Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 70801 - 70820 Napsat příspěvek
krajec: Podle soucasnyho prava mas povinnost po upozorneni na nelegalni obsah tento obsah mazat. Tzn. vis o nem - smaz. Coz Megaupload nedelal, nedela to Ulozto apod. Kdyz prokazes ze to nedelaj, jsou pravne napadnutelny.
579370
krajec: Podle soucasnyho prava mas povinnost po upozorneni na nelegalni obsah tento obsah mazat. Tzn. vis o nem - smaz. Coz Megaupload nedelal, nedela to Ulozto apod. Kdyz prokazes ze to nedelaj, jsou pravne napadnutelny.
0 0
reagovat

Cival

Jen pro jistotu: nejsem zákazník žádného podobného serveru, jen se mi to nelíbí po stránce principů.
579369
Jen pro jistotu: nejsem zákazník žádného podobného serveru, jen se mi to nelíbí po stránce principů.
Cival
0 0
reagovat
Právně ti ale nikdo nemůže dokázat, že o tom víš :)
579368
Právně ti ale nikdo nemůže dokázat, že o tom víš :)
0 0
reagovat
Ona je to hlavne naivni predstava, ze nevis co se na tvym serveru/ve tvy hospode deje. Vis to a vychcane z toho tezis, jen se pak tvaris jako nevinatko... a tvoji klienti se te zastavaj :)
579367
Ona je to hlavne naivni predstava, ze nevis co se na tvym serveru/ve tvy hospode deje. Vis to a vychcane z toho tezis, jen se pak tvaris jako nevinatko... a tvoji klienti se te zastavaj :)
0 0
reagovat

Vardant

VPN jsou běžnými firemními nástroji a torrenty se běžně užívají i pro šíření nových ovladačů apod. mno a jak jsem psal, není problém do jedné legální informace skrytě připojit druhou, klidně nelegální. Prostě říkám, že kdo to moc bude chtít obejít, tak to z principu vždy obejde.
Cival
Takže kdybych vlastnil hospodu a jen neřešil svou klientelu (nijak jí ale nenapomáhal - což se imo Megauploadu netýká), tak bych byl taky odpovědný? Jestli je to tak nyní, tak bych jen rád dodal, že se mi to nelíbí ani u té hospody.:)
579366
VPN jsou běžnými firemními nástroji a torrenty se běžně užívají i pro šíření nových ovladačů apod. mno a jak jsem psal, není problém do jedné legální informace skrytě připojit druhou, klidně nelegální. Prostě říkám, že kdo to moc bude chtít obejít, tak to z principu vždy obejde. [b]Cival[/b] Takže kdybych vlastnil hospodu a jen neřešil svou klientelu (nijak jí ale nenapomáhal - což se imo Megauploadu netýká), tak bych byl taky odpovědný? Jestli je to tak nyní, tak bych jen rád dodal, že se mi to nelíbí ani u té hospody.*:)*
Vardant
0 0
reagovat

Gonzi

Tak jsem trochu hledal a na VPN se bude podle ACTA dát dívat jako na věc umožňující její obcházení, takže...stejně tak bude nelegální vlastnit jakýkoliv program na torrenty, to bude mít Opera radost.
579364
Tak jsem trochu hledal a na VPN se bude podle ACTA dát dívat jako na věc umožňující její obcházení, takže...stejně tak bude nelegální vlastnit jakýkoliv program na torrenty, to bude mít Opera radost.
Gonzi
0 0
reagovat

pirátství

579363
To jako fakt ? [link="http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/policie-chytila-piraty-kteri-stahovali-film-kajinek.html"]VELKÁ RAZIE: Policie jde po lidech, kteří stahovali filmy[/link]
pirátství
0 0
reagovat

Cival

Spravce skrinky by šel sedět, protože by musel ten koks sám dealovat. Nikdo by si nebral pouze malé dávky. První člověk by si hnedka vzal celý kilo. Proto by to nemohlo fungovat na jiné bázi než na osobním dealování správcem skříňky.

