Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 30021 - 30040 Napsat příspěvek
Vetřelec pro pamětníky. Jako vážně. :D:D:D
661934
Vetřelec pro pamětníky. [url=https://pbs.twimg.com/media/DFgFZ2LXcAAkjXX.jpg:large]Jako vážně.[/url] *:D**:D**:D*
0 0
reagovat

Desať dní, ktoré otriasli svetom/Október (1928)

Idealisticky pomýlené majstrovské diela (rasistické Zrodeniu národa a fašistický Triumfu vôle) dostali v Rusku bratčeka. A je to podívaná ako hrom. Samozrejme som mal problém s fandením spravodlivému bolševickému ľudu v boji proti kapitalistickým diablom, ale inak je to filmárska slasť. Dobýjanie paláca, zhadzovanie sochy, úvodný masaker alebo absolútne DO-KO-NA-LÁ scéna dvíhania mostu sú proste úžasné. 9/10
661929
Idealisticky pomýlené majstrovské diela (rasistické Zrodeniu národa a fašistický Triumfu vôle) dostali v Rusku bratčeka. A je to podívaná ako hrom. Samozrejme som mal problém s fandením spravodlivému bolševickému ľudu v boji proti kapitalistickým diablom, ale inak je to filmárska slasť. Dobýjanie paláca, zhadzovanie sochy, úvodný masaker alebo absolútne DO-KO-NA-LÁ scéna dvíhania mostu sú proste úžasné. 9/10
Desať dní, ktoré otriasli svetom/Október (1928)
0 0
reagovat

hroubek

ak sa ti toto nepáčilo, tak v žiadnom prípade nepozeraj To the Wonder alebo Knight of Cups ;)
661922
ak sa ti toto nepáčilo, tak v žiadnom prípade nepozeraj To the Wonder alebo Knight of Cups *;)*
hroubek
0 0
reagovat

The Unknown (1927)

Predchodca Freaks. Aj vďaka krátkej stopáži to šlape na jednotku. Má to cool hercov a najmä skvelý príbeh s výborne rozdanými kartami. Jediná škoda, že Browning je opäť vizuálne nezaujímavý. V časoch, keď sa Murnau, Dreyer alebo Ejzešztejn prebíjali, kto z nich vymyslí zaujímavejší rakurz alebo originálnejšiu montáž, je to nepríjemne tradičné. Najväčším vizuálnym prekvapením tak ostáva, že Joan Crawford bola za mlada kočka. 9/10
661920
Predchodca Freaks. Aj vďaka krátkej stopáži to šlape na jednotku. Má to cool hercov a najmä skvelý príbeh s výborne rozdanými kartami. Jediná škoda, že Browning je opäť vizuálne nezaujímavý. V časoch, keď sa Murnau, Dreyer alebo Ejzešztejn prebíjali, kto z nich vymyslí zaujímavejší rakurz alebo originálnejšiu montáž, je to nepríjemne tradičné. Najväčším vizuálnym prekvapením tak ostáva, že Joan Crawford bola za mlada kočka. 9/10
The Unknown (1927)
0 0
reagovat
To s tou Portman jsem si říkal taky, že je nějaká „jiná“, než teď ... a pak jsem zjistil, že to Malick točil už v roce 2012.
661916
To s tou Portman jsem si říkal taky, že je nějaká „jiná“, než teď ... a pak jsem zjistil, že to Malick točil už v roce 2012.
0 0
reagovat

Song to Song

Já Terrence Malicka asi nikdy nepochopím. Malick si točí filmy natolik po svém, že ho za to jistým způsobem obdivuji. Točí a nezajímá ho jestli to někdo pochopí nebo jestli to někomu něco řekne, hlavní je, že jemu to naprostý smysl dává.

Nejvíce mě mrzí, že film postrádá jakýkoliv náznak smysluplného vyprávění. A nebo tam je, a já jsem si ho nevšiml pod tunou monologů, které jsou o všem a zároveň o ničem.

Malick opět vykouzluje s Emmanuelem Lubezkim nádherné záběry, které jsou pastva pro oči a začínající filmaři by se z nich mohli desítky hodin učit. Na desítky ba stovky záběrů se kouká, tak moc luxusně, jen kdyby alespoň trochu dávaly smysl.

Navíc má Malick opět famózní obsazení Gosling, Rooney Mara, Fassbender, Blanchett, Portman(takhle sexy už hodně dlouho nebyla) a nebo Bérénice Marlohe a nedokáže ho ani z poloviny využit. Je to doslova plýtvání potenciálem všech zúčastněných.

