Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 13781 - 13800 Napsat příspěvek
reaguje na: Gonzi
Presne. Je to úplne priemerné, nič výnimočné, žiadna postava ničím nevyčnieva, jediný kto tam má zatiaľ nejaké charizma je ten čierny elf (videl som včera zatiaľ jeden diel, nepamätám si meno) je to technicky pekné a bola by hanba aby za miliardu nebolo, ale celé je to také neprirodzene naleštené čo by mi pri tých elfoch ešte sedelo, ale aj to akože špinavé ľudské sídlo tak vyzeralo. Či sa to drží nejakej predlohy má vôbec nezaujíma, ale že by som z toho cítil niečo extra nemôžem povedať. Keď to mám porovnať s drakmi tak tí ma chytili za srdiečko a to som ani náhodou není fanúšik hry o tróny (videl som len prvú sériu). Keby som nevedel ako sa to volá tak som ochotný uveriť že je to nejaká netfloxovina, čím to nechcem uraziť, ale skrátka to zatiaľ pôsobí tak obyčajne. 
839475
Presne. Je to úplne priemerné, nič výnimočné, žiadna postava ničím nevyčnieva, jediný kto tam má zatiaľ nejaké charizma je ten čierny elf (videl som včera zatiaľ jeden diel, nepamätám si meno) je to technicky pekné a bola by hanba aby za miliardu nebolo, ale celé je to také neprirodzene naleštené čo by mi pri tých elfoch ešte sedelo, ale aj to akože špinavé ľudské sídlo tak vyzeralo. Či sa to drží nejakej predlohy má vôbec nezaujíma, ale že by som z toho cítil niečo extra nemôžem povedať. Keď to mám porovnať s drakmi tak tí ma chytili za srdiečko a to som ani náhodou není fanúšik hry o tróny (videl som len prvú sériu). Keby som nevedel ako sa to volá tak som ochotný uveriť že je to nejaká netfloxovina, čím to nechcem uraziť, ale skrátka to zatiaľ pôsobí tak obyčajne. 
839473
5 0
reagovat
Jako to mě taky trošku rozhodilo. Kromě LotR jsem nic nečetl, takže nemám ponětí, ale nemůže být o hodně starší než ta její grupa? 
839474
Jako to mě taky trošku rozhodilo. Kromě LotR jsem nic nečetl, takže nemám ponětí, ale nemůže být o hodně starší než ta její grupa? 
839473
2 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Prvních 17 minut mě bavilo, rozpočet si užívám, ale Galadriel mě trochu sere. Ta scéna s trollem je prostě WTF. On defacto likviduje celou partičku, ale pak na scénu superherojumpem nastoupí Galadrielman, a pár piruetkami z něj udělá mrtvolu, ani se neohlédne.
Baví mě se na to dívat, ale jsem zvědavý, jestli někdo někdy nějak vysvětlí, proč je ona takový Alfa Elf.
839473
Prvních 17 minut mě bavilo, rozpočet si užívám, ale Galadriel mě trochu sere. Ta scéna s trollem je prostě WTF. On defacto likviduje celou partičku, ale pak na scénu superherojumpem nastoupí Galadrielman, a pár piruetkami z něj udělá mrtvolu, ani se neohlédne. Baví mě se na to dívat, ale jsem zvědavý, jestli někdo někdy nějak vysvětlí, proč je ona takový Alfa Elf.
7 -2
reagují: SteKi, Vardant
reagovat

LOTR seriál

:+:+:+:+ čekal jsem slátaninu. Ale sakra. Ono to fakt je výborný! Ty prachy tam jsou vidět! Začátek s Galadriel a její družinou absolutně boží (nemyslím úplně TEN začátek :D) !!! Hobiti skvělý (Nori je castingová trefa).
Mladej Elrond trochu ještě tápe. Ale věřím, že se ještě jeho linka bude hodně zlepšovat. Khazad Dum to mě padala čelist ....

Napadlo mě, jak by takovej seriál vypadal v 90. letech když by ho točili ve stylu Xena/Herkules :D:D:D:D 