Ale jen tak dál, za chvíli se tu třeba opravdu vyřeší funkční model dealování drog... Funny :D:D:D
579361
Spravce skrinky by šel sedět, protože by musel ten koks sám dealovat. Nikdo by si nebral pouze malé dávky. První člověk by si hnedka vzal celý kilo. Proto by to nemohlo fungovat na jiné bázi než na osobním dealování správcem skříňky. Ale jen tak dál, za chvíli se tu třeba opravdu vyřeší funkční model dealování drog... Funny *:D**:D**:D*
Cival
0 0
reagovat
Gonzi: A kdyz jsme u tech kokainovych metafor a skrinky na nadrazi: kdyz da nekdo do skrinky kilo kokainu a u spravce si bude sto lidi za malej poplatek brat ze skrinky svoje davky, co se stane se spravcem skrinky, az na to policie prijde... he? :)
579360
Gonzi: A kdyz jsme u tech kokainovych metafor a skrinky na nadrazi: kdyz da nekdo do skrinky kilo kokainu a u spravce si bude sto lidi za malej poplatek brat ze skrinky svoje davky, co se stane se spravcem skrinky, az na to policie prijde... he? :)
0 0
reagovat

Gonzi

"Bottom line: Já jsem proti pirátství a kdyby tu byl Netflix, tak si jej platím a vesele užívám. To ale neznamená, že chci být šacován na každém rohu internetu, navíc ani ne autoritou, ale soukromými firmami..."
:+:+:+:+:+
579359
"Bottom line: Já jsem proti pirátství a kdyby tu byl Netflix, tak si jej platím a vesele užívám. To ale neznamená, že chci být šacován na každém rohu internetu, navíc ani ne autoritou, ale soukromými firmami..." *:+**:+**:+**:+**:+*
Gonzi
0 0
reagovat
Gonzi: Omyl. Kazdej majitel hospody vi, co se u nej deje, a bud tomu zamezi nebo ne... anebo tomu naopak (mj. timto) napomaha. Pak je z jeho hospy kokainovy doupe a zavrou to 8)
579358
Gonzi: Omyl. Kazdej majitel hospody vi, co se u nej deje, a bud tomu zamezi nebo ne... anebo tomu naopak (mj. timto) napomaha. Pak je z jeho hospy kokainovy doupe a zavrou to *8)*
0 0
reagovat
Aby nám nezavřeli moviezone. Když si tu takhle na první pohled vyměňujete tipy na dealování kokainu :D
579357
Aby nám nezavřeli moviezone. Když si tu takhle na první pohled vyměňujete tipy na dealování kokainu :D
0 0
reagovat

Cival

Přijdu do konkrétní hospody a s jiným návštěvníkem hospody si vyměním kokain. Proč by měli zavřít hospodu? Naopak, pokud se hospoda stane vytipovaným místem na dealování kokainu, tak v ní bude sedět jeden z hostů, který bude policista. Opět ale zatkne dealery/klienty a ne barmana/majitele. Prostě dokud ten barman sám POUZE nabízí službu scházení se v hospodě u piva, tak ho nezatknu za to, že se tam sejdou kriminálníci. Stejně tak pokud Megaupload nabízí POUZE (byť je asi zatkli za nějaké přímé napomáhání) službu filesharingu, tak jej nezatknu za to, že tam kriminálníci dají pirátský soubor. (Upřímně nevidím rozdíl mezi filesharing serverem a třeba skříňkou na nádraží).

Problém s ACTA je u mně v tom, že našemu barmanovi udává v podstatě povinnost stát u vchodu a prohledávat mi kapsy, jestli náhodou nemám balíček kokainu. Rád bych poukázal na to, že policista nemá právo bez důvodného podezření chtít otevření kufru od auta například (byť toho nakonec dosáhne) ale najednou to u barmana(poskytovatele netu) bude povinnost...

