Silný a hodně povedený film, na který se mi nekoukalo vůbec hezky. Na tento film jsem se chtěl kouknout už několikrát, ale teprve odchod Genea Hackmana do hereckého nebe mě k dohnání tohoto restu správně namotivoval.
Hořící Mississippi je skvěle natočený film, jenž má co nabídnout i v dnešní době a jeho příběh umí tnout do živého a vyvolat spoustu emocí. Režisér Alan Parker má film pevně v rukou, parádně pracuje s atmosférou a napětím, výborně pracuje s herci, a v neposlední řadě natočil několik působivých scén, ze který tuhne krev. Parker odvedl parádní práci a povedlo se mu prodat hlavní myšlenku filmu.
Gene Hackman je tady parádní a krade si každou scénu pro sebe. Hackman hraje tak přirozeně, že je radost na něho koukat. Willem Dafoe je zde dost dobrý, ale měl jsem pocit, že trochu tlačí na pilu. Frannces McDormand je tady krásná a ke všemu hraje moc dobře. Ve vedlejších rolích jsou hodně fajn Tobolowsky, Dourif a Ermey.
Film má působivou atmosféru, nepříjemné scény a spoustu napínavých momentů, kde vynikne Parkerova zkušená ruka. Hořící Mississippi parádně natočený film a já jsem rád, že jsem tento rest dohnal. Silných 8/10.
Hořící Mississippi
|
reagovat
|

Ale jak říkám, kniha mi přišla taky slabší a to jsem je četl až těsně než vycházela sedmička a navázal jsem s ní jako s úplnou novinkou. Jinak ano, průměř funguje jak říkáš