FYI Silmarillion jsem nečetl, neplánuju to. A budu si užívat seriál tak jak je. Stejně tak jsem to udělal u GoT. A vyplatilo se 8)
839462
*:+**:+**:+**:+* čekal jsem slátaninu. Ale sakra. Ono to fakt je výborný! Ty prachy tam jsou vidět! Začátek s Galadriel a její družinou absolutně boží (nemyslím úplně TEN začátek *:D*) !!! Hobiti skvělý (Nori je castingová trefa). Mladej Elrond trochu ještě tápe. Ale věřím, že se ještě jeho linka bude hodně zlepšovat. Khazad Dum to mě padala čelist .... Napadlo mě, jak by takovej seriál vypadal v 90. letech když by ho točili ve stylu Xena/Herkules *:D**:D**:D**:D*  FYI Silmarillion jsem nečetl, neplánuju to. A budu si užívat seriál tak jak je. Stejně tak jsem to udělal u GoT. A vyplatilo se *8)*
LOTR seriál
15 -1
reagovat
Tak zatiaľ sme videli dve časti z plánovaných piatych sérií, epiky ešte bude dosť. Tešim sa hlavne na Númenor a jeho pád. Mimochodom tá bitka z úvodu mi teda prišla dosť epická, ako ten drak sundal orla, alebo scénka kde predstavili Saurona, poviem úprimne trošku ma zmrazilo :D:D
839459
Tak zatiaľ sme videli dve časti z plánovaných piatych sérií, epiky ešte bude dosť. Tešim sa hlavne na Númenor a jeho pád. Mimochodom tá bitka z úvodu mi teda prišla dosť epická, ako ten drak sundal orla, alebo scénka kde predstavili Saurona, poviem úprimne trošku ma zmrazilo *:D**:D*
839458
6 -3
reagovat
reaguje na: DarkSith
Počkať a teraz otázka, mala vôbec Galadriel nejakú magickú moc ešte pred tým ako dostala prsten moci?
839457
Počkať a teraz otázka, mala vôbec Galadriel nejakú magickú moc ešte pred tým ako dostala prsten moci?
839455
7 -3
reagovat
reaguje na: DarkSith
To se může v dalších dílech změnit. Zatím to nic neznamená.
839456
To se může v dalších dílech změnit. Zatím to nic neznamená.
839455
4 -3
reagovat

Galadriel

V seriálu Galadriel působí více jako Johanka z Arku než jako mocná elfka. Vůbec zatím nepožila svou moc, ale místo toho se ohání obouručným mečem. Nevím jestli to má být cool pro teenagery, ale já bych ocenil, kdyby raději požívala svou magickou moc. A taky jí podle mě v seriálu chybí potřebné charizma. 8)
839455
V seriálu Galadriel působí více jako Johanka z Arku než jako mocná elfka. Vůbec zatím nepožila svou moc, ale místo toho se ohání obouručným mečem. Nevím jestli to má být cool pro teenagery, ale já bych ocenil, kdyby raději požívala svou magickou moc. A taky jí podle mě v seriálu chybí potřebné charizma. *8)*
Galadriel
9 -1
reagovat
A teraz úprimne, to fakt ti tak zásadne vadí že v jednom zábere je tam mapa ktorá neobsahuje Beleriand? Pretože ja neviem ale čomu by pomohlo keby tam ten Beleriand reálne bol? Nepadla tam o ňom ani zmienka, bežnému divákovi je jedno aký tvar mala mapa v prvom veku ked seriál mapuje udalosti druhého veku. Práve k tomu preslovu Galadriel na začiatku kde tvrdila že elfovia opustili Valinor a odišli do Stredozeme a v tom sa aj ukázala mapa Stredozeme ktorú väčšina ľudí pozná z filmovej trilógie to celkom pasuje a nepôsobí to pre divákov mätúco. Pretože čomu by pomohlo ked hovorila o Stredozemi a vycapili by tam doteraz nikde nevidený Beleriand?