Bottom line: Já jsem proti pirátství a kdyby tu byl Netflix, tak si jej platím a vesele užívám. To ale neznamená, že chci být šacován na každém rohu internetu, navíc ani ne autoritou, ale soukromými firmami...
579356
Přijdu do konkrétní hospody a s jiným návštěvníkem hospody si vyměním kokain. Proč by měli zavřít hospodu? Naopak, pokud se hospoda stane vytipovaným místem na dealování kokainu, tak v ní bude sedět jeden z hostů, který bude policista. Opět ale zatkne dealery/klienty a ne barmana/majitele. Prostě dokud ten barman sám POUZE nabízí službu scházení se v hospodě u piva, tak ho nezatknu za to, že se tam sejdou kriminálníci. Stejně tak pokud Megaupload nabízí POUZE (byť je asi zatkli za nějaké přímé napomáhání) službu filesharingu, tak jej nezatknu za to, že tam kriminálníci dají pirátský soubor. (Upřímně nevidím rozdíl mezi filesharing serverem a třeba skříňkou na nádraží). Problém s ACTA je u mně v tom, že našemu barmanovi udává v podstatě povinnost stát u vchodu a prohledávat mi kapsy, jestli náhodou nemám balíček kokainu. Rád bych poukázal na to, že policista nemá právo bez důvodného podezření chtít otevření kufru od auta například (byť toho nakonec dosáhne) ale najednou to u barmana(poskytovatele netu) bude povinnost... Bottom line: Já jsem proti pirátství a kdyby tu byl Netflix, tak si jej platím a vesele užívám. To ale neznamená, že chci být šacován na každém rohu internetu, navíc ani ne autoritou, ale soukromými firmami...
Cival
0 0
reagovat
Gonzi: Kdyz budes mit hospodu, kde se dealuje kokain, taky ji policie zavre a nebude lovit jen jednotlivy paseraky a dealery. Tak to proste funguje. (ano, extremni priklad) Ja si myslim, ze jste ovlivneni svym vekem, kdy uz proste shareovani filmu berete jako samozrejmost, nic nelegalniho nebo nelegitimniho nebo svym zpusobem nemoralniho. (nebavim se o stahovani, bavim se o vydelavani milionu na porusovani autorskejch prav) Proto vsechny ty obhajoby Megauploadu, ktery proste jen okecavaji podstatu veci. RapidShare se drzi litery zakona a na vyzadani vadne soubory maze. Proto ho nesestrelili... ale proto sla taky jeho obliba pekelne dolu, vynosy se zasadne snizily a lidi utekli jinam! (logicky z toho jde vyvodit i to, jak moc uloziste stavi svuj obchodni model na porusovani autorskych prav, ze) Proto uderili treba na MegaUpload, kterej zdaleka takhle zurive nemazal a soubory nechaval na miste i pote, co je naoko zlikvidoval. Proto byla jeho popularita cim dal tim vetsi

Vardant: Vystudoval jsem politologii a evropsky studia a provozoval par webu, takze myslim, ze v tyhle otazce zas tak natvrdlej nejsem. :D Jen rikam, ze na paniku je casu dost. Pokud se tomu ma policie a celni sprava opravdu takhle venovat, pokud by se mely sestrelovat weby, tak to je dlouha cesta...
579353
Gonzi: Kdyz budes mit hospodu, kde se dealuje kokain, taky ji policie zavre a nebude lovit jen jednotlivy paseraky a dealery. Tak to proste funguje. (ano, extremni priklad) Ja si myslim, ze jste ovlivneni svym vekem, kdy uz proste shareovani filmu berete jako samozrejmost, nic nelegalniho nebo nelegitimniho nebo svym zpusobem nemoralniho. (nebavim se o stahovani, bavim se o vydelavani milionu na porusovani autorskejch prav) Proto vsechny ty obhajoby Megauploadu, ktery proste jen okecavaji podstatu veci. RapidShare se drzi litery zakona a na vyzadani vadne soubory maze. Proto ho nesestrelili... ale proto sla taky jeho obliba pekelne dolu, vynosy se zasadne snizily a lidi utekli jinam! (logicky z toho jde vyvodit i to, jak moc uloziste stavi svuj obchodni model na porusovani autorskych prav, ze) Proto uderili treba na MegaUpload, kterej zdaleka takhle zurive nemazal a soubory nechaval na miste i pote, co je naoko zlikvidoval. Proto byla jeho popularita cim dal tim vetsi Vardant: Vystudoval jsem politologii a evropsky studia a provozoval par webu, takze myslim, ze v tyhle otazce zas tak natvrdlej nejsem. *:D* Jen rikam, ze na paniku je casu dost. Pokud se tomu ma policie a celni sprava opravdu takhle venovat, pokud by se mely sestrelovat weby, tak to je dlouha cesta...
0 0
reagovat
Problém u Mega byl ten, že chtěli (nejspíš) ušetřit na bandwidth, takže jakmile začal někdo uploadovat něco, co už měli v záznamech, tak si to porovnalo s databází a během pár vteřin byl ten soubor nalinkovaný do tvého účtu. Tohle strašně ulehčovalo klonování linků, takže mazání mělo skoro nulový efekt.

