Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6981 - 7000 Napsat příspěvek
Na FB Filamreny se btw objevilo:

Přátelé, připravme si peněženky. Studia SONY, UNIVERSAL a FOX zareagovali prozákaznicky na výzvu jejich konkurentů PARAMOUNT, DISNEY a WARNER Bros. Výsledkem jsou další fantastické tituly v "multibuyové AKCI 1+1", která začíná od dubna 2012!

Připravte si penízky na:

Rychle a zběsile 5
Správci osudu
X-Men První Třída
Zkus mě rozesmát
Godzilla
Království nebeské
Mamma Mia
Zatím spolu, zatím
Appolo 13
Habermannův Mlýn
Já, robot
Legie
Střihoruký Edvard
Tenká červená linie
Wall Street
Vetřelec 3
Vetřelec: Vzkříšení
X-Men: Poslední vzdor
X-Men Origins:Wolverine
127 hodin

+ přibyde ještě 5 dalších, která jsou zatím s ?

Děkujeme našemu partnerovi BF za spolupráci!

:+:+:+
581711
Na FB Filamreny se btw objevilo: Přátelé, připravme si peněženky. Studia SONY, UNIVERSAL a FOX zareagovali prozákaznicky na výzvu jejich konkurentů PARAMOUNT, DISNEY a WARNER Bros. Výsledkem jsou další fantastické tituly v "multibuyové AKCI 1+1", která začíná od dubna 2012! Připravte si penízky na: Rychle a zběsile 5 Správci osudu X-Men První Třída Zkus mě rozesmát Godzilla Království nebeské Mamma Mia Zatím spolu, zatím Appolo 13 Habermannův Mlýn Já, robot Legie Střihoruký Edvard Tenká červená linie Wall Street Vetřelec 3 Vetřelec: Vzkříšení X-Men: Poslední vzdor X-Men Origins:Wolverine 127 hodin + přibyde ještě 5 dalších, která jsou zatím s ? Děkujeme našemu partnerovi BF za spolupráci! *:+**:+**:+*
0 0
reagovat
No mě právě zarazilo, že ty disky mají prostě poloviční cenu i když do košíku dám třeba jen jeden. Což je právě jedna z věcí, která ve mě vyvolávala nedůvěru :) Na filmopolis se to krásně odečítalo s každým sudým diskem.

Takže díky za osobní zkušenost, trochu jsi mě uklidnil :)

A taky díky za tip na filmarenu, o tomhle webu jsem nevěděl. A konečně mi ty akce dávají smysl: "AKCE 2 za 499 Kč Magicbox" - takže je to daný distributorem :)
581709
No mě právě zarazilo, že ty disky mají prostě poloviční cenu i když do košíku dám třeba jen jeden. Což je právě jedna z věcí, která ve mě vyvolávala nedůvěru :) Na filmopolis se to krásně odečítalo s každým sudým diskem. Takže díky za osobní zkušenost, trochu jsi mě uklidnil :) A taky díky za tip na filmarenu, o tomhle webu jsem nevěděl. A konečně mi ty akce dávají smysl: "AKCE 2 za 499 Kč Magicbox" - takže je to daný distributorem :)
0 0
reagovat
Já taky na Filmareně, právě kvůli tomu osobnímu odběru v Praze. Navíc je hodně fajn, jak mi tam prodavač vždycky zvyšuje ego tím jak říká, že jsem hustej, že jsem si toho koupil tolik. :D
581706
Já taky na Filmareně, právě kvůli tomu osobnímu odběru v Praze. Navíc je hodně fajn, jak mi tam prodavač vždycky zvyšuje ego tím jak říká, že jsem hustej, že jsem si toho koupil tolik. *:D*
0 0
reagovat
Já teda nakupuju přes Filmarenu a maximální spokojenost. Jenom teda nevím, jak posílaj, protože si to na Ípáku vyzvedávám osobně.
581705
Já teda nakupuju přes Filmarenu a maximální spokojenost. Jenom teda nevím, jak posílaj, protože si to na Ípáku vyzvedávám osobně.
0 0
reagovat
Filmcity jsou v pohodě, jen sem na ně teďka nasranej, protože za to jejich poštovný mi nerozdělili obj a už třetí týden čekám na zásilku díky jednomu jedinému disku...
Ale i přes značně zastaralý vzhled mají asi nejlepší komunikaci se zákazníkem a nabídka je taky dobrá. U té akce 1+1 mají navíc dobrou vychytávku, že nemusí být sudý počet disků, protože poloviční slevu mají už zavedenou u jednotlivých tiotulů ;)...
581701
Filmcity jsou v pohodě, jen sem na ně teďka nasranej, protože za to jejich poštovný mi nerozdělili obj a už třetí týden čekám na zásilku díky jednomu jedinému disku... Ale i přes značně zastaralý vzhled mají asi nejlepší komunikaci se zákazníkem a nabídka je taky dobrá. U té akce 1+1 mají navíc dobrou vychytávku, že nemusí být sudý počet disků, protože poloviční slevu mají už zavedenou u jednotlivých tiotulů ;)...
0 0
reagovat

