Já myslím, že je hlavní otázka zda stavět na 1151 nebo na výkonově stejném haswellu, protože ddr4 nemá smysl řešit, to nepřineslo nic a stejně už je to pak o použitém CPU, ne o čipsetu. Kdyby ještě šla koupit D3Hm za 15 kil, stačila by taky. Pokud netaktuje stačí defakto jakákoliv deska, osobně bych teda pod Bčko nešel :) Na jednu stranu nový čipset .. jenže k čemu, když přínos je nic a cpu výkonově víceméně stagnují, navíc je pravděpodobné, že s příchodem DX12 se procákům uleví), jenže na druhou stranu připlácet za novinku k čemu? Možná je rozumnější zvolit naprosto vychytaný Haswell, výkonem ani ničím jiným nepřijdeš nebo ano? Takové to do budoucna. Však vidíš jak dodnes frčí 5 let staré 2500k OC apod., naprosto vyrovnané cpu běžným dnešním pětkám.
Zdroj bych šel 500W, to mi přijde smysluplnější z hlediska upgradu, 400W přeci jen kdyby pak chtěl jít do lepší grafiky..
Já bych třeba nešetřil vůbec na bedně, doma mám rok starou FD4 a předpokládám, že mi hoooodně dlouho vydrží. Bedna je většinou totiž jediné, co přežije kompletní upgrady, nehledě na odhlučnění, chlazení atd. Tady bych klidně šel do FD5, sice 3 litry, ale tady má naopak smysl připlatit (třeba z ušetřených peněz za ten těžce overkill chladič :P).
To se hlavně musí vyjádřit on sám jakou má představu. Sestavy mu tu můžeš navrhnout různé, ale lepší je to řešit konkrétně soukromě individuálně s člověkem.
Pokud bych se třeba měl držet cenového "limitu" s Haswellem, link
Za stejné prašule stejně výkonná sestava s tím rozdílem, že tam je dokonce i disk

To uz jsme dospeli do doby, ze i PC hraci plati za hry?