Nejsmutnější je, že díky tomu roztříštěnému vyprávění a střihu, začnou všechny ty krásné záběry a okamžiky z filmu splývat dohromady a po pár hodinách, si z filmu moc věcí pamatovat nebudete. Obrovská škoda. S klasickým vypravováním by byl Song to Song výborný film, takhle je to jen zajímavý tvůrčí film, u kterého stačí vidět trailer. 5-6/10
661913
Já Terrence Malicka asi nikdy nepochopím. Malick si točí filmy natolik po svém, že ho za to jistým způsobem obdivuji. Točí a nezajímá ho jestli to někdo pochopí nebo jestli to někomu něco řekne, hlavní je, že jemu to naprostý smysl dává. Nejvíce mě mrzí, že film postrádá jakýkoliv náznak smysluplného vyprávění. A nebo tam je, a já jsem si ho nevšiml pod tunou monologů, které jsou o všem a zároveň o ničem. Malick opět vykouzluje s Emmanuelem Lubezkim nádherné záběry, které jsou pastva pro oči a začínající filmaři by se z nich mohli desítky hodin učit. Na desítky ba stovky záběrů se kouká, tak moc luxusně, jen kdyby alespoň trochu dávaly smysl. Navíc má Malick opět famózní obsazení Gosling, Rooney Mara, Fassbender, Blanchett, Portman(takhle sexy už hodně dlouho nebyla) a nebo Bérénice Marlohe a nedokáže ho ani z poloviny využit. Je to doslova plýtvání potenciálem všech zúčastněných. Nejsmutnější je, že díky tomu roztříštěnému vyprávění a střihu, začnou všechny ty krásné záběry a okamžiky z filmu splývat dohromady a po pár hodinách, si z filmu moc věcí pamatovat nebudete. Obrovská škoda. S klasickým vypravováním by byl Song to Song výborný film, takhle je to jen zajímavý tvůrčí film, u kterého stačí vidět trailer. 5-6/10
Song to Song
0 0
reagovat

Passion de Jeanne d'Arc (1928)

Konečne som to videl celé a nie iba fragmenty. A som úplne nadšený. Absolútne zdrvujúci zážitok. Dreyer musel kvôli filmu upísať zmluvu s diablom. Filmársky je to absolútna lahôdka. Klaustrofobická a emočne ohromne vypjatá dráma s geniálnym hereckým výkonom Marie Falconetti. V jej očiach a slzách sa odráža bolesť obetí všetkých sfalšovaných procesov a bezmocnosti človeka, voči mocnostiam. Najlepší nemý film ever? 10/10
P.S. v mnohom pomáha aj parádna novozložená hudba, neskôr použitá v kľúčových scénach K19: Widowmake
661900
Konečne som to videl celé a nie iba fragmenty. A som úplne nadšený. Absolútne zdrvujúci zážitok. Dreyer musel kvôli filmu upísať zmluvu s diablom. Filmársky je to absolútna lahôdka. Klaustrofobická a emočne ohromne vypjatá dráma s geniálnym hereckým výkonom Marie Falconetti. V jej očiach a slzách sa odráža bolesť obetí všetkých sfalšovaných procesov a bezmocnosti človeka, voči mocnostiam. Najlepší nemý film ever? 10/10 P.S. v mnohom pomáha aj parádna novozložená hudba, neskôr použitá v kľúčových scénach K19: Widowmake
Passion de Jeanne d'Arc (1928)
0 0
reagovat

Häxan

Potvrzuju, viděl jsem před pár lety na Academia Film Olomouc a bylo to výborný.
661885
Potvrzuju, viděl jsem před pár lety na Academia Film Olomouc a bylo to výborný.
Häxan
0 0
reagovat

Häxan (1922)

Nie iba na svoju dobu mimoriadne originálna štruktúra kombinujúca tradičný dokument s hraným hororom/psychothrillerom na mňa fungovala parádne. Až som občas zabudol, že pozerám na 95 ročný film. Niektoré výjavy sú stále sila , už len preto, že praktiky inkvizície nedokážu nechať človeka chladným. 10/10
P.S.  bude to tento rok na LFŠ, takže ak sa tam niekto chystá, tak to skúste
661888
Nie iba na svoju dobu mimoriadne originálna štruktúra kombinujúca tradičný dokument s hraným hororom/psychothrillerom na mňa fungovala parádne. Až som občas zabudol, že pozerám na 95 ročný film. Niektoré výjavy sú stále sila , už len preto, že praktiky inkvizície nedokážu nechať človeka chladným. 10/10 P.S.  bude to tento rok na LFŠ, takže ak sa tam niekto chystá, tak to skúste
Häxan (1922)
0 0
reagovat
661879
[url=http://i.imgur.com/BnQhrGJ.jpg]Blizke stretnutie tretieho druhu re-release[/url]
0 0
reagovat