Blu-ray 1+1

Rád bych trochu doplnil sbírku a všiml jsem si, že řada českých e-shopů má akci 1+1 blu-ray zdarma. A navíc má v téhle nabídce větišnou zařazený podobný tituly. Ví k tomu někdo něco víc, je to nějak iniciovaný dodavatelem, nebo se zkrátka jen vzájemně kopírují? :)

Po procházení katalogy jsem se dnes večer konečně rozhodl něco objednat z filmopolis.cz. A jak naschvál začala jejich stránka s 1+1 výběrem házet 404.

Koukl jsem tedy ke konkurenci na filmcity.cz a zjistil, že všechny mnou vybraný filmy mají k dispozici a taky v akci 1+1. Ale protože na mě ten web působí neskutečně amatérským dojmem, tak k tomu e-shopu nemám moc důvěru.

Nějaký zkušenosti, komentáře, doporučení? Předem díky.
581700
Rád bych trochu doplnil sbírku a všiml jsem si, že řada českých e-shopů má akci 1+1 blu-ray zdarma. A navíc má v téhle nabídce větišnou zařazený podobný tituly. Ví k tomu někdo něco víc, je to nějak iniciovaný dodavatelem, nebo se zkrátka jen vzájemně kopírují? :) Po procházení katalogy jsem se dnes večer konečně rozhodl něco objednat z filmopolis.cz. A jak naschvál začala jejich stránka s 1+1 výběrem házet 404. Koukl jsem tedy ke konkurenci na filmcity.cz a zjistil, že všechny mnou vybraný filmy mají k dispozici a taky v akci 1+1. Ale protože na mě ten web působí neskutečně amatérským dojmem, tak k tomu e-shopu nemám moc důvěru. Nějaký zkušenosti, komentáře, doporučení? Předem díky.
Blu-ray 1+1
0 0
reagovat
Já nic nemyslím, článek jsem ještě nečetl :D Jenom jsem si všiml titulku.
581290
Já nic nemyslím, článek jsem ještě nečetl :D Jenom jsem si všiml titulku.
0 0
reagovat
Kromě toho, že lepší monitory mají lepší podání barev v podstatě žádný. Já jsem na 37" dohrál celého Batmana a bylo to fakt super.
581288
Kromě toho, že lepší monitory mají lepší podání barev v podstatě žádný. Já jsem na 37" dohrál celého Batmana a bylo to fakt super.
0 0
reagovat

TrDLo

jestli myslíš ty vsync apod problémy, tak to mě docela dostalo, jakože jsem před tím článkem ani netušil, že to dělá takové faily.

Každopádně zpět k původní otázce, jaký je rozdíl mezi LCD TV a LCD monitorem kromě velikosti pixelů a mezery mezi nimi?
581287
jestli myslíš ty vsync apod problémy, tak to mě docela dostalo, jakože jsem před tím článkem ani netušil, že to dělá takové faily. Každopádně zpět k původní otázce, jaký je rozdíl mezi LCD TV a LCD monitorem kromě velikosti pixelů a mezery mezi nimi?
TrDLo
0 0
reagovat
Tak Eyefinity různá rozlišení ještě pořád neumí. Možná snad nová verze Surroundu by mohla, ale moc dobře to nevidím. To je docela velká škoda a zajímalo by mě, kde je problém.
581285
Tak Eyefinity různá rozlišení ještě pořád neumí. Možná snad nová verze Surroundu by mohla, ale moc dobře to nevidím. To je docela velká škoda a zajímalo by mě, kde je problém.
0 0
reagovat
O Eyefinity nedávno vyšel článek na pctuningu, tak by možná stál za přečtení.

