Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 15101 - 15120 Napsat příspěvek
Připomnělo mi to jak se těším na další Plebs.
816662
Připomnělo mi to jak se těším na další Plebs.
1 -3
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Tešil som sa na to, ale vyzerá to dosť nevtipne a kŕčovito. Snáď sa mýlim.
816661
Tešil som sa na to, ale vyzerá to dosť nevtipne a kŕčovito. Snáď sa mýlim.
816653
2 -1
reagovat
Our Flag Means Death teaser od Waititiho

Kde jsou ty časy Black Sails...
816653
[url=https://www.youtube.com/watch?v=YpgAhTP6ElA]Our Flag Means Death teaser od Waititiho [/url] Kde jsou ty časy Black Sails...
3 -1
reagují: duro
reagovat
LOL někdo s přezdívkou Hellbuzerant nás bude vyhazovat do Kecárny. 
816651
LOL někdo s přezdívkou Hellbuzerant nás bude vyhazovat do Kecárny. 
4 -9
reagovat
Si nemozete presunut tieto svoje vylevy ukrivdenych deti niekam inam? 60 sprav na tu istu temu je uz fakt vela, hlavne ked sa to pravidelne opakuje. Presunte si to do "kecarna".
816649
Si nemozete presunut tieto svoje vylevy ukrivdenych deti niekam inam? 60 sprav na tu istu temu je uz fakt vela, hlavne ked sa to pravidelne opakuje. Presunte si to do "kecarna".
6 -9
reagovat
Za chvíli tě budou kamenovat, jako Vávru, že tam ti nečernoši nejezdí na ponikach
816648
Za chvíli tě budou kamenovat, jako Vávru, že tam ti nečernoši nejezdí na ponikach
7 -2
reagovat
Ešte sa vrátim k tým generačným posunom, že dnes "musíme vylepšovať", čo napr. Tolkien v tej dobe ešte nevidel a pod., že dnes tie príbehy z minulosti treba meniť podľa súčasnej optiky...

Nasrať.

Ja píšem sériu kníh, ktoré sa odohrávajú okolo roku 1600 a môj hlavný hrdina je čisto dobový charakter. Takže je bigotný katolík, vášnivý rasista, homofób, antisemita a ako protiturecký bojovník samozrejme islamofób. :) Napriek tomu mi čitatelia nepíšu rozhorčené správy, že som nejaký nácek alebo čo, v texte to autorsky viem napísať tak, aby bolo jasné, že optika dnešného človeka (vrátane mňa, aspoň väčšinou :D) je úplne iná, ale dobový kontext je dobrý a patrí k veci. Mal som pri poslednej knihe aj trochu spor s redaktorkou, ktorej vadilo, že tento hrdina použil slová "prestaň cigániť" (v zmysle klamať, u nás sa to stále dosť používa). Asi 5 minút som ju presviedčal, že v tej dobe a práve tento hrdina to proste môže povedať. Nakoniec ustúpila. Mám tam aj vetu typu "dedinčania sa báli všetkého, nielen zbojníkov, ale aj upírov, duchov, Židov a Cigánov a ďalších hrôz", lebo to je proste tiež dobový kontext. Inteligentný čitateľ to vie spoľahlivo rozoznať.

Inteligentný čitateľ / divák takisto dobre chápe, že Tolkienov alebo Sapkowského svet je vlastne paralela stredovekej Európy a je teda úplne prirodzené, ak sú tam postavy inej farby pleti nepriatelia z Orientu / otroci / podivné úkazy. Že je jebnuté, ak je rytier so slovanským menom vypasený veľkomestský černoch naprataný do brnenia.

