Na mě to furt funguje i po letech. Pořád je to pohodovej Spidey, se super Gyllenhaalem, hudbou od Giacchina, Zendayou a jízdou po Evropě. Nemyslím si, že chtěli obejovovat Ameriku a dodali naprosto přesnej a funkční blockbuster.
Má to svoje perfektní momenty jako výroba obleku, akce v Londýně a celkově jakákoliv interakce mezi těma děckama.
9/10
Spider-Man No Way Home
Geniální i po roce. Nadávejte si jak chcete na fan servis, ale i ten se musí umět dobře udělat a tohle je náramně odvedený řemeslo, kde funguje všechno. Ano, pořád je to komiksová blockbuster záležitost, ale do detailu vymazlená. A tady to má o tolik víc, než ty ostatní. Poprvé jsem u Hollandovýho Spideyho cítil, že opravdu o něco jde. A podle mě to prostě bylo těma "personal stakes..."
Smrt May, mlátička s Green Goblinem ať už v baráku, nebo na konci. Parádní nástup obou dalších Spider-Manů. Fungující emoce ode všech zúčastněných a i ten Strange byl fajn.
Zendaya je všechny přehrává neskutečně.
10/10
Shang-Chi tady.
Eternals
Jdu si pro minusy, ale i napodruhé to na mě po tom roce a něco funguje. Všechno od motivace postav, vývoje postav, chování postav po zasazení, hudbu, casting, spád, feeling a budování/rozšiřování toho univerza zase jinou stranou. Jeden z nejzajímavějších MARVEL počinů a hodně by mě mrzelo, kdyby zůstalo jen u jednoho filmu.
10/10
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Lepší, než si pamatuju z kina. America skvěle obsazená a nemůžu se dočkat interakce mezi ní, Hawkeykou (
) a Ms Marvel. Wanda mnohem líp uchopená, než ve vlastním seriálu a stejně si nemyslím, že jsme ji viděli naposledy.Strange je tady strašnej OP bastard, ale ani Wong se neztrácí. Možná je to nějakej bias, ale tady mě do očí bilo pár lapsů a nesmyslů. Celkově bych byl někde kolem 6/10
A teď už jsem vskutku přemarvelovanej