Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 6461 - 6480 Napsat příspěvek

moana 2

912694
https://www.youtube.com/watch?v=hDZ7y8RP5HE
moana 2
1 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Dlouho už mi nadšení z filmu nezkazil herec, jako teď Leto:D
912693
Dlouho už mi nadšení z filmu nezkazil herec, jako teď Leto*:D*
912691
9 0
reagují: The Joker
reagovat
912691
[url=https://youtube.com/shorts/Zl8d21ZQqno?si=M9djl-hBtfw-YS_8]Lilo And Stitch D23 [/url] [url=https://streamable.com/avarm3]Cap 4 D23 Trailer Footage [/url] [url=https://streamable.com/2tr4y5]The Mandalorian and Grogu D23 Teaser Footage  [/url] [url=https://streamable.com/62a106]Tron: Ares D23 Teaser Footage  [/url] Soundtrack dělá Nine Inch Nails
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat

Miky

Mal som možnosť sa zúčastniť včera predpremiéry Mikyho, čo bola pre mňa pamätihodná udalosť nielen z toho titulu, že sa tam podával de facto alkohol zadarmo v neobmedzenom množstve (Ballantines, Chivas Regal a ešte nejaká ďalšia whisky) ako "welcome drink", čo som ale nevyužil, nakoľko som si chcel zachovať triezvy úsudok (a na whisky moc nie som). Ďalším významným momentom bolo to, že bolo do posledného miesta plné kino, čo si pamätám naposledy u Endgame, ale beriem v potaz, že to mohlo byť tým, že to bola predpremiéra, vekové zloženie publika bolo tak od 25 po hádam aj 70. dúfam však že na to pôjdu časom vďaka šuškande aj mladšie ročníky, treba im to. Tretím momentom bola účasť producentov, ktorý (a to som doteraz nevedel) sú vlastne z môjho mesta a jedného z nich ešte poznám z videnia zo základnej školy, ktorí mali krátky príhovor a následne pár slov povedali aj scenárista Miro Šifra a herci Gregor Hološka, Rebeka Poláková, a hlavný predstaviteľ Milan Ondrík, ktorý si v poslednej vete neodpustil poznámku, že tak ako je tento film svedectvo vtedajších temných časov, tak raz možno vznikne film, ktorý bude svedectvom tých temných časov, ktoré žijeme. Som zvedavý, aký presah do spoločnosti vzhľadom na to čo sa u nás deje ten film bude mať.

