Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Duna: Část druhá: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

10/10

Epická šleha, velkolepá filmová událost tohoto desetiletí, ve které funguje vše důležité nejlépe jak může. Mesiáštví, boj o moc, princip zastrašování, pomsta a i romantická linka jsou na poli 160 minut vygrádovany s dostatečnou porcí blockbusterového koření.
Jednička byla omamující, čarovný film, dvojka už se drží více tradičních vypravecích postupů, které ale často nekončí tak jak vyloženě očekáváte. Strhlo mě to na několika frontách, (jízda na červovi, proslov Paula k fremenům, závěrečný duel, který je strhující i díky tomu že na něj koukají všechny důležité postavy filmu.)  takže za mě čirá blockbusterová radost v ranku Temného rytíře.:+:+
898219
Epická šleha, velkolepá filmová událost tohoto desetiletí, ve které funguje vše důležité nejlépe jak může. Mesiáštví, boj o moc, princip zastrašování, pomsta a i romantická linka jsou na poli 160 minut vygrádovany s dostatečnou porcí blockbusterového koření. Jednička byla omamující, čarovný film, dvojka už se drží více tradičních vypravecích postupů, které ale často nekončí tak jak vyloženě očekáváte. Strhlo mě to na několika frontách, ([spoiler]jízda na červovi, proslov Paula k fremenům, závěrečný duel, který je strhující i díky tomu že na něj koukají všechny důležité postavy filmu.)  [/spoiler]takže za mě čirá blockbusterová radost v ranku Temného rytíře.*:+**:+*
10/10
5 0
reagovat
Byl jsem dnes, čekal jsem teda mnohem víc, fakt to není 8. Nejlepší film všech dob. Lidi, co tam perou 100% se asi zbláznili. Hezkých 7,5/10, ale abych dvě a půl hodiny čekal na dvouminutovou bitvu, no, jdu si pustit bitvu o Helmův žleb.
898156
Byl jsem dnes, čekal jsem teda mnohem víc, fakt to není 8. Nejlepší film všech dob. Lidi, co tam perou 100% se asi zbláznili. Hezkých 7,5/10, ale abych dvě a půl hodiny čekal na dvouminutovou bitvu, no, jdu si pustit bitvu o Helmův žleb.
3 -13
reagují: IjonT
reagovat

9/10

Včera viděno a veliká spokojenost. Knihu jsem četl a i tak spokojenost. Nebudu hnidopich tak jako jsem nebyl u LOTRa. Vizuálně úžasný, hudba skvělá, herci taky a to že tam není vše vysvětleno je jenom dobře. By z filmu byla akorát bramboračka. Kino dám ještě jednou, protože je to fakticky kurevskej ná*rd!:D
898118
Včera viděno a veliká spokojenost. Knihu jsem četl a i tak spokojenost. Nebudu hnidopich tak jako jsem nebyl u LOTRa. Vizuálně úžasný, hudba skvělá, herci taky a to že tam není vše vysvětleno je jenom dobře. By z filmu byla akorát bramboračka. Kino dám ještě jednou, protože je to fakticky kurevskej ná*rd!*:D*
9/10
5 0
reagovat

Stále 9.5/10

Tak na podruhé vybaven informacemi z knihy, dává to větší smysl ALE zároveň všechny důležité informace tam jsou, jen třeba jednou větou, či slovem. Je to nepříjemné pro někoho, kdo nedívá na filmy víckrát, ale kvituju to víc než ubíjející vysvětlovačky. Všechny nedokonalosti v detailech (a že jich není málo) tomu odpustím, za mě to má k dokonalému filmu hodně blízko. Nemůžu tomu dát ale plný kotel páč tomu přerodu fakt chybí aspoň 2 minuty k dobru, jak kdyby někdo omylem smazal záznam z jednoho natáčecího dne a tvůrci se rozhodli, než dělat dotáčky, radši to zamaskovat střihem. Šalamet tomu neskutečně vládne a za mě zastiňuje úplně všechny včetně matadorů. Kamera na hranici geniality a Zimmer to zas po 10 letech předvedl něco úctyhodného (jednička byla fajn základ pro tohle).

