Godzilla x Kong: Nové impérium
Kdyby mi bylo deset, tak je to jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl. Režisér Adam Wingard se rozhodl, že vsadí na ještě přepálenější zápletku, než minule a udělal z filmu cheesy podívanou, která se nebere vůbec vážně. Je to ultimátní guilty pleasure záležitost, při které si mozek může dát voraz. Na rovinu přiznám, že jsem se místy královsky bavil, protože film je opulentní, megalomanský a furt se tam něco děje a sto metrové obludu se tam mlátí po celém světě a je to hrozně cool. Nemá cenu rozebírat zápletku, scénář, lidské postavy, protože tohle všechno slouží jen k tomu, aby se monstra mohly potkat a rozbít si držku a předvést MMA chvaty. Je opravdu fascinující, že tuhle podívanou, která je vizuálně a technicky parádní pořídil Windgard za sto dvacet mega, což je polovina toho co stál Flash, Marvels, Ant-Man 3 nebo další jiné blockbustery s hnusnými triky. Godzilla x Kong: Nové impérium je zábavný blockbuster, který chce diváky hlavně pobavit a to se mu daří moc dobře. 6,5-7/10
|
reagují:
TedGeorge
|
reagovat
|

(Moje farnost, kde se cítím jako doma, je v Praze.) A na další dny u mě jedou především oba díly Sám doma - na blučkách bez rušivých reklam. A naštěstí tam zůstal legendární a dodnes geniální český dabing s Janem Kalousem.