Ale späť k filmu. Hoci toto bol pre mňa najočakávanejší film roka, išiel som naňho s malou dušičkou, nakoľko slovenské filmy vždy z môjho pohľadu trpeli hlavne na skratkovitosť, občas blbý strih a stavbu deja vďaka čomu viaceré momenty a udalosti boli buď vôbec alebo minimálne vypointované. Tu sa to o hooodne zlepšilo, hoci stále by to išlo ešte lepšie, to už som ale tak trochu za hnidopicha. Jedna z producentiek povedala, že vo filme chceli nechať vyznieť aj práve následky Černákových činov (nielen bezprostredné) z úcty k obetiam, čo sa podarilo najmä v záverečných scénach. Samotný dej bude pre znalcov tohto žánru obsahovať dosť "stereotypov" či už pôjde o samotný dej, alebo charakterový vývoj viacerých postáv a budete si hovoriť, že to a to ste videli už inde, ale ono asi v takýchto prípadoch to asi tak proste vždy je, plus vzhľadom na celkový dej, mne to ale nevadilo. Stopáž cca 120 minút je primeraná, dej je plynulý, dynamický a naozaj tam nie je žiadne hluché miesto. Po vizuálnej stránke a kostýmovej tomu ozaj nie je čo vytknúť, akurát nemôžem sa zbaviť dojmu, že Milan Ondrík pôsobí o dosť staršie ako by mohol a mal (Černák bol vtedy relatívne mladý). Hudba síce nemá nejakú extra zapamätateľnú zvučku, ale pôsobí ako emočný katalyzátor najmä v tých najmrazivejších momentoch. Film dokonca obsahuje niekoľko humorných momentov, ktoré naozaj u mňa sadli ako prdel na hrnec. Čo sa týka hereckého ansámblu, tak ten je nabytý a veľa známych hercov tam má de facto kameá, ale nečudujem sa im, že zobrali tú rolu hoci aj keď na len na 1-2 scény. Samotný Milan Ondrík je kráľ, možno aj najlepší herec svojej generácie a jeho stvárnenie je božie, hoci je vidieť, že aj postava z hľadiska deja sa ešte ako tak "drží na uzde", čo ale vzhľadom na pár scén z druhej časti ukázanej v záverečných titulkoch, už bude ešte o dosť divokejšia jazda. Dušan Cinkota tiež exceloval v postave pravej ruky Miloša Kaštana a postaral sa o väčšinu humorných vsuviek spolu aj s Michalom Kubovčíkom hrajúcim Mikiho brata, ktorý sami zdá, že ale hrá veľmi podobne ako aj svoje ďalšie postavy v iných filmoch a seriáloch. Extrémne však vo mne zarezonoval mŕtvolný pohľad Lojza Čističa pri jednej scéne, to bol majsterštyk vypovedajúci o samotnej postave viac ako 1000 slov.  Záverom si dovolím povedať, že tento film sa v spoločnosti Scorseseho či De Palmových alebo Coppolových opusov nemá za čo hanbiť  a môže sa dôstojne vedľa nich zaradiť a to si dovolím už predikovať aj vzhľadom na druhú časť, ktorá ešte len bude. Vzhľadom aj na veľký kvalitatívny posun vpred z hľadiska slovenských pomerov tomu dávam 9/10 a musím to vidieť ešte minimálne jeden krát a za mňa je toto už asi aj TOP film tohto roka (leda že by Joker 2 tomu vypálil rybník).
912688
Mal som možnosť sa zúčastniť včera predpremiéry Mikyho, čo bola pre mňa pamätihodná udalosť nielen z toho titulu, že sa tam podával de facto alkohol zadarmo v neobmedzenom množstve (Ballantines, Chivas Regal a ešte nejaká ďalšia whisky) ako "welcome drink", čo som ale nevyužil, nakoľko som si chcel zachovať triezvy úsudok (a na whisky moc nie som). Ďalším významným momentom bolo to, že bolo do posledného miesta plné kino, čo si pamätám naposledy u Endgame, ale beriem v potaz, že to mohlo byť tým, že to bola predpremiéra, vekové zloženie publika bolo tak od 25 po hádam aj 70. dúfam však že na to pôjdu časom vďaka šuškande aj mladšie ročníky, treba im to. Tretím momentom bola účasť producentov, ktorý (a to som doteraz nevedel) sú vlastne z môjho mesta a jedného z nich ešte poznám z videnia zo základnej školy, ktorí mali krátky príhovor a následne pár slov povedali