P.S. Miluju všechny filmy Denise, ale obávám se, že ten/to Ráma bude strašná honipéřina. :D
898117
Tak na podruhé vybaven informacemi z knihy, dává to větší smysl ALE zároveň všechny důležité informace tam jsou, jen třeba jednou větou, či slovem. Je to nepříjemné pro někoho, kdo nedívá na filmy víckrát, ale kvituju to víc než ubíjející vysvětlovačky. Všechny nedokonalosti v detailech (a že jich není málo) tomu odpustím, za mě to má k dokonalému filmu hodně blízko. Nemůžu tomu dát ale plný kotel páč tomu přerodu fakt chybí aspoň 2 minuty k dobru, jak kdyby někdo omylem smazal záznam z jednoho natáčecího dne a tvůrci se rozhodli, než dělat dotáčky, radši to zamaskovat střihem. Šalamet tomu neskutečně vládne a za mě zastiňuje úplně všechny včetně matadorů. Kamera na hranici geniality a Zimmer to zas po 10 letech předvedl něco úctyhodného (jednička byla fajn základ pro tohle). P.S. Miluju všechny filmy Denise, ale obávám se, že ten/to Ráma bude strašná honipéřina. *:D*
Stále 9.5/10
3 0
reagovat

Stále 8/10

Tak včera viděno podruhé a těch 8/10 je, myslím, velmi fér ohodnocení. Po audiovizuální stránce je to fakt neuvěřitelnej zážitek, kterej skvěle funguje i na druhé zhlédnutí. Minimálně na mě. Dokonce tak moc, že reálně zvažuju výlet do Imaxu:D

Na druhou stranu, je tam, obzvlášť na opakované zhlédnutí, i spousta nedokonalostí především co se některých dějových zvratů a vůbec logiky týče. Jako třeba likvidace Harkonenských těžebních strojů: Při první akci z nějakého důvodu musí Paul a Chani 5 minut usilovat o sundání jedné poletuchy, než vykouknou Fremeni s laserama a odpálí to hlavní; i když je dál jasně ukázáno, že to můžou odpalovat na dálku bez ohledu na cokoliv kolem. Hodně odbytý je i už zmiňovaný Rabannův konec atd.

A co se jižní odyseji týče, schválně jsem se na to soustředil a mezi Paulovým rezolutním "nikam nejdu" a odevzdaným "tak já teda půjdu" uběhne nějakých 60-90 vteřin záběrů na poušť a Jamise, kterej mu řekne, že je potřeba rozhled. Nezlobte se na mě, ale to je pro mě pro naprostou změnu názoru během cca 2 minut stopáže teda sakra málo:D

P.S.: A alespoň za mě je Walken s přehledem nejslabší článek celýho ansámblu.
898112
Tak včera viděno podruhé a těch 8/10 je, myslím, velmi fér ohodnocení. Po audiovizuální stránce je to fakt neuvěřitelnej zážitek, kterej skvěle funguje i na druhé zhlédnutí. Minimálně na mě. Dokonce tak moc, že reálně zvažuju výlet do Imaxu*:D* Na druhou stranu, je tam, obzvlášť na opakované zhlédnutí, i spousta nedokonalostí především co se některých dějových zvratů a vůbec logiky týče. Jako třeba likvidace Harkonenských těžebních strojů: Při první akci z nějakého důvodu musí Paul a Chani 5 minut usilovat o sundání jedné poletuchy, než vykouknou Fremeni s laserama a odpálí to hlavní; i když je dál jasně ukázáno, že to můžou odpalovat na dálku bez ohledu na cokoliv kolem. Hodně odbytý je i už zmiňovaný Rabannův konec atd. A co se [i]jižní odyseji[/i] týče, schválně jsem se na to soustředil a mezi Paulovým rezolutním "nikam nejdu" a odevzdaným "tak já teda půjdu" uběhne nějakých 60-90 vteřin záběrů na poušť a Jamise, kterej mu řekne, že je potřeba rozhled. Nezlobte se na mě, ale to je pro mě pro naprostou změnu názoru během cca 2 minut stopáže teda sakra málo*:D* P.S.: A alespoň za mě je Walken s přehledem nejslabší článek celýho ansámblu.
Stále 8/10
0 -2
reagovat
Já knihu četl, zadaptovaný je to skvěle, konec mi uspěchanej nepřipadal (a nečtenářům, kteří byli se mnou také ne). Paulova změna názoru ohledně jihu (která se tu někde řešila) byla v pořádku, věrohodná, opodstatněná. Je to pecka (viděno v Imaxu a neměl jsem ten klaustrofobní pocit, že na to koukám skrz škvíru na dopisy, jako u jedničky v normálním kině).
897869
Já knihu četl, zadaptovaný je to skvěle, konec mi uspěchanej nepřipadal (a nečtenářům, kteří byli se mnou také ne). Paulova změna názoru ohledně jihu (která se tu někde řešila) byla v pořádku, věrohodná, opodstatněná. Je to pecka (viděno v Imaxu a neměl jsem ten klaustrofobní pocit, že na to koukám skrz škvíru na dopisy, jako u jedničky v normálním kině).
5 0
reagovat

