Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Duna: Část druhá: Recenze

příspěvky 141 - 160 Napsat příspěvek
Áno, mám tiež trošku problém s tým, že ma to baví skôr po tej racionálnej, pretože ma to tematicky baví všetkým. Nábožensko-politické motívy, prepracovaný svet, zaujímavé postavy. Ale chýba tam stále niečo, čo by ma titálne odpálilo na plnych 10/10. A to som knihy čítal (tie Frankove). Ale mám s nimi prakticky rovnaký problém. A v podaní Denisa je často ten svet vyľudnený aj tam, kde by nemal.
Ale bola to aj tak šleha! :D
Prekvapilo ma to naslapané tempo. O bombastickosť podľa mňa nie je núdza. Herečky to bolo presné od Chalametta po posledného fremena. Keď Chalamet zakričí, tak vidím mladého Pacina. :+
Zimmer si očividne to najlepšie šetril do druhej časti, pretože oproti jednotke sú tu regulérne zapamätateľné motívy (keď si odmyslíme ten rev), ktoré si budem hmkať ešte veľmi dlho. 
Až na tú vyľudnenosť, ktorú som spomínal je to vizuálne geniálne!
Celý ten nápad ako vyobrazit planétu Harkonenov - WOW!

Ale chcem ešte dodať, že som išiel s priateľkou, ktorú jednotka absolútne nebavila, mala veľmi podobné argumenty ako Hlad, ale dvojka ju dostala viac, než mňa. Dva dni po projekcii ešte o tom stále rozpráva (a ja ju rád nechám :D).

9/10
896977
Áno, mám tiež trošku problém s tým, že ma to baví skôr po tej racionálnej, pretože ma to tematicky baví všetkým. Nábožensko-politické motívy, prepracovaný svet, zaujímavé postavy. Ale chýba tam stále niečo, čo by ma titálne odpálilo na plnych 10/10. A to som knihy čítal (tie Frankove). Ale mám s nimi prakticky rovnaký problém. A v podaní Denisa je často ten svet vyľudnený aj tam, kde by nemal. Ale bola to aj tak šleha! *:D* Prekvapilo ma to naslapané tempo. O bombastickosť podľa mňa nie je núdza. Herečky to bolo presné od Chalametta po posledného fremena. Keď Chalamet zakričí, tak vidím mladého Pacina. *:+* Zimmer si očividne to najlepšie šetril do druhej časti, pretože oproti jednotke sú tu regulérne zapamätateľné motívy (keď si odmyslíme ten rev), ktoré si budem hmkať ešte veľmi dlho.  Až na tú vyľudnenosť, ktorú som spomínal je to vizuálne geniálne! Celý ten nápad ako vyobrazit planétu Harkonenov - WOW! Ale chcem ešte dodať, že som išiel s priateľkou, ktorú jednotka absolútne nebavila, mala veľmi podobné argumenty ako Hlad, ale dvojka ju dostala viac, než mňa. Dva dni po projekcii ešte o tom stále rozpráva (a ja ju rád nechám *:D*). 9/10
5 0
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: holub109
První Duna otevřela za 41 milionů. Tady to bude nejméně dvojnásobek. Oppenheimer získal za první víkend 82 mega, takže ano, srovnatelné. Myslím si, že druhá Duna dojde nejméně na 700 mega celosvětově. 
896975
První Duna otevřela za 41 milionů. Tady to bude nejméně dvojnásobek. Oppenheimer získal za první víkend 82 mega, takže ano, srovnatelné. Myslím si, že druhá Duna dojde nejméně na 700 mega celosvětově. 
896973
2 0
reagovat
Cinemascore A (první Duna byla A-).
Jsem zvědav na výkon v kinech, ale vzhledem k tomu, že Duna bude (opět) těžit z prémiových formátů (IMAX, DolbyAtmos), tak by to mohlo být velké a aspoň 800 mega by padnout mělo.  
896974
Cinemascore A (první Duna byla A-). Jsem zvědav na výkon v kinech, ale vzhledem k tomu, že Duna bude (opět) těžit z prémiových formátů (IMAX, DolbyAtmos), tak by to mohlo být velké a aspoň 800 mega by padnout mělo.  
3 0
reagovat
reaguje na: Cowboy
To je zatím zhruba na stejné úrovni jako Oppenheimer ne?
896973
To je zatím zhruba na stejné úrovni jako Oppenheimer ne?
896971
0 0
reagují: Cowboy
reagovat