Jinak jsem tu obhlížel svůj Dell s IPS panelem a ani při pohledu shoda nebo zespod jsem si žádných problémů s pozorovacími úhly nevšiml.
581284
O Eyefinity nedávno vyšel článek na pctuningu, tak by možná stál za přečtení. Jinak jsem tu obhlížel svůj Dell s IPS panelem a ani při pohledu shoda nebo zespod jsem si žádných problémů s pozorovacími úhly nevšiml.
0 0
reagovat

Vardant

to není vůbec špatný nápad, byť se trochu bojím toho, že normální monitory mají velké horizontální, ale malé vertikální pozorovací úhly, což by mi u monitoru na výšku mohlo dělat problémy.
581281
to není vůbec špatný nápad, byť se trochu bojím toho, že normální monitory mají velké horizontální, ale malé vertikální pozorovací úhly, což by mi u monitoru na výšku mohlo dělat problémy.
Vardant
0 0
reagovat
Možná by nebyl špatný nápad mít 22" 27" 22" - link
Jen teda nevím, jestli už si s tím Eyefinity nebo nové NV karty poradí ve hrách.
581280
Možná by nebyl špatný nápad mít 22" 27" 22" - http://imageshack.us/photo/my-images/22/officef.jpg/sr=1 Jen teda nevím, jestli už si s tím Eyefinity nebo nové NV karty poradí ve hrách.
0 0
reagovat

LDK

Já vím že čím víc pixelů, tím víc Adidas, ale 27" je málo. Mých aktuálních 24" je málo. btw 2560x1600 je sice hezkých, ale na původní představu 3 monitorů jsem zanevřel hodně i kvůli tomu, že bych to rozlišení horko těžko utáhl (myslím ve hrách typu Alan Wake, Battlefield 3, C.A.R.S., Crysis ...), v čemž mi 2560x1600 taky zrovna nepomůže.

Jinak vím, co je fov. Je to důvod, proč jsem chtěl 3 monitory - abych mohl mít ve hře nastavený fov třeba na 90, což by ale odpovídalo reálnému fov vůči monitorům, což v závodních hrách znamená, že ti sedí perspektiva, což přeneseně znamená, že přesně odhadneš rychlost auta, vzdálenost k zatáčce etc.

Protože tohle přesné fov při závodech chci, tak pak mám na 24" monitoru nastavených ve hře třeba 30" a musím se furt ve hře otáčet abych viděl kdo jede vedle mě nalevo/napravo, protože s "nereálným" fovem zajíždím podstatně horší časy.

Čímž se zpět vracím k tomu, že je pro mě reálný fov NEJDŮLEŽITĚJŠÍM parametrem a buďto si koupím 3 monitory a grafárnu za 186 tisíc, nebo velkou plochou obrazovku, kterou využiji i na filmy.