9,5/10

Knihu som nečítal, prvý diel ma nebavil ale toto bol nátresk. Zimmer sa posunul z bezvýrazných tónov ďalej a teraz som dostal viac, než som očakával.

Toto je film roku 2024. Malo to pre mňa všetko. Výber hercov je jednoducho neskutočný. Špinavé a "realistické" prostredie tomu dodáva ten správny šmrnc.
Mať takto natočeného aj Supermana, tak krochkám blahom.

Na konci som sa trošku strácal, pretože nepoznám predlohu ani ten starý film, preto strhnem pol boda. takže 9,5/10.
897861
Knihu som nečítal, prvý diel ma nebavil ale toto bol nátresk. Zimmer sa posunul z bezvýrazných tónov ďalej a teraz som dostal viac, než som očakával. Toto je film roku 2024. Malo to pre mňa všetko. Výber hercov je jednoducho neskutočný. Špinavé a "realistické" prostredie tomu dodáva ten správny šmrnc. Mať takto natočeného aj Supermana, tak krochkám blahom. Na konci som sa trošku strácal, pretože nepoznám predlohu ani ten starý film, preto strhnem pol boda. takže 9,5/10.
9,5/10
8 -1
reagovat
Knihu jsem (zatím stále) nečetl, ale kdo jedničce věnoval (patřičnou:)) pozornost, tak imho všechno podstatné v ní našel. Je fakt, že některé věci padnou jen jednou větou (často bez obrazového doprovodu) nebo jen čistě obrazem (pro změnu bez doprovodného komentáře) a spousty dalších souvislostí jsou vynechány (tak jako u každé adaptace), ale když si člověk odmyslí ústřední hero's journey linku, tak v podstatě nic jiného, než worldbuilding scény v jedničce nejsou. Toho setupu je v prvním filmu, navzdory zjednodušování, paradoxně tolik, že to pro někoho imho může působit jako "too much" a některé informace přehlédne/přeslechne. Až dvojka do příběhu dodává komplexnější charaktery, vztahové drama, symbolický podtext, myšlenkový přesah, atd. i díky tomu, že dalšímu budování loru se už prakticky nevěnuje.