8/10

Tak jsem to viděl... audiovizuálně je to opět špička. Herecké výkony jakbysmet. Ale stejně jako mnozí jiní mi přišlo, že zatímco v prvních dvou třetinách filmu se jede na pohodu, s dlouhými záběry na nic a hloubání o nesmrtelnosti chrousta, tak v poslední třetině je zase vše hrozně zkratkovité a jede se hrozně rychle z kopce. Změny oproti předloze mi nevadily, ale padišáh-imperátor, si myslím, zasloužil v závěru více prostoru, stejně jako Gilda (ta tam z neznámého důvodu absentuje úplně). Zahájení džihádu sice vypadalo efektně, ale docela mě pobavila představa jak pouštní bojovníci sotva pár minut po konci bitvy nastoupí na kosmické koráby po sardaukarech a svedou bitvu ve vesmíru nad Arrakisem s čekajícími flotilami Velkorodů. :D
896972
Tak jsem to viděl... audiovizuálně je to opět špička. Herecké výkony jakbysmet. Ale stejně jako mnozí jiní mi přišlo, že zatímco v prvních dvou třetinách filmu se jede na pohodu, s dlouhými záběry na nic a hloubání o nesmrtelnosti chrousta, tak v poslední třetině je zase vše hrozně zkratkovité a jede se hrozně rychle z kopce. Změny oproti předloze mi nevadily, ale [spoiler]padišáh-imperátor, si myslím, zasloužil v závěru více prostoru, stejně jako Gilda (ta tam z neznámého důvodu absentuje úplně). Zahájení džihádu sice vypadalo efektně, ale docela mě pobavila představa jak pouštní bojovníci sotva pár minut po konci bitvy nastoupí na kosmické koráby po sardaukarech a svedou bitvu ve vesmíru nad Arrakisem s čekajícími flotilami Velkorodů.[/spoiler] *:D*
8/10
2 -2
reagovat

Box office

Tak 32 mega za pátek! Tak to je randál! 
896971
Tak 32 mega za pátek! Tak to je randál! 
Box office
3 0
reagují: holub109
reagovat
Já na to dnes vyrážím podruhé. Celý týden nad tím filmem přemýšlím. Napoprvé jsem byl na Chodově v Dolby Atmos a plátno mi přišlo takové trochu neostré, navíc tam byl hrozný hic, takže doufám, že si to dneska užiju ještě o malinko víc a třeba to bude konečně na těch 10/10.:+
896952
Já na to dnes vyrážím podruhé. Celý týden nad tím filmem přemýšlím. Napoprvé jsem byl na Chodově v Dolby Atmos a plátno mi přišlo takové trochu neostré, navíc tam byl hrozný hic, takže doufám, že si to dneska užiju ještě o malinko víc a třeba to bude konečně na těch 10/10.*:+*
2 0
reagovat

9/10

Velkolepá událost, ve kterou jsem doufal, ale dostal jsem ještě víc. Knížku mám, ale ještě jsem jí nečetl, abych neznal děj dopředu a dobře jsem udělal.
Je to strhující příběh a nikdo jiný než Villeneuve by to nedokázal vytáhnout na maximum po všech stránkách. Ať už jde o dechberoucí kameru Greiga Frasera, zvuk nebo epickou hudbu Hanse Zimmera.

Herci jsou tady všichni obsazení na jedničku. Hlavně Feyd-Rautha v podání Austina Butlera je castingová trefa do černého a jeho nástup v aréně mě přikoval do sedačky. V poslední třetině ale převzal vládu nad filmem Timothée Chalamet a nikdo jiný by takhle Paula Atreida zahrát nedokázal. Skvělý výkon a charisma na rozdávání. 

Příští návštěva kina to už snad vytáhne na těch 10/10. Chybějící bod je jenom za pomalý rozjezd a rušícího Stilgara. 