PS: Taky mě fascinuje, jak se ze hry dělané na "TV z gauče" přenáší i na její PC verzi bez možnosti nastavení :D:-
581279
Já vím že čím víc pixelů, tím víc Adidas, ale 27" je málo. Mých aktuálních 24" je málo. btw 2560x1600 je sice hezkých, ale na původní představu 3 monitorů jsem zanevřel hodně i kvůli tomu, že bych to rozlišení horko těžko utáhl (myslím ve hrách typu Alan Wake, Battlefield 3, C.A.R.S., Crysis ...), v čemž mi 2560x1600 taky zrovna nepomůže. Jinak vím, co je fov. Je to důvod, proč jsem chtěl 3 monitory - abych mohl mít ve hře nastavený fov třeba na 90, což by ale odpovídalo reálnému fov vůči monitorům, což v závodních hrách znamená, že ti sedí perspektiva, což přeneseně znamená, že přesně odhadneš rychlost auta, vzdálenost k zatáčce etc. Protože tohle přesné fov při závodech chci, tak pak mám na 24" monitoru nastavených ve hře třeba 30" a musím se furt ve hře otáčet abych viděl kdo jede vedle mě nalevo/napravo, protože s "nereálným" fovem zajíždím podstatně horší časy. Čímž se zpět vracím k tomu, že je pro mě reálný fov [b]NEJDŮLEŽITĚJŠÍM[/b] parametrem a buďto si koupím 3 monitory a grafárnu za 186 tisíc, nebo velkou plochou obrazovku, kterou využiji i na filmy. PS: Taky mě fascinuje, jak se ze hry dělané na "TV z gauče" přenáší i na její PC verzi bez možnosti nastavení *:D**:-*
LDK
0 0
reagovat
O nízkém FoV mi ani nemluv. Neuvěřitelně mě z toho začne po hodině bolet hlava. 70 FoV je ještě zlaté, někteří dementi jdou u některých her až třeba na 50...
581277
O nízkém FoV mi ani nemluv. Neuvěřitelně mě z toho začne po hodině bolet hlava. 70 FoV je ještě zlaté, někteří dementi jdou u některých her až třeba na 50...
0 0
reagovat

gonzi

čím víc pixelů, tím víc addidas. sám mám 30" monitor (LP3065 - nativní 2560x1600, asi 2x víc pixelů jako fullhd) a v jakémkoliv nízším rozlišení se mi pracuje daleko hůř. takže pokud najdeš nějaký 27" s 2560x1440 nebo kolik to mají, tak jdi určitě do něho. když pominu práci, tak na hry je takové rozlišení ještě lepší. díky velikosti ti vyplní skoro celé zorné pole a díky rozlišení je obraz perfektně jemný.

blbý teda je, že většina her je dělaná na 8 let straré konzole, takže hodně titulů má nízké rozlišení textur a hlavně dementně nastavený FoV - zorný úhel. většina her má FoV nastavené strašně nízko, 60-70°, přičemž na panel o velikost 30" by bylo vhodné okolo 100°. takže ve výsledku ti obraz připadá zoomnutý. u některých lidí to vyvolává nevolnost - tzn simulation sickness. naštěstí u většiny her jde nastavení FoV hacknout. víc o FoV tu: link
581276
čím víc pixelů, tím víc addidas. sám mám 30" monitor (LP3065 - nativní 2560x1600, asi 2x víc pixelů jako fullhd) a v jakémkoliv nízším rozlišení se mi pracuje daleko hůř. takže pokud najdeš nějaký 27" s 2560x1440 nebo kolik to mají, tak jdi určitě do něho. když pominu práci, tak na hry je takové rozlišení ještě lepší. díky velikosti ti vyplní skoro celé zorné pole a díky rozlišení je obraz perfektně jemný. blbý teda je, že většina her je dělaná na 8 let straré konzole, takže hodně titulů má nízké rozlišení textur a hlavně dementně nastavený FoV - zorný úhel. většina her má FoV nastavené strašně nízko, 60-70°, přičemž na panel o velikost 30" by bylo vhodné okolo 100°. takže ve výsledku ti obraz připadá zoomnutý. u některých lidí to vyvolává nevolnost - tzn simulation sickness. naštěstí u většiny her jde nastavení FoV hacknout. víc o FoV tu: http://www.youtube.com/watch?v=blZUao2jTGA
gonzi
0 0
reagovat
Já chci velkou TV kvůli vyplnění zorného úhlu kvůli závodním hrám. 3 monitory by byly lepší, ale je to trochu drahá sranda na to, že bych si na tom už nepustil filmy/seriály. 27" obrazovka je ale na podobné užití směšně málo (na práci už ale skoro moc). Původně jsem chtěl tohle, ale podobné řešení jsem zavrhl, protože je jen na hry a filmy by strouhaly. Tohle stranou, zajímají mě jen věci jako to vysušení očí větším světlem/teplem.
581274
Já chci velkou TV kvůli vyplnění zorného úhlu kvůli závodním hrám. 3 monitory by byly lepší, ale je to trochu drahá sranda na to, že bych si na tom už nepustil filmy/seriály. 27" obrazovka je ale na podobné užití směšně málo (na práci už ale skoro moc). Původně jsem chtěl [link="http://www.youtube.com/watch?v=twecOsuR5Sw"]tohle[/link], ale podobné řešení jsem zavrhl, protože je jen na hry a filmy by strouhaly. Tohle stranou, zajímají mě jen věci jako to vysušení očí větším světlem/teplem.
0 0
reagovat
Na 40" to chce už opravdu pořádný stůl, ale 37" jsem používal bez problémů. Když by ses ale nakonec rozhodl pro monitor, tak dobrá 27" je fakt drahá, spíš bych to viděl na 24" s IPS nebo podobným displejem kvůli lepším barvám.
581273
Na 40" to chce už opravdu pořádný stůl, ale 37" jsem používal bez problémů. Když by ses ale nakonec rozhodl pro monitor, tak dobrá 27" je fakt drahá, spíš bych to viděl na 24" s IPS nebo podobným displejem kvůli lepším barvám.
0 0
reagovat
No ty velké pixely sami o sobě jsou pro práci s TV jako s PC obrazovkou problém.. moc nechápu, na co kupovat 40" s rozlišením menším než 27" (30"). Pracovní plochu navíc tím nezískáš a víc to vysušuje oči (větší plocha = víc světla a tepla)
581272
No ty velké pixely sami o sobě jsou pro práci s TV jako s PC obrazovkou problém.. moc nechápu, na co kupovat 40" s rozlišením menším než 27" (30"). Pracovní plochu navíc tím nezískáš a víc to vysušuje oči (větší plocha = víc světla a tepla)
0 0
reagovat