Jasně, kdyby Villeneuve přidal každému filmu dvacet nebo třicet minut, tak by to zejména zkratkovité dvojce nepochybně hodně pomohlo, ale kolem a kolem to po filmařské stránce dopadlo, jak nejlépe mohlo. Stačí se podívat na Lynche - obtížně pochopitelný slepenec podivných scén, který v dnešní době vypadá a působí bizarně až směšně (nikoliv nadčasově, jako jiné sci-fi tehdejší doby typu SW, Aliena, BR) a nefunguje ani jako film, natož adaptace knihy.
897791
Knihu jsem (zatím stále) nečetl, ale kdo jedničce věnoval (patřičnou*:)*) pozornost, tak imho všechno podstatné v ní našel. Je fakt, že některé věci padnou jen jednou větou (často bez obrazového doprovodu) nebo jen čistě obrazem (pro změnu bez doprovodného komentáře) a spousty dalších souvislostí jsou vynechány (tak jako u každé adaptace), ale když si člověk odmyslí ústřední hero's journey linku, tak v podstatě nic jiného, než worldbuilding scény v jedničce nejsou. Toho setupu je v prvním filmu, navzdory zjednodušování, paradoxně tolik, že to pro někoho imho může působit jako "too much" a některé informace přehlédne/přeslechne. Až dvojka do příběhu dodává komplexnější charaktery, vztahové drama, symbolický podtext, myšlenkový přesah, atd. i díky tomu, že dalšímu budování loru se už prakticky nevěnuje. Jasně, kdyby Villeneuve přidal každému filmu dvacet nebo třicet minut, tak by to zejména zkratkovité dvojce nepochybně hodně pomohlo, ale kolem a kolem to po filmařské stránce dopadlo, jak nejlépe mohlo. Stačí se podívat na Lynche - obtížně pochopitelný slepenec podivných scén, který v dnešní době vypadá a působí bizarně až směšně (nikoliv nadčasově, jako jiné sci-fi tehdejší doby typu SW, Aliena, BR) a nefunguje ani jako film, natož adaptace knihy.
6 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Súhlas. Vo viacerých filmoch mal hororové náznaky. Okrem Prisoners aj Enemy, Polytechnika... takže by bolo fajn vidieť, ako zvládne "čistokrvný" horor. Myslím, že by to bol silný zážitok. :)
897774
Súhlas. Vo viacerých filmoch mal hororové náznaky. Okrem Prisoners aj Enemy, Polytechnika... takže by bolo fajn vidieť, ako zvládne "čistokrvný" horor. Myslím, že by to bol silný zážitok. *:)*
897757
1 0
reagovat
reaguje na: connor
Díky.
A co ta část, že koření zpomaluje stárnutí, to mi přišlo, že je nějak úplně vynecháno ve filmech. Co si pamatuju tak imperátorovi bylo v knížce nějakých šedesát let, ale měl mít podobu 30 letého muže díky koření, proto mě přišlo divné, že je ve filmu ztvárněn jako starý muž.
897768
Díky. A co ta část, že koření zpomaluje stárnutí, to mi přišlo, že je nějak úplně vynecháno ve filmech. Co si pamatuju tak imperátorovi bylo v knížce nějakých šedesát let, ale měl mít podobu 30 letého muže díky koření, proto mě přišlo divné, že je ve filmu ztvárněn jako starý muž.
897756
1 0
reagovat
reaguje na: Avathar
Takový film Villeneuve už natočil. Je to Prisoners aka Zmizení. Závěr je hodně hororový a nervydrásající. 
897757
Takový film Villeneuve už natočil. Je to Prisoners aka Zmizení. Závěr je hodně hororový a nervydrásající. 
897710
2 0
reagují: Avathar
reagovat
reaguje na: vladimirbartos9
SPOILER DUNE PART 1 Vysvětlené to tam je. 
897756
SPOILER DUNE PART 1 [url=https://www.youtube.com/watch?v=1_TuEO6Mttw]Vysvětlené to tam je. [/url]
897735
2 0
reagují: vladimirbartos9
reagovat
reaguje na: Barv666
Pro tebe je možná dost těžké ji pominout, pro mě je to dost lehké.
Tím si mi připomněl jinak další věc, je to přesně to neukazování věcí, jak na konci stojí na té terase, koukají ven kde slyšíš přilítání nějakých lodí, oni prohlásí, že to jsou bitevní lodě velkorodů, ale režisér se nám opět rozhodne nic neukázat, a fikaně nechá venku poletovat všude mlhu a kouř asi po bitvě, aby nemusel renderovat další lodě.
Ale furt je to kvalitní film, jenom prostě to pro mě není event dekády, či minimálně si ani neumím představit, že bych to měl na konci roku v top 5 či top 10 to by letos museli vyjít opravdu velmi špatné věci, aby to u mě minimálně pět filmů nepředběhlo. Lhót jsou tam prostě věci, které to u mě sráží a to, že ty to tak nevidíš, je v pořádku, každý jsme jiný a pro tebe jenom dobře, že jsi si aspoň  z kina za ty peníze odnesl lepší zážitek než já.
Spíš by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo knihu nikdy nečetl a už viděl oba dva díly, jestli vůbec čistě z těch filmů pochopil spoustu věcí, bez toho aniž by si je někde pak dočítal či mu je někdo dovysvětloval, třeba proč je to koření tak důležité. Jedničku jsem viděl taky jenom jednou, ale co si pamatuji, tak snad ani v jednom díle není vůbec vysvětlené, proč po něm celý vesmír tak prahne a proč je tak důležitý atd.
897735
Pro tebe je možná dost těžké ji pominout, pro mě je to dost lehké. Tím si mi připomněl jinak další věc, je to přesně to neukazování věcí, jak na konci stojí na té terase, koukají ven kde slyšíš přilítání nějakých lodí, oni prohlásí, že to jsou bitevní lodě velkorodů, ale režisér se nám opět rozhodne nic neukázat, a fikaně nechá venku poletovat všude mlhu a kouř asi po bitvě, aby nemusel renderovat další lodě. Ale furt je to kvalitní film, jenom prostě to pro mě není event dekády, či minimálně si ani neumím představit, že bych to měl na konci roku v top 5 či top 10 to by letos museli vyjít opravdu velmi špatné věci, aby to u mě minimálně pět filmů nepředběhlo. Lhót jsou tam prostě věci, které to u mě sráží a to, že ty to tak nevidíš, je v pořádku, každý jsme jiný a pro tebe jenom dobře, že jsi si aspoň  z kina za ty peníze odnesl lepší zážitek než já. Spíš by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo knihu nikdy nečetl a už viděl oba dva díly, jestli vůbec čistě z těch filmů pochopil spoustu věcí, bez toho aniž by si je někde pak dočítal či mu je někdo dovysvětloval, třeba proč je to koření tak důležité. Jedničku jsem viděl taky jenom jednou, ale co si pamatuji, tak snad ani v jednom díle není vůbec vysvětlené, proč po něm celý vesmír tak prahne a proč je tak důležitý atd.
897715
1 -5
reagují: connor
reagovat
reaguje na: vladimirbartos9
DV jasně říkal, že tu knihu miluje a že vlastně celý profesní život ji touží zfilmovat, takže je dost těžké ji pominout. A dle mého se snažil opravdu velmi. Vlastně mě spíš udivuje, že i tak vznikl film, který funguje dost lákavě i pro nečtenáře. Jinak v knize na konci bitva je, ale taky rychlovka, vlastně se moc neřeší, odpálí val, bouře, smetou je - a pak teprve se dějí podstatné věci. A tady dost chybí popsání role Gildy (pak by např. scéna s naloďujícími se Fremeny nepůsobila tak divně), což dle mého asi DV mohl do filmu nějak dostat, kdyby přidal deset minut, tak si toho nikdo nevšiml.
897715
DV jasně říkal, že tu knihu miluje a že vlastně celý profesní život ji touží zfilmovat, takže je dost těžké ji pominout. A dle mého se snažil opravdu velmi. Vlastně mě spíš udivuje, že i tak vznikl film, který funguje dost lákavě i pro nečtenáře. Jinak v knize na konci bitva je, ale taky rychlovka, vlastně se moc neřeší, odpálí val, bouře, smetou je - a pak teprve se dějí podstatné věci. A tady dost chybí popsání role Gildy (pak by např. scéna s naloďujícími se Fremeny nepůsobila tak divně), což dle mého asi DV mohl do filmu nějak dostat, kdyby přidal deset minut, tak si toho nikdo nevšiml.
897712
5 0
reagují: vladimirbartos9
reagovat
reaguje na: Barv666
Proto jsem psal, že film nebudu hodnotit podle knihy. Když už jí tam narvali, tak měla být udělaná pořádně. Já knihu třeba četl, už je to déle, ale co si pamatuju tak na konci přiletěl imperátor a normálně spolu mluvili, k žádné bitvě nedošlo, jestli si pamatuju správně. Ale vysvětli třeba toto člověku, který knihu nikdy nečetli. Rozumíš? Ten si pak řekne co, to jako bylo všechno?
897712
Proto jsem psal, že film nebudu hodnotit podle knihy. Když už jí tam narvali, tak měla být udělaná pořádně. Já knihu třeba četl, už je to déle, ale co si pamatuju tak na konci přiletěl imperátor a normálně spolu mluvili, k žádné bitvě nedošlo, jestli si pamatuju správně. Ale vysvětli třeba toto člověku, který knihu nikdy nečetli. Rozumíš? Ten si pak řekne co, to jako bylo všechno?
897708
2 -3
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: cervidus
Jo, to je možné. Ono, ani mne to zážitok nekazilo, len som sa v tej chvíli trošku zarazil.