aj scenárista Miro Šifra a herci Gregor Hološka, Rebeka Poláková, a hlavný predstaviteľ Milan Ondrík, ktorý si v poslednej vete neodpustil poznámku, že tak ako je tento film svedectvo vtedajších temných časov, tak raz možno vznikne film, ktorý bude svedectvom tých temných časov, ktoré žijeme. Som zvedavý, aký presah do spoločnosti vzhľadom na to čo sa u nás deje ten film bude mať. Ale späť k filmu. Hoci toto bol pre mňa najočakávanejší film roka, išiel som naňho s malou dušičkou, nakoľko slovenské filmy vždy z môjho pohľadu trpeli hlavne na skratkovitosť, občas blbý strih a stavbu deja vďaka čomu viaceré momenty a udalosti boli buď vôbec alebo minimálne vypointované. Tu sa to o hooodne zlepšilo, hoci stále by to išlo ešte lepšie, to už som ale tak trochu za hnidopicha. Jedna z producentiek povedala, že vo filme chceli nechať vyznieť aj práve následky Černákových činov (nielen bezprostredné) z úcty k obetiam, čo sa podarilo najmä v záverečných scénach. Samotný dej bude pre znalcov tohto žánru obsahovať dosť "stereotypov" či už pôjde o samotný dej, alebo charakterový vývoj viacerých postáv a budete si hovoriť, že to a to ste videli už inde, ale ono asi v takýchto prípadoch to asi tak proste vždy je, plus vzhľadom na celkový dej, mne to ale nevadilo. Stopáž cca 120 minút je primeraná, dej je plynulý, dynamický a naozaj tam nie je žiadne hluché miesto. Po vizuálnej stránke a kostýmovej tomu ozaj nie je čo vytknúť, akurát nemôžem sa zbaviť dojmu, že Milan Ondrík pôsobí o dosť staršie ako by mohol a mal (Černák bol vtedy relatívne mladý). Hudba síce nemá nejakú extra zapamätateľnú zvučku, ale pôsobí ako emočný katalyzátor najmä v tých najmrazivejších momentoch. Film dokonca obsahuje niekoľko humorných momentov, ktoré naozaj u mňa sadli ako prdel na hrnec. Čo sa týka hereckého ansámblu, tak ten je nabytý a veľa známych hercov tam má de facto kameá, ale nečudujem sa im, že zobrali tú rolu hoci aj keď na len na 1-2 scény. Samotný Milan Ondrík je kráľ, možno aj najlepší herec svojej generácie a jeho stvárnenie je božie, hoci je vidieť, že aj postava z hľadiska deja sa ešte ako tak "drží na uzde", čo ale vzhľadom na pár scén z druhej časti ukázanej v záverečných titulkoch, už bude ešte o dosť divokejšia jazda. Dušan Cinkota tiež exceloval v postave pravej ruky Miloša Kaštana a postaral sa o väčšinu humorných vsuviek spolu aj s Michalom Kubovčíkom hrajúcim Mikiho brata, ktorý sami zdá, že ale hrá veľmi podobne ako aj svoje ďalšie postavy v iných filmoch a seriáloch. Extrémne však vo mne zarezonoval mŕtvolný pohľad Lojza Čističa pri jednej scéne, to bol majsterštyk vypovedajúci o samotnej postave viac ako 1000 slov.  Záverom si dovolím povedať, že tento film sa v spoločnosti Scorseseho či De Palmových alebo Coppolových opusov nemá za čo hanbiť  a môže sa dôstojne vedľa nich zaradiť a to si dovolím už predikovať aj vzhľadom na druhú časť, ktorá ešte len bude. Vzhľadom aj na veľký kvalitatívny posun vpred z hľadiska slovenských pomerov tomu dávam [b]9/10[/b] a musím to vidieť ešte minimálne jeden krát a za mňa je toto už asi aj TOP film tohto roka (leda že by Joker 2 tomu vypálil rybník).
Miky
4 0
reagovat
Oznámení Toy Story 5.
Moana 2 trailer.
Pixar Win or Lose.
Nějaký stopadesaty Star Wars serial.
912687
Oznámení [url=https://youtu.be/F8N0-ViM254?si=g2yp7lPHvxNG2QgX]Toy Story 5. [/url]Moana 2 [url=https://youtu.be/kueYx3CJo6Q?si=OYHM1oQOS7rw7pXR]trailer. [/url]Pixar [url=https://m.youtube.com/watch?v=BSyz-UM80DQ]Win or Lose. [/url]Nějaký stopadesaty [url=https://m.youtube.com/watch?v=a6voXgBlmpk&pp=ygUNU2tlbGV0b24gY3Jldw%3D%3D]Star Wars serial[/url].
1 0
reagovat

