vězeňské zdi prostě nikdy nevypadaly líp. Lahůtka. [b]100/100[/b]
Vykoupení z věznice Shawshank (4K remaster)
14 -1
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: GuidoA.
:D
823119
*:D*
823118
3 0
reagovat
duel je v podstate gay porno 
823118
duel je v podstate gay porno 
6 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: MarvinP
Viděl jsi Melancholy of Haruhi Suzumiya? Když silně metaforické propojení sci-fi a osobního hloubání nad "obyčejnými" vztahovými a existenciálními otázkami, tak toto - Haruhi je pro mě jeden z vrcholů anime obecně.

A právě Dívka, která proskočila časem mi ji tehdy trochu připomněla - jako slabší odvar. Haruhi jde do mnohem větších extrémů jak v té sci-fi lince, tak v psychologické hloubce, a je i narativně mnohem zajímavější.
823101
Viděl jsi [url=https://www.csfd.cz/film/222989-suzumija-haruhi-no-juucu/recenze/]Melancholy of Haruhi Suzumiya[/url]? Když silně metaforické propojení sci-fi a osobního hloubání nad "obyčejnými" vztahovými a existenciálními otázkami, tak toto - Haruhi je pro mě jeden z vrcholů anime obecně. A právě Dívka, která proskočila časem mi ji tehdy trochu připomněla - jako slabší odvar. Haruhi jde do mnohem větších extrémů jak v té sci-fi lince, tak v psychologické hloubce, a je i narativně mnohem zajímavější.
823096
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Belle jsem ještě neviděl, ale mám u Hosody tenhle problém skoro vždycky. On v podstatě všechny filmy točí jako komorní studii nějaké složité vztahové situace, prokládanou sci-fi/fantasy linkou, která tvoří metaforu k té reálné situaci a má ji zrcadlit. A ta "reálná" linka mu jde skvěle a ta "fantastická" skvěle vypadá, ale vždycky mám problém s tím, že to není moc logické, je to tak divně násilně sesazené dohromady.

Jediné dva filmy, kde se mu to povedlo a sedlo si to perfektně dohromady, jsou Vlčí děti a Dívka, která proskočila časem. U dívky pořád straší sem tam nelogičnost. Vlčí děti jsou masterpiece a už ho nepřeleze.
823096
Belle jsem ještě neviděl, ale mám u Hosody tenhle problém skoro vždycky. On v podstatě všechny filmy točí jako komorní studii nějaké složité vztahové situace, prokládanou sci-fi/fantasy linkou, která tvoří metaforu k té reálné situaci a má ji zrcadlit. A ta "reálná" linka mu jde skvěle a ta "fantastická" skvěle vypadá, ale vždycky mám problém s tím, že to není moc logické, je to tak divně násilně sesazené dohromady. Jediné dva filmy, kde se mu to povedlo a sedlo si to perfektně dohromady, jsou Vlčí děti a Dívka, která proskočila časem. U dívky pořád straší sem tam nelogičnost. Vlčí děti jsou masterpiece a už ho nepřeleze.
823093
4 0
reagují: HAL
reagovat

Belle

První setkání s tímto tvůrcem, takže z animace jsem byl paf. Ale holky si tuhle variaci na Krásku a zvíře v digitálním světě asi užijí víc.
Trochu mě trápily nelogičnosti VR světa a jeho pravidla jsem moc nechápal (RPO je v tomto mnohem lepší)
Ale nakonec jsem rád, že jsem mohl být poprvé v kině na nějakém anime.
823093
První setkání s tímto tvůrcem, takže z animace jsem byl paf. Ale holky si tuhle variaci na Krásku a zvíře v digitálním světě asi užijí víc. Trochu mě trápily nelogičnosti VR světa a jeho pravidla jsem moc nechápal (RPO je v tomto mnohem lepší) Ale nakonec jsem rád, že jsem mohl být poprvé v kině na nějakém anime.
Belle
4 0
reagují: MarvinP
reagovat
Pánové, vede samozřejmě Magic Mike.
823092
Pánové, vede samozřejmě Magic Mike.
2 -3
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Já Osm hrozných.
823091
Já Osm hrozných.
823090
2 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jestli se ti líbí Tatum, tak doporučuji Apokalypsu v Hollywoodu.
823090
Jestli se ti líbí Tatum, tak doporučuji Apokalypsu v Hollywoodu.
823085
5 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: hroubek
Imho Vlk, ostrov, identita a mys hruzy jsou Martyho nejpopikovejsi veci, ktery v tomhle veku da kazdy. Mys jsem videl v podobnym veku a zapusobilo to na me dost :)
823087
Imho Vlk, ostrov, identita a mys hruzy jsou Martyho nejpopikovejsi veci, ktery v tomhle veku da kazdy. Mys jsem videl v podobnym veku a zapusobilo to na me dost *:)*
823074
4 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se