Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Duna: Část druhá: Recenze

příspěvky 201 - 214 Napsat příspěvek
Recenzi sem neměl raději číst. Jen ste mě s ní pořádně na(s*ali)mlsali a teď musím vydržet do soboty, až půjdu do kina. Ach jo.
896808
Recenzi sem neměl raději číst. Jen ste mě s ní pořádně na(s*ali)mlsali a teď musím vydržet do soboty, až půjdu do kina. Ach jo.
4 0
reagují: IjonT
reagovat

Doufám, že nebudu první...

...this is cinema. :D

Villeneuve se v Duně našel.

9/10
896804
[i]...this is cinema. *:D*[/i] Villeneuve se v Duně našel. 9/10
Doufám, že nebudu první...
7 0
reagovat
Filmy a kinematografia ako taká ma stále neprestávajú udivovať a prekvapovať. Môj obľúbený režisér natočí  technicky,  audiovizuálne perfektný film podľa mojej obľúbenej knihy s mojimi obľúbenými hercami ,hudbu tam robí môj obľúbený skladateľ, a ja odchádzm z kina/IMAX/  sklamaný.... proste ma to nebavilo, takisto ako prvý diel .:(
896799
Filmy a kinematografia ako taká ma stále neprestávajú udivovať a prekvapovať. Môj obľúbený režisér natočí  technicky,  audiovizuálne perfektný film podľa mojej obľúbenej knihy s mojimi obľúbenými hercami ,hudbu tam robí môj obľúbený skladateľ, a ja odchádzm z kina/IMAX/  sklamaný.... proste ma to nebavilo, takisto ako prvý diel .*:(*
5 -7
reagovat
Okej je to super, ale mohol by som upozorniť, že v hodnotení tam ten jeden bodík chýba. :D Resp. zaujímalo by ma, prečo tam chýba. :+
896798
Okej je to super, ale mohol by som upozorniť, že v hodnotení tam ten jeden bodík chýba. *:D* Resp. zaujímalo by ma, prečo tam chýba. *:+*
2 -2
reagovat
9/10

Villeneuve to konečne rozbalil naplno, myslím že prirovnanie k tomu ako podobne pridal plyn Nolan v Temnom rytierovi nie je mimo.
 
IMAX dunel parádne a je to objektívne asi najlepšie miesto kde film vidieť, ale film je celkovo natoľko silný, že myslím že aj bežné kinosály mu budú svedčať viac než dosť.

Lepšie vybalansovať ačkový nadupaný blockbuster a niečo viac, čím je Duna svoja sa asi nedalo a Villeneuve od Arrival konečne našiel ten film, ktorým musí uspokojiť všetkých a ako režisér sa tým posunie ďalej a vyššie - aj nerdov, aj kritikov, aj bežných divákov. Všeobecne bude zaujímavé ako film bude prijatý, lebo po poslednej polhodine je jasné že to nie je len klasická hero's journey a je to aj o niečom inom.

Trojka alebo part 3 byť musí. A opatrne možno môžeme skúsiť dúfať, že po dlhšom čase by mohlo prísť finále, kde nás to najlepšie či najzaujímavejšie len čaká.

Som zvedavý na tržby, ale ak toto neurobí z Duny komerčne silnú značku, na čo táto klasika dlho dlho čakala, tak už to z nej neurobí nič.

Chalamet v závere konečne niečo ukázal, a Butler ma celkom prekvapil, ten villain mu sedí dosť dobre.

Za mňa veľká spokojnosť. 
896793
9/10 Villeneuve to konečne rozbalil naplno, myslím že prirovnanie k tomu ako podobne pridal plyn Nolan v Temnom rytierovi nie je mimo.   IMAX dunel parádne a je to objektívne asi najlepšie miesto kde film vidieť, ale film je celkovo natoľko silný, že myslím že aj bežné kinosály mu budú svedčať viac než dosť. Lepšie vybalansovať ačkový nadupaný blockbuster a niečo viac, čím je Duna svoja sa asi nedalo a Villeneuve od Arrival konečne našiel ten film, ktorým musí uspokojiť všetkých a ako režisér sa tým posunie ďalej a vyššie - aj nerdov, aj kritikov, aj bežných divákov. Všeobecne bude zaujímavé ako film bude prijatý, lebo po poslednej polhodine je jasné že to nie je len klasická hero's journey a je to aj o niečom inom. Trojka alebo part 3 byť musí. A opatrne možno môžeme skúsiť dúfať, že po dlhšom čase by mohlo prísť finále, kde nás to najlepšie či najzaujímavejšie len čaká. Som zvedavý na tržby, ale ak toto neurobí z Duny komerčne silnú značku, na čo táto klasika dlho dlho čakala, tak už to z nej neurobí nič. Chalamet v závere konečne niečo ukázal, a Butler ma celkom prekvapil, ten villain mu sedí dosť dobre. Za mňa veľká spokojnosť. 
5 0
reagovat
reaguje na: Kostěj
Sequel znamena pokracovani. Druhy dil. A tohle je pokracovani, druhy dil.

