Tož jsem to viděl a vlastně mě bavila jen první půlka prvního dílu.
Z pohledu akčního hromotluka tam ještě nebyl ekvivalent scény ve sprchách v první řadě, nebo zastřelení dvou borců ve sledujícím autě z první řady, takže jeden selling point je pryč.
Z pohledu dramatu/detektivky/thrilleru je to slušně děravé, Reacherovo přežití stojí na náhodách a věci typu "na megavile máme kamery jen ve směru brány" vyloženě bolí. Selling point to asi nikdy nebyl, jenže to jaksi bez "Reacherovské akce" neobstojí.
S tím pak souvisí emocionální zainteresování do kohokoli nebo čehokoli, které je zatím nula. Vyloženě chybí, abychom tu dívku s náušnicemi, nebo toho vojáka z minulostiznali z flashbacků. Takhle to diváka defacto ničím nezajímá a jediná alespoň trochu fungující emocionální rovina je ten kluk.
Už se nedivím, že to nikdo nehajpuje, protože z toho může být nadšený jen takový ten "dívám se na něco k večeři" divák... a bez fanoušků to nejde.
A konkrétněji:
Začátek dobrý, člověk neví, co se děje, pěkně se to posouvá atd. (a ano, čekal jsem, že tam je schválně). Ruleta pobavila (jak s "prázdným" nábojem, tak s finálním vysvětlením). Jenže, my vidíme, jak to všechno krásně dopadlo a pak se dalšího půl dílu díváme na to, jak to naplánovali? Něco, co už se stalo? Jako vážně? Čistá nuda. A v dalších dvou dílech se už nic moc nestane. Reacher si chodí kam chce (ještě štěstí, že jej nikdo nehledá, když je pryč...), jezdí s dodávkou, a prohledává sklady... WOW. A jak se stane "number two" mi přišlo vyloženě trapné.
PS: Beru, že jsem možná trochu kritičtější. Není to nekoukatelné, nebo tak něco. Ale naprosto nevím, proč bych tohle komukoli doporučil.
Reacher S03E01-E03
|
reagovat
|
Já ještě zkusím projet ty dřívější díly.
. Takže to bude asi to klasické nedorozumnění.