Teď už jen přemluvit známé. Doma to nikdy nebude ono a spousta mi řekla, že to chtějí vidět, ale počkají a pak si to stáhnou z netu. 
896944
Velkolepá událost, ve kterou jsem doufal, ale dostal jsem ještě víc. Knížku mám, ale ještě jsem jí nečetl, abych neznal děj dopředu a dobře jsem udělal. Je to strhující příběh a nikdo jiný než Villeneuve by to nedokázal vytáhnout na maximum po všech stránkách. Ať už jde o dechberoucí kameru Greiga Frasera, zvuk nebo epickou hudbu Hanse Zimmera. Herci jsou tady všichni obsazení na jedničku. Hlavně Feyd-Rautha v podání Austina Butlera je castingová trefa do černého a jeho nástup v aréně mě přikoval do sedačky. V poslední třetině ale převzal vládu nad filmem Timothée Chalamet a nikdo jiný by takhle Paula Atreida zahrát nedokázal. Skvělý výkon a charisma na rozdávání.  Příští návštěva kina to už snad vytáhne na těch 10/10. Chybějící bod je jenom za pomalý rozjezd a rušícího Stilgara.  Teď už jen přemluvit známé. Doma to nikdy nebude ono a spousta mi řekla, že to chtějí vidět, ale počkají a pak si to stáhnou z netu. 
9/10
2 0
reagovat
reaguje na: Perry-
Tým Cival a hned bych šla znova. 

Ad to nepochopení věci, je tam toho z knihy hodně vynecháno, ale zrovna ty body, co zmiňuješ, jsou tam vysvětleny (některé už v prvním dílu). Spíš to chtělo dávat pozor. 8)
896927
Tým Cival a hned bych šla znova.  Ad to nepochopení věci, je tam toho z knihy hodně vynecháno, ale zrovna ty body, co zmiňuješ, jsou tam vysvětleny (některé už v prvním dílu). Spíš to chtělo dávat pozor. *8)*
896881
9 0
reagovat

Konečně jsem to viděl

Opus Magnum.
Pro mě ve všem lepší než jednička. 95%
896916
Opus Magnum. Pro mě ve všem lepší než jednička. 95%
Konečně jsem to viděl
9 0
reagovat
reaguje na: Marlax
Mne je to jedno. Ale neni jisty ze bude adaptovat jen tuhle knihu a neco tam neprida kdyz na to sam teasuje…
896908
Mne je to jedno. Ale neni jisty ze bude adaptovat jen tuhle knihu a neco tam neprida kdyz na to sam teasuje…
896902
3 0
reagovat
reaguje na: Marlax
Inama nushif, Al asir hiy ayish... musela jsem si to hned pustit.
896905
Inama nushif, Al asir hiy ayish... musela jsem si to hned pustit.
896902
3 0
reagovat
Ad MZlive: řekl někdo Civalovi, že Spasitel Duny je komorní drama na císařském dvoře plné pletich a intrik, a na všechny ty epické bitvy, na které se on tolik těší se tam jen vzpomíná prostřednictvím PTSD veteránů? Obávám se, že ho čeká velké mrzení...

EDIT: Teď jsem si vzpomněl, že je tam na konci hromadné zavraždění všech pletichářů, což v koláži "ála Kmotr" bude Cival milovat :)
896902
Ad MZlive: řekl někdo Civalovi, že Spasitel Duny je [spoiler]komorní drama na císařském dvoře plné pletich a intrik, a na všechny ty epické bitvy, na které se on tolik těší se tam jen vzpomíná prostřednictvím PTSD veteránů?[/spoiler] Obávám se, že ho čeká velké mrzení... EDIT: Teď jsem si vzpomněl, že je tam na konci [spoiler]hromadné zavraždění všech pletichářů, což v koláži "ála Kmotr"[/spoiler] bude Cival milovat :)
9 0
reagují: Cival, MorusRubra
reagovat

9/10

Na plnou palbu to neni kvuli jistym dramaturgickym podivnostem, ale je to sakra ve vsem lepsi jak jednicka. Musim na ro znova zejmena z duvodu, ze sem prvni hodinu videl se spatnym jidlem v zaludku a myslel jsem, ze budu blejt a urcite zabery a zvuky tomu taky moc nepomahali. :D takze prvni dil jsem team Hlad, ale v druhem jsem nastesti pro sebe prozrel.
896899
Na plnou palbu to neni kvuli jistym dramaturgickym podivnostem, ale je to sakra ve vsem lepsi jak jednicka. Musim na ro znova zejmena z duvodu, ze sem prvni hodinu videl se spatnym jidlem v zaludku a myslel jsem, ze budu blejt a urcite zabery a zvuky tomu taky moc nepomahali. :D takze prvni dil jsem team Hlad, ale v druhem jsem nastesti pro sebe prozrel.
9/10
3 -1
reagovat
reaguje na: MorusRubra
Oni jsou v tomhle hrozný blbci. Proto si vždycky vybírám místa co nejdál od lidí to jen jde. Buď úplně na kraji víc vepředu nebo rovnou skoro před plátno a tam je klid. Největší hulváti si právě sedají co nejdál od plátna. Teď to byl Dolby Atmos a tam jsem šel na kraj do sedaček po dvou vedle schodů a měl jsem klid. 
896896
Oni jsou v tomhle hrozný blbci. Proto si vždycky vybírám místa co nejdál od lidí to jen jde. Buď úplně na kraji víc vepředu nebo rovnou skoro před plátno a tam je klid. Největší hulváti si právě sedají co nejdál od plátna. Teď to byl Dolby Atmos a tam jsem šel na kraj do sedaček po dvou vedle schodů a měl jsem klid. 
896895
3 -1
reagovat

