Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 31441 - 31460 Napsat příspěvek

MarvinP

Děkuju za odpověď, dává mi to aspoň o něco víc smysl. Každopádně asi nejsem typ diváka, kterému byl tenhle film určený.
656449
Děkuju za odpověď, dává mi to aspoň o něco víc smysl. Každopádně asi nejsem typ diváka, kterému byl tenhle film určený.
MarvinP
0 0
reagovat

Jerky

O kvalitách filmu nemá smysl diskutovat. Ale co se týče toho dotazu, je rozdíl naučit se používat nějaký jazyk a skutečně se v něm naučit přemýšlet. Teorie jazykového relativismu, na které ten příběh staví, říká, že naše myšlení, včetně do jisté míry vnímání, je strukturováno jazykem (zjednodušeně řečeno, vnímáme židli jako jednu souvislou věc, protože pro suhle skupinu věcí máme jedno slovo). Louise jako lingvistka byla schopná naučit se jazyk tak, že v něm skutečně začala přemýšlet a tudíž se změnilo i její vnímání...
656448
O kvalitách filmu nemá smysl diskutovat. Ale co se týče toho dotazu, je rozdíl naučit se používat nějaký jazyk a skutečně se v něm naučit přemýšlet. Teorie jazykového relativismu, na které ten příběh staví, říká, že naše myšlení, včetně do jisté míry vnímání, je strukturováno jazykem (zjednodušeně řečeno, vnímáme židli jako jednu souvislou věc, protože pro suhle skupinu věcí máme jedno slovo). Louise jako lingvistka byla schopná naučit se jazyk tak, že v něm skutečně začala přemýšlet a tudíž se změnilo i její vnímání...
Jerky
0 0
reagovat

Dotaz

Včera jsem byl na filmu Arrival a vůbec nechápu ta vysoká hodnocení toho filmu. Můžete mi prosím někdo vysvětlit z čeho jsem měl být tak urvanej?

Proč Louise získala to co získala a Ian ne i když oba pracovali na tom samém?
Pochopení flashbacků na konci filmu bylo sice fajn, ale pak mě začali vyloženě srát, jak se najednou začali používat.
Za mě hodnocení maximálně 3/10 za pěkné záběry a efekty a skvělý hudební doprovod, jinak film o hovnu.
656445
Včera jsem byl na filmu Arrival a vůbec nechápu ta vysoká hodnocení toho filmu. Můžete mi prosím někdo vysvětlit z čeho jsem měl být tak urvanej? Proč Louise získala to co získala a Ian ne i když oba pracovali na tom samém? Pochopení flashbacků na konci filmu bylo sice fajn, ale pak mě začali vyloženě srát, jak se najednou začali používat. Za mě hodnocení maximálně 3/10 za pěkné záběry a efekty a skvělý hudební doprovod, jinak film o hovnu.
Dotaz
0 0
reagovat

Sully je super,

ale chápu Bachyho. Je to "soudní proces", ale najednou si hrdina řekne "a dost" a řekne svůj heroický proces "vy jste tam nebyli, já jsem borec a vy tomu nerozumíte" a tím nastane megazvrat a film skončí. Bylo to hodně divné. Osobně jsem ale neměl naprosto žádný problém to přejít díky obecné kvalitě zbytku (a protože "rule of cool" stylem byl ten bonmot skvělý).
656436
ale chápu Bachyho. Je to "soudní proces", ale najednou si hrdina řekne "a dost" a řekne svůj heroický proces "vy jste tam nebyli, já jsem borec a vy tomu nerozumíte" a tím nastane megazvrat a film skončí. Bylo to hodně divné. Osobně jsem ale neměl naprosto žádný problém to přejít díky obecné kvalitě zbytku (a protože "rule of cool" stylem byl ten bonmot skvělý).
Sully je super,
0 0
reagovat

Bachy

Me ten bonmot prave prisel genialni a neskutecne lidskej. Ta uleva, kdy si ti dva konecne natvrdo rekli, ze neposrali ani prd a je na case se taky usmat, me udelala dobre.