Ešte by som dodal, že sa mi veľmi páči, ako Villeneuve okrem epických scény zvláda aj tie komorné a tým dáva často až hororovú atmosféru. Čo ma vedie k myšlienke, že by som od neho fakt rád videl nejaký horor.
897710
Jo, to je možné. Ono, ani mne to zážitok nekazilo, len som sa v tej chvíli trošku zarazil. Ešte by som dodal, že sa mi veľmi páči, ako Villeneuve okrem epických scény zvláda aj tie komorné a tým dáva často až hororovú atmosféru. Čo ma vedie k myšlienke, že by som od neho fakt rád videl nejaký horor.
897704
1 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: vladimirbartos9
Žádná megabitva tam být neměla, pokud by si ji DV nezačal cucat z prstu, a on tu knihu velmi ctí. Jiná věc je, že se Warneři snažili prodat něco, co fakt není akční, jako akční film. 
897708
Žádná megabitva tam být neměla, pokud by si ji DV nezačal cucat z prstu, a on tu knihu velmi ctí. Jiná věc je, že se Warneři snažili prodat něco, co fakt není akční, jako akční film. 
897699
4 -1
reagují: vladimirbartos9
reagovat
reaguje na: vladimirbartos9
"Samozřejmě nelze jej srovnávat s nejlepším scifi dekády Rebel Moon, samozřejmě k tomuto veledílu se Duna ani kouskem nepřibližuje." :D
897705
"Samozřejmě nelze jej srovnávat s nejlepším scifi dekády Rebel Moon, samozřejmě k tomuto veledílu se Duna ani kouskem nepřibližuje." *:D*
897699
3 0
reagovat
reaguje na: Avathar
Mezi na jih nikdy a jdu na jih byla, nemýlím-li se, vize mrtvé Chani (spojená s použitím atomovek?),, alespoň jsem to teda pochopil jako důvod téhle otočky.
Ale i když jsem tady s tím tak velký problém jako někteří jiní neměl, stejně bych bral delší stopáž anebo rovnou rozdělení na tři místo dva díly
897704
Mezi [spoiler]na jih nikdy [/spoiler]a [spoiler]jdu na jih [/spoiler]byla, nemýlím-li se, [spoiler]vize mrtvé Chani (spojená s použitím atomovek?),, alespoň jsem to teda pochopil jako důvod téhle otočky. [/spoiler]Ale i když jsem tady s tím tak velký problém jako někteří jiní neměl, stejně bych bral delší stopáž anebo rovnou rozdělení na tři místo dva díly
897698
4 0
reagují: Avathar
reagovat
Za mě 7/10. Film je to určitě dobrý, svým způsobem unikátní a v mnoha ohledech kvalitní. Samozřejmě nelze jej srovnávat s nejlepším scifi dekády Rebel Moon, samozřejmě k tomuto veledílu se Duna ani kouskem nepřibližuje. Nebudu hodnotit na základě jak moc byl film věrný knižní předloze, co z ní zpracoval a co ne atd. Tak proč nedávám vyšší hodnocení?
Film nabízí krásné záběry pouště, ale kdykoliv se přesune jinam, odbyde to neuvěřitelným způsobem (planeta Harkonnenů, imperátor) aby se mohl zpět vrátit k snímaní pouště, které ale po půl hodině už nic nového nenabídne. Závěrečná bitva byl pro mě jeden velký vtip,
tam opravdu nebyl pomalu záběr navíc oproti traileru. Vyvrcholení, které mělo přijít v podobě závěrečné megabitvy, bylo odbyto ve třech záběrech. Oproti jedničce už film ani nenabízí žádné nové designové perličky a vychytávky.
Ale pořád se jedná o kvalitní dílo.