Pak je taky obviňují z toho, že oni nemazali samotný obsah, ale pouze odkazy, což mi vzhledem k předchozímu faktu nedává moc smysl. Nebo je to jen jinak popsaný ten samý problém a snaží se z toho udělat daleko závažnější věc, než to doopravdy byla.

Ty další nesmysly, že v podstatě vydírali svoje uživatele k předplacení si účtů atd. už byly absolutní kravina.
579348
Problém u Mega byl ten, že chtěli (nejspíš) ušetřit na bandwidth, takže jakmile začal někdo uploadovat něco, co už měli v záznamech, tak si to porovnalo s databází a během pár vteřin byl ten soubor nalinkovaný do tvého účtu. Tohle strašně ulehčovalo klonování linků, takže mazání mělo skoro nulový efekt. Pak je taky obviňují z toho, že oni nemazali samotný obsah, ale pouze odkazy, což mi vzhledem k předchozímu faktu nedává moc smysl. Nebo je to jen jinak popsaný ten samý problém a snaží se z toho udělat daleko závažnější věc, než to doopravdy byla. Ty další nesmysly, že v podstatě vydírali svoje uživatele k předplacení si účtů atd. už byly absolutní kravina.
0 0
reagovat
podle toho co jsem cetl tak si megaupload podriznuil vetev sam pod sebou... na ty soubory, ktere byly chranene autorskym zakonem a byl pozadovan jejich vymaz mazali pouze linky, ale soubory samotne na servrech zustavaly... kdyz pak nekdo uploadoval stejnej fajl, asociovalo se to s tim co uz na servrech meli a jen to behem par vterin vyplivlo novej link
579347
podle toho co jsem cetl tak si megaupload podriznuil vetev sam pod sebou... na ty soubory, ktere byly chranene autorskym zakonem a byl pozadovan jejich vymaz mazali pouze linky, ale soubory samotne na servrech zustavaly... kdyz pak nekdo uploadoval stejnej fajl, asociovalo se to s tim co uz na servrech meli a jen to behem par vterin vyplivlo novej link
0 0
reagovat