Sully je super.
656440
Me ten bonmot prave prisel genialni a neskutecne lidskej. Ta uleva, kdy si ti dva konecne natvrdo rekli, ze neposrali ani prd a je na case se taky usmat, me udelala dobre. Sully je super.
Bachy
0 0
reagovat

Sully

50 % - já se naopak od Gran Torina s Eastwoodem čím dál víc rozcházím. Nechápu, co mi to mělo dát....emočně i filmařsky. Ok, řemeslně samozřejmě cool, ale to někdy stačilo v kinematografii? Ten závěrečnej bonmot Eckharta je tak uměle vystavěnej až to skříplo v uchu.
656439
50 % - já se naopak od Gran Torina s Eastwoodem čím dál víc rozcházím. Nechápu, co mi to mělo dát....emočně i filmařsky. Ok, řemeslně samozřejmě cool, ale to někdy stačilo v kinematografii? Ten závěrečnej bonmot Eckharta je tak uměle vystavěnej až to skříplo v uchu.
Sully
0 0
reagovat
network (1976)
85% - essential jako brno, presto mam stejnej problem jako s 12 angry men. je to jako divat se na nejakej blueprint. je to hrozne moc dobry, ale ale ...
656437
network (1976) 85% - essential jako brno, presto mam stejnej problem jako s 12 angry men. je to jako divat se na nejakej blueprint. je to hrozne moc dobry, ale ale ...
0 0
reagovat
nebejt guido anselmi tak je moji profilovkou john mccabe. pokud by se noel murray nezlobil.
656435
nebejt guido anselmi tak je moji profilovkou john mccabe. pokud by se [link="http://letterboxd.com/noelmu/"]noel murray[/link] nezlobil.
0 0
reagovat

Eastwood

Zrovna mám za sebou Sullyho a imo nejlepší Eastwood od Unforgiven a Hanks od... Terminálu :o
656433
Zrovna mám za sebou Sullyho a imo nejlepší Eastwood od Unforgiven a Hanks od... Terminálu *:o*
Eastwood
0 0
reagovat

KarelR

Byl v TOP 25, ale je to az moc genialni...
656432
Byl v TOP 25, ale je to az moc genialni...
KarelR
0 0
reagovat

TedGeorge

Ho tam ještě nemáš? :o
656430
Ho tam ještě nemáš? *:o*
TedGeorge
0 0
reagovat

Gran Torino

Ok, pujde to do moji osobni Top 10 all time. Ten film miluju vic a vic.
656429
Ok, pujde to do moji osobni Top 10 all time. Ten film miluju vic a vic.
Gran Torino
0 0
reagovat
sully (2016)
70% - kvalitne odvedena prace.

nocturnal animals (2016)
80% - ''asi takovej pocit, jako je bodnuti noze ...

waking life (2001)
85% - prijemne protivny.
656427
sully (2016) 70% - kvalitne odvedena prace. nocturnal animals (2016) 80% - ''asi takovej pocit, jako je bodnuti noze ... waking life (2001) 85% - prijemne protivny.
0 0
reagovat

Anděl Páně 1,2

Dal jsem si oba filmy po sobě a v jeto příjemná vánoční oddychovka, s fajn vtipy, krásným vizuálem(hlavně novější díl) a dobrými příběhy. Největší výhrou je obsazení, které je parádní a uživá si každou scénu a hlášku. Oba díly za krásných 7,5/10.
656424
Dal jsem si oba filmy po sobě a v jeto příjemná vánoční oddychovka, s fajn vtipy, krásným vizuálem(hlavně novější díl) a dobrými příběhy. Největší výhrou je obsazení, které je parádní a uživá si každou scénu a hlášku. Oba díly za krásných 7,5/10.
Anděl Páně 1,2
0 0
reagovat

Spazz

Zaujímavé, presne toto som riešil, keď som prečítal Musashiho pred pár rokmi. Vtedy som našiel iba tú starú trilógiu, ale stále som ju nevidel.:))
656423
Zaujímavé, presne toto som riešil, keď som prečítal Musashiho pred pár rokmi. Vtedy som našiel iba tú starú trilógiu, ale stále som ju nevidel.*:))*
Spazz
0 0
reagovat
Ufff... omluva za delku predesleho prispevku je asi nasnade... Pardon :D
656422
Ufff... omluva za delku predesleho prispevku je asi nasnade... Pardon *:D*
0 0
reagovat

Musashi

Cist roman Musashi od Eiji Yoshikawy byl zazitek sam o sobe, kde jsem mel hodne casto pocit, ze ctu predlohu pro Sapkowskeho Zaklinace, jen myslenkove dost hlubsi. Kazdopadne jsem se ale nemohl ubranit pocitu, ze tohle by proste MUSELO vypadat naprosto neskutecne na platne.