Inak ked už sme pri tých mapách tak fakt sa mi hodne páči ako používajú mapu behom scén a keď predstavujú nejakú novú oblasť tak vždy divákom priamo na mape ukážu kde sa práve scénka odohráva, to je za mňa super a práve takéto niečo mi chýbalo pri seriálovom Zaklínačovi, hlavne pri druhej sérii, kde som sa aj ja ako znalec toho sveta miestami fakt strácal. To už som si hovoril preboha a čo ľudia ktorí sú svetom Zaklínača nepolúbení?
839454
A teraz úprimne, to fakt ti tak zásadne vadí že v jednom zábere je tam mapa ktorá neobsahuje Beleriand? Pretože ja neviem ale čomu by pomohlo keby tam ten Beleriand reálne bol? Nepadla tam o ňom ani zmienka, bežnému divákovi je jedno aký tvar mala mapa v prvom veku ked seriál mapuje udalosti druhého veku. Práve k tomu preslovu Galadriel na začiatku kde tvrdila že elfovia opustili Valinor a odišli do Stredozeme a v tom sa aj ukázala mapa Stredozeme ktorú väčšina ľudí pozná z filmovej trilógie to celkom pasuje a nepôsobí to pre divákov mätúco. Pretože čomu by pomohlo ked hovorila o Stredozemi a vycapili by tam doteraz nikde nevidený Beleriand? Inak ked už sme pri tých mapách tak fakt sa mi hodne páči ako používajú mapu behom scén a keď predstavujú nejakú novú oblasť tak vždy divákom priamo na mape ukážu kde sa práve scénka odohráva, to je za mňa super a práve takéto niečo mi chýbalo pri seriálovom Zaklínačovi, hlavne pri druhej sérii, kde som sa aj ja ako znalec toho sveta miestami fakt strácal. To už som si hovoril preboha a čo ľudia ktorí sú svetom Zaklínača nepolúbení?
839451
7 -2
reagovat
Imo se to furt vraci k tem trem faktorum: na tehle velkych projektech delaji lidi s nedostatkem talentu, bez vyrazneho a osobiteho stylu/rukopisu a casto i s nedostatkem zkusenosti, protoze to vsechno musi jit pres x-clenou komisi, kde je vychozim nastavenim "fanbase mame jistou a ted jak ji rozsirit". Maximalne se tam zacleni touha po komentarich v duchu "joo, ti fanboyove jsou strasne toxicti a incelove", bud v ramci propagace nebo rovnou se tak pristoupi k nekterym postavam ve filmu/serialu, co je budou "reprezentovat". Nevim. Asi jsem zvedav na Andora a The Last of Us, ktery dle jmen zucastnenych jsou opravdu nejackovejsi serialovy velkoprodukce za dlouhou dobu. Proti tomuhle LOTRovi nic nemam, ale jen to na me jako na nefanouska pusobi ciste v duchu "more of the same", ale vic cileny na mlady a vic reprezentace. Nevidim tam zadnou pridanou hodnotu. A ted ctu clanek, jak se Amazonu komplet vymkla produkce spionskeho serialu od Russovcu. Az tak, ze je z nej po prave LOTRovi druhy nejdrazsi serial vsech dob. Oni proste nejsou dobri a zajimavi tvurci, jenze ty prachy a velkoprodukce se k nim stejne dostanou.
839448
Imo se to furt vraci k tem trem faktorum: na tehle velkych projektech delaji lidi s nedostatkem talentu, bez vyrazneho a osobiteho stylu/rukopisu a casto i s nedostatkem zkusenosti, protoze to vsechno musi jit pres x-clenou komisi, kde je vychozim nastavenim "fanbase mame jistou a ted jak ji rozsirit". Maximalne se tam zacleni touha po komentarich v duchu "joo, ti fanboyove jsou strasne toxicti a incelove", bud v ramci propagace nebo rovnou se tak pristoupi k nekterym postavam ve filmu/serialu, co je budou "reprezentovat". Nevim. Asi jsem zvedav na Andora a The Last of Us, ktery dle jmen zucastnenych jsou opravdu nejackovejsi serialovy velkoprodukce za dlouhou dobu. Proti tomuhle LOTRovi nic nemam, ale jen to na me jako na nefanouska pusobi ciste v duchu "more of the same", ale vic cileny na mlady a vic reprezentace. Nevidim tam zadnou pridanou hodnotu. A ted ctu clanek, jak se Amazonu komplet vymkla produkce spionskeho serialu od Russovcu. Az tak, ze je z nej po prave LOTRovi druhy nejdrazsi serial vsech dob. Oni proste nejsou dobri a zajimavi tvurci, jenze ty prachy a velkoprodukce se k nim stejne dostanou.
839442
8 -1
reagovat
Jako nechcem tu byť za hnidopicha tak ako ty, ale Válka Hnevu bola len jedna, bola to posledná bitka po ktorej zvrhli Morgotha. Neviem o akých Válkach Hnevu to tu kecáš. Vôbec by som to neriešil ale kedže ty sám tu riešiš každú jednu hlúposť ako to že mapa Stredozeme neobsahuje Beleriand, čo mimochodom je každému u prdele pretože je jasné že bežný divák by v tom mal akurát bordel a každý pozná tú mapu tak ako bola ukázaná, tak som si povedal že možno ťa trošku poučím.
839447
Jako nechcem tu byť za hnidopicha tak ako ty, ale Válka Hnevu bola len jedna, bola to posledná bitka po ktorej zvrhli Morgotha. Neviem o akých Válkach Hnevu to tu kecáš. Vôbec by som to neriešil ale kedže ty sám tu riešiš každú jednu hlúposť ako to že mapa Stredozeme neobsahuje Beleriand, čo mimochodom je každému u prdele pretože je jasné že bežný divák by v tom mal akurát bordel a každý pozná tú mapu tak ako bola ukázaná, tak som si povedal že možno ťa trošku poučím.
839413
7 -2
reagovat
Přesně. Ale já jsem opravdu ochoten přistoupit na ledasjakou hru a vůbec nejsem "lembasová hlava".  Kdyby David Lynch, nebo Lars von Trier natočili příběh o prstenech moci odehrávající se v Hollywoodu, kde by byl Sauron hlavní klaďas, běžel bych na to do kina. Chápu, že militantní fanoušci střežící přesnost předlohy jsou problém pro svobodné umělecké ztvárnění, které je při adaptaci do jiného média nutné.