Byť chápu tu myšlenku, ty filmy jsou realne vystavene tak, ze obstoji i samy o sobe, maji samonosne katarze apod.
896792
Sequel znamena pokracovani. Druhy dil. A tohle je pokracovani, druhy dil. Byť chápu tu myšlenku, ty filmy jsou realne vystavene tak, ze obstoji i samy o sobe, maji samonosne katarze apod.
896781
8 0
reagovat
reaguje na: drive
Až na to že to jako dvoudílná kniha už původně vyšlo. A úplně nejpůvodněji ji Herbert zveřejnil jako osmidílný seriál.

A samozřejmě, největší výtka kterou k této Duně každý bude mít, je že i při tom rozdělení je příliš krátká, uspěchaná a osekaná o dílčí témata. Ne nadarmo ji Jodorwosky kdysi chtěl natočit jako desetihodinový film, přesně takovou délku by ideálně potřebovala.
896789
Až na to že to jako dvoudílná kniha už původně vyšlo. A úplně nejpůvodněji ji Herbert zveřejnil jako osmidílný seriál. A samozřejmě, největší výtka kterou k této Duně každý bude mít, je že i při tom rozdělení je příliš krátká, uspěchaná a osekaná o dílčí témata. Ne nadarmo ji Jodorwosky kdysi chtěl natočit jako desetihodinový film, přesně takovou délku by ideálně potřebovala.
896787
7 -1
reagovat
Rozmohl se nam tady takovy nesvar. Filmove studia totiz jednoduse zacali delat z filmov pro kina serialy...
896787
Rozmohl se nam tady takovy nesvar. Filmove studia totiz jednoduse zacali delat z filmov pro kina serialy...
2 -5
reagují: HAL
reagovat
Ja fakt nevimam Dunu jako dvojfilm rozseknutej na poloviny. V obou je ten Pauluv pribeh hezky vykreslenej jako cesta z bodu A do bodu B v nejakych kulisach - a ted jsou ty kulisy vetsi, jinak je to dost podobne vystaveny, vcetne finalniho souboje.
896785
Ja fakt nevimam Dunu jako dvojfilm rozseknutej na poloviny. V obou je ten Pauluv pribeh hezky vykreslenej jako cesta z bodu A do bodu B v nejakych kulisach - a ted jsou ty kulisy vetsi, jinak je to dost podobne vystaveny, vcetne [spoiler]finalniho souboje.[/spoiler]
5 0
reagovat
reaguje na: Cival
A přitom každý ví, že Společenstvo je prequel Dvou věží. ;)
896784
A přitom každý ví, že Společenstvo je prequel Dvou věží. *;)*
896783
3 0
reagovat
reaguje na: Kostěj
Dvě věže jsou sequel Společenstva :)
896783
Dvě věže jsou sequel Společenstva :)
896781
10 -2
reagují: Robur
reagovat
Věřím v další díl, ale nejraději bych byl, kdyby natočili všechny hlavní knížky, tedy pro mě po čtvrtou knihu. To se asi nestane bohužel.
896782
Věřím v další díl, ale nejraději bych byl, kdyby natočili všechny hlavní knížky, tedy pro mě po čtvrtou knihu. To se asi nestane bohužel.
3 0
reagovat
reaguje na: drive
Končí to s první knížkou, takže konec to má. Pak samozřejmě napsal Herbert další díly ?)8)

Spíš moc nechápu, co tam píše Cival o sequelech. Tohle je prostě druhá půle příběhovýho celku, mluvit o filmu "natočeným podle sequelových pravidel" je úplně mimo. Napsal by snad někdo o Dvou věžích, že je to sequel společenstva?
896781
Končí to s první knížkou, takže konec to má. Pak samozřejmě napsal Herbert další díly *?)**8)* Spíš moc nechápu, co tam píše Cival o sequelech. Tohle je prostě druhá půle příběhovýho celku, mluvit o filmu "natočeným podle sequelových pravidel" je úplně mimo. Napsal by snad někdo o Dvou věžích, že je to sequel společenstva?
896780
7 -1
reagují: pepo, Cival, Cival
reagovat
A ma to konec? 
896780
A ma to konec? 
0 -4
reagují: Kostěj
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se