Nechapal jsem, jaktoze bud nejaky stejnojmenny vysokorozpoctovy serial nebo filmovy epos nehnizdi ve vsech all-time best zebriccich. Pak jsem zjistil, ze dva roky nazpet Japonci natocili (podle vseho kvalitni) dvoudilnou televizni adaptaci Miyamoto Musashi, a ze trilogie Samurai (1954 - 1956) s Toshiro Mifunem byla taky natocena na zaklade knizniho Musashiho.

Zhlednuti obou kousku ve me bohuzel zanechalo vic horkosti nez satisfakce a ja dal snim o tom, ze se tohle dostane do rukou nejakemu vizualnimu magovi z ranku Refna nebo Malicka, kteri by ten film asi vzali trochu vic z te spiritualni strany predlohy.

Myslim, ze obzvlast tomu Refnovi by to sedelo, a dostat par hodin meditativniho zazitku, ve kterem cas od casu nekdo nekoho rozsekne vejpul, ucvrnknul bych si z toho radosti.

Co se tech vyse zminenych filmu tyce, obema jednoznacne a neskutecne chybi hloubka predlohy a obzvlast Miyamoto Musashi specificky jako ADAPTACE stoji uplne za hovno.

V ramci dolovani eye-candy momentu se souboje, ktere jinak byly resene 2 - 3 bezchybnymi pohyby, roztahuji na sermirske exhibice, ve kterych Musashi div neprohraje, coz je v primem rozporu nejen s predlohou, ale i jeho realnym predobrazem. Oba dvouhodinove filmy Musashiho charakter temer az prevraceji na ruby a smrdi jeho nepochopenim. To, jakym zpusobem pak okrajuji, (chronologicky) prehazuji a slepuji dohromady udalosti z knihy, je obcas taky dost hrube a - znovu - casto to charakter hlavniho hrdiny stavi do primeho rozporu s tim, jak je popisovan v knize.

Jinak je to ale celkem fajn. Ma to sice takovy ten klasicky televizni look, ale herecky je to zvladnute a souboje tam jsou obcas FAKT hodne dobre. Masakr u Ichijoji ma svou vlastni verzi Chodby z Oldboye a tu scenu jsem si poustel nekolikrat po sobe. V cele sve krase je to bohuzel ale i smutna pripominka toho potencialniho hyper-epickeho naseru, o ktery prichazime.

Oba dily filmu Miyamoto Musashi jsou mimochodem ke stazeni na jednom nejmenovanem ceskem ulozisti... Je to taky vpodstate jednie misto, kde se ten film da sehnat.

Co se trilogie Samurai tyce, jako adaptace je to o dost setrnejsi, ale holt jsou to filmy z padesatych let, coz s sebou proste nese urcita negativa. Asi budu za barbara (pokud teda nekdo docetl az sem, o cemz se da dost pochybovat :D ), ale ja tem starym filmum, at uz jsou sebelepsi, malokdy dokazu prijit na chut a i v tomhle pripade jsem od zacatku pochyboval, ze se budu schopny prehoupnout pres dvacet minut.

Nicmene, prvni dil je opravdu dobry a ten vek tomu temer vubec neublizuje, naopak to ma (podobne jako treba puvodni Godzilla) vyborny hlavni hudebni motiv a celkove se tomu da vytknout maloco mimo ramec te obstaroznosti :D Druhy dil kvalitou nikterak neklesa, jenom se tam uz zacinaji objevovat skoky v deji, nectenarum asi obcas nebude uplne jasne, kdo je kde a proc, atd... Jediny film, se kterym mam vlastne problem je az ten treti dil, ktery uz me regulerne moc nebavil.