Ale samozrejme existovali aj etnicky a nábožensky veľmi pestré spoločenstvá, najmä stredoveké Španielsko, Osmanská ríša, Bagdad a pod. Aj tie však mali svoje zákonitosti a rôznorodosť bola záležitosť veľkých miest na križovatkách civilizácií, nie že máš nejakú dedinu v horách alebo Kraj kdesi na konci sveta, kde žijú ľudia, ktorých základnou charakteristikou v príbehu je izolovanosť, neochota cestovať a absolútna nedôvera k čomukoľvek cudziemu... ale prásk tam Aziata alebo černocha, lebo prečo nie. A ako napísal HAL, uveriteľnosť toho sveta okamžite vyletí komínom.
816637
Ešte sa vrátim k tým generačným posunom, že dnes "musíme vylepšovať", čo napr. Tolkien v tej dobe ešte nevidel a pod., že dnes tie príbehy z minulosti treba meniť podľa súčasnej optiky... Nasrať. Ja píšem sériu kníh, ktoré sa odohrávajú okolo roku 1600 a môj hlavný hrdina je čisto dobový charakter. Takže je bigotný katolík, vášnivý rasista, homofób, antisemita a ako protiturecký bojovník samozrejme islamofób. :) Napriek tomu mi čitatelia nepíšu rozhorčené správy, že som nejaký nácek alebo čo, v texte to autorsky viem napísať tak, aby bolo jasné, že optika dnešného človeka (vrátane mňa, aspoň väčšinou *:D*) je úplne iná, ale dobový kontext je dobrý a patrí k veci. Mal som pri poslednej knihe aj trochu spor s redaktorkou, ktorej vadilo, že tento hrdina použil slová "prestaň cigániť" (v zmysle klamať, u nás sa to stále dosť používa). Asi 5 minút som ju presviedčal, že v tej dobe a práve tento hrdina to proste môže povedať. Nakoniec ustúpila. Mám tam aj vetu typu "dedinčania sa báli všetkého, nielen zbojníkov, ale aj upírov, duchov, Židov a Cigánov a ďalších hrôz", lebo to je proste tiež dobový kontext. Inteligentný čitateľ to vie spoľahlivo rozoznať. Inteligentný čitateľ / divák takisto dobre chápe, že Tolkienov alebo Sapkowského svet je vlastne paralela stredovekej Európy a je teda úplne prirodzené, ak sú tam postavy inej farby pleti nepriatelia z Orientu / otroci / podivné úkazy. Že je jebnuté, ak je rytier so slovanským menom vypasený veľkomestský černoch naprataný do brnenia. Ale samozrejme existovali aj etnicky a nábožensky veľmi pestré spoločenstvá, najmä stredoveké Španielsko, Osmanská ríša, Bagdad a pod. Aj tie však mali svoje zákonitosti a rôznorodosť bola záležitosť veľkých miest na križovatkách civilizácií, nie že máš nejakú dedinu v horách alebo Kraj kdesi na konci sveta, kde žijú ľudia, ktorých základnou charakteristikou v príbehu je izolovanosť, neochota cestovať a absolútna nedôvera k čomukoľvek cudziemu... ale prásk tam Aziata alebo černocha, lebo prečo nie. A ako napísal HAL, uveriteľnosť toho sveta okamžite vyletí komínom.
35 -2
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Které Smart televize od Samsung jsou podporovány?
Aplikace HBO GO je plně podporována u všech Smart televizí Samsung vyrobených v roce 2016 a později (operační systém Tizen).
816614
Které Smart televize od Samsung jsou podporovány? Aplikace HBO GO je plně podporována u všech Smart televizí Samsung vyrobených v roce 2016 a později (operační systém Tizen).
816610
1 -1
reagovat
iPhone
816613
iPhone
1 -4
reagovat
reaguje na: Fanous21
Samsung
816610
Samsung
816608
0 0
reagují: Fanous21
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
LG? Ano, je toho plný FB. Ale za měsíc cca tu bude HBO Max. :+
link
816608
LG? Ano, je toho plný FB. Ale za měsíc cca tu bude HBO Max. *:+* https://helpcenter.hbogo.eu/cs/zarizeni-a-hbo-go/
816592
1 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Je možné aby mi z ničeho nic HBO GO přestalo podporovat moji starší televizi? Doteď to normálně šlo a najednou píše, že moje zařízení neni podporováno.
816592
Je možné aby mi z ničeho nic HBO GO přestalo podporovat moji starší televizi? Doteď to normálně šlo a najednou píše, že moje zařízení neni podporováno.
1 0
reagují: Fanous21
reagovat
reaguje na: SteKi
Autocorrect a mobil. Už mi vypršela editace než jsem si všiml :D
816567
Autocorrect a mobil. Už mi vypršela editace než jsem si všiml *:D*
816565
1 -1
reagovat
reaguje na: okkac
... tma po ulicích? 
To je veľmi nešťastný preklep :D :D :D
816565
... tma po ulicích?  To je veľmi nešťastný preklep *:D* *:D* *:D*
816564
7 -1
reagují: okkac
reagovat
reaguje na: kyller
Proc teda třeba ve Wakandě nejsou někdy random běloši? Prostě fiktivní  stát v Africe, tak přece musí být úplně v poho že tam po ulicích a v jejich radě se musí vyskytovat nějaký běloch ne?
816564
Proc teda třeba ve Wakandě nejsou někdy random běloši? Prostě fiktivní  stát v Africe, tak přece musí být úplně v poho že tam po ulicích a v jejich radě se musí vyskytovat nějaký běloch ne?
816551
15 -3
reagují: SteKi
reagovat
Nikde jsi nenapsal, že to neplatí obráceně. Takže když příslušníky menšin hrají běloši, není to podle tebe "misreprezentace"? To rád slyším, nicméně mi stejně přijde, že celkem dává smysl, aby postavu autorem popsanou jako černoch hrál černoch. Je přece hafo skvělých cernosskych herců, ne? Tak proč tam prat belocha. Nekdy to smysl dává, většinou ale moc ne. A ano, platí to podle mě i obráceně. 
816561
Nikde jsi nenapsal, že to neplatí obráceně. Takže když příslušníky menšin hrají běloši, není to podle tebe "misreprezentace"? To rád slyším, nicméně mi stejně přijde, že celkem dává smysl, aby postavu autorem popsanou jako černoch hrál černoch. Je přece hafo skvělých cernosskych herců, ne? Tak proč tam prat belocha. Nekdy to smysl dává, většinou ale moc ne. A ano, platí to podle mě i obráceně. 
816551
0 -1
reagovat
ad Witcher a rasizmus: Elfov nenávidia kvôli ich inakosti (špicaté uši), takže tá téma tam stále je a nechápem kam by akože mala zrazu zmiznúť, lebo je tam medzi nimi pár hercov tmavej pleti.
816558
ad Witcher a rasizmus: Elfov nenávidia kvôli ich inakosti (špicaté uši), takže tá téma tam stále je a nechápem kam by akože mala zrazu zmiznúť, lebo je tam medzi nimi pár hercov tmavej pleti.
1 -8
reagovat
Do naprosté absurdnosti to dohnal jinak skvělý seriál Dickinson, kde je klasika RNG a RAG. Do toho tam hodí linku s diskriminovaným černochem, smál jsem se nahlas. 