LCD TV vs Monitor

Zvažuji si do budoucna s novým PC koupit i nový monitor, který chci mít ale velký. Dostal jsem se tak poměrně rychle k 40" TV místo max 27" monitorů za stejnou cenu. Chci se zeptat, jaké jsou faktické rozdíly mezi Monitorem a TV, kromě toho, že je při stejném rozlišení logicky větší pixel. Zajímá mě, jestli třeba TV jinak svítí, nebo jestli tam je cokoliv jiného co může třeba i kazit oči, protože se u TV počítá s pozorováním z velké vzdálenosti apod, nebo je to lautr to samé (krom rozměrů pixelů a jejich roztečí)? Osobně si myslím, že je to totéž, ale nemůžu nikde najít nějaké potvrzení či vyvrácení.

PS: Chápu, že na podobnou obrazovku by se na pc hodilo quad hd rozlišení, či něco podobného a taky že by hodně lidí (narozdíl ode mně) nebylo schopno pracovat s obrazem vyplňujícím víceméně celé zorné pole, ale ptám se opravdu jen na faktické rozdíly mezi TV a PC obrazovkou.
581271
Zvažuji si do budoucna s novým PC koupit i nový monitor, který chci mít ale velký. Dostal jsem se tak poměrně rychle k 40" TV místo max 27" monitorů za stejnou cenu. Chci se zeptat, jaké jsou faktické rozdíly mezi Monitorem a TV, kromě toho, že je při stejném rozlišení logicky větší pixel. Zajímá mě, jestli třeba TV jinak svítí, nebo jestli tam je cokoliv jiného co může třeba i kazit oči, protože se u TV počítá s pozorováním z velké vzdálenosti apod, nebo je to lautr to samé (krom rozměrů pixelů a jejich roztečí)? Osobně si myslím, že je to totéž, ale nemůžu nikde najít nějaké potvrzení či vyvrácení. PS: Chápu, že na podobnou obrazovku by se na pc hodilo quad hd rozlišení, či něco podobného a taky že by hodně lidí (narozdíl ode mně) nebylo schopno pracovat s obrazem vyplňujícím víceméně celé zorné pole, ale ptám se opravdu jen na faktické rozdíly mezi TV a PC obrazovkou.
LCD TV vs Monitor
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se