Baby driver

Super festivalovka, nehodna multiplexov. Prva polovica je nudne ceckove peklicko s najhorsie obsadenym hlavnym hrdinom od ghost ridera. Ale s funkcnymi vedlajsimi postavami a peknou romantikou. Potom to vsak zacne byt osobne, spusti ako taky dej a cele sa to zmeni na mimoriadne zabavne a cool b-cko.  Keby to cele slapalo ako posledny akt, nemal by som daleko od nadsenia. Kazdopadne najlepsi wright. 7/10
661875
Super festivalovka, nehodna multiplexov. Prva polovica je nudne ceckove peklicko s najhorsie obsadenym hlavnym hrdinom od ghost ridera. Ale s funkcnymi vedlajsimi postavami a peknou romantikou. Potom to vsak zacne byt osobne, spusti ako taky dej a cele sa to zmeni na mimoriadne zabavne a cool b-cko.  Keby to cele slapalo ako posledny akt, nemal by som daleko od nadsenia. Kazdopadne najlepsi wright. 7/10
Baby driver
0 0
reagovat

alfa

Vime o tom
661862
Vime o tom
alfa
0 0
reagovat
Není možný že by Vám zde chyběl profil filmu Alfa (2018) jelikož je i trailer venku už skoro týden? Docela by mě zajímalo co na to říkáte:)
661861
Není možný že by Vám zde chyběl profil filmu Alfa (2018) jelikož je i trailer venku už skoro týden? Docela by mě zajímalo co na to říkáte*:)*
0 0
reagovat
miss sloane mi pripomnelo film arbitrage, kterej me bavil mnohem vic. oba kousky sou dobry. akorat arbitrage ma boziho cliffa martineze misto zasranyho maxe richtera, dale je tam zlaticko brit marling misto jess chastain a spousta jinych vyhod.
661853
miss sloane mi pripomnelo film arbitrage, kterej me bavil mnohem vic. oba kousky sou dobry. akorat arbitrage ma boziho cliffa martineze misto zasranyho maxe richtera, dale je tam zlaticko brit marling misto jess chastain a spousta jinych vyhod.
0 0
reagovat

La La Land

:+ Viděno 3x a poslouchám to pravidelně.
661843
*:+* Viděno 3x a poslouchám to pravidelně.
La La Land
0 0
reagovat

Ted

Na základně toho co si tady psal jsem se konečně odhodlal se na to podívat a luxus teda. Ten konec mě rozsekal totálně. Zkoušel jsem pak googlit jestli to je podle nějaké reálné story, ale nic jsem nenašel. Nevíš náhodou?
661840
Na základně toho co si tady psal jsem se konečně odhodlal se na to podívat a luxus teda. Ten konec mě rozsekal totálně. Zkoušel jsem pak googlit jestli to je podle nějaké reálné story, ale nic jsem nenašel. Nevíš náhodou?
Ted
0 0
reagovat

speta.jr

Jasně že jo. To se dalo čekat, u něj byl spíš úspěch, že fungoval už na poprvý :)
661839
Jasně že jo. To se dalo čekat, u něj byl spíš úspěch, že fungoval už na poprvý *:)*
speta.jr
0 0
reagovat
TVL ten La La Land je skvělý na podruhé ještě víc. 
661838
TVL ten La La Land je skvělý na podruhé ještě víc. 
0 0
reagovat

Hype

Ta Miss Sloane ve me roste...

To jsem fakt jedinej, kdo z toho filmu nemuze uz treti den spat? Kdyz se tam na konci rozezni tohle link , tak se proste musi dostavit husina u kazdyho
661837
Ta [b]Miss Sloane[/b] ve me roste... To jsem fakt jedinej, kdo z toho filmu nemuze uz treti den spat? Kdyz se tam na konci rozezni tohle http://www.youtube.com/watch?v=88XIIQl4_5M , tak se proste musi dostavit husina u kazdyho
Hype
0 0
reagovat

Tour de doping

Hodně dobře jsem se bavil. Mám rád Sambergův humor a on samotný mě dost bavil v 7 dní v pekle. A zde se jede na stejné vlně, jen se vyměnil tenis za cyklistiku. Je to šíleně ujeté, meta humor a hlavně je to parádní satyra, kterou podtrhuje účast člověka, který tomuto sportu zasadil velmi silný úder pod pás. Herci si užívají šílené role a královsky se baví a já se bavil s nimi. A na ploše čtyřiceti minut to funguje skoro dokonale. 8/10
661832
Hodně dobře jsem se bavil. Mám rád Sambergův humor a on samotný mě dost bavil v 7 dní v pekle. A zde se jede na stejné vlně, jen se vyměnil tenis za cyklistiku. Je to šíleně ujeté, meta humor a hlavně je to parádní satyra, kterou podtrhuje účast člověka, který tomuto sportu zasadil velmi silný úder pod pás. Herci si užívají šílené role a královsky se baví a já se bavil s nimi. A na ploše čtyřiceti minut to funguje skoro dokonale. 8/10
Tour de doping
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se