Ale tohle je korporátní produkt, na tom se snad shodneme, ať se nám to líbí nebo ne. A není to ten typ, kdy korporát vystaví nějakému umělci bianco šek. V tomhle případě to tak nemohlo být už proto, jaké "minové pole" je to s těmi autorskými právy. Od takového drahého korporátního produktu člověk nějakou riskantní vizi moc čekat nemůže, naopak ale oproti těm autorským projektům může očekávat perfektní zvládnutí toho doslovného převodu, protože je tu dost peněz na nákup práv, adekvátní produkci, konzuiltaci s odborníky atd. Když se úplně nepovede ani to, je to už krize. Ale furt to může zachránit nějaký nahodilý prvek působící zábavnost. Třeba charismatický herec hrající neodolatelně zábavnou postavu. Nevidím to tam. Nevidím tam nic z toho. Připadá mi to jako prázdná bublina s nablýskaným povrchem. Ani odvaha, ani poctivost. Třpytky. Jen třpytky.
839446
Přesně. Ale já jsem opravdu ochoten přistoupit na ledasjakou hru a vůbec nejsem "lembasová hlava".  Kdyby David Lynch, nebo Lars von Trier natočili příběh o prstenech moci odehrávající se v Hollywoodu, kde by byl Sauron hlavní klaďas, běžel bych na to do kina. Chápu, že militantní fanoušci střežící přesnost předlohy jsou problém pro svobodné umělecké ztvárnění, které je při adaptaci do jiného média nutné. Ale tohle je korporátní produkt, na tom se snad shodneme, ať se nám to líbí nebo ne. A není to ten typ, kdy korporát vystaví nějakému umělci bianco šek. V tomhle případě to tak nemohlo být už proto, jaké "minové pole" je to s těmi autorskými právy. Od takového drahého korporátního produktu člověk nějakou riskantní vizi moc čekat nemůže, naopak ale oproti těm autorským projektům může očekávat perfektní zvládnutí toho doslovného převodu, protože je tu dost peněz na nákup práv, adekvátní produkci, konzuiltaci s odborníky atd. Když se úplně nepovede ani to, je to už krize. Ale furt to může zachránit nějaký nahodilý prvek působící zábavnost. Třeba charismatický herec hrající neodolatelně zábavnou postavu. Nevidím to tam. Nevidím tam nic z toho. Připadá mi to jako prázdná bublina s nablýskaným povrchem. Ani odvaha, ani poctivost. Třpytky. Jen třpytky.
839442
5 -4
reagovat
Jestli se na to někdo bojí podívat kvůli random nigga generátoru jako trochu já, tak můžete být úplně v klidu. Hobbit a trpaslice jsou tam vyloženě skvělí. Elf pokulhává, ale celá jeho zápletka je prostě zatím zvláštní... Celkově je to v tomto úplně jinde, než Zaklínač, ano tam to bylo debilní a černošští herci příšerní. 
Celkově to tam rozhodně není jako pěst na oko jako v trailerech a screenshitech, které tomu IMHO obrovsky škodily i v případě Elronda a Galadriel. 
839445
Jestli se na to někdo bojí podívat kvůli random nigga generátoru jako trochu já, tak můžete být úplně v klidu. Hobbit a trpaslice jsou tam vyloženě skvělí. Elf pokulhává, ale celá jeho zápletka je prostě zatím zvláštní... Celkově je to v tomto úplně jinde, než Zaklínač, ano tam to bylo debilní a černošští herci příšerní.  Celkově to tam rozhodně není jako pěst na oko jako v trailerech a screenshitech, které tomu IMHO obrovsky škodily i v případě Elronda a Galadriel. 
5 -6
reagovat
reaguje na: do_Od
Já chápu jak to myslíš a (ještě jsem to neviděl ale z popisu v téhle diskuzi) s tebou částečně souhlasím.