Film byl skvělý, ale nenávidím lidi - rant

Prave jsem přišla s kina a nechávám si ten film pěkně uležet.

Ovšem, naposled jsem byla na filmu pár dní po premiéře. Už budu výhradně chodit až po pár týdnech, kdy bude v sále max. 10 lidi. Nemám na lidi nervy.

Dnes jsem poprvé po velmi dlouhé době k někomu nakráčela a řekla mu, aby "už ku*va držel hubu".

Kousek ode mě seděl páreček, který prvních 40 minut šustil pytlíkem chipsů a nezavřel pusu celou první půlku. Pak během scény na-barona v aréně zvedl nabíječ telefon a začal se nahlas vybavovat. To už jsem nevydržela a šla jsem mu říct, ať už drží tu hubu. A pomohlo to, druhou půlku pipka ani nepípla a nabíječ tak dvakrát. 

Matka říkala, že jsem vypadala jak bůh pomsty.

Už se nemůžu dočkat, až si ten film pustím v klidu sama doma, čert vem velké plátno.
896895
Prave jsem přišla s kina a nechávám si ten film pěkně uležet. Ovšem, naposled jsem byla na filmu pár dní po premiéře. Už budu výhradně chodit až po pár týdnech, kdy bude v sále max. 10 lidi. Nemám na lidi nervy. Dnes jsem poprvé po velmi dlouhé době k někomu nakráčela a řekla mu, aby "už ku*va držel hubu". Kousek ode mě seděl páreček, který prvních 40 minut šustil pytlíkem chipsů a nezavřel pusu celou první půlku. Pak během scény na-barona v aréně zvedl nabíječ telefon a začal se nahlas vybavovat. To už jsem nevydržela a šla jsem mu říct, ať už drží tu hubu. A pomohlo to, druhou půlku pipka ani nepípla a nabíječ tak dvakrát.  Matka říkala, že jsem vypadala jak bůh pomsty. Už se nemůžu dočkat, až si ten film pustím v klidu sama doma, čert vem velké plátno.
Film byl skvělý, ale nenávidím lidi - rant
21 0
reagují: May
reagovat
Ten zbytečně rychlý přerod Paula a upozadění Rabbana a jeho ultra rychlý skon jsou v podstatě moje jediné menší výtky, jinak luxusní zážitek
896892
Ten zbytečně rychlý přerod Paula a upozadění Rabbana [spoiler]a jeho ultra rychlý skon [/spoiler]jsou v podstatě moje jediné menší výtky, jinak luxusní zážitek
2 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Aha.. to mi nějak splynulo :) Díky
896891
Aha.. to mi nějak splynulo :) Díky
896886
1 0
reagovat
Jsem zvědavá na to, jestli se režisérovi povede dotáhnout do konce to Setkání s Rámou. Začínám si myslet, že jediný, kdo teď zvládne věrně a dobře přetáhnout na plátno tyhle rozmáchlejší (ale pomalejší) projekty, je právě Villeneuve
896888
Jsem zvědavá na to, jestli se režisérovi povede dotáhnout do konce to Setkání s Rámou. Začínám si myslet, že jediný, kdo teď zvládne věrně a dobře přetáhnout na plátno tyhle rozmáchlejší (ale pomalejší) projekty, je právě Villeneuve
3 0
reagovat
reaguje na: Perry-
Těhotná s Feyd-Rauthem je Lady Fenring, kterou hraje Léa Seydoux.
896886
[spoiler]Těhotná s Feyd-Rauthem je Lady Fenring, kterou hraje Léa Seydoux.[/spoiler]
896884
0 0
reagují: Perry-
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se