Jinak pamatujete guilty pleasure seriál Merlin? Fakt jsem ho měl rád a taky tam cca byl RNG. Mimo rytíře kulatého stolu, který se mohl zakládat na pravdě a několika rodin třeba i Gwen. Proč mi to nevadilo tehdy? Fakt si myslím, že to tam teď schválně cpou přímo na dělohu a zbytečně tak dělají rasisty z jinak umírněných lidí viz tato diskuze, mimo mne obviously. 
816556
Do naprosté absurdnosti to dohnal jinak skvělý seriál Dickinson, kde je klasika RNG a RAG. Do toho tam hodí linku s diskriminovaným černochem, smál jsem se nahlas.  Jinak pamatujete guilty pleasure seriál Merlin? Fakt jsem ho měl rád a taky tam cca byl RNG. Mimo rytíře kulatého stolu, který se mohl zakládat na pravdě a několika rodin třeba i Gwen. Proč mi to nevadilo tehdy? Fakt si myslím, že to tam teď schválně cpou přímo na dělohu a zbytečně tak dělají rasisty z jinak umírněných lidí viz tato diskuze, mimo mne obviously. 
1 -1
reagovat
Když už zmiňuješ Witchera: Zrovna ten je celý založený na diskriminaci. Lidi tam běžně dělají genocidy ekosystémů a jiných ras. I hlavní hrdina je diskriminovaný mutant... A Netflix tam sice rozeseje plno random lidí, ale tím jaksi naruší "originální vzhled" diskriminovaných elfů a potažmo tak ublíží hlavním tématům knih a her ;)
Kdybych ten seriál vytvářel já, tak bych třeba nechal hrát elfy jen asiatama, například. Díky tomu docílil to, co vlastně knihy říkají celou dobu: že bílý muž je největší zlo celého toho světa ;)
816555
Když už zmiňuješ Witchera: Zrovna ten je celý založený na diskriminaci. Lidi tam běžně dělají genocidy ekosystémů a jiných ras. I hlavní hrdina je diskriminovaný mutant... A Netflix tam sice rozeseje plno random lidí, ale tím jaksi naruší "originální vzhled" diskriminovaných elfů a potažmo tak ublíží hlavním tématům knih a her *;)* Kdybych ten seriál vytvářel já, tak bych třeba nechal hrát elfy jen asiatama, například. Díky tomu docílil to, co vlastně knihy říkají celou dobu: že bílý muž je největší zlo celého toho světa *;)*
816551
7 -2
reagovat
Například Wheel of Time - je tam malá oblast tisíc let odříznutá od zbytku světa, ale její obyvatelé mají v seriálové adaptaci všechny barvy duhy. Tohle je přesně ten případ kdy je to tak násilné a nesmyslné, že to prostě úplně zabije uvěřitelnost toho světa.
V Zaklínači to není jiné - černí elfové? Ok, ale ať jsou potom černí úplně všichni. Ten svět musí být nějak konzistentní, zvlášť když je v tom příběhu rasismus tak silné téma.
816554
Například Wheel of Time - je tam malá oblast tisíc let odříznutá od zbytku světa, ale její obyvatelé mají v seriálové adaptaci všechny barvy duhy. Tohle je přesně ten případ kdy je to tak násilné a nesmyslné, že to prostě úplně zabije uvěřitelnost toho světa. V Zaklínači to není jiné - černí elfové? Ok, ale ať jsou potom černí úplně všichni. Ten svět musí být nějak konzistentní, zvlášť když je v tom příběhu rasismus tak silné téma.
816551
8 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

TOPlist