Každopádně nikdo tě nenutí zpracovávat tu či onu látku. Většinou to děláš, protože už to má fanouškovskou základnu. Jenže to neděláš pro fanoušky, ale pro reklamu/peníze. Velmi často je pak tento "otravný" druh fanoušků ta skupina lidí, se kterou si produkce vytřela prdel a na jejich negativních reakcích měla ještě (dost možná záměrně) reklamu zadarmo.
839442
Já chápu jak to myslíš a (ještě jsem to neviděl ale z popisu v téhle diskuzi) s tebou částečně souhlasím. Každopádně nikdo tě nenutí zpracovávat tu či onu látku. Většinou to děláš, protože už to má fanouškovskou základnu. Jenže to neděláš pro fanoušky, ale pro reklamu/peníze. Velmi často je pak tento "otravný" druh fanoušků ta skupina lidí, se kterou si produkce vytřela prdel a na jejich negativních reakcích měla ještě (dost možná záměrně) reklamu zadarmo.
839421
11 -1
reagují: The Joker, MarvinP
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Aha! Moc děkuju za vysvětlení. A ten Elrond, to je nějaká postava, nebo předmět?
839436
Aha! Moc děkuju za vysvětlení. A ten Elrond, to je nějaká postava, nebo předmět?
839435
4 -8
reagovat
reaguje na: MarvinP
Ale oni přeci neadaptují Silmarillion. Seriál je o vzniku prstenů a Rise to Power Saurona, Elronda a Galadriel. Nic takového v Silmarillionu jako nosné téma není, je to jen dějové, historické pozadí, které je většině soudných lidí jedno, když bude funkční.
839435
Ale oni přeci neadaptují Silmarillion. Seriál je o vzniku prstenů a Rise to Power Saurona, Elronda a Galadriel. Nic takového v Silmarillionu jako nosné téma není, je to jen dějové, historické pozadí, které je většině soudných lidí jedno, když bude funkční.
839430
7 -5
reagují: MarvinP
reagovat
Agree to disagree, asi tolik k tomu.
839434
Agree to disagree, asi tolik k tomu.
839430
2 0
reagovat

Hořský svět

Seriál z pivovaru, atraktivní téma. Super obsazení, Ruml, Kohoutová, Štáfek, Polívka, Holubová, ale provedení uf uf uf....
Přitom rodinné dramedy umíme a Kukačky by nastavily záda i zámořské produkci, ale tohle nedopadlo. Mám pocit, že i herecké výkony jsou tam příšerné.
839432
Seriál z pivovaru, atraktivní téma. Super obsazení, Ruml, Kohoutová, Štáfek, Polívka, Holubová, ale provedení uf uf uf.... Přitom rodinné dramedy umíme a Kukačky by nastavily záda i zámořské produkci, ale tohle nedopadlo. Mám pocit, že i herecké výkony jsou tam příšerné.
Hořský svět
2 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Mnou popsaném konzervativním postoji? Oni se snaží to adaptovat konzervativně. A nemají pro to podmínky. Kdyby celou středozem obrátili na hlavu a dali mi něco jiného, zajímavou postavu, zábavný příběh, provokativní myšlenku... hýkal bych blahem. Ale seriál snažící se otrocky adaptovat něco, co nesmí adaptovat je ubohej.

Takže tě neotravuje "že" se jim to nelíbí, ale jejich důvod "proč" se jim to nelíbí. Sorry, že jsem tu nuanci špatně postihl :D
839430
Mnou popsaném konzervativním postoji? Oni se snaží to adaptovat konzervativně. A nemají pro to podmínky. Kdyby celou středozem obrátili na hlavu a dali mi něco jiného, zajímavou postavu, zábavný příběh, provokativní myšlenku... hýkal bych blahem. Ale seriál snažící se otrocky adaptovat něco, co nesmí adaptovat je ubohej. Takže tě neotravuje "že" se jim to nelíbí, ale jejich důvod "proč" se jim to nelíbí. Sorry, že jsem tu nuanci špatně postihl *:D*
839429
4 -3
reagují: AndyKaufman, do_Od
reagovat
:) to ale přece vůbec není to co jsem napsal. Reagoval jsem tady snad na lidi, kteří psali, že se jim to nelíbí? Ne, protože mi to je fuk. Bavím se čistě o tebou popsaném konzervativním postoji k adaptování. 

Ale máš pravdu, že ta konverzace začíná být trochu otravná.
839429
*:)* to ale přece vůbec není to co jsem napsal. Reagoval jsem tady snad na lidi, kteří psali, že se jim to nelíbí? Ne, protože mi to je fuk. Bavím se čistě o tebou popsaném konzervativním postoji k adaptování.  Ale máš pravdu, že ta konverzace začíná být trochu otravná.
839426
8 -3
reagují: MarvinP
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se