Jedno shlédnutí stačilo, stejně jako u jedničky, šance, že se na to podívám někdy znova je prakticky nulová.
897699
Za mě 7/10. Film je to určitě dobrý, svým způsobem unikátní a v mnoha ohledech kvalitní. Samozřejmě nelze jej srovnávat s nejlepším scifi dekády Rebel Moon, samozřejmě k tomuto veledílu se Duna ani kouskem nepřibližuje. Nebudu hodnotit na základě jak moc byl film věrný knižní předloze, co z ní zpracoval a co ne atd. Tak proč nedávám vyšší hodnocení? Film nabízí krásné záběry pouště, ale kdykoliv se přesune jinam, odbyde to neuvěřitelným způsobem (planeta Harkonnenů, imperátor) aby se mohl zpět vrátit k snímaní pouště, které ale po půl hodině už nic nového nenabídne. Závěrečná bitva byl pro mě jeden velký vtip, tam opravdu nebyl pomalu záběr navíc oproti traileru. Vyvrcholení, které mělo přijít v podobě závěrečné megabitvy, bylo odbyto ve třech záběrech. Oproti jedničce už film ani nenabízí žádné nové designové perličky a vychytávky. Ale pořád se jedná o kvalitní dílo. Jedno shlédnutí stačilo, stejně jako u jedničky, šance, že se na to podívám někdy znova je prakticky nulová.
1 -6
reagují: Barv666, connor
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se