Podle mě si pleteš "upgrade" s "konzervací". On se nikdo nesnaží zachovat, jak to tehdá bylo, se všemi nedostatky apod., ale udělat to jak nejlíp to jde s dnešními technologiemi a rozumným budgetem, abys výsledek mohl pustit jak novým divákům, tak těm původním, s tím, že to bude vypadat jak si to pamatujou (já si fakt nepamatuju, že jsem hlubinu viděl naposled na CRT televizi z TV signálu, co si z toho vybavuju si vybavuju ve 4K HDR, protože na to je můj mozek teď zvyklý).
Např. šum nikdo nechce. Odjakživa se jej všude snažíme zbavit. Dřív to nešlo, dnes to jde => šum pryč.
Barvy, jas, kontrast atd... totéž, dnes si někdo konečně může ten film prohnat "photoshopem" a udělat s ním naprosto standardní procesy, které dřív prostě a jednoduše nešly.
> Jinými slovy cílem nebylo mít to bez zrna, ale vědělo se, že prostě zrno je součástí procesu
Řeknu to jinak: Kdyby si tehdy mohl Cameron koupit Red kamery, nebo nějaký teoretický film bez zrna, myslíš, že by koupil ten co tehdy koupil? On je rozdíl mezi tvůrčím rozhodnutím a limitací doby... Dnešní Nolanovy filmy vypadají řádově líp, než např. Star Wars, i když je to strašný fanoušek filmu, IMAXu a kdesi čeho.
S tou limitací určitě museli pracovat, ale s šumem to bude vypadat líp jen ve velmi omezeném množství scén.
reaguje na:
Haggar
|
reagovat
|

velmi se těším