A Quiet Place: Day One (4/10)

První třetina příchodu sice využívá klasické propriety, ale když se to dobře zkombinuje, pořád to funguje. A když třeba Hounsou udělá, co musí... brrr! Motivace Nyong'o, která hraje opravdu parádně, je zajímavá a dodává tomu jiný pohled. Jenže to pak začne repetitivně variovat motivy z předchozích filmů, a vzhledem k tomu, že je celá tahle série postavené na úplné kravině a ani v trojce se nepokusí ji nějak vysvětlit, je ve výsledku film velmi neuspokojivý a zcela zbytečný.

Být to dvojka, má to o tak 3 hvězdy víc, ale potřetí vlastně to samé už prostě moc nechutná, a co nové je, to by si spíš zasloužilo úplně jiný film - který, kdyby vycházel z prvních deseti minut před příchodem a motivací Nyong'o, o rakovině, smíření se s umíráním, mohl být mnohem zajímavější, protože ta část funguje z celého díla zdaleka nejlépe.
912683
První třetina příchodu sice využívá klasické propriety, ale když se to dobře zkombinuje, pořád to funguje. A když třeba Hounsou udělá, co musí... brrr! Motivace Nyong'o, která hraje opravdu parádně, je zajímavá a dodává tomu jiný pohled. Jenže to pak začne repetitivně variovat motivy z předchozích filmů, a vzhledem k tomu, že je celá tahle série postavené na úplné kravině a ani v trojce se nepokusí ji nějak vysvětlit, je ve výsledku film velmi neuspokojivý a zcela zbytečný. Být to dvojka, má to o tak 3 hvězdy víc, ale potřetí vlastně to samé už prostě moc nechutná, a co nové je, to by si spíš zasloužilo úplně jiný film - který, kdyby vycházel z prvních deseti minut před příchodem a motivací Nyong'o, o rakovině, smíření se s umíráním, mohl být mnohem zajímavější, protože ta část funguje z celého díla zdaleka nejlépe.
A Quiet Place: Day One (4/10)
2 0
reagovat
I kdyby chtěl Apple rozhazovat, tak si dává pozor aby neměl moc vycuhujici nebo kontroverzní tvorbu.

Podle mne má teď Snyder našlápnuto, aby nabral trajektorii jako Reny Harlin.
912682
I kdyby chtěl Apple rozhazovat, tak si dává pozor aby neměl moc vycuhujici nebo kontroverzní tvorbu. Podle mne má teď Snyder našlápnuto, aby nabral trajektorii jako Reny Harlin.
0 0
reagovat
Hlavne Apple ted nejspis brutalne slapne na brzdu... Po tom, co se zacalo resit, ze jejich filmy jsou vlastne megaprodelecny a stream ma mensi share nez Samsung Smart TV stream nebo neco takovyho. A to za roky 2022-24 meli utratit vic miliard nez prave Prime (Clooney a Pitt pry za Wolfs berou 45 kazdy).
912681
Hlavne Apple ted nejspis brutalne slapne na brzdu... Po tom, co se zacalo resit, ze jejich filmy jsou vlastne megaprodelecny a stream ma mensi share nez Samsung Smart TV stream nebo neco takovyho. A to za roky 2022-24 meli utratit vic miliard nez prave Prime (Clooney a Pitt pry za Wolfs berou 45 kazdy).
2 0
reagovat
reaguje na: House5
Ale jde mu většinou o kvalitu a skoro vždy o prestiž. Ani jednim Snyder nedisponuje.
912680
Ale jde mu většinou o kvalitu a skoro vždy o prestiž. Ani jednim Snyder nedisponuje.
912679
8 0
reagovat
Mne přijde, že Apple bere všechno..
912679
Mne přijde, že Apple bere všechno..
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tipnu miniserii pro Amazon, tam ho jeste neznaji 
912678
Tipnu miniserii pro Amazon, tam ho jeste neznaji 
912677
1 0
reagovat
Kde se po failu Rebel Moon vyloupne Zack Snyder? Nějaka Čína, pokoutní investoři a crowdfunding ?
912677
Kde se po failu Rebel Moon vyloupne Zack Snyder? Nějaka Čína, pokoutní investoři a crowdfunding ?
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Barv666
Češi nejsou žádné bačkory jako Američani. Filmy Evy Toulové mají u nás taky přístupnost od 12 let a jsou to úplně jiné horory, které v lidech zůstanou daleko déle.
912673
Češi nejsou žádné bačkory jako Američani. Filmy Evy Toulové mají u nás taky přístupnost od 12 let a jsou to úplně jiné horory, které v lidech zůstanou daleko déle.
912667
17 0
reagovat
No já bych na to kluka rozhodně nevzal. A pokud by byl fakt vhodný od 12, tak bych zas nešel já :D
912671
No já bych na to kluka rozhodně nevzal. A pokud by byl fakt vhodný od 12, tak bych zas nešel já *:D*
0 0
reagovat
Jestli jsi viděl nějaký trailer, tak ti musí být jasné, že nevykastrovali.