Vsechny tri dily jsou nicmene na CSFD v cervneme a, pokud se nepletu, vseobecne povazovane za klasiku, takze nemam nejmensi problem je doporucit.
656421
Cist roman Musashi od Eiji Yoshikawy byl zazitek sam o sobe, kde jsem mel hodne casto pocit, ze ctu predlohu pro Sapkowskeho Zaklinace, jen myslenkove dost hlubsi. Kazdopadne jsem se ale nemohl ubranit pocitu, ze tohle by proste MUSELO vypadat naprosto neskutecne na platne. Nechapal jsem, jaktoze bud nejaky stejnojmenny vysokorozpoctovy serial nebo filmovy epos nehnizdi ve vsech all-time best zebriccich. Pak jsem zjistil, ze dva roky nazpet Japonci natocili (podle vseho kvalitni) dvoudilnou televizni adaptaci [b]Miyamoto Musashi[/b], a ze trilogie [b]Samurai[/b] (1954 - 1956) s Toshiro Mifunem byla taky natocena na zaklade knizniho Musashiho. Zhlednuti obou kousku ve me bohuzel zanechalo vic horkosti nez satisfakce a ja dal snim o tom, ze se tohle dostane do rukou nejakemu vizualnimu magovi z ranku Refna nebo Malicka, kteri by ten film asi vzali trochu vic z te spiritualni strany predlohy. Myslim, ze obzvlast tomu Refnovi by to sedelo, a dostat par hodin meditativniho zazitku, ve kterem cas od casu nekdo nekoho rozsekne vejpul, ucvrnknul bych si z toho radosti. Co se tech vyse zminenych filmu tyce, obema jednoznacne a neskutecne chybi hloubka predlohy a obzvlast Miyamoto Musashi specificky jako ADAPTACE stoji uplne za hovno. V ramci dolovani eye-candy momentu se souboje, ktere jinak byly resene 2 - 3 bezchybnymi pohyby, roztahuji na sermirske exhibice, ve kterych Musashi div neprohraje, coz je v primem rozporu nejen s predlohou, ale i jeho realnym predobrazem. Oba dvouhodinove filmy Musashiho charakter temer az prevraceji na ruby a smrdi jeho nepochopenim. To, jakym zpusobem pak okrajuji, (chronologicky) prehazuji a slepuji dohromady udalosti z knihy, je obcas taky dost hrube a - znovu - casto to charakter hlavniho hrdiny stavi do primeho rozporu s tim, jak je popisovan v knize. Jinak je to ale celkem fajn. Ma to sice takovy ten klasicky televizni look, ale herecky je to zvladnute a souboje tam jsou obcas FAKT hodne dobre. Masakr u Ichijoji ma svou vlastni verzi Chodby z Oldboye a tu scenu jsem si poustel nekolikrat po sobe. V cele sve krase je to bohuzel ale i smutna pripominka toho potencialniho hyper-epickeho naseru, o ktery prichazime. Oba dily filmu Miyamoto Musashi jsou mimochodem ke stazeni na jednom nejmenovanem ceskem ulozisti... Je to taky vpodstate jednie misto, kde se ten film da sehnat. Co se trilogie [b]Samurai[/b] tyce, jako adaptace je to o dost setrnejsi, ale holt jsou to filmy z padesatych let, coz s sebou proste nese urcita negativa. Asi budu za barbara (pokud teda nekdo docetl az sem, o cemz se da dost pochybovat *:D* ), ale ja tem starym filmum, at uz jsou sebelepsi, malokdy dokazu prijit na chut a i v tomhle pripade jsem od zacatku pochyboval, ze se budu schopny prehoupnout pres dvacet minut. Nicmene, prvni dil je opravdu dobry a ten vek tomu temer vubec neublizuje, naopak to ma (podobne jako treba puvodni Godzilla) vyborny hlavni hudebni motiv a celkove se tomu da vytknout maloco mimo ramec te obstaroznosti :D Druhy dil kvalitou nikterak neklesa, jenom se tam uz zacinaji objevovat skoky v deji, nectenarum asi obcas nebude uplne jasne, kdo je kde a proc, atd... Jediny film, se kterym mam vlastne problem je az ten treti dil, ktery uz me regulerne moc nebavil. Vsechny tri dily jsou nicmene na CSFD v cervneme a, pokud se nepletu, vseobecne povazovane za klasiku, takze nemam nejmensi problem je doporucit.
Musashi
0 0
reagovat

KARLOS, DIsketa

VO filme, tak ako aj v knihe, je to príjemná bodka za niekoľk oročnou sériou.
656416
VO filme, tak ako aj v knihe, je to príjemná bodka za niekoľk oročnou sériou.
KARLOS, DIsketa
0 0
reagovat
Disketa1: Klidně bych to "ehm, ehm" rozvedl do konstatování, že větší trapnost, unylost a vychtěnost v té sérii není... Mě ale vadí i v knížkách, takže možná nejsem úplně kompetentní.
656413
Disketa1: Klidně bych to "ehm, ehm" rozvedl do konstatování, že větší trapnost, unylost a vychtěnost v té sérii není... Mě ale vadí i v knížkách, takže možná nejsem úplně kompetentní.
0 0
reagovat

GuidoA - plakáty

Super výběr - Paterson a Moonlight nejvíc :+
656412
Super výběr - Paterson a Moonlight nejvíc *:+*
GuidoA - plakáty
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se