ad šifrování disku

Truecrypt nemá problém s tím, že má 2 hesla a každé otevře jiný systém - existence druhého systému je AFAIK neprokazatelná, tudíž milerád nějakému policistovi heslo dám. Ale pointou nebylo to, že to tak bude dělat každý, ale že velké ryby, uploadeři apod. mají xyz způsobů, jak se tomu vyhnout. Jinak není a nemůže být zákon, který by tě nutil odkryptovat šifrované spojení a nutno dodat, že zase není problém naklíčovat informaci i do obrázků záměnou některých bitů - pokud člověk neví, jak jí přečíst, tak tam ta informace není. V podstatě narážím na princip informace vs. data. Můžu ti dodat balík mých fotek (data), ale pokud nevíš, že tam je skrytého něco dalšího, nebo to jen tušíš, ale nevíš jak, tak se z toho informace nikdy nestane, pořád ale zůstane původní informace - obrázek.
Cival 27.01.2012 20:43:46
Megaupload je služba. Zátah měl být proti lidem, kteří ji používají k nezákonné činnosti. Když někoho zastřelím pistolí, taky nepůjdou po české zbrojovce, že mi to umožnila. Nutno dodat, že ale nevím jak přesně se Megaupload choval a do jaké míry například nestahoval NAHLÁŠENÝ pirátský obsah, tak jak to musí dělat a dělá třeba Youtube, Rapidshare apod.
579346
Truecrypt nemá problém s tím, že má 2 hesla a každé otevře jiný systém - existence druhého systému je AFAIK neprokazatelná, tudíž milerád nějakému policistovi heslo dám. Ale pointou nebylo to, že to tak bude dělat každý, ale že velké ryby, uploadeři apod. mají xyz způsobů, jak se tomu vyhnout. Jinak není a nemůže být zákon, který by tě nutil odkryptovat šifrované spojení a nutno dodat, že zase není problém naklíčovat informaci i do obrázků záměnou některých bitů - pokud člověk neví, jak jí přečíst, tak tam ta informace není. V podstatě narážím na princip informace vs. data. Můžu ti dodat balík mých fotek (data), ale pokud nevíš, že tam je skrytého něco dalšího, nebo to jen tušíš, ale nevíš jak, tak se z toho informace nikdy nestane, pořád ale zůstane původní informace - obrázek. [b]Cival 27.01.2012 20:43:46[/b] Megaupload je služba. Zátah měl být proti lidem, kteří ji používají k nezákonné činnosti. Když někoho zastřelím pistolí, taky nepůjdou po české zbrojovce, že mi to umožnila. Nutno dodat, že ale nevím jak přesně se Megaupload choval a do jaké míry například nestahoval NAHLÁŠENÝ pirátský obsah, tak jak to musí dělat a dělá třeba Youtube, Rapidshare apod.
ad šifrování disku
0 0
reagovat

Mildík

Máš sice pravdu, co se týká teorie. Pokud by šlo o nařízení (a ono vlastně i směrnici), tak by to bylo dost zlé.

"Nutno podotknout, že ACTA je zatím pouze dohodou. Aby se postupy a procesy v ní definované dostaly v platnost, musí se stát součástí legislativy. A to je dlouhý proces. "

Já mám dojem, že v tomhle případě půjde jen o doporučení, či stanovisko. Kde je ta závaznost extrémně nižší a v podstatě nulová. Což ovšem neznamená, že z Evropy nepůjde obrovský tlak na jednotlivé vlády.
579343
Máš sice pravdu, co se týká teorie. Pokud by šlo o nařízení (a ono vlastně i směrnici), tak by to bylo dost zlé. "Nutno podotknout, že ACTA je zatím pouze dohodou. Aby se postupy a procesy v ní definované dostaly v platnost, musí se stát součástí legislativy. A to je dlouhý proces. " Já mám dojem, že v tomhle případě půjde jen o doporučení, či stanovisko. Kde je ta závaznost extrémně nižší a v podstatě nulová. Což ovšem neznamená, že z Evropy nepůjde obrovský tlak na jednotlivé vlády.
Mildík
0 0
reagovat

Cival

Mám pocit, že hluboce podceňuješ nebo si vůbec neuvědomuješ, jak moc se to dotkne i MovieZone.

579339
Mám pocit, že hluboce podceňuješ nebo si vůbec neuvědomuješ, jak moc se to dotkne i MovieZone.
Cival
0 0
reagovat

Cival

Právě jsem se vrátil z velmi bouřlivého večůrku, nicméně zítra to zkontroluju podrobněji... ALE ... Stále si myslím, že pokud Evrospký parlament přijme ACTA jako Nařízení (což tak vypadá), tak žádná ratifikace není třeba, jelikož tak je to prostě uzpůsobeno (neplést např se směrnicema).

Na druhou stranu už je to nějaký ten pátek co jsem měl zkoušku z Evrospkého práva, takže zítra na to juknu podrobněji a kdyžtak dám vědět...

579338
Právě jsem se vrátil z velmi bouřlivého večůrku, nicméně zítra to zkontroluju podrobněji... ALE ... Stále si myslím, že pokud Evrospký parlament přijme ACTA jako Nařízení (což tak vypadá), tak žádná ratifikace není třeba, jelikož tak je to prostě uzpůsobeno (neplést např se směrnicema). Na druhou stranu už je to nějaký ten pátek co jsem měl zkoušku z Evrospkého práva, takže zítra na to juknu podrobněji a kdyžtak dám vědět...
Cival
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se