Je to normálně eRko, ty naše přístupnosti fungují jinak a jsou to mnohem volnější.
912670
Jestli jsi viděl nějaký trailer, tak ti musí být jasné, že nevykastrovali. Je to normálně eRko, ty naše přístupnosti fungují jinak a jsou to mnohem volnější.
912667
3 0
reagovat
Taky mě to překvapilo, když jsem to viděl...a zrovna, když režíruje Alvarez, který se v extenzivní brutalitě přímo vyžívá...
912669
Taky mě to překvapilo, když jsem to viděl...a zrovna, když režíruje Alvarez, který se v extenzivní brutalitě přímo vyžívá...
912667
1 0
reagovat
To je u nas myslim normalni tohle. Dulezity je, ze to je v Americe eRko, plno hororů má u nás přístupnost 12
912668
To je u nas myslim normalni tohle. Dulezity je, ze to je v Americe eRko, plno hororů má u nás přístupnost 12
912667
8 0
reagovat
Éééé, WTF, u nás v kině je Romulus od 12, to je nějaký omyl, anebo opravdu vykastrovali i Aliena?
912667
Éééé, WTF, u nás v kině je Romulus od 12, to je nějaký omyl, anebo opravdu vykastrovali i Aliena?
0 0
reagovat
Furiosa 16.8. na MAX (Mad Max Fury Road tam konečně zase je)
912654
Furiosa 16.8. na MAX (Mad Max Fury Road tam konečně zase je)
5 0
reagovat

Motorkáři (The Bikeriders 2023)

Jeff Nichols je můj oblíbený režisér a já se těšil na jeho nový a asi nejvíce komerční film jaký zatím natočil. A bohužel mi to nesedlo, tak jak bych si přál. Největší problém je z mého pohledu forma vyprávění a absence příběhu. Někomu to sedne a ocení to, ale to bohužel není můj případ. V jednotlivých momentech a scénách je to neskutečně cool a parádní, ale jako celek mě to přišlo utahané a místy nudné. Nichols jako režisér to natočil moc pěkně. Jednotlivé záběry a scény jsou pastva pro oči, a moc hezky se na ně po audiovizuální stránce kouká. Obsazení herců je moc dobré. Jodie Comer se mi tady moc líbí a její hlas a projev je krásný. Austin Butler se doslova proměnil v rebela bez příčiny a je tak nehorázně cool, že bych s ním chtěl být v klubu. Tom Hardy ukazuje, že když chce, tak umí hrát a nemusí ze sebe dělat blbce v jedné nejmenované komiksové sérii. Zbytek herců ve vedlejší rolí krásně doplňuje ústřední trojici a krásně dotváří atmosféru. Motorkáři nejsou špatný film, jen je prostě potřeba se na něj naladit a to se mi nepovedlo. 6/10
912651
Jeff Nichols je můj oblíbený režisér a já se těšil na jeho nový a asi nejvíce komerční film jaký zatím natočil. A bohužel mi to nesedlo, tak jak bych si přál. Největší problém je z mého pohledu forma vyprávění a absence příběhu. Někomu to sedne a ocení to, ale to bohužel není můj případ. V jednotlivých momentech a scénách je to neskutečně cool a parádní, ale jako celek mě to přišlo utahané a místy nudné. Nichols jako režisér to natočil moc pěkně. Jednotlivé záběry a scény jsou pastva pro oči, a moc hezky se na ně po audiovizuální stránce kouká. Obsazení herců je moc dobré. Jodie Comer se mi tady moc líbí a její hlas a projev je krásný. Austin Butler se doslova proměnil v rebela bez příčiny a je tak nehorázně cool, že bych s ním chtěl být v klubu. Tom Hardy ukazuje, že když chce, tak umí hrát a nemusí ze sebe dělat blbce v jedné nejmenované komiksové sérii. Zbytek herců ve vedlejší rolí krásně doplňuje ústřední trojici a krásně dotváří atmosféru. Motorkáři nejsou špatný film, jen je prostě potřeba se na něj naladit a to se mi nepovedlo. [b]6/10[/b]
Motorkáři (The Bikeriders 2023)
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se