Zlatovláska (2025)
Líbí se mi, že nová Zlatovláska není zbytečně držena v řetezech zaběhnutého stylu našinských pohádek, ani zbytečně stylisticky nevykrádá známý TV film, či nejde vyloženě v rámci cesty Disney produkce a má tak svůj poměrně sympatický vizuál či celkové pojetí. Ačkoliv třeba u hudby je inspirace zahraničními autory znatelná, tak takto výrazný hudební doprovod může většina našich pohádek jen závidět. Nepamatuju si už tolik u nás tolik oblíbenou verzi, jelikož jsem na ní poměrně získal alergii donekonečna opakováním v rámci MŠ, ZŠ různých vánočních projekcí, kdy patřila k filmům, které se protáčeli stále dokola. Každopádně tady vlastně Zlatovláska jako taková nemá až tolik prostoru, kolik byste třeba čekali, což třeba mě, vzhledem k jasně viditelným (ne)hereckým schopnostem Jasmíny Houf i přes její digitálně upravené kadeře, nikterak nevadí. Zbytek obsazení je však trefen naprosto na jedničku a co mě třeba vyloženě potěšilo, že je tu přítomnost postavy, která během filmu projde poměrně velkým dějovým a charakterovým obloukem směrem k negativnu, což je věc, kterou u našich pohádek snad vůbec nepamatuju. Škoda viditelně uspíšeného finále, které muselo ustoupit zbytečným zpomalovačkám a mírně repetitivní prostřední fázi filmu. Ale jako výsledem jsem určitě spokojen a nemám problém film zařadit k svátečnímu pojídání cukroví.
|
reagovat
|